دینا / تجاری / مالیات / غیرفعال کردن پرونده مالیاتی

غیرفعال کردن پرونده مالیاتی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سامانه غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی، درگاه ملی خدمات مالیات است و متقاضی بستن پرونده مالیاتی باید، به حساب کاربری خود در سامانه مذکور، مراجعه کرده و پس از کلیک برروی گزینه فهرست پرونده های مالیاتی و انتخاب پرونده مورد نظر، از قسمت جزئیات پرونده، گزینه غیر فعال سازی پرونده را انتخاب کند.

 

سازمان امور مالیاتی کشور که از زیر مجموعه های وزارت امور اقتصاد و دارایی است، همواره در پی ایجاد فضای شفاف مالی و مالیاتی برای مودیان و سازمان است و همین امر، سبب گردیده، سیاست ها و طرح های ویژه ای را در این راستا، پیش بینی و مورد اجرا قرار دهد.

 

از جمله اقدامات سازمان امور مالیاتی در راستای ایجاد شفافیت در نظام مالیاتی، پیش بینی امکان غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی کارتخوان، مغازه و ... می باشد که تنها، مودیان آشنا با شرایط و مراحل این امر می توانند، نسبت به بستن یا حذف پرونده مالیاتی خود، اقدام کنند.

 

لذا در مقاله حاضر، منظور از غیر فعال کردن پرونده مالیاتی، زمان هایی که باید پرونده مالیاتی را غیرفعال کرد، سامانه انجام این امر، مراحل و نحوه بستن پرونده مالیاتی و حذف پرونده ناقص مالیاتی کارتخوان، بررسی گردیده و در خصوص فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی غیرفعال، توضیح داده شده است.

منظور از غیر فعال کردن پرونده مالیاتی چیست؟

یکی از مهم ترین اقداماتی که مودیان مالیاتی، باید از قواعد آن، مطلع بوده و با نحوه و مراحل آن، آشنایی داشته باشند، غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی است. در پاسخ به این پرسش که منظور از غیر فعال کردن پرونده مالیاتی چیست؟ باید گفت؛

 

منظور از غیرفعال کردن پرونده مالیاتی، این است که مودی مالیاتی، با طی مراحل لازم و مورد نیاز، پرونده مالیاتی خود را در سازمان امور مالیاتی، ببندند یا اقدام به تجمیع پرونده های متعدد مالیاتی و حذف و بستن پرونده های اضافی کند.

 

بدیهی است، دلیل بستن و غیرفعال کردن پرونده مالیاتی، باید واقعی باشد و مودی مالیاتی، نباید با دلایلی صوری و صرفا برای فرار مالیاتی، اقدام به بستن و غیرفعال نمودن پرونده مالیاتی خود کند. غیرفعال کردن پرونده با دلایلی غیر واقعی، فرد را با جریمه، روبرو خواهد ساخت.

چه زمانی باید پرونده مالیاتی را غیرفعال کرد؟

یکی از پرسش هایی که از سوی اکثر مودیان مالیاتی مطرح می گردد، مبنی بر این است که چه زمانی باید پرونده مالیاتی را غیرفعال کرد؟ لذا در این تیتر از مقاله دینا، مواردی که باید، در صورت تحقق آن ها، اقدام به بستن پرونده مالیاتی حقیقی و حقوقی (شخصیت حقیقی و شخص حقوقی) نمود، بررسی شده است. این موارد عبارتند از:

 

زمانی که کسب و کار و فعالیت اقتصادی مودی مالیاتی، به هر علت، تعطیل می گردد.

 

زمانی که مودی، محل فعالیت و کسب و کار خود را تغییر و به مکان دیگر، انتقال داده است.

 

زمانی که نماینده شخص حقوقی، در هنگام ثبت نام، کد پستی را نادرست درج کرده است.

 

زمانی که شخصیت حقیقی یا شخص حقوقی، به دلیل انجام ثبت نام های اضافی و متعدد، دارای بیش از یک پرونده مالیاتی برای یک محل فعالیت می باشد. شایان ذکر است، در اغلب موارد، علت تعدد پرونده مالیاتی برای یک شغل و فعالیت، الکترونیکی شدن امور و الزام افراد به استفاده از درگاه ملی خدمات مالیات است و همین امر، ضرورت کمک گرفتن از متخصصین این حوزه را ایجاب می نماید.

