دینا / عقود و قراردادها / بیمه / بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مقصود از بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، بیمه نامه اجباری شخص ثالث، برای خودروهای خارجی دارای پلاک مخصوص، در مناطق آزاد است که خسارات بدنی و مالی ایجاد شده در اثر حوادث، توسط خودرو را پوشش می دهد و خرید این بیمه نامه، از طریق مراجعه حضوری به دفاتر ارائه دهنده این بیمه یا سایت آن ها، میسر است.

 

یکی از مهم ترین مواردی که برای رانندگی با وسایل نقلیه موتوری، اعم از خودرو و موتورسیکلت، مالک یا متصرف قانونی وسیله نقلیه، باید از آن، برخوردار باشد، بیمه نامه شخص ثالث است و اهمیت داشتن این مدرک، به اندازه ای است که عدم تهیه بیمه نامه شخص ثالث یا تمدید نکردن آن در موعد مقرر، فرد را با جرایم سنگینی، روبرو خواهد کرد.

 

خودروهای دارای پلاک مناطق آزاد، که در شهرهایی نظیر چابهار، قشم، کیش، انزلی و...، تردد دارند نیز، از این امر، مستثنی نبوده و باید، از بیمه شخص ثالث که در اصطلاح عرفی، به آن، بیمه شخص ثالث مناطق آزاد می گویند، برخوردار باشند.

 

با توجه به اهمیت اخذ این مدرک و تبعات منفی حقوقی ناشی از نداشتن آن، در مقاله حاضر، چیستی بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، تفاوت پلاک خودروهای مناطق آزاد با پلاک سایر خودرو ها، محدوده تردد خودروهای پلاک مناطق آزاد، پوشش ها، تعهدات، قیمت، استثنائات پوشش بیمه شخص ثالث مناطق آزادT بیمه شخص ثالث ماشین های خارجی در مناطق مذکور و نحوه استعلام بیمه شخص ثالث پلاک منطقه آزاد با کد ملی، مورد بررسی قرار گرفته است.

بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

قبل از توضیح بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، باید گفت، بیمه شخص ثالث، یک بیمه نامه اجباری، برای دارندگان وسایل نقلیه موتوری، اعم از موتور سیکلت، خودروهای خارجی دارای پلاک منطقه آزاد یا پلاک گذر موقت و خودروهای دارای پلاک ملی می باشد و عدم برخورداری از این بیمه نامه، فرد را با جریمه و توقیف وسیله نقلیه موتوری، مواجه خواهد کرد.

 

مقصود از مناطق آزاد نیز، مناطقی مانند کیش، قشم، اروند چابهار، انزلی، ماکو و ارس می باشد که ساکنین آن، از امتیازهای ویژه اقتصادی و تجاری، نظیر معافیت‌ های مالیاتی، معافیت از عوارض گمرک، واردات خودروهای خارجی آخرین مدل، بدون پرداخت حق ورودی، برخوردار هستند. 

 

 

با در نظر گرفتن موارد بالا، در توضیح چیستی بیمه نامه شخص ثالث مناطق آزاد، باید گفت، مقصود از بیمه نامه شخص ثالث مناطق آزاد، همان بیمه اجباری شخص ثالث است که تهیه آن، برای تمام خودروها، حتی خودروهای خارجی وارداتی دارای پلاک منطقه آزاد، الزامی می باشد و این بیمه، خسارت بدنی و مالی ایجاد شده در اثر حوادث وسایل نقلیه موتوری را پوشش می دهد. ماده دو قانون بیمه شخص ثالث و تبصره 1 این ماده، مقرر می دارند:

 

"کلیه دارندگان وسایل نقلیه موضوع این قانون، اعم از اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند، مکلفند وسایل نقلیه خود را در قبال خسارت بدنی و مالی که در اثر حوادث وسایل نقلیه مذکور، به اشخاص ثالث وارد می شود .... بیمه کنند. تبصره ۱ـ دارنده از نظر این قانون، اعم از مالک و یا متصرف وسیله نقلیه است و هر کدام که بیمه نامه موضوع این ماده را تحصیل کند، تکلیف از دیگری ساقط می شود."

