نحوه درخواست صدور و کارت سوخت موتور سیکلت، با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10، صورت می گیرد و پیگیری صدور این کارت، از طریق استفاده از کد دستوری M*VIN و ارسال آن به سرشماره 1101202040، میسر است. برخورداری از مدارک لازم، نظیر مدارک هویتی، از مهم ترین شرایط ثبت نام این مدرک هستند.
برای مشاوره نحوه درخواست کارت سوخت موتور سیکلت و پیگیری آن
برای مشاوره نحوه درخواست کارت سوخت موتور سیکلت و پیگیری آن
امروزه، یکی از آسان ترین راه ها برای تردد و جابجایی درون شهری، به ویژه در کلان شهرها، استفاده از موتورسیکلت می باشد و پایین تر بودن قیمت این وسیله نقلیه در مقایسه با قیمت خودرو، همچنین، وجود امکان فعالیت شغلی با آن، متقاضیان خرید موتور سیکلت را بیش از پیش، افزایش داده است.
برای استفاده از سوخت موتور با قیمت دولتی، ضروری است خریداران موتورهای نو و قدیمی، از کارت سوخت موتور سیکلت، بهره مند باشند و از آنجا که شیوه ثبت نام این کارت و پیگیری آن، در خصوص موتورسکیلت های کارکرده و صفر، متفاوت بوده، دارندگان این وسیله نقلیه باید، اطلاعات کافی و لازم درباره نحوه درخواست و پیگیری این مدرک را کسب کنند.
لذا در مقاله حاضر، شرایط و مدارک لازم برای دریافت کارت سوخت موتور سیکلت، بررسی گردیده و در خصوص مواردی چون، ثبت نام، نحوه درخواست و پیگیری این مدرک، همچنین، شرایط و موارد باطل شدن آن، توضیح داده شده است. در نهایت، تکلیف کارت سوخت موتورسیکلت بالای 10 سال و ثبت نام کارت سوخت موتورسیکلت پلاک ملی آمده است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانند، ادامه متن مقاله را دنبال کنند.
شرایط دریافت کارت سوخت موتور سیکلت، پرسش اغلب افرادی است که اقدام به خرید موتورسیکلت های صفر یا کارکرده نموده اند؛ لذا در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، این شرایط بررسی و در خصوص آن ها، توضیح داده خواهد شد.
در توضیح شرایط دریافت کارت سوخت موتور سیکلت صفر باید گفت؛
از مهم ترین شرایط دریافت این مدرک، می توان به این امر اشاره کرد که معامله، به صورت درست و قانونی، منعقد شده باشد و خریدار موتورسیکلت صفر، مدارک هویتی و سایر مدارک مورد نیاز برای صدور سند و برگ سبز موتور را تحویل کمپانی یا فروشنده موتور سیکلت صفر دهد.
در صورت وجود شرایط فوق الذکر، کارت سوخت موتور سیکلت، به همراه سند رسمی یا همان برگ سبز آن، در هنگام تحویل موتور، به خریدار داده خواهد شد یا اندکی پس از تحویل موتور، از طریق پست، به آدرس وی، ارسال می گردد.
در توضیح شرایط دریافت کارت سوخت موتور سیکلت کارکرده باید گفت؛
متقاضی باید، از مدارک لازم برای این امر، برخوردار بوده؛ فرایند پرداخت مالیات، خلافی های موتور و تعویض پلاک را انجام دهد و به عبارت بهتر، فرایند اداری و قانونی انتقال مالکیت و صدور سند به نام مالک جدید را طی کرده باشد. در ادامه، درباره مدارک لازم برای دریافت کارت سوخت موتورسیکلت، توضیح داده خواهد شد.
همانطور که در تیتر پیشین ذکر شد، از مهم ترین شرایط دریافت کارت سوخت موتور سیکلت، برخورداری از مدارک لازم این امر است. لذا، در این تیتر از مقاله دینا، مدارک لازم برای دریافت کارت سوخت موتور سیکلت، بررسی خواهد شد. این مدارک عبارتند از:
مدارک هویتی، اعم از کارت ملی هوشمند یا رسید ثبت نام آن و شناسنامه؛
کارت موتور و مدارک مربوط به بیمه شخص ثالث موتور سیکلت؛
خط تلفن همراه به نام متقاضی کارت سوخت؛
برگ سبز موتور سیکلت یا برگه کمپانی.
استعلام سهمیه سوخت و اعتبار سوخت، از طریق سامانه سماس، امکان پذیر است و علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص نحوه کار با این سامانه و امکانات آن، می توانند مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید را مورد مطالعه قرار دهند.
