در صورت ارتکاب جرم، توسط سلبریتی یا در شرایطی که دعوا، متوجه سلبریتی باشد، امکان ثبت شکایت از سلبریتی، وجود دارد. برای ثبت شکایت از سلبریتی، کافی است شاکی یا خواهان، با در دست داشتن مدارک لازم، نظیر فایل دادخواست یا شکواییه، به دفاتر خدمات قضایی، مراجعه کرده و دادخواست یا شکواییه خود را ثبت کند.
برای مشاوره نحوه ثبت شکایت از سلبریتی
برای مشاوره نحوه ثبت شکایت از سلبریتی
سلبریتی، به فردی اطلاق می گردد که در حوزه هایی نظیر هنر، جنگ، علم، ورزش، رسانه، مدل، سیاست، ادبیات، مذهب و...، سرشناس و معروف است و توسط اغلب افراد جامعه، به رسمیت شناخته شده و مورد حمایت و احترام قرار می گیرد.
معروف بودن و محبوبیت اجتماعی، مانعی برای شکایت از سلبریتی ها نبوده و در صورتی که سلبریتی ها، مرتکب جرم شوند یا یکی از طرفین دعاوی حقوقی باشند، امکان ثبت شکایت علیه آن ها و پیگیری شکایت ثبت شده، وجود دارد.
لذا در مقاله حاضر، شرایط ثبت شکایت از سلبریتی، مدارک لازم برای شکایت از بازیگران، نحوه شکایت از سلبریتی، حکم قانونی و جرم سلبریتی های تبلیغ کننده کلاهبردارن یا افراد متخلف حقوقی، نظیر کوروش کمپانی، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص پیگیری شکایت ثبت شده علیه سلبریتی ها، توضیح داده شده است.
قانون گذار، امکان شکایت از سلبریتی ها و افراد معروف را مورد پیش بینی قرار داده است و شکایت حقوقی یا کیفری، علیه سلبریتی ها، زمانی منتج به نتیجه خواهد شد که شرایط این امر، وجود داشته باشد. شرایط شکایت از سلبریتی های تبلیغ کننده کوروش کمپانی یا سلبریتی هایی که مرتکب جرم شده اند یا طرف یکی از دعاوی حقوقی هستند، عبارتند از:
جرمی توسط سلبریتی، رخ داده باشد؛
در دعاوی حقوقی، ادعا، متوجه سلبریتی که خوانده پرونده محسوب می گردد باشد؛
خواهان یا شاکی، از اهلیت قانونی (عقل، بلوغ و رشد)، برای طرح دعوا، برخوردار باشد؛
فرد، از ادله اثبات کافی برای ادعای خود در شکایت حقوقی یا کیفری مطروحه علیه سلبریتی، برخوردار باشد. با توجه به اهمیت بهره مندی از مدارک لازم برای ثبت شکایت از سلبریتی ها در دعاوی حقوقی و کیفری، در تیتر بعدی، این امر، مورد بررسی، قرار خواهد گرفت.
در تیتر قبلی مقاله، ذکر شد که داشتن مدارک لازم برای شکایت از بازیگران و سلبریتی ها، از مهم ترین شرایط به نتیجه رسیدن شکایت است. لذا، در این تیتر از مقاله دینا، مدارک لازم برای شکایت از بازیگرانی که دعوایی حقوقی، متوجه آن ها است یا تبلیغ کننده کوروش کمپانی بوده اند یا مرتکب جرمی شده اند، مورد بررسی قرار گرفته است. این مدارک عبارتند از:
اقرار نامه از سوی خوانده در دعاوی حقوقی یا متشاکی، در دعاوی کیفری.
استشهادیه از سوی کسانی که ادعای خواهان یا شاکی را گواهی می نمایند و حاضر به حضور در محکمه برای ادای شهادت نیز هستند.
سند (هر نوشته که در مقام دعوی یا دفاع، قابل استناد باشد).
امارات ( اماره ها می توانند شامل عکس، ویدئو، اسکرین شات از پیام ها و هر امری باشند که در به علم رسیدن قاضی پرونده برای صدور رای شایسته، کمک می کنند.) در ادامه، نحوه شکایت از سلبریتی ها و بازیگران، مورد توضیح قرار خواهد گرفت.
نحوه شکایت از سلبریتی در دعاوی حقوقی و کیفری، کاملا مشابه یکدیگر بوده و تنها تفاوتی که وجود دارد، در این است که در دعاوی حقوقی، فرد باید، اقدام به ثبت دادخواست، علیه سلبریتی نماید اما در دعاوی کیفری، شاکی باشد، اقدام به ثبت شکواییه، علیه سلبریتی کند.
به طور کلی، مراحل و نحوه ثبت شکایت حقوقی یا کیفری علیه سلبریتی ها، برای مواردی چون، تبلیغ کوروش کمپانی یا در مواردی که سلبریتی، مرتکب جرم گردیده یا می تواند خوانده یک دعوای حقوقی باشد، به شرح زیر است:
فرد باید، مدارک لازم برای ثبت شکایت از سلبریتی را تهیه کند؛
در صورت عدم برخورداری از حساب کاربری ثنا، فرد باید، با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه به سایت adliran.ir، حساب کاربری خود را تشکیل دهد؛
فرد باید، متن دادخواست یا شکواییه خود را با مراجعه به یک وکیل دادگستری، مشاور حقوقی یا با کمک گرفتن از اینترنت، تهیه نموده و فایل ورد دادخواست یا شکواییه را برروی یک حافظه، نظیر سی دی، رم، تلفن همراه و ...، ذخیره کند؛
در نهایت، شخص باید، با در دست داشتن مدارک هویتی، نام کاربری و رمز عبور سامانه ثنا، مدارک مثبت ادعای خویش و فایل دادخواست یا شکواییه، به نزدیک ترین دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و پس از پرداخت هزینه دادرسی، دادخواست خود را ثبت و به دادگاه صالح، ارسال کند.
