بازرگانان فعال در حوزه تجارت خارجی و داخلی، از جمله افراد ملزم به ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت هستند و جلوگیری از عدم ترخیص کالا از گمرک یا محکومیت به قاچاق کالا و ارز، از موارد لزوم ثبت این مدرک، می باشند. نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت، از طریق ورود به حساب کاربری در این سایت، صورت می گیرد.
برای مشاوره نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت
فعالیت در حوزه تجارت داخلی و خارجی، یکی از مهم ترین و اثر گذارترین موارد، بر چرخه اقتصادی کشورها است و از همین رو، دولت جمهوری اسلامی ایران، به این حوزه، توجهی ویژه داشته و برای پیشگیری از مواردی چون، قاچاق کالا و ارز از این طریق، تدابیر خاصی را اندیشیده است.
از جمله این تدابیر، الزام برخی افراد، به ثبت فاکتور فروش خود در سامانه جامع تجارت می باشد و از آنجا که عدم انجام این امر، شخص را با تبعات حقوقی منفی، روبرو خواهد ساخت، ضروری است، تمامی فعالین حوزه تجارت و اقتصاد، با مراحل، نحوه و نکات این امر، آشنا باشند.
لذا در مقاله حاضر، اشخاصی که ملزم به ثبت فاکتور فروش خود در سامانه جامع تجارت هستند و لزوم ثبت این مدرک، مورد بررسی قرار گرفته و درباره نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت و نکات این امر، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که چه کسانی باید در سامانه جامع تجارت ثبت فاکتور انجام دهند؟ باید گفت، مستفاد از مفاد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دستورالعمل تبصره (4) الحاقی ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز و اصلاحیه آن، همچنین، آيين نامه اجرايی مواد (5) و (6) قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز، افراد زیر، باید اقدام به ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت ایران، نمایند:
بازرگانان فعال در حوزه تجارت خارجی و داخلی (فعالان اقتصادی)
شرکت ها و واحد های عرضه کننده کالا و ترخیص کالای صادراتی
تولید کنندگان و پخش کنندگان کالاهای وارداتی
کلیه وارد کنندگان، شرکت های پخش، انبار، حمل و نقل، عمده و خرده فروشی کالاهای وارداتی و صادراتی. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره تایید فاکتور در سامانه جامع تجارت می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مورد مطالعه قرار دهند.
در توضیح لزوم ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت، باید گفت؛ مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با تورم و فرار مالیاتی، همچنین، نظارت بر فرآیند تجارت و یکپارچه سازی امور مربوط به این حوزه، از جمله اهداف اصلی دولت، در الزام نمودن فعالان اقتصادی و تجاری، بر ثبت و تایید فاکتور خرید و فروش، در سامانه جامع تجارت است.
بنابراین، ثبت نکردن فاکتور فروش در سامانه تجارت ntsw.ir یا عدم تایید آن (فاکتور) توسط خریدار، می تواند خریدار و فروشنده را با تبعات حقوقی منفی، نظیر روبرو شدن با مشکلاتی چون، عدم ترخیص کالا از گمرک، یا قرار گرفتن در معرض اتهام قاچاق کالا و ارز، روبرو سازد.
لذا، بهتر است، تمامی افراد ملزم به ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت، با نحوه و مراحل این امر، آشنا باشند و در مواعد مقرر، اقدام به ثبت فاکتور فروش خود در سامانه جامع تجارت، نمایند. در ادامه، مراحل و نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت، بررسی خواهد شد.
در توضیح مراحل و نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت، باید گفت، در گام اول، فرد باید، آدرس ntsw.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید تا به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت گردد و در گام بعدی، فرد باید، نام کاربری، رمز عبور و حاصل اعداد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد کند تا وارد پورتال شخصی خویش در سامانه ntsw.ir شود. (اشخاصی که از ثبت نام در سامانه جامع تجارت برخوردار نیستند، ابتدا باید، مراحل ثبت نام را انجام دهند.)
در این مرحله، فرد باید، از قسمت سمت چپ، گزینه مربوط به نقش خود را انتخاب کند.
در این گام، فرد باید از فیلد سمت راست صفحه، برروی گزینه "عملیات تجارت داخلی" و سپس، گزینه "انتقال مالکیت و مکان (فروش)"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید، انبار مد نظر خود را از لیست انتخاب کند.
در این گام، شخص باید، تیک کالای مد نظر خود را بزند و برروی گزینه "انتقال مالکیت یا مکان"، کلیک کند.
در این قسمت، فرد باید، نوع فروش خود را (فروش به تاجر یا فروش به مصرف کننده نهایی)، تعیین کرده و پس از درج اطلاعات لازم، گزینه "ثبت" مندرج در پایین صفحه را انتخاب نماید.
با طی مراحل فوق الذکر، ثبت فاکتور فروش و انتقال مالکیت، با موفقیت، انجام خواهد شد. در ادامه و در تیتر بعدی مقاله، نکات ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت برای وام و سایر موارد، مورد بررسی و توضیح قرار گرفته است.
در تیترهای قبلی مقاله، در خصوص نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت، لزوم ثبت آن و مراحل این امر، توضیح داده شد، در این تیتر از مقاله، نکات ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت، مورد بررسی و توضیح، قرار خواهد گرفت. این نکات، عبارتند از:
فروشنده باید، اطلاعات هویتی دقیق شخصی که محصول را به وی می فروشد، داشته باشد؛
فروشنده باید از قبل، در سامانه جامع تجارت، ثبت نام کرده و مراحل تعیین نقش خود را طی نموده باشد؛
فروشنده باید، اطلاعات دقیق محصول را داشته باشد و هنگام ثبت فاکتور، آن را در بخش مربوطه، وارد نماید.
یکی از موارد مهم متمایز کننده کالای قاچاق از غیر قاچاق، شناسه کالا است و اخذ آن، از طریق سامانه جامع تجارت، امکان پذیر می باشد. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره شناسه کالا و نحوه و مراحل اخذ آن می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک در ادامه بخوانید را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره نحوه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©