در توضیح نحوه درخواست کارت سوخت موتور سیکلت های قدیمی و صفر، باید گفت، در خصوص موتورسیکلت های صفر، لازم به طی مراحل خاصی نیست و اساسا، پس از انعقاد قرارد و پلاک شدن موتور، کارت سوخت آن، به همراه سند یا همان برگ سبز موتورسیکلت که در حکم سند است، به آدرس پستی فرد، ارسال می گردد؛
در خصوص ثبت نام کارت سوخت موتورسیکلت های قدیمی یا موتورسیکلت های صفری که به هر علت، فاقد کارت سوخت هستند، متقاضی باید، با در دست داشتن مدارک لازم و پس از طی مراحل تعویض پلاک، حضورا به دفاتر پلیس +10، مراجعه کرده و درخواست خود برای صدور کارت سوخت را ثبت نماید. البته، به طور معمول، فروشنده، کارت سوخت را تحویل خریدار می دهد و این مراجعه حضوری، زمانی ضروری است که فروشنده، از این امر، خودداری کرده باشد.
نکته مهم اینکه، چنانچه در آینده، زیر ساخت های لازم فراهم گردد، امکان ثبت نام کارت سوخت، به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه و اپلیکیشنی که از سوی دولت معرفی گردد یا از طریق شماره گیری کد دستوری #4* (به استناد آنچه در اخبار آمده)، وجود خواهد داشت. (در حال حاضر، چنین امکانی، فراهم نیست.)
لازم به ذکر است، در پاسخ به پرسش هایی نظیر اینکه کارت سوخت موتور سیکلت چند سال اعتبار دارد و تکلیف کارت سوخت موتور سیکلت بالای 10 سال چیست؟ باید گفت؛ اساسا، کارت سوخت موتورسیکلت، به موتورهای حداکثر 10 ساله، یعنی موتورسیکلت هایی که حداکثر، 10 سال از تولید و ساخت آن ها می گذرد، تعلق می گیرد و با توجه به این امر، می توان نتیجه گرفت، اعتبار کارت سوخت این وسیله نقلیه موتوری نیز، حداکثر 10 سال خواهد بود.
در پاسخ به پرسش هایی نظیر اینکه پیگیری کارت سوخت موتور سیکلت با شماره پلاک، کد ملی، کد VIN و سایر اطلاعات، چگونه است؟ باید گفت، برای این امر، چندین روش، وجود دارد و فرد، به تناسب اطلاعات و شرایط دسترسی به اینترنت، می تواند یکی از آن ها را امتحان کند.
در روش اول، متقاضی پیگیری کارت سوخت موتور سیکلت باید، کد دستوری M*VIN را از طریق پیامک، به سرشماره 1101202040 ارسال کند. یعنی فرد باید، در یک پیامک، حرف M را نوشته و پس از درج ستاره و سپس اعداد کد VIN نوشته شده برروی کارت موتورسیکلت، آن را به سرشماره مذکور، ارسال کند تا نتیجه را از طریق پیامک، دریافت نماید.
در روش دوم، متقاضی پیگیری کارت سوخت موتورسیکلت باید، حضورا به دفاتر پلیس +10 مراجعه نماید و با ارائه اطلاعاتی چون، پلاک و کد ملی به مسئول مربوطه، درخواست استعلام وضعیت صدور کارت سوخت خود را داشته باشد.
در روش سوم، فرد می تواند، به سامانه سخا پلیس sakha.epolice.ir مراجعه نماید و پس از ورود به حساب کاربری خود در سامانه، از بخش خدمات استعلامی و با درج شماره پلاک خود، از صدور یا عدم صدور کارت سوخت، تاریخ صدور، بارکد پستی کارت و تحویل یا عدم تحویل آن به پست، مطلع گردد.
با این توضیح که در ابتدا، فرد باید، حسب مورد، آدرس سامانه سخا را در مرورگر تلفن همراه یا سیستم، جستجو نماید و نام کاربری، رمز عبور و اعداد تصویری امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد کند تا به پورتال خویش، هدایت گردد. (افرادی که در این سامانه، ثبت نام نیستند، ابتدا باید، نسبت به ثبت نام در سامانه، اقدام کنند.)
در این مرحله، فرد باید، برروی بخش خدمات استعلامی، کلیک کرده و گزینه "استعلام" را انتخاب نماید.
