خرید سکه از بانک مرکزی به صورت حراج بوده و از طریق مرکز مبادله طلا و ارز صورت می گیرد. نحوه ثبت نام ربع، نیم و تمام سکه دولتی ۱۴۰۳ نیز به این صورت است که متقاضیان، ابتدا می بایست به سامانه معاملات طلای مرکز مبادله طلای ایران مراجعه نموده و از طریق حساب کاربری خود، در طول ساعات حراج، به ثبت سفارش در این سایت بپردازند.
برای مشاوره خرید سکه از بانک مرکزی
برای مشاوره خرید سکه از بانک مرکزی
بانک مرکزی به منظور جلوگیری از افزایش قیمت سکه و رشد حباب آن، اقدام به عرضه انواع سکه در بازار نموده است. سکه های بانک مرکزی، توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران به بازار عرضه شده و از طریق حراجی به فروش می رسند.
طبق آخرین اطلاعیه بانک مرکزی، عرضه سکه جدید ضرب ۱۴۰۳، از 19 آبان ماه سال جاری در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز می شود.
در این راستا، کیمیسون ارز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ دوم اسفند ماه 1402 مصوبه مربوط به نحوه عرضه سکه های خود را تحت عنوان "دستورالعمل اجرایی معاملات سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران" منتشر نمود. در این دستورالعمل کلیه جزئیات مربوط به خرید سکه دولتی، نظیر شرایط، مدارک و سامانه فروش سکه بانک مرکزی عرضه معرفی گردیده است و اطلاع از آن، برای خریداران، امری ضروری تلقی می گردد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به شرایط خرید سکه دولتی از بانک مرکزی به معرفی سایت آن بپردازیم. سپس در خصوص ثبت نام حراج سکه دولتی از بانک مرکزی صحبت خواهیم کرد و در انتها، به قیمت خرید سکه از بانک مرکزی و زمان و نحوه تحویل سکه دولتیخواهیم پرداخت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مطابق با "دستورالعمل اجرایی معاملات سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران" که توسط کمیسیون ارز بانک مرکزی منتشر شده است، ضوابط و شرایطی برای خرید انواع سکه از این بانک در نظر گرفته شده است. به منظور آشنایی متقاضیان، با این ضوابط، در قسمت زیر، شرایط خرید سکه دولتی از بانک مرکزی توضیح داده خواهد شد.
شرایط خرید سکه آنلاین بانک ملی برای متقاضی عبارت است از:
داشتن هجده سال تمام
واریز وجه از هر کارت بانکی که به نام متقاضی بوده و دارای شماره شبا باشد امکان پذیر است و الزامی برای واریز از بانک ملی باشد وجود ندارد.
امکان واریز وجه از طریق از چند کارت بانکی مقدور است.
امکان واریز وجه از طریق حساب مشترک ممنوع است.
الزامی برای داشتن حساب در شعبه تحویل سکه وجود نداشته و متقاضیان می توانند نزدیک ترین شعبه به محل کار یا سکونت خود را انتخاب کنند.
حداکثر مقدار خرید سکه در حراج سکه بانک مرکزی برای هر متقاضی مجموعا 5 قطعه سکه است. یعنی افراد می توانند 5 عدد سکه ربع یا 5 عدد سکه نیم یا 5 عدد سکه تمام یا ترکیبی از هر سه نوع سکه خریداری کنند.
داشتن تابعیت ایرانی و حقیقی بودن شخصیت متقاضی خرید سکه آنلاین
متقاضیان برای ثبت سفارش خرید هر نوع قطعه سکه، فقط یکبار میتوانند تعیین قیمت و تعیین تعداد سکه را انجام دهد.
داوطلب برای این که بتواند سکه های عرضه شده بانک مرکزی را از مرکز مبادله طلا و ارز خریداری نماید، می بایست در سامانه market.ice.ir ثبت نام نموده و احزار هویت شده باشد.
به منظور احراز هویت، اطلاعات شخص می بایست با اطلاعات وی در سامانه ثبت احوال منطبق بوده و هر گونه عدم تطابق، موجب عدم تایید احراز هویت می گردد. هم چنین، به منظور احراز هویت، گرفتن ویدیوی سلفی به صورت واضح و با نور مناسب و نیز، بدون لغزش دست، امری الزامی می باشد.
تهیه و ارائه مدارک مورد نیاز، نظیر مدارکی هویتی (کارت ملی، شناسنامه، آدرس، شماره تلفن همراه به نام و ...) و نیز شماره کارت و شماره معتبر، در این راستا، ضروری است. علاوه براین، متقاضی می بایست دارای تمکن مالی برای پرداخت هزینه و قیمت ربع، نیم و تمام سکه بانک مرکزی و نیز کارمزد نگهداری آن نیز باشد.
