دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / مجوز تردد موتور سنگین

مجوز تردد موتور سنگین

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دریافت مجوز تردد موتور سنگین، مستلزم برخورداری از سند و مدرک قانونی موتور می باشد و برای گرفتن مجوز تردد، فرد باید، در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی ایران یا فدراسیون موتورسواری، عضو گردد و پس از ارائه مدارک، مجوز تردد قانونی را برای رسیدن به پیست موتورسواری یا شرکت در برخی برنامه های کانون، اخذ کند.

 

در ایران، حفظ امنیت جانی شهروندان و حفظ نظم عمومی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و همین امر، سبب وضع قوانین سخت گیرانه ای در خصوص استفاده از انواع وسایل نقلیه موتوری، از جمله موتورسیکلت های با حجم 250 سی سی به بالا یا در اصطلاح عرفی، موتور سنگین، گردیده است.

 

افرادی که قصد استفاده از موتورهای با حجم 250 سی سی به بالا را دارند، تنها در صورتی، موفق به این امر خواهند شد که از مراجع ذی صلاح و قانونی، اقدام به اخذ مجوز تردد نمایند، در غیر این صورت، ممکن است با تبعاتی چون، جریمه نقدی یا توقیف موتور سیکلت، مواجه شوند. همین امر، ضرورت اطلاع از نحوه گرفتن مجوز تردد موتور سنگین را ایجاب می نماید.

 

لذادر مقاله حاضر، شرایط ، مدارک لازم و نحوه دریافت مجوز تردد موتور سنگین، بررسی گردیده و در خصوص مواردی چون، دلایل ممنوعیت تردد این موتورها، شیوه استعلام سند موتورسیکلت با حجم 250 سی سی به بالا و جریمه موتور سنگین بدون سند، توضیح داده شده است.

شرایط دریافت مجوز تردد موتور سنگین

شرایط دریافت مجوز تردد موتور سنگین در روز جمعه و سایر روزهای هفته، پرسش اغلب افرادی است که اقدام به خرید یا واردات موتور سنگین، به صورت قانونی نموده اند و قصد دارند از موتور خود، برای تردد در سطح شهر، استفاده کنند.

 

 موتور، از سند و مدارک قانونی، نظیر برگ سبز گمرکی برخوردار باشد.

فرد از گواهینامه موتورسواری حرفه ای، برخورار باشد.

فرد، از عضویت در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی ایران یا عضویت در فدراسیون موتورسواری و اتومبیل رانی، برخوردار باشد.

 

شایان ذکر است، تردد موتور سنگین دارای مجوز در سطح شهر، صرفا در روزهای تعیین شده در مجوز و برای رسیدن به پیست تمرین موتور سواری یا شرکت در برخی برنامه ها، مجاز است و افراد، تنها می توانند، از مسیر تعیین شده در مجوز، برای تردد در سطح شهر و رسیدن به پیست یا برنامه، استفاده کنند.

 

خوانندگان محترم، باید مد نظر داشته باشند که، مورد ذکر شده در پاراگراف قبل، در خصوص موتورهای دارای مجوز موتور سنگین سپاه که برای امور عملیاتی، توسط افراد استخدام شده در این نهاد، استفاده می گردند، صدق نمی کند.

مدارک لازم برای گرفتن مجوز تردد موتور سنگین

دریافت مجوز تردد موتور سنگین، تنها در صورتی ممکن و میسر خواهد بود که فرد متقاضی مجوز تردد، از مدارک لازم این امر، برخوردار باشد. از این رو، در این تیتر از مقاله، مدارک لازم برای گرفتن مجوز تردد موتور سنگین، مورد بررسی و توضیح، قرار گرفته است. این مدارک، عبارتند از:

 

کارت عضویت در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی ایران یا فدراسیون موتورسواری و اتومبیل رانی محل سکونت فرد؛

گواهینامه رانندگی با موتورسیکلت 250 سی سی به بالا؛

گواهی عدم سوء پیشینه (در صورت اقدام برای اخذ پلاک ورزشی وردیافت مجوز تردد موتور سنگین به علت داشتن پلاک ورزشی)؛

