دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / کشاورزی قراردادی

کشاورزی قراردادی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

کشاورزی قراردادی، به این معنا است که کشاورز و خریدار، قبل از فرایند کشت، اقدام به انعقاد قرارداد کتبی یا شفاهی ای می نمایند که در آن، خرید تضمینی محصول کشاورزی، نوع محصول، کمیت و کیفیت آن، تعیین شده است. ثبت نام کشت قراردادی گندم و برخی محصولات خاص، از طریق سایت farm.mcinext.com، میسر است.

 

کشاورزی، از جمله مهم ترین حوزه های موثر در اقتصاد و تغذیه شهروندان یک کشور است و از آنجا خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی، دولت ها را از واردات محصولات کشاورزی، بی نیاز می سازد و به تبع، در عرضه ارزان تر محصولات نیز موثر است، دولت ها می کوشند، سیاست های ویژه ای را در حوزه کشاورزی، پیاده سازی و اجرا کنند و به بهترین شکل، فعالیت در این حوزه را سازماندهی نمایند.

 

جدیدترین سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران، با همکاری جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی، پیاده سازی طرح کشاورزی قراردادی است و تنها افرادی می توانند از این طرح و تسهیلات آن، استفاده نمایند که با چیستی این نهاد و نحوه ثبت قرارداد آن، آشنا باشند.

 

لذا در مقاله حاضر، ماهیت، سامانه، شرایط انعقاد کشاورزی قراردادی، نحوه ورود و ثبت نام در سامانه کشت قراردادی، شیوه تنظیم و ثبت درخواست کشاورزی قراردادی در سایت، طریقه دانلود اپلیکیشن کشاورزی قراردادی، ثبت نام کشت قراردادی گندم و مهلت کشاورزی قراردادی، مورد بررسی و توضیح قرار گرفته است.

کشاورزی قراردادی چیست؟

در پاسخ به این پرسش که کشاورزی قراردادی چیست؟ باید گفت، کشاورزی قراردادی، بدین معنا است که قبل از کشت محصول، توافقی بین کشاورزان و خریداران، صورت می گیرد و قرارداد شفاهی یا کتبی ای میان آن ها، منعقد می شود که در آن، در خصوص مواردی چون، شرایط و ضوابط کشت، زمان تحویل محصول، میزان تولید، کیفیت تولید، نحوه بازاریابی محصول کشاورزی و مبلغ قابل پرداخت به تولید کننده یا همان کشاورز، تعیین تکلیف شده است.

 

قرارداد کشاورزی منعقده میان تولید کننده (کشاورز) و خریداران که اغلب آن ها، شرکت های دولتی، تولیدی و فرآوری محصولات کشاورزی هستند، نوعی توافق تضمین شده برای خرید محصولات کشاورزی در بازه زمانی معین است و در اکثر این قراردادها، خریدار، مسئولیت تامین بذر، سم، کود، آماده سازی زمین، مشاوره به کشاورز و مواردی از این دست را تقبل می نماید.

 

در واقع، کشاورزی قراردادی، ابزار سازماندهی و حمایت از تولیدات کشاورزی، به ویژه برای کشاورزان خرد می باشد که به موجب آن، هماهنگی مناسبی بین اعضای زنجیره عرضه، ایجاد می گردد. مقصود از اعضای زنجیره عرضه، افرادی چون، تامین کننده نهاده (بذر)، تولید کننده، صنعت فرآوری، انبارداری، حمل و نقل، شبکه خرده فروشی و مصرف کنندگان است.

 

با ایجاد هماهنگی بین اعضای زنجیره عرضه، اشتغال زایی، افزایش عملکرد، تولید هدفمند، بهبود فرآیند بازاریابی و فروش و توسعه صادرات محصولات کشاورزی، تحقق می یابد. در ادامه، درباره سامانه کشاورزی قراردادی، توضیح داده خواهد شد.

سامانه کشاورزی قراردادی

سامانه کشاورزی قراردادی یا سامانه کشت قراردادی که از طریق آدرس farm.mcinext.com در دسترس است، با هدف حذف واسطه ها و عقد قرارداد آنلاین کشاورزی قراردادی، راه اندازی شده است و کشاورزان می توانند از طریق ثبت نام و ورود به حساب کاربری خود در سامانه، قرارداد کشاورزی و کشت خود را منعقد نمایند. استفاده از سامانه کشت قراردادی، برای انعقاد قرارداد کشاورزی، سبب می گردد تا کشاورزان، از مزایای زیر، بهره مند شوند:

 

دریافت کمک هزینه ای مشخص، به ازای هرتن محصول

 

درصدی تخفیف مشخص، در خصوص حق بیمه کشاورز

 

امکان تسویه بیمه در زمان برداشت محصول

 

دریافت کمک هزینه حمل

 

شایان ذکر است، سامانه کشت قراردادی، دارای اپلیکیشن مخصوص نیز هست که افراد می توانند با دانلود اپلیکیشن و نصب آن برروی تلفن همراه خود، بدون نیاز به سیستم کامپیوتر و صرفا از طریق گوشی هوشمند، قرارداد کشت خود را منعقد کنند.