تفاوت پلاک خودروهای مناطق آزاد با پلاک سایر خودرو ها

پلاک برخی خودروهای مناطق آزاد، نظیر خودروهای خارجی و وارداتی، با پلاک سایر خودرو ها، نظیر خودروهای دارای پلاک ملی یا پلاک گذر موقت، تفاوت داشته و از آنجا که این تفاوت ها، پرسش افراد بسیاری است، در این تیتر از مقاله دینا، تفاوت پلاک خودروهای مناطق آزاد با پلاک سایر خودرو ها، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این تفاوت ها عبارتند از:

 

خودروی دارای پلاک منطقه آزاد، دارای محدودیت تردد است و صرفا می تواند، در محدوده منطقه آزاد تردد کند اما، خودروهای گذر موقت و خودروهای دارای پلاک ملی، می توانند در تمام جاده های ایران تردد کنند. شایان ذکر است، در صورت طی فرایند تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی، این محدودیت، از بین خواهد رفت.

 

عبور خودرو های پلاک منطقه آزاد از محدوده، فرد را با جریمه های سنگین، توقیف خودرو و حتی در معرض اتهام قاچاق کالا قرار گرفتن، روبرو می سازد، در حالی که روبرو شدن با چنین مواردی، در خصوص خودروهای دارای پلاک ملی یا گذر موقت، قابل تصور نیست.

 

کلیه خودروهای پلاک منطقه آزاد، صرفا در مدت زمان تعیین شده در سال و پس از اخذ مجوز های لازم، اجازه خروج از محدوده خود را دارند، حال اینکه خودروهای پلاک ملی یا حتی خودروهای دارای پلاک گذر موقت (در مدت اعتبار پلاک گذر موقت)، با چنین مشکلاتی، مواجه نیستند و نخواهند بود.

محدوده تردد خودروهای پلاک مناطق آزاد

برای بررسی محدوده تردد خودروهای پلاک مناطق آزاد، باید به ماده 16 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران و سایر آیین نامه ih و بخشنامه های مربوط به این حوزه، مراجعه کرد. مستفاد از ماده 16 آیین نامه مذکور و سایر بخشنامه های مرتبط، در توضیح محدوده تردد خودروهای پلاک مناطق آزاد باید گفت:

 

"وسایل نقلیه شماره‌ گذاری شده در منطقه آزاد چابهار می‌ توانند، تا شعاع ۳۰ کیلومتری از مرز منطقه آزاد، تردد نمایند. (‌محور چابهار - ایرانشهر تا پلیس‌راه)"؛ خودروهای پلاک منطقه آزاد قشم می توانند، در محدوده جزیره، تردد نمایند.

 

وسایل نقلیه شماره‌ گذاری شده در منطقه آزاد اروند می توانند، از منطقه آزاد اروند تا مرکز استان، (حدود ۱۲۰ کیلومتر)، تردد کنند؛ خودروهای پلاک منطقه آزاد انزلی می توانند، از منطقه آزاد انزلی تا شعاع ۵۰ کیلومتر، تردد کنند؛ خودروهای پلاک منطقه آزاد ارس می توانند، از منطقه آزاد ارس، تا مرکز استان، (حدود ۱۳۰ کیلومتر) تردد کنند و خودروهای پلاک منطقه آزاد ماکو می توانند، از منطقه آزاد ماکو، تا شعاع ۳۰ کیلومتر، تردد کنند.

 

پوشش های بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

پوشش های بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، تفاوتی با پوشش های بیمه شخص ثالث سایر مناطق ایران ندارد و تمامی مواردی که در ادامه این تیتر، ذکر خواهند شد را در بر می گیرد. پوشش های بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، عبارتند از:

 

خسارت های بدنی، که بر اساس بند الف قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، مقصود از آن "هر نوع دیه یا ارش ناشی از هر نوع صدمه به بدن، مانند شکستگی، نقص و ازکارافتادگی عضو، اعم از جزئی یا کلی، موقت یا دائم، دیه فوت و هزینه معالجه با رعایت ماده (۳۵) این قانون"، می باشد.

 

خسارت های مالی که بر اساس بند "ب" قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، مقصود از آن، "زیان هایی که به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون، به اموال شخص ثالث وارد شود"، می باشد.

 

شایان ذکر است، در صورتی که فرد، هنگام خرید بیمه شخص ثالث، بیمه حوادث راننده مقصر حادثه را نیز خریداری کند، دیه آسیب جانی و جسمی به راننده مقصر نیز، توسط بیمه، پرداخت خواهد شد. در ادامه، تعهدات بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، بررسی خواهد شد.