در قسمت گذشته، به بیان ضوابط و شرایط خرید سکه دولتی از بانک مرکزی، پرداخته و در این خصوص، بیان نمودیم که تنها اشخاص حقیقی بالای هجده سال و دارای کارت ملی، امکان خرید خواهند داشت و اشخاص حقوقی و شرکت ها، نمی توانند طرف معامله سکه های عرضه شده، توسط بانک مرکزی قرار گیرند.
یکی از سوالات متدوالی که در این خصوص، برای متقاضیان مطرح می شود، این است که سکه دولتی از کجا بخریم و متقاضیان به منظور ثبت سفارش و شرکت در حراج سکه بانک مرکزی، می بایست به کدام سایت مراجعه نمایند و سایت حراج سکه بانک مرکزی چیست؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که سایت خرید سکه آنلاین بانک ملی؛ به نشانی market.ice.ir می باشد. این سایت، از سایت های زیرمجموعه سامانه مرکز مبادله ارز و طلا بوده و تحت نظر بانک مرکزی فعالیت می نماید. خریداران می توانند با ورود به سایت خرید سکه بانک مرکزی و انجام مراحل احراز هویت و ثبت نام سکه بانک مرکزی ۱۴۰۳، به ثبت سفارش سکه از بانک مرکزی بپردازند.
مطابق با مندرجات دستورالعمل بانک مرکزی، در خصوص خرید سکه، حراج این سکه ها راس ساعت اعلام شده توسط مرکز مبادلات ارز طلا برگزار می شود. به منظور شرکت در حراج، متقاضیان می بایست در سایت خرید سکه سامانه مرکز مبادله ارز و طلا ثبت نام نموده و احراز هویت شده باشند. از آن جایی که ممکن است، برخی افراد با ثبت نام سکه دولتی از بانک مرکزی آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان مراحل و نحوه نام نویسی خرید سکه دولتی با کارت ملی اختصاص داده شده است.
به منظور ثبت نام سکه دولتی ۱۴۰۳ با کارت ملی و خرید ربع سکه دولتی و خرید نیم یا تمام سکه شخص در ابتدا، می بایست به سایت market.ice.ir مراجعه نموده و از صفحه اصلی سایت خرید سکه بانک مرکزی، گزینه ثبت نام را برگزیند.
پس از آن، فرد می بایست شماره همراه به نام خود را در قسمت مشخص شده وارد نموده و تیک مربوط به پذیرش شرایط و ضوابط و نیز ریسک و مسئولیت را فعال نماید. در مرحله بعدی، کدی به شماره همراه ثبت شده پیامک می گردد که متقاضی می بایست آن را در این بخش وارد نموده و گزینه "تایید" را برگزیند.
با ورود به سامانه، صفحه ای مطابق با تصویر زیر برای کاربر نمایش داده می شود در این مرحله فرد با کلیک بر روی گزینه آدمک بالای صفحه سمت چپ با فهرستی مطابق تصویر روبرو می شود، در این قسمت باید بر روی گزینه حساب کاربری کلیک کند.
در صفحه کاربری فرد باید ابتدا بر روی گزینه "نیاز به احراز هویت" کلیک نموده و پس از تکمیل مراحل احراز هویت مجددا به همین قسمت مراجعه کرده و شماره شبا، شعبه بانک ملی و کد پستی خود را وارد نماید.
با شروع فرایند احراز هویت صفحه ای مطابق تصویر نمایان می شود، شخص باید گزینه احراز هویت را انتخاب نماید.
در مرحله بعدی، شخص به صفحه ای مطابق با تصویر زیر هدایت می شود که به منظور انجام مراحل احراز هویت، وی می بایست گزینه "شروع فرآیند احراز هویت" را انتخاب کند.
پس از انجام کلیه مراحل فوق، شخص می تواند با استفاده از گزینه سفارشات، در قسمت بالا و سمت چپ حساب کاربری خود، سفارشات خود را در بازه زمانی حراج ثبت نماید.
پس از ثبت سفارشات و پرداخت هزینه آن ها، درخواست متقاضیان توسط مراجع ذی صلاح بررسی شده و سکه طلا بر اساس اولویت بندی (از بالاترین اولویت به پایین ترین اولویت)، متناسب با مقدار عرضه به خریداران و برندگان حراج اعطا می گردد. پس از آن، متقاضیان می بایست طی 7 روز کاری پس از تخصیص تا 7 روز کاری بعد از آن، به شعبه بانک منتخب مراجعه نموده و سکه های خود را تحویل گیرند. هر متقاضی، تنها می تواند تا سقف پنج قطعه (ربع، نیم یا تمام سکه) را ثبت نماید. سکه های حراج، دوره ششم بدون بسته بندی است.
