انتشار اسکرین شات، در قانون جرایم رایانه ای، جرم شناخته شده است. به موجب این قانون، هركس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صدا یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف كند و سپس آن را منتشر کرده یا با آگاهی به تغییر یا تحریف، انتشار دهد، به صورتی كه عرفا، موجب هتک حیثیت دیگری شود، مرتکب جرم شده و به مجازات جزای نقدی، حبس و یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد.
برای مشاوره جرم انتشار اسکرین شات و مجازات آن
برای مشاوره جرم انتشار اسکرین شات و مجازات آن
در جوامع امروز توسعه و پیشرفت تکنولوژی سبب سهولت در کارها و صرفه جویی در زمان شده است و این خود موجب استفاده روزافزون مردم از تکنولوژی می گردد . اما با این وجود مسائل و مشکلاتی را هم با خود به همراه داشته است و به همین سبب قانونگذار برای حفظ حریم خصوصی افراد و جلوگیری از هر گونه اختلال در جامعه قواعد و قوانین مشخصی را در این زمینه وضع کرده است . همچنین مرجع قضایی مخصوصی را برای رسیدگی به جرایم رایانه ای اختصاص داده است . این جرایم اغلب با موبایل و کامپیوتر و در فضای مجازی و اینترنت به وقوع می پیوندد که جرم اسکرین شات یکی از جرایم است که در مراجع قضای مطرح می شود و قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده است . به همین دلیل در این مقاله به بررسی جرم انتشار اسکرین شات و مجازات آن می پردازیم .
افشای حریم خصوصی افراد جرم محسوب می شود . اسکرین شات و انتشار آن در ماده 16 قانون جرایم رایانه ای جرم شناخته شده است . در واقع هركس به وسیله سامانه های رایانهای یا مخابراتی ، فیلم یا صدا یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف كند و سپس آن را منتشر یا با آگاهی به تغییر یا تحریف منتشر كند ، به صورتی كه عرفاً موجب هتك حیثیت او شود ، جرم است .
به موجب قانون اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد ، مرتكب به حداكثر مجازات محكوم خواهد شد .
و در ماده 17 همین قانون نیز هرگونه انتشار صوت یا تصویر یا فیلم خانوادگی را به وسیله سامانه های رایانه ای منتشر کند یا تغییر یا تحریف کند ، مشمول مجازات است . قانون مجازات اسلامی و قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی نیز انتشار اسکرین شات را جرم شناخته است .
برای انتشار اسکرین شات طبق قانون مجازات اسلامی برای مجرم جزای نقدی و دو سال حبس در نظر گرفته شده است و طبق قانون جرایم رایانه ای مجازات حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محكوم می گردد .
طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضرر های نفسی یا شرفی یا مالی و یا افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید به مجازات شلاق تا 74 ضربه و زندان از دو ماهه تا دو سال محکوم خواهد شد .
با توجه به ماده فوق تهدید به انتشار اسکرین شات جرم است حتی اگر این عمل را انجام هم ندهد ولی فرد می توان از عمل او در دادسرای جرایم رایانه ای شکایت نماید . همین طور شخص می تواند با دارا بودن شرایط استناد به اسکرین شات علیه وی طرح دعوا نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم انتشار اسکرین شات و مجازات آن ، در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم انتشار اسکرین شات و مجازات آن پاسخ دهند .
برای مشاوره جرم انتشار اسکرین شات و مجازات آن
برای مشاوره جرم انتشار اسکرین شات و مجازات آن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©