اسناد قانونی موتور سنگین که شامل یکی مواردی که در ادامه ذکر می گردند، می باشد؛ سند اموال تملیکی یا سند صادره از سوی ستاد اجرایی فرمان امام که در خصوص موتورهای مزایده ای غیر اوراقی صادر شده است؛ برگ سبز گمرکی که برای موتورهایی که مونتاژ شده و کامل، از طریق گمرک وارد ایران می گردند، صادر شده است؛ سند شرکتی که در خصوص موتور هایی که قطعات آن ها، از گمرک، وارد ایران شده و توسط شرکت های ایرانی، مونتاژ می گرند، صادر شده است.

نحوه دریافت مجوز تردد موتور سنگین

در توضیح نحوه دریافت مجوز تردد موتور سنگین، باید گفت، هر فردی که از موتور سنگین دارای مدارک و اسناد قانونی برخوردار است، می تواند به یکی از شیوه های زیر، نسبت به دریافت مجوز تردد موتور سنگین، اقدام نماید:

 

مراجعه به هیئت موتورسواری و اتومبیل رانی محل سکونت و عضویت در فدراسیون موتورسواری و اتومبیل رانی:

 پس از عضویت در فدراسیون، حکم تردد موتور سنگین، برای رانندگی با موتور در سطح شهر، جهت رسیدن به پیست موتور سواری، صادر خواهد شد و فرد می تواند در روزهای درج شده در حکم، از مسیر تعیین شده برای رسیدن به پیست تمرین موتور سواری، تردد کند.

 

اخذ پلاک ورزشی از هیات موتورسواری و اتومبیل رانی:

برای این امر، فرد باید، فرم عضویت در فدراسیون موتورسواری و فرم مشخصات موتور را تکمیل نموده، گواهی عدم سوء پیشینه و مدارک قانونی موتور را به فرم ها ضمیمه کرده و تحویل هیات موتور سواری و اتومبیل رانی محل سکونت خود دهد. هیئت، مدارک فرد را بررسی خواهد کرد و در صورت تایید، حکم الصاق پلاک ورزشی و مجوز تردد در سطح شهر (صرفا در روزهای تمرین و برای رسیدن به پیست موتور سواری) را صادر خواهد نمود.

 

عضویت در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی ایران:

از دیگر راه های اخذ مجوز تردد موتور سنگین، عضویت در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی ایران می باشد. استفاده از این روش نیز، مستلزم برخورداری موتور، از سند و مدارک قانونی است. شایان ذکر است، مجوز تردد صادره از سوی کانون، صرفا برای شرکت در برنامه هایی که از سوی این مرجع، برگزار می گردند، قابل استفاده خواهد بود.

 

عضویت در بسیج:

عضویت در بسیج و شرکت در طرح های برگزار شده از سوی این نهاد برای تمرین موتور سواری، از دیگر راه های اخذ مجوز تردد موتور سنگین، می باشد. مجوز تردد از سوی بسیج نیز، صرفا به موتورهای سنگین دارای مدارک قانونی و برای تردد در سطح شهر، جهت رسیدن به پیست تمرین، ارائه خواهد شد.

 

دلایل ممنوعیت تردد موتور سنگین

این پرسش که دلایل ممنوعیت تردد موتور سنگین چیست؟ از سوی اغلب سنگین سواران یا کسانی که تمایل به داشتن موتور سنگین و تردد با آن را دارند، مطرح می گردد. در پاسخ به پرسش مذکور باید گفت، در اکثر موارد، دلایل مطرح شده برای ممنوعیت تردد موتور سنگین، موارد زیر هستند:

 

ایجاد آلودگی صوتی

خروج ارز از کشور برای واردات این دسته از موتورها

افزایش جرم هایی نظیر سرقت و ترور و فرار از صحنه جرم به علت سرعت بالای این موتورها

افزایش تصادف با موتور سیکلت، به خطر انداختن جان باقی شهروندان به علت انجام حرکات نمایشی و رانندگی با سرعت بالا

 

شایان ذکر است، در حال حاضر، در ایران، معتبرترین سند موتور سنگین، برگ سبز گمرکی یا سند شرکتی است و فروش موتور سنگین پلاک ملی، تنها پس از اخذ مجوزهای لازم، امکان پذیر است. قانون گذار، علاوه بر تعیین مجازات نگهداری موتور سنگین بدون سند، امکان توقیف و مصادره این موتور ها را نیز، فراهم آورده است.

