در پاسخ به این سوال که بیمه امنیت سایبری چیست؛ می توان گفت که نوع نسبتا جدیدی از بیمه است که برای محافظت اطلاعات و جبران خسارات مالی ناشی از حمله سایبری طراحی شده است که از جمله پوشش های این بیمه می توان به جبران خسارت خرابی و ویروسی شدن سیستم های اطلاعاتی اشاره نمود.
برای مشاوره مزایا و معایب بیمه امنیت سایبری
برای مشاوره مزایا و معایب بیمه امنیت سایبری
فضای سایبری به محیط اینترنت، شبکه های کامپیوتری، سیستم های اطلاعاتی و داده های الکترونیکی گفته می شود که شامل اطلاعات مهمی مانند داده های شخصی، اطلاعات مالی، اسناد محرمانه می شود و برای جلوگیری از دسترسی غیر مجاز و حفظ این اطلاعات و برقراری امنیت در آن، لازم است که تدبیری اندیشیده شود.
از جمله این تدابیر می توان به بیمه امنیت سایبری اشاره کرد که یکی از ابرازهای مهم برای حفظ امنیت در فضای سایبری محسوب می شود. در واقع با داشتن این نوع بیمه نامه خسارت های مالی ناشی از حملات سایبری جبران می شود. به همین خاطر؛ پرداختن به جزئیات بیمه امنیت سایبری نظیر موارد پوشش و استثنائات آن ضروری می باشد.
حال؛ در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که بیمه امنیت سایبری چیست و چه کسانی باید بیمه سایبری بخرند؛ به پوشش ها و استثنائات این بیمه بپردازیم. در انتها، مزایا و معایب بیمه امنیت سایبری را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
امروزه تعداد جرایم سایبری رو به افزایش است. در واقع به دلیل رشد روز افزون فناوری و استفاده گسترده از اینترنت، حملات سایبری به یکی از چالش های امنیتی در سراسر دنیا تبدیل شده است، چرا که در این نوع از حملات سامانه های اطلاعات رایانه ای، زیرساخت ها، شبکه های رایانه ای یا دستگاه های رایانه شخصی مورد هدف قرار می گیرند.
از آن جایی که در حملات سایبری ممکن است که هکرها به داده های مهم مربوط به مشتری مانند شماره تماس، سوابق فروش، اطلاعات قابل شناسایی شخصی و شماره کارت اعتباری وی دسترسی پیدا می کنند، توصیه می شود که کسب و کارها از بیمه امنیت سایبری استفاده کرده و از مزایای آن بهره مند شوند؛ زیرا خرابی ناشی از حملات سایبری می تواند بر روی اوضاع مالی یک کسب وکار تاثیر منفی بگذارد.
حال در پاسخ به این سوال که بیمه امنیت سایبری چیست؛ می توان گفت بیمه سایبری که بیمه مسئولیت سایبری یا بیمه امنیت سایبری نیز نامیده می شود، نوع نسبتا جدیدی از بیمه است که برای محافظت اطلاعات و جبران خسارات مالی ناشی از حمله سایبری طراحی شده است. در واقع این بیمه قراردادی است که یک واحد تجاری به منظور کاهش خطرات مالی مرتبط با تجارت آنلاین خریداری می کند. البته باید توجه داشت که در حال حاضر، در ایران، در هیچ یک از شرکت های بیمه ای این نوع از بیمه نامه ارائه نمی شود.
همانطور که در بخش قبلی گفته شد؛ بیمه سایبری برای محافظت از اطلاعات و جبران خسارات مالی ناشی از حمله سایبری طراحی شده است. حال پرسش اساسی که در این خصوص مطرح می شود؛ این است که چه کسانی باید بیمه سایبری بخرند که پاسخ آن به شرح زیر است:
هر کسب و کاری که اطلاعات حساس را ذخیره یا پردازش می کند، باید اقدام به خرید بیمه مسئولیت سایبری نماید. اگر داده هایی مانند نام و آدرس مشتری، شماره تامین اجتماعی، سوابق پزشکی و اطلاعات مالی مانند اطلاعات کارت اعتباری در یک سیستم ذخیره می شود؛ بهتر است که از این بیمه نامه استفاده کند.
همچنین؛ از جمله مشاغلی که می توانند از بیمه نامه مسئولیت سایبری بهره مند شوند می توان به حسابداران، پیمانکاران، خدمات IT، رستوران ها، خرده فروشان و . . . اشاره نمود. بنابراین فروشندگان آنلاینی که تعامل مستقیم با مشتریان دارند و اطلاعات حساس و مهم آن ها را در اختیار دارند باید برای حفاظت از اطلاعات خود بیمه سایبری را خریداری نمایند.
