دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / کارت سلامت رانندگان

کارت سلامت رانندگان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دریافت کارت سلامت رانندگان، مستلزم مراجعه حضوری راننده، به مراکز پزشکی صلاحیت دار، تشکیل پرونده و انجام آزمایشات لازم می باشد و برای استعلام کارت سلامت با کد ملی، متقاضی باید، به سامانه راهداری smartcard.rmto.ir، مراجعه نماید. اعتبار کارت سلامت، بسته به سن راننده، بین یک الی دو سال است.

 

امروزه، رانندگی با ماشین های سنگین و نیمه سنگین یا ماشین های باری، شغلی پردرآمد و پر طرفدار است و برای اشتغال به این شغل، داشتن گواهینامه رانندگی متناسب با وسیله نقلیه، کافی نبوده و راننده، باید از سایر مدارک قانونی تعیین شده نیز، برخوردار باشد.

 

کارت سلامت رانندگان، از مهم ترین مدارکی است که رانندگان ماشین های سنگین، نیمه سنگین و باری، باید از آن برخوردار باشند و همین امر، ضرورت اطلاع از نحوه صدور این کارت، مدارک و شرایط لازم و شیوه استعلام آن را ایجاب می نماید.

 

لذا در مقاله حاضر، سامانه صدور کارت سلامت رانندگان، نحوه دریافت این کارت، سایت و نحوه استعلام کارت سلامت رانندگان با کد ملی و مدت اعتبار این کارت برای رانندگان ماشین های باری، مورد بررسی و توضیح، قرار گرفته است و علاقمندان به کسب اطلاعات در این باره می توانند، ادامه متن مقاله را دنبال کنند.

کارت سلامت رانندگان

کارت سلامت رانندگان کارتی است که تمام رانندگان ماشین های سنگین، نیمه سنگین، غیر سنگین باید آن را  از سوی سازمان حمل و نقل جاده ای دریافت نمایند. رانندگان مدت زمان زیادی را در حال رانندگی و در حالت نشسته هستند بنابراین خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های عضلانی و اسکلتی برای این افراد بیش از سایرین است.

 

ضرورت دارا بودن این کارت توسط رانندگان و سختگیری برای صدور این کارت از آنجایی اهمیت دارد که سلامت جاده برای سایرین و وسایل نقلیه تضمین شود و بسیاری از تصادفات کاهش پیدا کند بنابراین کارت سلامت رانندگان و صدور آن از بهترین اقدامات برای سلامت رانندگان و امنیت جاده است.

 

صدور این کارت شامل مراحلی از جمله تشکیل پرونده، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، آزمایشات بیوشیمی خون است بنابراین رانندگان هر چه سریع تر برای انجام معاینات و بررسی سلامت جسمی، روحی و روانی خود باید به نزدیک ترین مرکز پزشکی محل سکونت خود مراجعه کند.

سامانه صدور کارت سلامت رانندگان

در توضیح سامانه صدور کارت سلامت رانندگان باید گفت، فرایند صدور کارت سلامت، برای رانندگان متقاضی آن، حضوری بوده و در حال حاضر، سایت و سامانه ای از سوی نهاد ذی صلاح برای این امر، راه اندازی و معرفی نشده است.

 

اما، مجریان طرح صدور کارت سلامت رانندگان حرفه ای، نظیر مراکز پزشکی ای که وظیفه ثبت اطلاعات راننده متقاضی کارت سلامت، تشکیل پرونده و صدور کارت را بر عهده دارند، می توانند با نام کاربری و رمز عبوری که از سوی سازمان ذی صلاح به آن ها اعطا شده، وارد سامانه dhm.behdasht.gov.ir گردند و مراحل تشکیل پرونده راننده برای صدور کارت سلامت را انجام دهند.

 

شایان ذکر است، هدف از صدور کارت سلامت، ارتقای سلامت رانندگان کل کشور، پیگیری وضعیت سلامت رانندگان حرفه ای و کنترل وضعیت سلامت آنان می باشد و در راستای اجرای طرح صدور کارت سلامت رانندگان حرفه ای، سازمان حمل و نقل جاده ای، سامانه dhm.behdasht.gov.ir را راه اندازی نموده تا به صورت برخط، با مراکز پزشکی طرف قرارداد با سازمان که در راستای صدور کارت سلامت و تشکیل پرونده رانندگان ​در این خصوص، فعال هستند، ارتباط برقرار کند و بر روند کار، نظارت داشته باشد.