سامانه استعلام و غیر فعال سازی پرونده مالیاتی

درگاه ملی خدمات مالیات به آدرس my.tax.gov.ir که از زیر مجموعه های سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی است، سامانه استعلام و غیر فعال سازی پرونده مالیاتی می باشد و متقاضیان حذف پرونده مالیاتی ناقص، بستن پرونده مالیاتی کارتخوان، بستن پرونده مالیاتی مغازه و...، باید از طریق این سامانه، اقدام کنند.

 

استفاده از خدمات درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir یا سامانه استعلام و غیرفعال سازی پرونده مالیاتی، مستلزم این است که شخص، پیش از این، در این سامانه، ثبت نام نموده و از نام کاربری و رمز ورود به سامانه، برخودارد باشد.

 

امکانات سامانه غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی کارتخوان و...، محدود به بستن پرونده های مالیاتی نبوده و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، استعلام بدهی مالیاتی، دسترسی به لینک پرداخت قبوض مالیاتی، از دیگر امکانات مهم این سامانه، هستند. 

 

مراحل و نحوه غیرفعال کردن پرونده مالیاتی

مراحل و نحوه غیرفعال کردن پرونده مالیاتی، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی و توضیح قرار گرفته و راهنمای تصویری آن، ارائه خواهد شد. برای بستن پرونده مالیاتی کارتخوان، ارزش افزوده، مغازه و...، فرد باید، اقدامات زیر را انجام دهد:

 

در ابتدا فرد باید، آدرس درگاه ملی خدمات مالیات، یعنی my.tax.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو نموده و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر و درج نام کاربری، رمز عبور، اعداد و حروف تصویر امنیتی در کادرهای مربوطه، برروی گزینه "ورود به پنل کاربری"، کلیک کند. 

 

غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی

 

در این مرحله، فرد باید، رمز ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد کند.

 

 بستن پرونده مالیاتی کارتخوان

 

در این قسمت، فرد به پورتال خود در درگاه ملی خدمات مالیات که به آن، سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی نیز می گویند، وارد خواهد شد و باید، از قسمت کنار صفحه، گزینه "فهرست پرونده‌ های مالیاتی" را انتخاب کند.

 

 فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی غیرفعال

 

در این مرحله فرد باید، گزینه "پرونده‌ های عملکرد و ارزش افزوده" را انتخاب کند.

 

غیرفعال کردن پرونده مالیاتی

 

در این مرحله فرد باید، پرونده مالیاتی ای که قصد بستن و غیرفعال کردن آن را دارد، انتخاب کرده و پس از کلیک برروی گزینه "جزئیات پرونده"، برروی عبارت "درخواست غیرفعال سازی"، کلیک کند.

 

غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی

 

 با کلیک برروی گزینه "درخواست غیرفعال سازی"، فرمی همانند فرم زیر، به فرد نشان داده خواهد شد و وی، ملزم به تکمیل آن است.

 

 بستن پرونده مالیاتی کارتخوان

 

پس از تکمیل فرم، طی باقی مراحل و بررسی اطلاعات توسط سازمان امور مالیاتی، پرونده انتخابی شخص، حذف و بسته خواهد شد. شایان ذکر است، بر اساس آنچه در بخش سوالات سایت tax.gov.ir آمده، "مودیان حقیقی که دارای چند ثبت نام انفرادی در یک مکان می باشند، به منظور یکی نمودن ثبت نام های خود، باید به اداره مالیاتی، مراجعه نموده و ثبت نام های اضافی خود را حذف نمایند."

 

نحوه حذف و بستن پرونده ناقص مالیاتی کارتخوان

نحوه حذف و بستن پرونده ناقص مالیاتی کارتخوان، تفاوتی با حذف و غیرفعال کردن سایر پرونده های مالیاتی نداشته و کافی است متقاضی، مطابق مراحلی که راهنمای تصویری آن، در تیتر پیشین ارائه شد، اقدامات لازم را انجام دهد.

 

یعنی متقاضی حذف و بستن پرونده ناقص مالیاتی کارتخوان باید، به حساب کاربری خود در سامانه my.tax.gov.ir، مراجعه کرده و پس از کلیک برروی گزینه "فهرست پرونده های مالیاتی و گزینه "پرونده‌ های عملکرد و ارزش افزوده" و انتخاب پرونده مورد نظر خود، از قسمت جزئیات پرونده، گزینه غیر فعال سازی پرونده، را انتخاب کند.

 

شایان ذکر است، در صورتی که فردی، قصد حذف کد مالیاتی کارتخوان خود را دارد، در گام اول باید، برای ابطال و قطع دستگاه کارتخوان خود، با شرکت پشتیبانی دستگاه تماس گرفته و پس از آن، حضورا به اداره مالیات مراجعه کرده و درخواست حذف کد مالیاتی کارتخوان را به مسئول مربوطه، ارائه دهد.