پوشش بیمه سایبری بسته به نوع بیمه و همچنین شرکت ارائه دهنده آن متفاوت می باشد. حال ممکن است برای عده ای از اشخاص این سوال مطرح شود که پوشش های بیمه امنیت سایبری شامل چه مواردی می شود؟ به عبارت دیگر بیمه امنیت سایبری چه مواردی را پوشش می دهد که پاسخ آن به شرح زیر است:
در واقع بیمه سایبری خسارات مربوط به آسیب یا از دست دادن اطلاعات از سیستم ها و شبکه های فناوری اطلاعات را پوشش می دهد و این پوشش را می توان به سه دسته کلی می توان تقسیم کرد. اولین دسته مربوط به پوشش بیمه شخص ثالث می شود که خرابی سیستم های اطلاعاتی و کلاهبرداری در زمان انتقال پول الکترونیکی را پوشش می دهد.
مورد بعدی در خصوص بیمه مسئولیت شخص ثالث است که در آن با پرداخت حق بیمه خسارت ناشی از ویروسی شدن سیستم و به سرقت رفتن کارت های اعتباری جبران می شود. سایر پوشش ها نیز شامل محرومیت از سیستمهای ارتباطی مانند خرابی ماهواره و یا اینترنت می باشد که خسارت های مربوط به آن از طریق بیمه سایبری جبران می گردد.
حملات سایبری خطرات قابل توجهی را برای کسب و کارها ایجاد می کند و برای کاهش خطرات مربوط به آن لازم است که از مزایای بیمه امنیت سایبری بهره مند شد، اما گاهی اوقات بیمه سایبری برخی از خسارت ها را پرداخت نمی کند که در این بخش به صورت مفصل استثنائات بیمه سایبری بیان می شود.
اولین موردی که بیمه سایبری پوشش نمی دهد، مربوط به آسیب فیزیکی می باشد؛ یعنی اگر حمله سایبری موجب از بین رفتن زیرساخت ها یا تجهیزات فیزیکی شود، بیمه گر برای تعمیر یا تعویض آن هزینه ای پرداخت نمی کند. همچنین بهبود و ارتقا سیستم های فناوری اعم از افزایش امنیت در سیستم ها یا برنامه ها نیز مشمول بیمه سایبری نمی شود.
از طرف دیگر سودهایی که کسب و کار ممکن است به دلیل از دست دادن داده ها، کاهش سهم بازار و سرقت مالکیت معنوی از دست داده باشد، معمولا تحت پوشش این بیمه قرار نمی گیرند. استثنای بعدی هم این است که اگر حادثهای قبل از تاریخ خرید بیمه نامه رخ دهد شرکت بیمه وظیفه ای برای جبران خسارت آن ندارد.
همانطور که در بخش های قبلی هم گفته شد؛ بیمه سایبری برای حفاظت و برقرار امنیت در فضای مجازی طراحی شده است و مزایای زیادی را در اختیار افراد قرار می دهد. حال ممکن است که برخی از اشخاص نسبت به مزایا و معایب بیمه امنیت سایبری بی اطلاع باشند که در این بخش مطالب مفصلی در خصوص آن ارائه می گردد.
مزیت اصلی بیمه سایبری این است که در صورت حمله سایبری از ضرر مالی جلوگیری می کند. در واقع حملات سایبری می تواند خسارت هنگفتی را به کسب و کارها وارد می کند و جبران آن می تواند پر هزینه باشد که از جمله این هزینه ها می توان به هزینه بازیابی اطلاعات، تعمیرات سیستم و . . . اشاره نمود.
بنابراین؛ به طور کلی مزایای بیمه سایبری شامل حفاظت از داده های مهم اطلاعات شخصی در برابر حملات سایبری، پوشش و جبران خسارت مالی ناشی از حملات سایبری، افزایش اطمینان و اعتماد مشتریان به شرکت و کاهش خطرات مربوط به سرقت اطلاعات می شود.
لازم به ذکر است که بیمه امنیت سایبری معایبی نیز به همراه دارد که از جمله آن می توان به هزینه های بالا برای خرید بیمه امنیت سایبری، پوشش ناکافی برای تمامی خطرات بیمه سایبری و احتمال عدم پوشش برخی خسارت مالی ناشی از حملات سایبری اشاره نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایب بیمه امنیت سایبری در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مزایا و معایب بیمه امنیت سایبری پاسخ دهند.
برای مشاوره مزایا و معایب بیمه امنیت سایبری
برای مشاوره مزایا و معایب بیمه امنیت سایبری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©