در این قسمت، فرد باید، از بخش مربوط به"موتور"، گزینه "کارت سوخت موتور" را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد باید، شماره پلاک موتور را در کادر مربوطه، درج نماید و برروی گزینه "نتیجه جستجو"، کلیک کند.
شایان ذکر است، پلاک موتور سیکلت، باید به نام فرد باشد تا نتیجه استعلام، به شخص، نمایش داده شود. در صورتی که فرد، از اپلیکیشن موبایلی دولت همراه یا حساب کاربری در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند برخوردار است، کافی است وارد حساب کاربری خود در اپلیکیشن دولت همراه یا درگاه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند شده و پس از انتخاب گزینه "پنجره واحد خدمات فراجا" و دسترسی به پورتال خود در سخا پلیس، مراحل فوق الذکر را طی کند.
در تیترهای قبلی مقاله، نحوه درخواست و ثبت نام کارت سوخت موتور، همچنین، پیگیری کارت سوخت ثبت نام شده، مورد بررسی قرار گرفت، در این تیتر از مقاله، درباره باطل کردن و باطل شدن کارت سوخت موتور سیکلت، توضیح داده خواهد شد. در توضیح باطل شدن یا باطل کردن کارت سوخت موتور سیکلت باید گفت، این دو مورد، در یکی از شرایط زیر، مصداق و تحقق خواهند یافت:
کارت سوخت موتور، مفقود یا سرقت شده باشد.
مالک قبلی، کارت سوخت را بسوزاند یا از تحویل آن به خریدار جدید، خودداری کند.
از سال تولید و ساخت موتور، ده سال و بیشتر بگذرد و به عبارتی، موتورسیکلت، بالای 10 سال باشد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه صدور کارت سوخت های المثنی می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مطالعه کنند.
به دلایل متعددی از سال 1398 کارت سوخت موتور سیکلت بالای 10 سال باطل شد؛ از جمله این دلایل می توان به کاهش مصرف سوخت، ایمنی و کاهش قاچاق سوخت اشاره کرد. باطل شدن کارت سوخت موتور سیکلت بالای 10 سال چالش های بسیاری برای موتور سواران به خصوص افرادی که از طریق موتور سیکلت امرار معاش خود را می گذرانند؛ به وجود آورده و برای بسیاری از افراد این سوال به وجود می آید که تکلیف کارت سوخت موتورسیکلت بالای 10 سال چیست و چه باید کرد؟ در حال حاضر برای رفع این مشکل راه حل های بسیاری پیشنهاد شده است که این راه حل ها عبارت است از:
ارائه تسهیلات برای اسقاط موتورسیکلت های فرسوده
تخصیص سهمیه بنزین به موتورسیکلت های فرسوده
ایجاد سامانه ای برای رصد و کنترل مصرف سوخت موتورسیکلت های
لازم به ذکر است که در حال حاضر دولت تسهیلات خاصی برای این دسته از موتور سواران در نظر نگرفته و طرح های ذکر شده در حال حاضر؛ در دست بررسی است و هنوز اجرایی نشده است. بنابراین در حال حاضر موتور سیکلت های بالای 10 سال دارای سهمیه بنزین نیستند و باید از بنزین آزاد استفاده کنند.
از جمله کاربرد های پلاک ملی بر روی موتور سیکلت این است که بتوان به راحتی از پلاک موتور، به هویت مالک آن پی برد. در واقع؛ پلاک ملی همان پلاک عادی است که در ادامه نحوه ثبت نام کارت سوخت موتورسیکلت پلاک ملی توضیح داده خواهد شد.
همانطور که گفته شد؛ افرادی که موتور سیکلت صفر خریداری می کنند، نیاز به انجام اقدام خاصی برای ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت خود ندارد و پس از پلاک شدن موتورسیکلت، کارت سوخت به آدرس پستی فرد ارسال می گردد.
اما افرادی که موتور سیکلت قدیمی یا موتور سیکلت صفر بدون کارت سوخت خریداری می کنند؛ باید برای ثبت نام کارت سوخت موتور سیکلت پلاک ملی پس از تعویض پلاک به همراه مدارک لازم که در تیتر دوم به صورت کامل ذکر شده است، به مراکز پلیس+10 مراجعه کرده و درخواست کارت سوخت موتور سیکلت خود را ثبت کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه درخواست کارت سوخت موتور سیکلت و پیگیری آن در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه درخواست کارت سوخت موتور سیکلت و پیگیری آن پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه درخواست کارت سوخت موتور سیکلت و پیگیری آن
برای مشاوره نحوه درخواست کارت سوخت موتور سیکلت و پیگیری آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©