نحوه دریافت کارت سلامت رانندگان

نحوه دریافت کارت سلامت رانندگان حرفه ای، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی و توضیح، قرار گرفته است. رانندگان حرفه ای متقاضی کارت سلامت باید، مدارکی که در ادامه، ذکر می گردند را تهیه نموده و اقداماتی که توضیح داده خواهند شد را طی نمایند. 

 

مدارک لازم برای صدور کارت سلامت، شناسنامه و کارت ملی، گواهینامه رانندگی (اعم از گواهینامه پایه یک، دو و...)، کارت پایان خدمت و دو قطعه عکس سه در چهار می باشد. پس از تهیه مدارک مذکور، راننده باید، به یکی از مراکز پزشکی ذی صلاح برای صدور کارت سلامت، مراجعه کرده و مدارک مربوطه را تحویل مسئول مرکز دهد.

 

مسئول مرکز، پرونده صدور کارت سلامت راننده را تشکیل داده و پس از اخذ هزینه، قبوض مربوط به آزمایشات مختلف را تحویل راننده خواهد داد. پس از انجام آزمایشات لازم و مورد نیاز و حاضر شدن جواب آن ها، کارت سلامت راننده، صادر خواهد شد و به وی، تحویل می گردد.

 

آزمایش های ادرار و خون، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، اسپیرومتری و روانسجی، از جمله آزمایشاتی است که در خصوص رانندگان متقاضی کارت سلامت، انجام می شود و اطلاعات آزمایش های انجام شده، در پرونده پزشکی راننده، ثبت و درج، می گردند.

 

استعلام کارت سلامت رانندگان با کد ملی 

در توضیح سایت و نحوه استعلام کارت سلامت رانندگان با کد ملی باید گفت، سامانه استعلام کارت سلامت رانندگان پایه یک با کد ملی یا سایر رانندگان دارای کارت سلامت، سامانه سیستم جامع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، به آدرس smartcard.rmto.ir می باشد.

 

برای استعلام کارت سلامت با کد ملی، متقاضی باید، آدرس سامانه سیستم جامع سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای smartcard.rmto.ir را در مرورگر خود، جستجو نموده و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سامانه، از قسمت پایین صفحه، گزینه "استعلام کارت سلامت راننده" را انتخاب کند.

 

 سامانه استعلام کارت سلامت رانندگان

 

در این مرحله، فرد باید، کد ملی راننده و اعداد تصویر امنیتی را وارد کرده و برروی گزینه "جستجو"، کلیک کند.

 

استعلام کارت سلامت رانندگان با کدملی

 

شایان ذکر است، کارت سلامت رانندگان، دارای اعتبار مشخص است و پس از انقضای اعتبار، راننده باید، نسبت به تمدید آن، اقدام کند و آزمایشات لازم در این خصوص را انجام دهد. در تیتر بعدی مقاله، اعتبار کارت سلامت رانندگان باری، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

اعتبار کارت سلامت رانندگان باری

همانطور که در تیترهای قبلی مقاله نیز ذکر شد، کارت سلامت رانندگان، دارای اعتبار مشخص بوده و پس از انقضای اعتبار، راننده، ملزم است تا نسبت به تمدید کارت سلامت، اقدام کند. پرسشی که مطرح می گردد، مبنی بر این است که اعتبار کارت سلامت رانندگان باری و...، چقدر است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت:

 

اعتبار کارت سلامت برای افراد زیر 40 سال، 24 ماهه است؛

 

اعتبار کارت سلامت برای افراد بالای 40 سال، یکساله است.

 

علت اینکه برای کارت سلامت رانندگان، اعتبار مشخصی در نظر گرفته شده، این است که رانندگان حرفه ای، با افراد بسیاری، در ارتباط هستند و سلامت آن ها، به صورت مستقیم و غیر مستقیم، بر سلامت سایر شهروندان و کاهش تصادفات جاده ای، تاثیر می گذارد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت و سامانه صدور کارت سلامت رانندگان در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت و سامانه صدور کارت سلامت رانندگان پاسخ دهند.