صدک بندی یارانه، یعنی هر دهک درآمدی، به 10 صدک، تقسیم گردد که این امر، موجب جابجایی افراد، در دهک های درآمدی، خواهد شد. فرایند صدک بندی، با در نظر گرفتن فاکتورهایی چون، وضعیت اقتصادی خانوار، انجام می شود و استعلام با کد ملی صدک بندی، از طریق سایت مخصوص این امر، میسر است.
از مهم ترین و کارآمد ترین طرح های مالی و حمایتی دولت، می توان به پرداخت یارانه نقدی و معیشتی و...، به 9 دهک از 10 دهک درآمدی جامعه اشاره کرد که هدف از اجرای آن، افزایش رفاه مادی شهروندان و حمایت مالی از برخی اقشار کم درآمد، می باشد.
با توجه به لزوم اجرای عدالت در اعطای یارانه نقدی به دهک های درآمدی مختلف، دولت به تازگی، از طرح صدک بندی کردن یارانه ها و تغییر دهک درآمدی افراد یارانه بگیر بدین واسطه، خبر داده است و همین امر، ضرروت اطلاع از چیستی صدک بندی یارانه و نحوه استعلام آن برای یارانه بگیران را، ایجاب می نماید.
پیرو پرسش های فراوانی که در خصوص صدک بندی یارانه مطرح می گردد، در این مقاله از مقالات سایت حقوقی دینا، اینکه صدک بندی یارانه یعنی چه، مورد بررسی قرار گرفته و درباره نحوه و امکان استعلام صدک بندی یارانه با کد ملی، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که صدک بندی یارانه یعنی چه؟ باید گفت، صدک بندی یارانه، طرح ارائه شده جدیدی از سوی دولت است که به موجب آن، هر دهک درآمدی، به 10 صدک تقسیم می گردد و بدین ترتیب، تحلیل، دقت و عدالت، در اعطای انواع یارانه (نظیر یارانه کودکان اختلال رشد، یارانه دستمزد، یارانه نقدی، معیشتی، تشویقی و...) به افراد، تحقق می یابد.
از مهم ترین آثار صدک بندی یارانه ها می توان به تغییر و جابجایی دهک درآمدی برخی از خانوار ها اشاره کرد که این امر، سبب تعلق یارانه به برخی افراد و عدم تعلق یارانه، به برخی دیگر از افراد، خواهد شد. شایان ذکر است، در پاره ای از موارد، به موجب تغییر دهک بندی به واسطه اعمال صدک بندی یارانه، ممکن است، یارانه تشویقی برخی افراد، برقرار و یارانه تشویقی برخی افراد، قطع گردد.
در صورت اجرای طرح صدک بندی یارانه ها، مبنای تعلق انواع یارانه، اعم از یارانه معیشتی، یارانه تشویقی، یارانه دستمزد و...، صدک بندی خانوار خواهد بود نه دهک بندی و به نقل از معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، "در صورتی که صدک افراد دهک دهم، از ۹۲ و ۹۳ بالاتر برود، از دریافت یارانه حذف خواهند شد و افراد، دیگری جایگزین آن ها می شوند."
البته، پیش بینی می گردد، همانطور که امکان اعتراض به دهک بندی یارانه از طریق سایت حمایت hemayat.mcls.gov.ir، وجود داشت، امکان اعتراض به صدک بندی یارانه نیز، توسط دولت، برای افرادی که به صدک بندی خود، اعتراض دارند، در نظر گرفته شود.
به نقل از معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مبنای صدک بندی، در نظر گرفتن فاکتورهایی که در ادامه ذکر می گردند، خواهد بود: بعد و ساختار خانوار، تعداد افراد خانوار، درآمد هریک از اعضای خانوار، وجود یا عدم وجود فرزند معلول و یا بیمار خاص در خانوار، تمام امور بانکی اعضای خانوار، اعم از تراکنش های بانکی و حساب بانکی آن ها، مانده حساب، سود بانکی، ساتنا، پایا و ...، داشتن یا نداشتن مسکن و خودروی شخصی در هر خانوار. (شایان ذکر است، تعداد، کیفیت و قیمت خودرو و مسکن، مهم است.)
در توضیح استعلام صدک بندی یارانه با کد ملی باید گفت، در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله، خبری در خصوص شیوه و نحوه استعلام صدک بندی یارانه با کمک اطلاعاتی چون کد ملی سرپرست خانوار و فرد مشمول یارانه، اعلام نشده است.
اما، با توجه به اینکه استعلام دهک بندی یارانه با کد ملی، از طریق سامانه حمایت دهک بندی به آدرس hemayat.mcls.gov.ir، قابل انجام است، پیش بینی می شود، استعلام صدک بندی یارانه با کد ملی نیز، از طریق سایت حمایت، امکان پذیر باشد.
در این صورت، نحوه استعلام صدک بندی با کد ملی، بدین صورت خواهد بود که سرپرست خانوار یا فردی که اطلاعات هویتی و سیم کارت سرپرست خانوار را در اختیار دارد باید، آدرس سایت حمایت hemayat.mcls.gov.ir را در مرورگر سیستم و تلفن همراه خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "ورود به سامانه حمایت"، کلیک کند.
در این مرحله باید،، نوع شخصیت فرد، مشخص گردد و اطلاعات لازم، در کادرهای مربوطه، درج شوند.
در این گام باید، رمز عبور سرپرست خانوار در سایت حمایت، در کادر مربوطه، درج گردد.
در این قسمت، فرد به پورتال شخصی سرپرست خانوار در سایت حمایت، هدایت خواهد شد و می تواند، از بخش تعبیه شده برای استعلام و مشاهده صدک بندی، از وضعیت صدک بندی خانوار، مطلع گردد. شایان ذکر است، در صورت اعلام هر اخبار جدیدی در خصوص نحوه استعلام صدک بندی یارانه با کد ملی و سایر اطلاعات، این بخش از متن مقاله، بروزرسانی خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه صدک بندی یارانه و استعلام آن با کد ملی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه صدک بندی یارانه و استعلام آن با کد ملی پاسخ دهند.
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©