مراحل سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی، به این صورت است که متقاضی، می بایست به همراه مدارک لازم، به پلیس مهاجرت و گذرنامه، مراجعه نموده و تاییدیه ای به منظور تعویض پلاک دریافت نماید. سپس، شخص باید با اخذ نوبت از مراکز تعویض پلاک، مراحل خرید و فروش خودرو را در این مراکز به انجام رساند.
برای مشاوره مراحل سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی
برای مشاوره مراحل سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی
در حقوق ایران؛ اموال به دو دسته اموال منقول و غیر منقول تقسیم می شوند. منظور از اموال منقول، اموالی می باشند که انتقال آن ها از محلی به محل دیگر ممکن باشد؛ بدون این که به خود یا محل آن خرابی وارد آید. از جمله موارد پرکاربرد اموال منقول، خودروها و اتومبیل ها می باشند که افراد به طور روزمره از آن، استفاده های فراوان می نمایند.
با توجه به این که کلیه مراجع رسمی کشور؛ شخصی را به عنوان مالک رسمی خودرو به رسمیت می شناسند که سند رسمی خودرو به نام وی زده شده است، بسیاری از افراد؛ من جمله اتباع ساکن در کشور، درصدد این هستند که در هنگام خرید و فروش ماشین و اتوموبیل، حتما سند رسمی خودرو را نیز به نام خود منتقل نمایند. با توجه به محدودیت های فراوانی که در زمینه خرید و فروش اموال، برای اتباع در کشور برقرار است؛ ممکن است که برای بسیاری از آن ها، این سوال مطرح شود، که آیا سند خودرو به نام اتباع صادر می شود؟ یا اینکه آیا سند خودرو به نام افغانی میشود؟
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که آیا سند خودرو به نام اتباع صادر می شود یا آیا سند خودرو به نام افغانی میشود به خرید و فروش خودرو توسط اتباع خارجی بپردازیم. سپس در خصوص مدارک لازم برای سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی و مراحل و نحوه آن صحبت خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
در پاسخ به پرسش هایی از قبیل آیا سند خودرو به نام اتباع صادر می شود ؟ آیا سند خودرو به نام افغانی میشود ؟ و به گونه ی دیگر آیا سند خودرو به نام افغانی میشود یا خیر؛ می بایست بیان نمود که در حقوق ایران، اگر چه قانونی تحت عنوان "آیین نامه چگونگی تملک اموال غیر منقول توسط اتباع خارجی غیر مقیم در جمهوری اسلامی ایران" به تصویب رسیده که در خصوص نحوه تملک اموال غیر منقول، توسط اتباع تعیین تکلیف کرده است؛ اما متاسفانه؛ قانونی در زمینه تملک اموال منقول به تصویب نرسیده است.
همین امر؛ موجب گردیده است که دستگاه و نهادهای اجرایی، هر کدام؛ محدودیت های خاص خود را برای مالکیت اتباع خارجی، بر اموال منقول مختلف من جمله خودرو؛ ایجاد نمایند. در حال حاضر، با توجه به رویه عملی این نهادها در کشور و قانون جدید اتباع خارجی، می بایست بیان نمود که اتباع خارجی دارای گذرنامه معتبر، می توانند اموال منقول نظیر خودرو را به راحتی و با مراجعه به مراجع ذی صلاح، به نام خود منتقل نمایند، اما اتباع دارای کارت آمایش و دیگر مدارک اقامتی، از چنین حقی محروم می باشند.
بنابر این، در پاسخ به این پرسش که آیا ماشین به نام اتباع می شود یا خیر؛ می بایست میان دو دسته از اتباع، یعنی، اتباع دارای کارت آمایش و نیز اتباع دارای گذرنامه (پاسپورت) تفاوت قائل شد. اتباعی که دارای گذرنامه معتبر یا پاسپورت می باشند؛ به راحتی می توانند برای زدن سند خودرو به نام خود اقدام نمایند؛ در حالی که این حق، از سایر اتباع نظیر افراد دارای کارت آمایش؛ گرفته شده است.
