دینا / حقوقی / کار و استخدام / حکم کارگزینی چیست

حکم کارگزینی چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حکم کارگزینی یا پرسنلی، سندی اداری است که برای مستخدم، در سازمان های دولتی و خصوصی، صادر می گردد و پس از ابلاغ، به امضای مافوق و کارمند خواهد رسید. در این حکم، اطلاعاتی چون، اطلاعات هویتی و تحصیلی کارمند یا کارگر، حقوق و مزایای وی، رسته و رتبه شغلی، درج می شود و قابل ارائه، برای ضمانت وام بانکی نیز هست.

 

هنگامی که فردی، در سمت های شغلی مختلف، به استخدام رسمی، پیمانی، دائمی، موقتی و...، یک نهاد دولتی و تابع قانون مدیریت خدمات کشوری یا یک شرکت خصوصی و تابع قانون کار جمهوری اسلامی ایران، در می آید، انواع اسناد مالی و اداری، در خصوص وی، تهیه و تنظیم می گردند که از نظر قانونی و حسابداری، ارزشمند و دارای کاربرد، هستند.

 

از جمله این اسناد اداری و مالی، که سند قانونی مهمی در دعاوی کارمند و کارفرما نیز هست، حکم کارگزینی یا قرارداد پرسنلی است و در ضمانت انواع وام بانکی نیز کاربرد دارد. همین امر، ضرورت اطلاع کارمندان و کارگران، از چیستی، کاربرد، نحوه دریافت، ابلاغ و امضای حکم کارگزینی را ایجاب می نماید.

 

لذا در مقاله حاضر، در این باره که ماهیت و کاربرد قرارداد پرسنلی یا حکم کارگزینی چیست، انواع آن، کدام است و چه اطلاعاتی در این حکم درج می گردد، صحبت گردیده و پس از توضیح نحوه دریافت حکم کارگزینی برای وام، یک نمونه حکم کارگزینی، ارائه شده است.

حکم کارگزینی یا قرارداد پرسنلی چیست

در پاسخ به این پرسش که حکم کارگزینی یا قرارداد پرسنلی چیست؟ باید گفت، حکم کارگزینی که به آن، قرارداد پرسنلی نیز می گویند، سندی اداری است که توسط اداره دولتی یا سازمان خصوصی ای که فرد در آن شاغل است، صادر می گردد و دربردارنده تمامی جزئیات شغلی، حقوق و تکالیف و اطلاعات مالی مربوط به کارمندان و کارگران است.

 

این حکم (حکم کارگزینی یا قرارداد پرسنلی)، هنگام استخدام یا عقد قرارداد کار، و یا ارتقای شغلی کارگر یا کارمند و تمدید قرارداد کار، تنظیم و توسط کارگر یا کارمند و مافوق وی (بالاترین مقام سازمانی و اداری)، امضا می گردد و به نوعی، سندی قانونی است که به موجب آن، هم کارگر و هم کارفرما، متعهد می گردند، به وظایف خود، عمل نمایند.

 

از آنجا که مفاد حکم کارگزینی یا قرارداد پرسنلی، بیانگر کلیه اطلاعات کارگر یا کارمند، از جمله دریافت های قانونی مستخدمین می باشد و به عبارتی، اطلاعات بنیادین محاسبات حقوق و دستمزد را بیان می کند، از آن، به عنوان سندی مالی در حسابداری و گواهی ای معتبر برای ضمانت برخی از وام های بانکی، استفاده می گردد و هنگام دعاوی مستخدمین و کارفرما در خصوص مسائل مالی، به عنوان ادله اثبات دعوا، قابل استناد است.

انواع حکم کارگزینی

در بررسی این پرسش که انواع حکم کارگزینی چیست؟ باید گفت، حکم کارگزینی یا قرارداد پرسنلی را می توان، از جهت نوع قرارداد کارگر و کارفرما، دولتی یا خصوصی بودن نهاد صادر کننده آن، وضعیت و رابطه استخدامی فرد با سازمان، نحوه دریافت حکم، همچنین، موقعیت فردی که قرارداد کارگزینی برای وی صادر می گردد، تقسیم بندی کرد.

 

نکته مهمی که باید مد نظر خوانندگان محترم قرار گیرد، این است که؛ مفاد تمام انواع قرارداد پرسنلی یا همان حکم کارگزینی، یکسان است و صرفا، از نظر اسمی، دارای تفاوت، هستند. با این حساب، انواع حکم کارگزینی، عبارتند از:

 

 حکم کارگزینی آنلاین، که مقصود از آن، حکمی است که به صورت اینترنتی و از سایت نهاد استخدامی، دریافت شده است. 

 

حکم کارگزینی ضامن، که مقصود از آن، حکمی است که از سوی نهاد استخدامی دولتی یا شرکت خصوصی، برای فردی که می خواهد، ضامن انواع وام بانکی یا دریافت برخی از تسهیلات گردد، صادر می شود.

 

حکم کارگزینی رسمی، که مقصود از آن، حکمی است که از سوی نهادهای دولتی و در خصوص افرادی که به استخدام رسمی، قراردادی یا پیمانی نهادهای دولتی درآمده اند، صادر می گردد.

 

حکم کارگزینی خصوصی که مقصود از آن، حکمی است که از سوی شرکت های خصوصی، برای کارمندان و کارگران این شرکت، صادر می گردد.

 

حکم کارگزینی بازنشستگان که مقصود از آن، حکمی است که در خصوص افراد بازنشسته نهادهای دولتی یا خصوصی، صادر می گردد. در ادامه، در این خصوص که چه اطلاعاتی در حکم کارگزینی، ثبت و درج می گردد، توضیح داده خواهد شد.