 

فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی غیرفعال شده

برای فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی غیرفعال شده، فرد باید، همانند آنچه راهنمای تصویری آن در تیتر چهارم مقاله ارائه شد، آدرس my.tax.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و با درج نام کاربری، رمز عبور، اعداد تصویر امنیتی و کد ارسالی به تلفن همراه در کادرهای مربوطه، به پورتال خود در درگاه ملی خدمات مالیات، دسترسی یابد.

 

سپس فرد باید، به ترتیب، گزینه های "فهرست پرونده های مالیاتی و پرونده‌ های عملکرد و ارزش افزوده" را انتخاب کند تا به لیست پرونده های مالیاتی فعال و غیرفعال خود، دسترسی یابد. پس از مشاهده لیست پرونده های مالیاتی، فرد باید پرونده مالیاتی غیرفعال مد نظر خود را انتخاب کرده و برروی گزینه "جزئیات پرونده"، کلیک کند.

 

با کلیک برروی گزینه "جزئیات پرونده" این امکان برای فرد، فراهم می گردد که درخواست فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی غیرفعال را ثبت کند و از سازمان امور مالیاتی، تقاضای رسیدگی داشته باشد. شایان ذکر است، از آنجا که غیرفعال کردن پرونده مالیاتی، پرونده را در گام 3 ( یعنی، شروع ثبت نام) قرار می هد، پس از ثبت درخواست فعال سازی مجدد پرونده غیرفعال، فرد باید، برروی گزینه "ورود و ویرایش" پرونده ای که مجددا فعال سازی شده، کلیک کند.

 

 فعال سازی مجدد پرونده مالیاتی غیرفعال

 

با کلیک برروی گزینه مذکور در مرحله قبل، فرد به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت می گردد و باید، نسبت به تکمیل و برطرف کردن نواقص تمامی گزینه هایی که به رنگ قرمز، نمایش داده شده اند، اقدام کند.

 

غیرفعال کردن پرونده مالیاتی

 

با تکمیل و رفع نواقص در مرحله قبل، وضعیت پرونده فرد، به ثبت نام کامل و استفاده از خدمات مالیاتی، تغییر خواهد یافت.

 

غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی

 

فرایند غیر فعالسازی پرونده مالیاتی عموما زمانی انجام میشود که مودی مالیاتی دیگر فعالیت تجاری ندارد؛ و یا فعالیت تجاری جدیدی را در مکان جدید آغاز کرده است. همچنین پس از غیر فعالسازی پرونده مالیاتی بهتر است مودی جهت حذف کردن کامل پرونده به صورت حضوری به واحد ممیز مالیاتی خود مراجعه نماید.

 

گام 3 پرونده مالیاتی چیست؟

برای پاسخ به سوال گام 3 پرونده مالیاتی چیست؟ بهتر است یادآوری کنیم که هر پرونده مالیاتی برای اینکه تکمیل شود باید سه مرحله یا به اصلاح 3 گام را طی کند  و اطلاعات مورد نیاز در هر مرحله را به درستی در سامانه مودیان مالیاتی انتخاب کند تا پرونده به گام بعدی برسد.

 

گام سوم پرونده مالیاتی یکی از مهمترین گام های تشکیل پرونده مالیاتی است چراکه در این مرحله اطلاعات مهمی از جمله کد آیسیک، اینتا کد، شماره شبای تجاری مودی و سایر اطلاعات مورد نیاز مودی که بر حسب ضرورت در سامانه مودیان مشخص شده است؛ باید  تکمیل شود.

 

اهمیت گام سوم پرونده مالیاتی از آن جهت است که اطلاعات مربوط به فعالیت تجاری مودی همچنین اطلاعات حساب بانکی در این مرحله وارد میشود و مبنای محاسبه مالیات عملکرد سالانه مودیان قرار میگیرد. بنابراین در تکمیل اطلاعات کد آیسیک و اینتا کد مالیاتی که اطلاعات مربوط به فعالیت و شغل مودی است باید نهایت دقت و توجه را داشت.

 

نکته قابل توجه در گام سوم مالیاتی این است که مادامی که پرونده در گام سوم باشد، پرونده مالیاتی مودی ناقص بوده و نیازمند تکمیل مشخصات می باشد. پس از تکمیل مشخصات در گام سوم و تایید نهایی اطلاعات پرونده به گام چهارم رفته و تکمیل می شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و نحوه غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل و نحوه غیرفعال کردن و حذف پرونده مالیاتی پاسخ دهند.