توجه به این نکته ضروری است که امکان شرکت در حراج سکه طلا بدون ثبت نام در سایت خرید سکه بانک مرکزی امکان پذیر نبوده و متقاضیان می بایست، مراحل ثبت نام سکه دولتی۱۴۰۳ و احراز هویت را طی نمایند. پس از تکمیل ثبت نام در سامانه گام بعدی واریز و ثبت سفارش می باشد. واریز وجه باید در بازه زمانی اعلام شده صورت پذیرد. مبلغ واریزی باید معادل با ارزش سفارس مورد نظر و هزینه کارمزد آن باشد. نکته مهم این است که برای سکه قیمت پایه وجود ندارد و زمان واریز وجه و شارژ کیف پول شخص باید قیمت پیشنهادی خود را وارد نماید. پس از شارژکیف پول شخص باید در روز حراج در سامانه در قسمت حراج های فعال سفارش خود را ثبت نماید.
بر اساس اطلاعیه مرکز مبادلات ارز و سکه مرتب سازی و اولویت بندی سفارشات بر اساس بالاترین قیمت پیشنهادی و در صورت برابری قیمت ها، مرتب سازی بر اساس زمان ثبت سفارش صورت می گیرد. در اخر سکه ها بر اساس اولویت بین متقاضیان عرضه می شود.
سکه های بانک مرکزی که توسط مرکز مبادله ارز و طلا عرضه می شود، به صورت ربع، نیم و تمام سکه عرضه می شود. در این میان، ممکن است که این سوال در ذهن برخی افراد مطرح شود که قیمت خرید سکه از بانک مرکزی چه میزان است؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که سکه های بانک مرکزی به صورت حراج عرضه می شود و نمی توان برای آن قیمت و هزینه ثابتی در نظر گرفت. متقاضیان، قیمت پیشنهادی خود را در سامانه ثبت نموده و بهای آن را بر اساس هزینه ثبت شده، پرداخت می نمایند. بدیهی است که در صورت برنده شدن شخص در حراج، قیمت سکه ثبت شده، مبنا و اساس انجام معامله خواهد بود.
ملاک برنده شدن یا نشدن افراد در حراج سکه بانک مرکزی نیز، بهترین قیمت در مقایسه با سایر شرکت کنندگان می باشد و این تصور که ثبت قیمت پایین، شانس برنده شدن متقاضی را افزایش می دهد، امری بی معنا تلقی می شود. در صورتی که قیمت ثبت شده توسط دو متقاضی برابر باشد، اولویت بندی تخصیص سکه، زمان ثبت سفارش، خواهد بود.
پیش از این به ارائه توضیحاتی در خصوص شرایط خرید سکه دولتی از بانک مرکزی و سایت و نحوه ثبت نام سکه دولتی۱۴۰۳ توضیحاتی ارائه شده است. اکنون در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی زمان و نحوه تحویل سکه دولتی بپردازیم. در خصوص زمان تحویل باید بگوییم در هر دوره حراج سکه طلا زمان جدید دریافت آن اطلاع رسانی می شود.
طبق آخرین اطلاعیه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شروع زمان تحویل بیست و یکیمین دوره حراج سکه طلا ، از ۲۸ مهرماه آغاز و تا ۵ آبان ماه سال 1403 ادامه خواهد داشت.
در طی دوره از سوی شعبه بانک فقط هزینه تحویل دریافت می شود و هزینه تحویل به ازای هر سکه سی هزار تومان می باشد. لازم به ذکر است افرادی که در بازه زمانی ششم تا سیزدهم آبان ماه برای دریافت سکه اقدام نمایند علاوه بر هزینه تحویل سکه مذکور باید هزینه انبار داری سکه به مبلغ 50 هزار تومان در هر روز به ازای هر سکه به شعبه بانک عامل پرداخت نمایند. هزینه مذکور شامل هزینه روز های تعطیل نیز می باشد.
عدم تحویل سکه در بازه زمانی معین شده به منزله فسخ معامله بوده و پس از اعلام بانک عامل، وجه معامله پس از کسر کارمزد خرید و سایر هزینه های معاملاتی به کیف پول خریدار عودت داده می شود. همچنین بر اساس اعلام مرکز مبادله ارز و طلای ایران: «در صورت انفساخ معامله به دلیل عدم مراجعه خریدار به شعبه انتخاب شده در سامانه جهت دریافت سکه طلا در مهلت مقرر، خریدار به مدت ۱۸۰ روز از ثبت هرگونه سفارش خرید در سامانه منع میشود.»
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید سکه از بانک مرکزی در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون خرید سکه از بانک مرکزی پاسخ دهند.
برای مشاوره خرید سکه از بانک مرکزی
برای مشاوره خرید سکه از بانک مرکزی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©