شرایط انعقاد کشاورزی قراردادی

از آنجا که تنها افراد واجد شرایط، قادر به انعقاد عقد کشاورزی قراردادی خواهند بود، شرایط انعقاد کشاورزی قراردادی، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت. مستفاد از شیوه نامه‌ ابلاغی از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران به استان ها، شرایط انعقاد کشاورزی قراردادی عبارتند از:

 

کشاورز، اهلیت قانونی برای انعقاد قرارداد را داشته باشد؛

کشاورز، مالک یا متصرف قانونی زمین کشاورزی باشد؛

کشاورز، توان ارائه مدارک مورد نیاز، جهت تحویل گرفتن سهمیه کود را داشته باشد و از تاییدیه زمین از سمت جهاد کشاورزی، برخوردار باشد. همچنین، اطلاعات کشاورز، باید در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی، ثبت گردد و این امر، مستلزم مراجعه حضوری به جهاد کشاورزی است.

 

نحوه ورود و ثبت نام در سامانه قرارداد کشاورزی

در تیترهای پیشین مقاله، سامانه کشاورزی قراردادی، مورد معرفی و بررسی، قرار گرفت. پرسشی که امکان مطرح شدن آن در پی معرفی سامانه مذکور وجود دارد، مبنی بر این است که نحوه ورود و ثبت نام در سامانه قرارداد کشاورزی چگونه است.

 

برای ورود و ثبت نام در سامانه کشت قراردادی، فرد باید، آدرس farm.mcinext.com را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، با انتخاب سمت کشاورز، درج شماره همراه و کد ملی، برروی گزینه "ورود"، کلیک کند. (شماره همراه باید با کد ملی فرد، منطبق باشد.)

 

کشاورزی قراردادی

 

در این مرحله، فرد باید، کد ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد نماید.

 

 ثبت نام کشت قراردادی گندم

 

با طی مراحل فوق، فرد به پورتال خود در سامانه کشت قراردادی، دسترسی خواهد یافت و می تواند با طی مراحل لازم، اقدام به انعقاد قرارداد کشت گندم و برخی محصولات خاص، با نهادهایی چون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نموده و از مزایای این امر، بهره مند شود.

 

نحوه تنظیم و ثبت درخواست کشاورزی قراردادی

نحوه تنظیم و ثبت درخواست کشاورزی قراردادی، بدین صورت است که در گام اول، فرد باید به اداره جهاد کشاورزی، مراجعه نماید تا اطلاعات زمین تحت کشت وی و سایر اطلاعات مورد نیاز، در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی، ثبت گردد.

 

سپس، کشاورز باید، همانند آنچه راهنمای تصویری آن، در تیتر پیشین ارائه شد، وارد سامانه کشت قراردادی farm.mcinext.com شده و پس از ورود به سامانه، برروی گزینه "کشاورزی قراردادی"، کلیک کند.

 

 دانلود اپلیکیشن کشاورزی قراردادی

 

در این مرحله، فرد باید، برروی گزینه "ثبت قرارداد جدید"، کلیک کند.

 

 ثبت نام کشاورزی قراردادی

 

در این قسمت، فرد باید، محصول مورد نظر را انتخاب کند که در این راهنما، گندم، انتخاب شده است.

 

کشاورزی قراردادی

 

در این گام، فرد باید، نوع گندم را تعیین کند.

 

ثبت نام کشت قراردادی گندم

 

در این قسمت، فرد باید، سازمان مجری طرح را انتخاب کند.

 

 دانلود اپلیکیشن کشاورزی قراردادی

 

با طی باقی مراحل و درج اطلاعات مورد نیاز، فرد موفق خواهد شد، نسبت به ثبت نام پیش قرارداد کشت گندم یا سایر محصولات موجود در سامانه farm.mcinext.com، اقدام نماید. پس از امضای قرارداد، توسط نهاد ذی صلاح، فرد باید، برای تخصیص اعتبار و امضای قرارداد، به بانک کشاورزی، مراجعه کند. پیگیری تمام امور مربوط قرارداد، از طریق farm.mcinext.com یا اپلیکیشن موبایلی آن، میسر می باشد.

