استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت، از طریق مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰، امکان پذیر می باشد و برای پیگیری کارت سوخت گم شده، شخص می تواند از طریق روش هایی چون، استعلام در سایت پست یافته یا استعلام در سامانه کارت جامانده در جایگاه و باجه معطله پست scs.niopdc.ir، اقدام نماید.
برای مشاوره نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت
برای مشاوره نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت
با توجه به قیمت بالای سوخت در کشور و سهمیه بندی بنزین و سایر سوخت ها، از نظر اقتصادی، ضروری است، مالک یا متصرف قانونی وسایل نقلیه موتوری، از کارت سوخت، برخوردار بوده و در صورت عدم برخورداری، در اولین فرصت، برای ثبت نام و دریافت آن، اقدام کند.
از جمله مواردی که نیاز است، تمامی دارندگان کارت سوخت موتور یا ماشین، از آن مطلع بوده و با نحوه و مراحل آن، آشنا باشند، استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت، شیوه پیگیری کارت سوخت گم شده و نحوه سوزاندن کارت سوخت مفقودی است؛ چراکه عدم اطلاع این موارد، ممکن است فرد را با سوء استفاده های مالی و تبعات حقوقی منفی، روبرو سازد.
لذا در مقاله حاضر، مراحل پیگیری و نحوه سوزاندن کارت سوخت گم شده، همچنین، شیوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت، بررسی گردیده و درباره زمان نگهداری کارت مفقودی در جایگاه سوخت و وضعیت سهمیه بنزین چنین کارت هایی، توضیح داده شده است.
قبل از توضیح مراحل پیگیری کارت سوخت گم شده، باید گفت، بهترین اقدام بعد از گم کردن کارت سوخت، مراجعه به دفاتر پلیس +10 و باطل نمودن کارت است با این حال، افرادی که با مساله مفقودی کارت سوخت، مواجه شده اند، می توانند بر حسب شرایط و موقعیت خود، برای پیگیری و استعلام کارت گم شده، یک یا تمام اقدامات زیر را انجام دهند:
مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ و استعلام آخرین جایگاهی که شخص، با استفاده از کارت سوخت خود، در آن، سوخت گیری کرده است؛ مراجعه به سامانه "کارت جامانده در جایگاه و باجه معطله پست"، به آدرس scs.niopdc.ir؛ مراجعه به سایت پست یافته postyafteh.post.ir، برای ثبت مفقودی کارت یا جستجوی کارت سوخت، در بین مدارک پیدا شده و تحویل شده به اداره پست.
در روش مراجعه به سامانه "کارت جامانده در جایگاه و باجه معطله پست"، به آدرس scs.niopdc.ir و پیگیری کارت سوخت، از طریق اطلاعاتی چون شماره VIN یا شماره PAN، فرد باید، آدرس scs.niopdc.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر و درج اطلاعات مورد نیاز، برروی گزینه "جستجو"، کلیک کند.
در روش استعلام از طریق سایت پست یافته postyafteh.post.ir، فرد باید، آدرس postyafteh.post.ir را در مرورگر خود، جستجو کرده تا به صفحه اصلی سایت پست یافته، هدایت گردد؛ پس از آن، شخص باید، برروی یکی از گزینه های "جستجو با کد ملی"یا "جستجو با مشخصات فردی" کلیک نماید. (در این راهنما، گزینه "جستجو با کد ملی"، انتخاب شده است.)
در این قسمت، فرد باید، کد ملی خود را در کادر مربوطه، درج نماید و از لیست مدارک، گزینه مربوط به "کارت سوخت موتور/خودرو" را انتخاب کند. با کلیک برروی گزینه "جستجو"، نتیجه به فرد، نمایش داده خواهد شد و در صورتی که کارت سوخت او، به عنوان مدارک پیدا شده، در لیست مدارک اداره پست باشد، می تواند با مراجعه حضوری به اداره پست و طی مراحل لازم، کارت خود را تحویل گیرد.
در روش ثبت مفقودی کارت سوخت در سایت پست یافته postyafteh.post.ir، فرد باید، آدرس سایت را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سایت، برروی گزینه "ثبت مفقودی"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید، از لیست مدارک، گزینه مربوط به "کارت سوخت موتور یا خودرو" را انتخاب نماید.
با طی باقی مراحل و تکمیل اطلاعات، درخواست فرد، ثبت خواهد شد و کد رهگیری، برای پیگیری های بعدی، به وی داده می شود. شایان ذکر است، پیگیری درخواست ثبت شده، از طریق مراجعه به همین سامانه و کلیک برروی گزینه "پیگیری درخواست"، میسر است.
در روش مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰، جهت استعلام زمان و جایگاه سوختی که آخرین بار فرد، از کارت سوخت خود در آن جایگاه، استفاده نموده، لازم است متقاضی، کارت خودرو و موتور یا سند مالکیت مربوط به وسیله نقلیه، همچنین، مدارک هویتی خویش را به همراه داشته باشد و تحویل مسئول مربوطه در دفاتر دهد تا نتیجه استعلام، به وی، تحویل گردد.