 

تعهدات بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

برای بررسی تعهدات بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، باید، ماده 8 و تبصره۳ و 4 ماده 8 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه را مورد بررسی قرار داد. ماده 8 و تبصره ۳ این ماده از قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث...، مقرر می دارند:

 

" حداقل مبلغ بیمه موضوع این قانون، در بخش خسارت بدنی، معادل حداقل ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماه های حرام، با رعایت تبصره ماده (۹) این قانون است و در هر حال، بیمه گذار، موظف به اخذ الحاقیه نمی باشد. همچنین حداقل مبلغ بیمه موضوع این قانون در بخش خسارت مالی، معادل دو و نیم درصد (۵/۲%) تعهدات بدنی است."

 

بنابراین، بهتر است، بیمه گذار، برای جبران خسارت های مالی بیش از حداقل ذکر شده در پاراگراف بالا، در زمان صدور بیمه نامه یا پس از آن، اقدام به ثبت نام بیمه تکمیلی شخص ثالث نیز نماید. شایان ذکر است، مستفاد از تبصره 4 ماده 8 قانون بیمه شخص ثالث؛ 

 

 "خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی، صرفا تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف، از طریق بیمه نامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه، قابل جبران خواهد بود." و "منظور از خودروی متعارف، خودرویی است که قیمت آن، کمتر از پنجاه درصد (۵۰%) سقف تعهدات بدنی ای که در ابتدای هر سال مشخص می شود، باشد."

 

باید مد نظر داشت، بر اساس ماده 12 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه و تبصره آن، "تعهد ریالی بیمه گر، در قبال زیان دیدگان داخل وسیله نقلیه مسبب حادثه، برابر حاصل ضرب ظرفیت مجاز وسیله نقلیه در سقف تعهدات بدنی بیمه نامه" می باشد و "تعهد ریالی بیمه گر در قبال زیان دیدگان خارج از وسیله نقلیه مسبب حادثه، ده برابر سقف تعهدات بدنی بیمه نامه، با رعایت تبصره ماده (۹) و ماده (۱۳) این قانون"، خواهد بود.

 

چنانچه، مجموع خسارات بدنی زیان دیدگان خارج از وسیله نقلیه مسبب حادثه، بیشتر از سقف پیش بینی شده در قانون بیمه اجباری باشد، "مبلغ خسارت مورد تعهد بیمه گر، به نسبت خسارت وارد شده به هر یک از زیان دیدگان، بین آنان، تسهیم می گردد و مابه التفاوت خسارت بدنی هر یک از زیان دیدگان، توسط صندوق تامین خسارت های بدنی...، پرداخت می شود."

 

قیمت بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

در توضیح قیمت بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، باید گفت، نمی توان قیمت مشخص و معینی را به عنوان قیمت بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، معرفی کرد، چرا که مبلغ این بیمه، بر اساس فاکتورهای مختلف، متغیر می باشد. این فاکتورها، عبارتند از:

 

سال انعقاد قرارداد و پوشش های اضافه ای که مد نظر بیمه کننده است.

مدل خودرو

سال خودرو

 درصد تخفیف بیمه شخص ثالث

سقف پوشش های هر شرکت بیمه

 

بنابراین، بهتر است فرد، قبل از انعقاد قرارداد بیمه شخص ثالث خودرو های مناطق آزاد، از طریق سایت شرکت های بیمه ای یا مراجعه حضوری به آن ها، اقدام به استعلام قیمت بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، نماید. در ادامه، استثنائات پوشش های بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، بررسی خواهند شد.

 

استثنائات پوشش های بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

برای بررسی استثنائات پوشش های بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، باید ماده 17 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه را مورد بررسی قرار داد. بر اساس ماده مذکور و تبصره آن، استثنائات پوشش های بیمه شخص ثالث مناطق آزاد، عبارتند از:

 

خسارت های وارد شده به وسیله نقلیه مسبب حادثه و محمولات آن؛

 خسارت های مستقیم و غیر مستقیمی که بر اثر تشعشعات اتمی و رادیواکتیو، ایجاد شده است؛

جریمه یا جزای نقدی؛

 اثبات شدن هر نوع خدعه و تبانی، نزد مراجع قضایی و اثبات شدن این امر در مراجع قضایی، که زیان دیده، قصد و هدف ایراد صدمه عمدی به خود را داشته است. از جمله مثال هایی که می توان، برای قصد ایراد صدمه عمدی به خود، توسط زیان دیده، نام برد، خودکشی، اسقاط جنین و مواردی از این قبیل است.