 

دانلود اپلیکیشن کشاورزی قراردادی

برای دانلود اپلیکیشن کشاورزی قراردادی، افراد می توانند آدرس gtc.ir را در مرورگر خود، جستجو نمایند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، از قسمت پایین صفحه، سمت چپ، گزینه مربوط به "سامانه کشت قراردادی" را انتخاب کنند.

 

ثبت نام کشاورزی قراردادی

 

در این مرحله، فرد باید، برروی گزینه "دانلود اپلیکیشن همراه اول" کلیک نماید. بدین ترتیب، فایل اپلیکیشن، دانلود شده و فرد می تواند آن را برروی تلفن همراه خود، نصب و اجرا نماید.

 

کشاورزی قراردادی

 

افرادی که به هر علت، قادر به طی مراحل فوق الذکر نیستند، می توانند با کلیک برروی عبارت "دانلود" در باکس زیر، اقدام به دانلود اپلیکیشن کشت قراردادی نموده و با نصب و اجرای آن برروی تلفن همراه، اقدام به ثبت نام قرارداد کشت گندم و سایر محصولات نمایند.

 

فایل دانلود اپلیکیشن کشاورزی قراردادی
  • حجم: 3/35MB
  • منبع: سایت gtc.ir

 

علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص صندوق بیمه کشاورزی می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید را مورد مطالعه و بررسی، قرار دهند. در ادامه مقاله و در تیتر بعدی، درباره ثبت نام کشت قرارداد گندم توضیح داده خواهد شد.

 

ثبت نام کشت قراردادی گندم

یکی از پرسش هایی که در کشت قراردادی، مطرح می گردد، مبنی بر این است که نحوه ثبت نام کشت قراردادی گندم، چگونه است؟ در پاسخ به پرسش مذکور باید گفت، برای ثبت نام کشت قراردادی گندم، فرد باید به جهاد کشاورزی، مراجعه کرده تا اطلاعات وی در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت داده های کشاورزی، ثبت گردد. سپس فرد باید، وارد farm.mcinext.com شده و برروی گزینه "کشاورزی قراردادی"، کلیک کند.

 

در گام بعدی، فرد باید، گزینه "ثبت قرارداد جدید" را انتخاب نموده و پس از هدایت شدن به مرحله بعد، از میان محصولات نمایش داده شده، گندم را انتخاب کند. پس از انتخاب گندم و تعیین نوع آن، شخص با طی باقی مراحل و درج سایر اطلاعات مورد نیاز، موفق به ثبت نام قرارداد کشت گندم خواهد شد.

 

شایان ذکر است، راهنمای تصویری مراحل ورود به سامانه farm.mcinext.com و انعقاد و ایجاد قرارداد کشت گندم، در تیتر چهارم و پنجم مقاله، ارائه شده است و برای جلوگیری از تکرار، از ارائه راهنما در این تیتر، خودداری می گردد.

 

مهلت کشاورزی قراردادی

مهلت کشاورزی قراردادی، توسط سازمان های ذی صلاح، نظیر سازمان غله و خدمات بازرگانی، اعلام می گردد و این مهلت، قابل تمدید نیز می باشد. به طور معمول، مهلت انعقاد و ثبت نام قرارداد کشت گندم، در پاییز هر سال است و در برخی خبرها آمده که مهلت کشاورزی قراردادی گندم، تا نیمه بهمن ماه سال جاری نیز، تمدید شده است.

 

بدیهی است، مهلت ثبت نام و انعقاد قرارداد کشت سایر محصولات، بسته به فصل، متغیر خواهد بود و متقاضیان انجام کشاورزی قراردادی، باید، پیگیر اخبار مربوط به این موضوع، از سازمان های مربوطه، نظیر جهاد کشاورزی یا سازمان غله و خدمات بازرگانی استان خود، باشند.

 

شایان ذکر است، مهلت انعقاد قرارداد کشاورزی قراردادی، علاوه بر نوع محصول، تابع فاکتورهایی چون، وضعیت آب و هوایی نیز می باشد و تاکنون، در اخبار مربوطه و بخشنامه های صادره، صحبتی از مهلت دقیق انعقاد قراردادهای کشاورزی قراردادی نشده و بهتر است متقاضیان، از سازمان های صلاحیت دار، پیگیر باشند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قواعد و شرایط کشاورزی قراردادی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قواعد و شرایط کشاورزی قراردادی پاسخ دهند.