از آنجا که امکان سوء استفاده از کارت سوخت گم شده وجود دارد، افراد باید، با مراحل و نحوه سوزاندن کارت سوخت مفقودی، آشنا باشند. لذا در این تیتر از مقاله دینا، درباره مراحل و نحوه این امر، توضیح داده خواهد شد تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده نماید.
در گام اول سوزاندن کارت سوخت مفقودی، فرد باید، مدارک لازم و مورد نیاز، اعم از مدارک هویتی، اصل و کپی سند یا برگ سبز خودرو و موتور، بیمه نامه وسیله نقلیه و مدارک مربوط به اطلاعات پستی را تهیه کرده و به نزدیک ترین دفتر پلیس +10، مراجعه نماید.
در گام دوم، شخص باید، فرم درخواست سوزاندن کارت سوخت مفقودی را تکمیل و به همراه سایر مدارک، تحویل مسئول مربوطه دهد. شایان ذکر است، امکان درخواست صدور کارت سوخت المثنی نیز، همزمان با ثبت درخواست ابطال کارت سوخت گم شده، وجود دارد.
استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت، مبحثی است که در این تیتر از مقاله دینا، مورد بررسی و توضیح، قرار خواهد گرفت. برای پیگیری و استعلام آخرین سوخت گیری کارت سوخت، فرد باید، اقداماتی که در ادامه این تیتر، ذکر شده اند را انجام دهد:
در گام اول، مالک یا متصرف قانونی وسیله نقلیه باید، مدارک لازم، نظیر مدارک هویتی، کارت وسیله نقلیه، سند یا برگ سبز خودرو یا موتور و در صورت نیاز، وکالتنامه از طرف مالک را تهیه و آماده نماید و با در دست داشتن آن ها، به نزدیک ترین دفتر پلیس +۱۰، مراجعه کند.
در گام بعدی، فرد باید، مدارک را تحویل مسئول مربوطه در دفتر پلیس +10 داده و فرم درخواست استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت را تکمیل نماید؛ با تکمیل و تحویل فرم، استعلام آخرین سوخت گیری کارت سوخت، انجام خواهد شد و برگه گزارش این استعلام، تحویل شخص می گردد. این برگه، دربردارنده اطلاعات مربوط به آدرس جایگاه، تاریخ و ساعتی است که شخص، آخرین سوخت گیری را با کارت خود، در آن انجام داده است.
در تیترهای قبلی مقاله، نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت و شیوه های پیگیری کارت سوخت گم شده، مورد بررسی و توضیح، قرار گرفت. در این تیتر از مقاله دینا، درباره زمان نگهداری کارت مفقودی در جایگاه سوخت، توضیح داده خواهد شد.
در صورت جاماندن کارت سوخت موتور سیکلت یا خودرو در جایگاه سوخت گیری، کارت جامانده، به مدت 90 روز یا سه ماه، توسط مسئول مربوطه در جایگاه، نگهداری خواهد شد و با ارائه مدارک مربوط به وسیله نقلیه، مدارک مالکیت و مدارک هویتی، تحویل افراد، خواهد گردید.
شایان ذکر است، افراد می توانند، با انجام اقداماتی چون، استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت از طریق دفاتر پلیس +10 یا مراجعه به سامانه کارت جامانده در جایگاه و باجه معطله پست scs.niopdc.ir، از جایگاهی که کارت سوخت در آن جامانده، مطلع گردند.
یکی از پرتکرار ترین پرسش ها در خصوص کارت سوخت های مفقودی، مبنی بر این است که وضعیت سهمیه بنزین کارت سوخت گم شده، به چه شکل خواهد بود؟ با توجه به اهمیت این پرسش و تکرار بسیار آن، در این تیتر از مقاله، پرسش مطروحه، بررسی و به آن، پاسخ داده خواهد شد.
به نقل از رئیس صنف جایگاهداران در اخبار مختلف، "تا زمان صدور کارت سوخت جدید، سهمیه خودروهای شخصی، در کارت حفظ می شود." البته، در صورتی که فردی، برای کارت سوخت خود، رمزی انتخاب نکرده باشد و پیدا کننده کارت سوخت مفقودی، به این علت، از سهمیه سوخت وی استفاده نماید، مسئولیتی، متوجه دولت و نهاد ذی ربط، برای برگرداندن سهمیه استفاده شده، نیست.
همچنین، توجه به این نکته، ضروری است که ارتکاب هرگونه جرم و تخلف با کارت سوخت مفقودی و گم شده، متوجه مالک کارت سوخت خواهد بود و همین امر، ضرورت ابطال کارت سوخت، بلافاصله پس از مفقودی آن را ایجاب می نماید.
گرچه نشر آگهی در روزنامه رسمی یا کثیر الانتشار، برای اعلام مفقودی کارت سوخت، ضروری نیست اما، انجام این امر، به رفع اتهام از مالک کارت سوخت، در مواردی که از کارت سوخت گم شده، سوء استفاده گردیده و جرمی با آن ارتکاب یافته، کمک کننده خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت
برای مشاوره نحوه استعلام آخرین سوختگیری کارت سوخت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©