برای دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، فرد باید، به درگاه ملی مجوزهای کشور، مراجعه نماید و درخواست خود را ثبت کند. از مهم ترین شرایط دریافت این مجوز، برخورداری از مدارک هویتی و تعهد فرد، به عدم ارائه خدمات غیر مجاز یا کالاهای قاچاق، مواد مخدر، ابزارآلات قمار و مسکرات، می باشد.
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان
امروزه، افراد بسیاری، بدون داشتن مغازه یا محل کسب، از طریق انجام فعالیت هایی چون دستفروشی، دوره گردی و بساط گستری در معابر و ایستگاه های حمل و نقل عمومی، اقدام به عرضه و فروش خدمات و کالاهای مختلف کرده و بدین ترتیب، امرار معاش می نمایند.
دولت، در راستای سامان دهی به فعالیت های مذکور در پاراگراف قبل و با هدف حمایت از فروشندگان خیابانی، دست فروشان، بساط گستران، دوره گردان و فروشندگان یا تولید کنندگان کم سرمایه، اقدام به ارائه مجوز فعالیت به این افراد می نماید و بدین ترتیب، از اشغال معابر و مواجه گردیدن دستفروش، با برخوردهای قانونی، نظیر جمع شدن بساط و کالا توسط مامورین شهرداری، با عللی نظیر سد کردن معابر و...، جلوگیری می کند.
پیرو پرسش های فراوانی که در خصوص مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، وجود دارد، در مقاله حاضر، سامانه، شرایط، مدارک لازم، نحوه دریافت و هزینه اخذ مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، بررسی گردیده و درباره قوانین جدید دستفروشی و کسب و کارهای سیار، توضیح داده شده است.
پیرو انتشار اخبار مربوط به قوانین جدید دستفروشی و اعطای مجوز به مشاغل سیار و دستفروشان به صورت آنلاین و برخط، این پرسش از سوی متقاضیان مجوز کافه سیار، غرفه های سیار و...، مطرح می گردد که سامانه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان چیست؟
در پاسخ به پرسش مذکور باشد گفت، در حال حاضر، سایت و سامانه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، درگاه ملی مجوز ها می باشد که از طریق آدرس mojavez.ir در دسترس است و افراد می توانند، از طریق مراجعه به آدرس سایت درگاه ملی مجوز ها، مراحل اخذ مجوز مشاغل سیار و دستفروشی را طی کنند.
درگاه ملی مجوزها، صرفا برای اعطای مجوز به دستفروشان و مشاغل سیار، راه اندازی نشده و مجوز مواردی چون، فعالیت در حیطه دامداری، زنبور داری و... نیز، از طریق این درگاه، صادر می گردد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر درخصوص این درگاه می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید را مطالعه نمایند.
یکی از مهم ترین مواردی که سبب اخذ مجوز مشاغل سیار و دستفروشی، می گردد، این است که متقاضی، از شرایط گرفتن مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، برخوردار باشد. بر اساس آنچه در درگاه ملی مجوزها mojavez.ir آمده، این شرایط عبارتند از:
متقاضی، اقدام به ارائه تعهد (سامانه ای)، مبنی بر این امر نماید که اقدام به ارائه خدمات غیر مجاز یا کالاهای قاچاق، مواد مخدر، ابزارآلات قمار و مسکرات، نخواهد کرد؛
متقاضی، اقدام به ارائه، تعهد (سامانه ای)، مبنی بر این امر نماید که اقدام به ارائه خدمت یا کالا، در محل های مجاز تعیین شده توسط شهرداری و سایر نهاد های متولی، خواهد کرد و از فروش کالا و ارائه خدمت در محل های غیر مجاز، اجتناب خواهد نمود؛
اصالت گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده موضوع ماده 186 قانون مالیات مستقیم متقاضی، در پی استعلامات برخط، تصدیق گردد؛
پاسخ استعلام برخط احراز هویت (داشتن شناسنامه و کارت ملی) اشخاص حقیقی ایرانی، همچنین، پاسخ تاییدیه احراز نشانی و موقعیت مکانی متقاضی، مثبت باشد. در ادامه، درباره مدارک لازم برای دریافت مجوز غرفه های سیار و دستفروشان، توضیح داده خواهد شد.
مدارک لازم برای دریافت مجوز غرفه های سیار و دستفروشان، پرسش اغلب افرادی است که متقاضی اخذ مجوز مشاغل سیار و دستفروشان و فعالیت در مکان های دستفروشی تعیین شده از سوی شهرداری و نهادهای ذی صلاح هستند. با توجه به آنچه در درگاه ملی مجوز ها آمده، مدارک لازم برای دریافت مجوز غرفه های سیار و دستفروشان، عبارتند از:
مدارک هویتی، اعم از کارت ملی یا شناسنامه
مدارک مربوط به کد پستی محل سکونت
شایان ذکر است، اعتبار مجوز صادره، یکسال است و مجوز، در این یک سال، تا زمان تعلیق یا ابطال توسط مقام ناظر یا لغو توسط خود متقاضی، دارای اعتبار خواهد بود. در ادامه، مراحل و نحوه دریافت و ثبت درخواست مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، بررسی خواهد شد.