در قسمت گذشته، به این پرسش پاسخ دادیم که آیا سند خودرو به نام افغانی میشود و در این خصوص، بیان نمودیم که در خصوص به نام زدن سند رسمی اتومبیل، می بایست میان دو دسته از اتباع (دارای گذرنامه و سایر مدارک اقامتی) قائل به تفاوت شد. در این قسمت از مقاله؛ قصد داریم تا به توضیح خرید و فروش خودرو توسط اتباع خارجی بپردازیم.
در خصوص خرید و فروش خودرو، توسط اتباع و مهاجرین خارجی، می بایست بیان نمود که خرید و فروش خودرو برای اتباع، تنها در صورتی انجام می پذیرد که شخص، دارای گذرنامه معتبر یا همان پاسپورت اقامتی باشد.
بنابراین، آن دسته از اتباع و مهاجرین خارجی که در ایران به واسطه، مدارک اقامتی دیگر، نظیر کارت آمایش، برگه سرشماری، دفترچه اقامت معتبر صادره از نیروی انتظامی و... ساکن می باشند؛ نمی توانند در ایران، اقدام به خرید و فروش خودرو نمایند.
به منظور سند زدن خودرو به نام اتباع؛ متقاضی می بایست مدارک و اسناد خاصی را تهیه نموده و به مراجع ذی صلاح ارائه نماید. به منظور آشنایی علاقمندان، این قسمت از مقاله به بیان مدارک لازم برای سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی اختصاص داده شده که عبارتند از:
گذرنامه یا پاسپورت اقامتی دارای اعتبار
اصل گواهینامه رانندگی
کارت خودرو و بیمه نامه مربوط به آن
وکالت نامه فروش از صاحب خودرو
برگ سبز خودرو
برگه عدم خلافی خودرو یا مفاصا حساب تسویه آن
مفاصا حساب تسویه مالیات خودرو
کارت بانکی برای پرداخته هزینه های اداری
اجاره نامه یا مدرک دال بر تایید محل سکونت در ایران
تاییدیه ناجا برای تعویض پلاک
بدیهی است که مراجع ذی صلاح، در صورتی سند خودرو را به نام تبعه خارجی نموده، که وی تمام اسناد و مدارک مورد نیاز در این زمینه را تهیه کرده باشد. در قسمت بعدی مقاله، مراحل و نحوه سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی ارائه خواهد گردید.
مراحل و نحوه سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی؛ بدین صورت می باشد که تبعه خارجی، ابتدا می بایست به مراکز پلیس مهاجرت و گذرنامه مراجعه نموده و تاییدیه ای برای اجازه تعویض پلاک خودرو دریافت نماید. معمولا صدور این تاییدیه ده الی بیست روز کاری زمان برده و به طول می انجامد.
هم چنین، متقاضی می بایست با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی یا دفاتر پیشخوان دولت، وکالت نامه فروش خودرو را از مالک یا فروشنده خودرو دریافت نماید. این وکالت نامه به این منظور از مالک اخذ می گردد که تبعه بتواند به جای مالک کار خرید خودرو یا فروش آن را انجام داده و کارهای قانونی را پیش ببرد.
پس از صدور تاییدیه، متقاضی می بایست خود به صورت اینترنتی یا با مراجعه به کافی نت ها، به منظور اخذ نوبت اینترنتی تعویض پلاک اقدام نموده و در ساعت و روز تعیین شده، در مراکز تعویض پلاک، به همراه مدارک موردنیاز، حضور به عمل رساند تا مراحل مربوط به تعویض پلاک در این مراکز صورت گیرد. با انجام فرآیند تعویض پلاک؛ مراحل و نحوه سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی پایان یافته و از این پس، تبعه خارجی به عنوان مالک رسمی خودرو در مراجع شناخته خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مراحل سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی پاسخ دهند.
برای مشاوره مراحل سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی
برای مشاوره مراحل سند زدن خودرو به نام اتباع خارجی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©