برای ثبت نام و نیز استعلام بیمه سلامت اتباع خارجه 1403، متقاضیان واجد شرایط می بایست به همراه مدارک لازم و نیز پرداخت هزینه های مربوطه، ابتدا به کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران مراجعه نموده و پس از مشخص شدن وضعیت خود، به منظور تکمیل فرآیند ثبت نام، به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نمایند.
برای مشاوره نحوه ثبت نام بیمه سلامت اتباع ۱۴۰۳
برای مشاوره نحوه ثبت نام بیمه سلامت اتباع ۱۴۰۳
بیمه سلامت، که از آن با عنوان بیمه خدمات درمانی نیز یاد می شود؛ نوع خاصی از انواع بیمه می باشد که هزینه های مربوط به خدمات درمانی و پزشکی افرادی را که تحت پوشش بیمه های دیگر (نظیر بیمه تامین اجتماعی، بیمه بیکاری و ... ) قرار ندارند؛ را تحت پوشش خود قرار می دهد.
با توجه به مزایای بسیار گسترده بیمه سلامت، نظیر تحت پوشش قرار دادن بیماری های مختلف، پرداخت حق بیمه به صورت سالانه و... ممکن است که بسیاری از افراد ساکن در کشور، نظیر اتباع و مهاجرین خارجی، قصد دریافت این بیمه را داشته باشند. به منظور اخذ بیمه خدمات درمانی اتباع و مهاجرین، متقاضی می بایست از شرایط و مدارک لازم برای این امر آگاه بوده و نسبت به مراحل و نحوه ثبت نام نیز آگاهی داشته باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که شرایط و مدارک لازم برای دریافت بیمه سلامت اتباع ۱۴۰۳ چه می باشد؛ به سایت و نحوه ثبت نام این نوع بیمه بپردازیم. سپس در خصوص هزینه، استعلام و تمدید بیمه سلامت اتباع در سال 1403 صحبت خواهیم کرد و توضیحات لازم را ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
با توجه به افزایش هزینه های مربوط به خدمات درمانی، سازمان ملی مهاجرت و سازمان بیمه سلامت ایران، به منظور کاهش بار مالی و ارتقای سلامت اتباع؛ تفاهم نامه "پوشش بیمه پایه درمانی برای پناهندگان و اتباع خارجی دارای سند اقامتی" را منعقد نمودند. به موجب این تفاهم نامه، اتباع ومهاجرین خارجی واجد شرایط، تحت پوشش این بیمه قرار گرفته و می توانند از مزایای مختلف آن بهره مند شوند. شرایط دریافت بیمه سلامت اتباع 1403 به شرح زیر می باشد:
داشتن تابعیت خارجی
ارائه اسناد و مدارک موردنیاز نظیر عکس، مدارک اقامتی کارت آمایش، کارت حفاظت یا کارت هویت
ثبت نام کلیه اعضای خانواده در طرح بیمه سلامت (بنابراین، یک یا دو عضو از خانواده نمی توانند به تنهایی، برای اخذ این نوع بیمه اقدام نمایند.)
مشخص شدن آسیب پذیر بودن و یا غیرآسیب پذیر بودن وضعیت خانواده توسط اداره اتباع ومهاجران وزارت امور خارجه
پرداخت حق بیمه تعیین شده
تکمیل ثبت نام در دفاتر پیشخوان دولت
پناهنده بودن متقاضی
توجه به این نکته ضروری است که اخذ این نوع بیمه، برای اتباع محدودیت سنی نداشته و افراد می توانند با هر سنی، خود و اعضای خانواده خود را تحت پوشش این بیمه قرار دهند. علاوه براین، در صورتی که فرد در طول تحت پوشش قرار گرفتن بیمه، نیازی به خدمات درمانی پیدا ننماید، نمی تواند حق بیمه خود را مسترد نماید.
همانطور که در قسمت گذشته، اشاره نمودیم، یکی از شرایط مورد نیاز برای تحت پوشش قرار گرفتن بیمه سلامت اتباع، تهیه مدارک موردنیاز می باشد. به منظور آشنایی بیشتر علاقمندان، در این قسمت، اسناد و مدارک لازم برای دریافت بیمه سلامت اتباع مورد بررسی قرار می گیرد که عبارتند از:
مدارک اقامتی معتبر متقاضی (کارت معتبر آمایش یا برگه تردد معتبر برای اتباع افغانستانی و کارت هویت معتبر برای اتباع عراقی)
یک قطعه عکس سه در چهار
اسناد و مدارک مربوط به وضعیت آسیب پذیر بودن یا نبودن خانواده متقاضی (نظیر گواهی پزشکی)
کارت بانکی به منظور پرداخت هزینه حق بیمه و نیز هزینه امور اداری
در صورتی که خانواده متقاضی، جزو قشر آسیب پذیر شناخته شود، حق بیمه به طور کامل توسط کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران پرداخت شده و فرد تنها می بایست هزینه های سالانه امور اداری را پرداخت نماید.
در قسمت های قبلی مقاله به شرایط و مدارک لازم برای بیمه سلامت اتباع خارجی پرداخته شد. یکی دیگر از مسائلی که در خصوص این بیمه برای افراد مطرح می شود، این است که آیا برای ثبت نام بیمه سلامت اتباع خارجی سایتی طراحی شده است یا خیر؟ و اگر پاسخ به این سوال مثبت است، نشانی و آدرس آن چه می باشد؟
در پاسخ به پرسش فوق؛ می بایست بیان نمود که با این که سازمان بیمه سلامت ایران، به نشانی ihio.gov.ir در دسترس می باشد، اما اتباع و پناهندگان خارجی، نمی توانند با ورود به آن نسبت به ثبت نام و امور اخذ بیمه سلامت اقدام نمایند.