در حکم کارگزینی چه اطلاعاتی ثبت می شود؟

 اینکه فرق ابلاغ حکم کارگزینی با امضای حکم کار گزینی چیست و در حکم کارگزینی چه اطلاعاتی ثبت می شود؟ مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی و توضیح، قرار خواهد گرفت. در پاسخ به این پرسش که در حکم کارگزینی چه اطلاعاتی ثبت می گردد؟ باید گفت؛

 

اطلاعات هویتی مستخدم، اعم از اینکه کارمند نامیده شود یا کارگر؛ اطلاعات تحصیلی مستخدم؛ وضعیت تاهل یا تجرد مستخدم؛ سوابق کاری کارمند؛ سمت شغلی کارمند یا کارگر؛ وضعیت استخدامی و نوع قرارداد مستخدم با سازمان؛ ردیف و رسته شغلی مستخدم؛ واحد سازمانی محل خدمت وی؛ پست سازمانی وی؛ وجود سختی کار برای سمت شغلی مستخدم یا عدم وجود آن؛ تمام حقوق و مزایای کارمند یا کارگر، اعم از، دستمزد روزانه، حق مسکن، حق اولاد و....، و سایر اطلاعات مورد نیاز.

 

 در توضیح اینکه فرق ابلاغ با امضای حکم کارگزینی چیست، باید گفت؛ هنگامی که حکم کارگزینی شرکت خصوصی یا سازمان دولتی و...، از سوی نهاد کارگزینی یا مسئول مربوطه، صادر می گردد، این حکم، به کارمند و مافوق یا بالاترین مقام اداری، ابلاغ خواهد شد و پس از دریافت حکم، اشخاص مذکور، موظف به امضای آن، هستند؛

 

بعد از طی پروسه ابلاغ و امضای حکم کارگزینی، کارگزین یا مسئول مربوطه، موظف به تشکیل پرونده و قرار دادن حکم کارگزینی در آن است و یک نسخه از حکم امضا شده نیز، باید تحویل کارمند یا کارگر شود. در ادامه، اینکه شیوه اخذ حکم کارگزینی ضامن چیست و نحوه دریافت حکم کارگزینی برای وام چگونه است، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

نحوه دریافت حکم کارگزینی برای وام

یکی از پرسش هایی که از سوی اغلب متقاضیان قرارداد پرسنلی یا حکم کارگزینی، مطرح می گردد، مبنی بر این است که حکم کارگزینی را از کجا بگیریم و به عبارتی، نحوه دریافت حکم کارگزینی برای وام، ضمانت یا سایر موارد، چگونه می باشد؟ در پاسخ به اینگونه پرسش ها باید گفت؛

 

نحوه دریافت انواع حکم کارگزینی، نظیر حکم کارگزینی نیروی انتظامی، حکم کارگزینی شرکت خصوصی، حکم کارگزینی بازنشستگان و...، کاملا تابع این است که شرکت یا سازمان استخدامی شخص، از سایت و سامانه اینترنتی، برای دریافت حکم کارگزینی، برخوردار است یا خیر؛

 

در صورت عدم وجود سایت، فرد باید، به کارگزینی یا دفتر مسئول مربوطه در اداره و سازمان خود، مراجعه کرده و تقاضای صدور حکم کارگزینی، برای ضمانت وام خود یا سایر اشخاص را، داشته باشد و در صورت وجود سایت و سامانه اینترنتی، متقاضی حکم کارگزینی یا قرارداد پرسنلی، باید به سامانه طراحی شده برای دریافت حکم کارگزینی، مراجعه نماید و مراحل دریافت آن را طی کند.

 

به عنوان مثال، بازنشستگان کشوری، برای دریافت حکم کارگزینی خود، باید به سایت eservices.cspf.ir، مراجعه کرده و گزینه مربوط به "دریافت حکم حقوق" را انتخاب کنند.

 

حکم کارگزینی چیست

 

در این مرحله، فرد به صفحه ای هدایت خواهد شد که باید، شیوه ورود خود را انتخاب نماید. در این راهنما، گزینه مربوط به "رمز ثابت"، انتخاب شده است. (متقاضیانی که در سامانه صندوق بازنشستگی کشوری، ثبت نام نیستند، ابتدا باید، نسبت به این امر، اقدام کنند.)

 

 نحوه دریافت حکم کارگزینی

 

در این قسمت، فرد باید، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد کند.

 

 ابلاغ حکم کارگزینی

 

در این مرحله، فرد به پورتال شخصی خود در سایت صندوق بازنشستگی کشوری، هدایت خواهد شد و با طی باقی مراحل، قادر خواهد بود، حکم کارگزینی یا قرارداد پرسنلی خود را دریافت کرده و آن را به نهاد مربوطه، اعم از ادارات یا بانک، برای ضمانت، اعطا نماید. 

 

نمونه حکم کارگزینی

در تیترهای قبلی مقاله، در خصوص مواردی چون، چیستی حکم کارگزینی، نحوه دریافت و ابلاغ آن، توضیح داده شد. در این تیتر از مقاله، فایل دانلود یک نمونه حکم پرسنلی یا حکم کارگزینی، ارائه خواهد شد تا خوانندگان محترم، با مشاهده نمونه حکم کارگزینی ارائه شده، با این سند اداری، آشنایی بیشتر و بهتری، پیدا کنند. علاقمندان به دانلود نمونه حکم پرسنلی می توانند، از طریق باکس زیر، اقدام کنند.

 

نمونه حکم کارگزینی
  • حجم: 245 KB

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت حکم کارگزینی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت حکم کارگزینی پاسخ دهند.