پیرو فرار مدیر و متصدیان کوروش کمپانی و پرونده های حقوقی و کیفری متعددی که علیه کوروش کمپانی (شرکتی که مدعی ارائه موبایل های آیفون 13 با قیمتی کمتر از قیمت بازار جهانی بود)، تشکیل گردید، و از آنجا که سلبریتی ها و بازیگران معروف زیادی، تبلیغ این کمپانی را نموده بودند، این پرسش مطرح می گردد که حکم قانونی و جرم سلبریتی های تبلیغ کننده کلاهبرداران یا متخلفین حقوقی چیست و قانون، نسبت به این امر، چه موضعی دارد؟
در حالت کلی، در صورتی که عمل کوروش کمپانی یا هر برند، شخص یا شرکتی که سلبریتی، تبلیغ کننده آن بوده، کلاهبرداری یا جرمی مانند تحصیل مال، از طریق نامشروع و...، شناخته شود و اثبات گردد که سلبریتی نیز، با علم آگاهی و از روی سوء نیت، اقدام به تبلیغ کرده، عمل سلبریتی تبلیغ کننده، جرم بوده و برحسب عنوان مجرمانه ای که به آن محکوم می گردد، مجازات خواهد شد.
در شرایطی که عمل کوروش کمپانی یا هر برند، شخص یا شرکتی که سلبریتی، تبلیغ کننده آن بوده، کلاهبرداری یا جرم محسوب نگردد و موضوع، جنبه حقوقی پیدا کند (نظیر عدم ایفای تعهد و...)، باز هم از باب جبران خسارت و ضررو زیان و از باب مسئولیت مدنی، امکان شکایت حقوقی از سلبریتی، وجود دارد و در صورت اثبات مسئولیت مدنی، سلبریتی تبلیغ کننده کوروش کمپانی یا هر برند دیگری، باید خسارت وارده را بپردازد.
در این راستا، می توان به ماده 7 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان و آیین نامه اجرایی آن نیز استناد کرد. ماده 7 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، مقرر داشته: "تبليغات خلاف واقع و ارايه اطلاعات نادرست كه موجب فريب يا اشتباه مصرف كننده، از جمله از طريق و سايل ارتباط جمعی، رسانه های گروهی و برگه های تبليغاتی شود، ممنوع می باشد."
ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده (۷) قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان مقرر داشته: "مسئولیت تبلیغ خلاف واقع، بر عهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است." و ماده 5 این آیین نامه اجرایی نیز مقرر می دارد:"سازنده آگهی، موظف است هنگام پذیرش درخواست سفارش دهنده، در خصوص اشخاص حقیقی، هویت فرد را احراز و در خصوص اشخاص حقوقی، مجوز فعالیت قانونی به انضمام درخواست کتبی ممهور به مهر شخص حقوقی را اخذ نماید."
پس از اینکه در تیترهای قبلی مقاله، مواردی چون، شرایط و مدارک ثبت شکایت از سلبریتی و حکم قانونی و جرم تبلیغ کننده کوروش کمپانی، مورد بررسی قرار گرفتند، در این تیتر از مقاله دینا، پیگیری شکایت از سلبریتی، مورد بررسی، قرار خواهد گرفت.
برای پیگیری شکایت از سلبریتی، شاکی یا خواهان، باید به صورت حضوری، به شعبه و مرجعی که پرونده در آن، تشکیل شده، مراجعه نماید یا با مراجعه به سامانه ابلاغ ثنا در adliran.ir و ورود به حساب کاربری خود، ابلاغیه های جدید در خصوص پرونده شکایت از سلبریتی را بررسی کند.
راه دیگر پیگیری شکایت از سلبریتی، جستجوی آدرس adliran.ir و انتخاب گزینه "سامانه اطلاع رسانی پرونده " می باشد.
در این مرحله، فرد باید، بر حسب شرایط خود یکی از سه گزینه "اطلاع رسانی پرونده برای اشخاص حقیقی"، "اطلاع رسانی پرونده برای وکلا" و "اطلاع رسانی پرونده با رمز" را انتخاب کند (در ادامه راهنمای تصویری، گزینه "اطلاع رسانی پرونده برای اشخاص حقیقی" انتخاب شده است.)
در این مرحله، فرد باید، شماره ملی و رمز ثنای خود را وارد کند و برروی گزینه "مرحله بعد"، کلیک نماید.
در این گام، فرد باید، رمز موقت یکبار مصرف ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کند.
در این مرحله، فرد باید، تاریخ مد نظر خود را مشخص نموده، تیک هر دو گزینه "مختومه شده و مختومه نشده" را بزند و بر روی گزینه جستجو، کلیک کند.
با کلیک برروی گزینه "جستجو"، لیست پرونده های فرد، نمایش داده خواهند شد و فرد می تواند، با انتخاب پرونده مربوط به شکایت از سلبریتی و کلیک برروی گزینه روند کار پرونده، از وضعیت پرونده شکایت خود، و اقدامات صورت گرفته در آن، مطلع گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت شکایت از سلبریتی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت شکایت از سلبریتی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه ثبت شکایت از سلبریتی
برای مشاوره نحوه ثبت شکایت از سلبریتی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©