با توجه به توضیحات فوق، می توان چنین، نتیجه گیری نمود که تاکنون سامانه ای تحت عنوان سایت بیمه سلامت اتباع خارجی راه اندازی نگردیده و اتباع می بایست امور مربوط به اخذ بیمه سلامت خود را به صورت حضوری طی نمایند. در صورت راه اندازی سایت بیمه سلامت اتباع خارجی اطلاع رسانی در این مقاله صورت گرفته و توضیحات لازم در این خصوص، ارائه خواهد گردید.
در خصوص نحوه ثبت نام بیمه سلامت اتباع افغانی، می بایست بیان نمود که اتباع و مهاجرین خارجی واجد شرایط ثبت نام بیمه سلامت، می بایست در ابتدا، به همراه مدارک موردنیاز، به اداره اتباع ومهاجران وزارت امور خارجه مراجعه نموده و درخواست اخذ بیمه خود را مطرح نمایند.
این سازمان، مدارک و اسناد متقاضی را بررسی نموده و با توجه به وضعیت وی، قرار گرفتن وی در گروه آسیب پذیر یا غیرآسیب پذیر را تعیین می نماید. پس از آن، متقاضی می بایست به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نموده و سایر مراحل ثبت نام، را در این دفاتر طی نماید.
ذکر این نکته، در این میان، حائز اهمیت می باشد که یک بار مراجعه و دریافت کد آمایش و مشخص شدن آسیب پذیر ویا غیرآسیب پذیربودن خانوار کافی بوده و نیاز به مراجعه هرساله، به کمیساریا جهت مشخص شدن وضعیت فرد نمی باشد.
در رابطه با هزینه بیمه سلامت اتباع افغانی ۱۴۰۳ و سایر اتباع خارجه، می بایست بیان نمود که این هزینه با توجه به گروه و وضعیتی که در آن قرار می گیرند (آسیب پذیر بودن یا نبودن)؛ متفاوت می باشد. چنانچه متقاضی، در گروه آسیب پذیر قرار گیرد؛ حق بیمه آن ها به طور کامل توسط کمیساریا پرداخت شده و این دسته از افراد تنها هزینه امور اداری را پرداخت می نمایند.
اما چنانچه فرد در گروه افراد غیر آسیب پذیر قرار گیرد، می بایست حق بیمه سلامت را خود پرداخت نمایند. این هزینه در حال حاضر به میزان 219,700 تومان در ماه به ازای هر نفر و یا 2,636,400 تومان در سال برای هر شخص می باشد.
توجه به این نکته ضروری است که هزینه امور اداری نیز می بایست توسط گروه غیر آسیب پذیر، همانند گروه آسیب پذیر، پرداخت گردد. پرداخت به صورت سالانه صورت گرفته و افراد لازم نیست که در هر ماه نسبت به پرداخت حق بیمه اقدام نمایند.
یکی از سوالات متدوالی که در خصوص بیمه سلامت اتباع؛ برای پناهندگان و مهاجرین خارجی مطرح می شود، این است که آیا راهی برای استعلام بیمه سلامت اتباع وجود دارد یا خیر؟ و اگر پاسخ به این سوال مثبت است، روش و نحوه آن به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به سوال فوق، می بایست بیان نمود که استعلام بیمه سلامت اتباع، همانند مراحل ثبت نام آن، به صورت حضوری صورت گرفته و سامانه و سایتی به این منظور راه اندازی نشده است. اتباع خارجی به منظور اطلاع یافتن از وضعیت بیمه سلامت خود و استعلام آن، می توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و نیز اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی از وضعیت بیمه سلامت خود آگاه شوند.
علاوه بر بیمه سلامت، اتباع خارجی واجد شرایط، می توانند در ایران، اقدام به دریافت گواهینامه رانندگی نیز نمایند. به منظور اطلاع بیشتر علاقمندان، از شرایط، مدارک و نحوه دریافت گواهینامه رانندگی افراد خارجی، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
در قسمت های گذشته به شرایط، مدارک و مراحل ثبت نام بیمه سلامت اتباع پرداخته شده و فرآیند استعلام آن توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به نحوه تمدید بیمه سلامت اتباع 1403 بپردازیم.
مراحل و نحوه تمدید بیمه سلامت اتباع در سال ۱۴۰۳ به صورت حضوری بوده و متقاضیان تمدید بیمه می توانند با مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت و نیز، ارائه مدارک لازم؛ درخواست تمدید را در نزد این دفاتر مطرح و ثبت نمایند.
متقاضیان به تمدید بیمه سلامت خود می توانند، از خود و خانواده خویش، در برابر نیازهای پزشکی گران قیمت و نیز رویدادهای غیر منتظره درمانی یا مشکلات پزشکی محافظت نموده و هزینه های خدمات درمانی پزشکی خود را کاهش دهند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت نام بیمه سلامت اتباع در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت نام بیمه سلامت اتباع پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه ثبت نام بیمه سلامت اتباع ۱۴۰۳
برای مشاوره نحوه ثبت نام بیمه سلامت اتباع ۱۴۰۳
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©