 

استعلام سند موتور سنگین

نحوه استعلام سند موتور سنگین، کاملا وابسته به نوع سند و مدرک قانونی ای است که موتور دارد. لذا در ابتدا، انواع سند موتور سنگین و نحوه اخذ آن، توضیح داده خواهد شد و پس از آن، درباره نحوه استعلام سند موتور سنگین، صحبت خواهد گردد. سند موتورهای سنگین، به چند دسته تقسیم می گردند:

 

 برگ سبز گمرکی: این مدرک، به موتورهایی تعلق می گیرد که در کشور سازنده، مونتاژ شده و به صورت کاملا تکمیل، به ایران، صادر می گردند. نحوه استعلام سند این موتورها، از طریق مراجعه به گمرک، صورت می گیرد. 

 

 سند شرکتی: این مدرک، به موتورهایی ارائه می گردد که قطعات آن، از طریق قانونی و با گذر از گمرک، وارد ایران شده و مونتاژ آن، توسط شرکت های ایرانی انجام گرفته است. برای استعلام سند موتور سنگین در این شرایط، فرد باید، به صورت حضوری، به شرکت ارائه دهنده سند، مراجعه کند.

 

سند اموال تملیکی: این مدرک، به موتورهایی تعلق می گیرد که به صورت مزایده ای، به شهروندان فروخته شده اند. با این توضیح که موتورهای سنگین قاچاق، توسط نیروهای امنیتی، مصادره می شوند و طی فرایند مزایده، به شهروندان متقاضی خرید آن ها، فروخته خواهند شد. برای استعلام سند این موتورها، باید به نهاد صادر کننده آن، مراجعه کرد.

 

 سند ستاد اجرایی فرمان امام: این مدرک نیز به موتورهای مصادره شده ای تعلق می گیرد که در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام قرار گرفته و از طریق این نهاد، به صورت مزایده ای، به شهروندان، فروخته شده اند. برای استعلام سند موتور سنگین در این شرایط، باید به ستاد اجرایی فرمان امام، مراجعه کرد.

 

جریمه موتور سنگین بدون سند

قانون گذار، موتور سنگین بدون سند را قاچاق محسوب می نماید و مرتکب را به مجازات نگهداری کالای قاچاق، محکوم خواهد کرد. از جمله این مجازات ها، می توان به جریمه نقدی، اشاره کرد و برای مشخص شدن میزان جریمه موتور سنگین بدون سند، باید ماده 18 و 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را مورد بررسی قرار داد.

 

مستفاد از ماده 18 قانون مذکور، در صورتی که موتور، در لیست کالاهای مجاز باشد، جریمه فرد، یک تا دو برابر ارزش کالا خواهد بود، در صورتی که موتور، کالای مجاز مشروط لحاظ گردد، جریمه نقدی فرد، معادل یک تا سه برابر ارزش کالا خواهد بود و در صورتی که موتور، کالای یارانه ای محسوب گردد، جریمه نقدی فرد، معادل دو تا چهار برابر ارزش کالا خواهد بود.

 

مستفاد از ماده 22 قانون مذکور نیز، "هر کس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط کالا"، جریمه خواهد شد. با این توضیح که؛ در صورتی که ارزش کالا تا ده میلیون ریال باشد، جزای نقدی، معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق خواهد بود؛

 

 در صورتی که ارزش کالا از ده میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال باشد، جزای نقدی، معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق خواهد بود، در صورتی که ارزش کالا، از یکصد میلیون ریال تا یک میلیارد ریال باشد، جزای نقدی، معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق خواهد بود و در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارل ریال باشد، جزای نقدی، معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق، خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه گرفتن مجوز تردد موتور سنگین در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه گرفتن مجوز تردد موتور سنگین پاسخ دهند.