مراحل و نحوه ثبت درخواست مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، مبحثی است که در این تیتر از مقاله دینا، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اولین گام از مراحل و نحوه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشی، این است که متقاضی، به آدرس درگاه ملی مجوزها، مراجعه کرده و کلمه سیار را در باکس جستجو بنویسد، سپس، از بین گزینه های نمایش داده شده، گزینه مربوط به "فروشندگی سیار و بی کانون" را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد باید، شرایط و مدارک دریافت مجوز را مطالعه کرده و از قسمت پایین صفحه، برروی گزینه "درخواست صدور مجوز"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید، برروی عبارت شخصیت حقیقی، کلیک کرده تا به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، هدایت گردد.
در این گام، فرد باید، شماره همراه و اعداد تصویر امنیتی را در کادر مربوطه، وارد کرده و برروی گزینه "ارسال رمز یکبار مصرف"، کلیک کند.
در این قسمت، فرد باید، کد ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کند.
در این گام، فرد، مجددا، به درگاه ملی مجوزها، هدایت خواهد شد و باید، برروی گزینه "درخواست صدور مجوز"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید، تیک گزینه "تایید می کنم" را زده و پس از درج اطلاعات لازم، برروی گزینه "استعلام و بررسی کد پستی"، کلیک کند.
با طی باقی مراحل، مجوز فرد، صادر خواهد شد و صدور مجوز، از طریق پیامک، به وی، اطلاع رسانی می گردد. سپس شخص می تواند، با مراجعه به سامانه های راه اندازی شده از سوی شهرداری، نظیر سامان بازار یا سایر نهادهای ذی صلاح، برای دریافت غرفه یا تعیین محل مجاز برای دستفروشی، اقدام کند.
پس از بررسی شرایط، مدارک لازم، نحوه دریافت و ثبت درخواست مجوز مشاغل سیار و دستفروشان در تیترهای قبلی مقاله، در این تیتر از مقاله دینا، هزینه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت.
در توضیح هزینه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، باید گفت، در درگاه ملی مجوزهای کشور که سامانه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان می باشد، هیچ توضیحی در خصوص هزینه دریافت این مجوز، داده نشده و هنگامی که برروی گزینه تمدید مجوز کلیک می گردد نیز، در فیلد هزینه، عدد صفر نمایش داده می شود.
بر این اساس، می توان نتیجه گرفت، دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان، در درگاه ملی مجوز ها، رایگان بوده و هزینه ای نخواهد داشت. اما، پس از اخذ مجوز، متقاضی باید، در محل های تعیین شده توسط شهرداری یا سایر نهادهای ذی صلاح، فعالیت نماید و اجاره ای محدود، از بابت محل اختصاص داده شده به فعالیت وی، به شهرداری یا سایر نهادهای ذی صلاح، بپردازد.
در توضیح قانون جدید دستفروشی و کسب و کارهای سیار باید گفت، قانونی جداگدانه در خصوص دستفروشی و مشاغل سیار، وجود نداشته و برخی مواد قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، قانون بهبود مستمر محيط كسب و كار و قانون شهرداری، به صورت غیر مستقیم، در خصوص فعالیت مشاغل سیار و دستفروشان نیز تعیین تکلیف می کنند.
بر اساس اظهارنظر های اخیر رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد در اخبار منتشره، دستفروشان و مشاغل سیار نیز مشمول قانون بهبود مستمر محيط كسب و كار می گردند و از این بابت، باید، مالیات بر درآمد خود را بپردازند.
به نقل از این مقام مسئول، با رسمی شدن شغل دستفروشی و احراز هویت دستفروشان در درگاه ملی مجوزها، شهرداری و سایر نهادهای ذی صلاح، از طریق سامانه های راه اندازی شده، به آن ها، غرفه و محلی برای فعالیت، اختصاص خواهند داد و هر دستفروشی که متقاضی استفاده از این خدمات حمایتی است، باید از طریق درگاه ملی مجوزها، مجوز خود را دریافت کند.
در واقع، زمانی که صحبت از قانون جدید دستفروشی و کسب و کارهای سیار می گردد، مقصود ماده و متن قانونی نیست، مقصود، قواعد جدیدی است که برای فعالیت رسمی در این حیطه، اعمال و اجرا می گردد. از جمله این قوانین جدید می توان به پرداخت مالیات و اخذ مجوز فعالیت از درگاه ملی مجوزها، برای برخورداری از تسهیلات حمایتی شهرداری و سایر نهادهای ذی صلاح ( نظیر اختصاص محل و غرفه برای فعالیت)، اشاره کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان
برای مشاوره نحوه دریافت مجوز مشاغل سیار و دستفروشان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©