 

بیمه شخص ثالث ماشین های خارجی در مناطق آزاد

ماده 8 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، در خصوص بیمه شخص ثالث ماشین های خارجی در مناطق آزاد، تعیین تکلیف کرده است. این ماده از قانون مذکور، مقرر می دارد:

 

"دارندگان وسیله نقلیه موتوری زمینی که از خارج، وارد ایران می شوند، در صورتی که خارج از کشور، وسیله نقلیه خود را در مقابل خساراتی که بر اثر حوادث ناشی از آن، به موجب بیمه نامه ای که از طرف بیمه مرکزی معتبر شناخته می شود، بیمه نکرده باشند، مکلفند هنگام ورود به مرز ایران، وسیله نقلیه خود را در قبال خسارت های بدنی و مالی که در اثر حوادث نقلیه مزبور یا محمولات آن ها، به اشخاص ثالث وارد می شود، ...، بیمه کنند."

 

بنابراین، تمامی خودروهای خارجی وارداتی به مناطق آزاد، باید، اقدام به تهیه و خرید بیمه شخص ثالث نمایند و در صورتی که از انجام این امر، استنکاف ورزند، با جریمه و حتی، توقیف خودرو، مواجه خواهند شد. شایان ذکر است، به طور معمول، قیمت بیمه شخص ثالث خودروهای خارجی مناطق آزاد، در حدود 30 درصد، بیشتر از قیمت بیمه شخص ثالث خودروهای ایرانی است.

 

استعلام بیمه شخص ثالث پلاک منطقه آزاد با کد ملی

پس از توضیح ماهیت، قیمت، پوشش ها، تعهدات و استثنائات بیمه شخص ثالث مناطق آزاد در تیترهای قبل، در این تیتر از مقاله دینا، استعلام بیمه شخص ثالث پلاک منطقه آزاد با کد ملی، مورد بررسی و توضیح، قرار خواهد گرفت. برای استعلام بیمه شخص ثالث پلاک منطقه آزاد با کد ملی، فرد دو راه، پیش رو دارد:

 

مراجعه حضوری به دفاتر ارائه دهنده بیمه شخص ثالث، در مناطق آزاد

استعلام بیمه شخص ثالث پلاک منطقه آزاد با کد ملی، از طریق سایت بیمه مرکزی centinsur.ir. برای استفاده از این روش، فرد باید، آدرس سایت بیمه مرکزی را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سایت، گزینه "میز خدمات الکترونیک" را انتخاب کند.

 

بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

 

در این مرحله، فرد باید، گزینه "استعلام سوابق بیمه خودرو" را انتخاب نماید.

 

 استعلام بیمه شخص ثالث پلاک منطقه آزاد با کد ملی

 

در این گام، فرد باید، قوانین و مقررات را مطالعه کرده و برروی گزینه "می پذیرم"، کلیک کند.

 

 قیمت بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

 

در این مرحله، فرد باید، برروی گزینه "ثبت استعلام جدید"، کلیک کند.

 

 استعلام بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

 

در این قسمت، فرد باید، تیک گزینه تایید را زده و به مرحله بعدی برود.

 

بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

 

در این گام، فرد باید، گزینه مربوط به "بیمه شخص ثالث" را انتخاب کند.

 

استعلام بیمه شخص ثالث پلاک منطقه آزاد با کد ملی

 

در این مرحله، شخص باید، اطلاعات هویتی و شماره تماس خود را وارد کرده و گزینه "تایید" را انتخاب کند.

 

 قیمت بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

 

در این گام، کدی به تلفن همراه فرد، ارسال می گردد که باید، آن را در کادر مربوطه، درج کند.

 

پس از طی مراحل قبل، کد رهگیری درخواست، در کمتر از چند دقیقه، به فرد، پیامک خواهد شد و فرد مجدد، باید، مراحل قبلی را طی کرده تا با صفحه ای مشابه تصویر زیر، مواجه گردد، و گزینه "پیگیری استعلام " را انتخاب کند.

 

 استعلام بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

 

در این قسمت، فرد باید، کد پیگیری و کد ملی خود را در کادرهای مربوطه، درج کند و پس از وارد کردن کد امنیتی یا کد کپچا، گزینه "پیگیری" را انتخاب نماید.

 

بیمه شخص ثالث مناطق آزاد

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و قیمت بیمه شخص ثالث مناطق آزاد در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و قیمت بیمه شخص ثالث مناطق آزاد پاسخ دهند.