دینا / خانواده / مهریه / رفع توقیف اموال برای مهریه

رفع توقیف اموال برای مهریه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

رفع توقیف اموال برای مهریه زمانی مصداق دارد که اموال شوهر جز مستثنیات دین باشد، بنابراین به غیر از این مورد توقیف و بازداشت اموال جایز می باشد. مدت زمان توقیف اموال شوهر 10 روز پس از ابلاغ اجرائیه می باشد که در این مدت زوج موظف است که برای رفع توقیف اموالش اقدام کرده و درخواست خود را، به مرجع ذیصلاح ارائه بدهد.

 

یکی از حقوق مالی زن مهریه است که به محض جاری شدن صیغه نکاح دائم یا موقت به زن تعلق می‌گیرد. ماده 1082 قانون مدنی در این خصوص بیان می کند:« به مجرد عقد، زن مالک مهر می شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن به نماید.» بنابراین زوجه می تواند هر زمان که اراده کند پرداخت مهریه را از شوهرش مطالبه و در صورت امتناع اموال وی را توقیف کند.

 

اما گاهی اوقات اموال زوج به ناحق توقیف می شود که بر همین اساس او می‌تواند برای رفع توقیف اموالش اقدام کند. برای رفع توقیف اموال برای مهریه هم لازم است که شوهر فرایندی را طی کرده و درخواستی برای رفع توقیف تنظیم کند، به همین دلیل ضروری است که از جزئیات این امر اطلاع داشته باشد.

 

در این مقاله به بررسی موضوع رفع توقیف اموال برای مهریه، و بعد از توقیف چه باید کرد و نیز درخصوص مدت زمان توقیف اموال پرداخته و در ادامه مراحل رفع توقیف اموال برای مهریه را مورد بررسی قرارداده و سپس رفع توقیف اموال آقا به درخواست خانم بابت مهریه، و در خصوص نمونه درخواست رفع توقیف اموال برای مهریه از اداره ثبت و نمونه دادخواست در این زمینه صحبت خواهیم کرد. در پایان نیز به سوال بعد از توقیف اموال برای مهریه چه باید کرد پاسخ خواهیم داد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

رفع توقیف اموال برای مهریه

در خصوص رفع توقیف اموال برای مهریه ابتدا باید گفت بعد از این که زن و مرد مطابق قوانین اسلامی به ازدواج یکدیگر درآمدند شوهر مکلف است که در صورت مطالبه، مهریه زن را به او پرداخت کند. اگر زن پس از ازدواج قصد داشته باشد که برای دریافت مهریه خود اقدام کند در مرحله اول می بایست به اداره ثبت محل زندگی خود مراجعه نموده و درخواست توقیف اموال اعم از منقول و غیر منقول را ارائه دهد.

 

اگر اداره ثبت ظرف مدت دو ماه از ثبت درخواست توقیف اموال، نتواند هیچ اقدامی برای شناسایی اموال شوهر و توقیف آن کند در این صورت زوجه می بایست یک گواهی از اداره ثبت دریافت کرده و پس از آن به دادگاه خانواده مراجعه و دعوای مطالبه مهریه را مطرح نماید. در این خصوص باید توجه داشت که زن باید برای به اجرا گذاشتن مهریه خود مبلغی را پرداخت نماید در واقع هزینه توقیف اموال برای صدوراجراییه مهریه، یک بیستم از مبلغ خواسته می باشد.

 

لازم به ذکر است که در صورت محکومیت شوهر به پرداخت مهریه، پرونده به اجرای احکام فرستاده می شود. اگر شوهر ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ اجراییه مفاد آن را به موقع به اجرا نگذارد، اجرای احکام برای شناسایی و توقیف اموال وی اقدام می کند. 

 

در صورتی که از شوهر اموال منقول (مانند ماشین) شناسایی شود، اجرای احکام آن را توقیف و به محل دیگری منتقل می کند. همچنین اگر از شوهر اموال غیر منقول (ملک و املاک) شناسایی شود در این صورت به اداره ثبت آن محل اطلاع داده می شود تا برای توقیف آن اقدام کند.

 

البته گاهی اوقات دادگاه به اشتباه حکم توقیف اموال شوهر را صادر می کند، که در این صورت این حق برای زوج وجود دارد که نسبت به آن اعتراض کرده و درخواست، رفع توقیف اموال برای مهریه را مطرح کند، که در این حالت بسته به این که چه نوع اموالی از زوج توقیف شده، شیوه ونوع رفع توقیف آن مال نیز متفاوت خواهد بود.

 

رفع توقیف خانه برای مهریه: اگر خانم برای دریافت مهریه خود، اقدام به توقیف تنها منزل مسکونی زوج اعم از خانه یا آپارتمان کند، در این صورت شوهر می تواند تقاضای رفع توقیف اموال برای مهریه را مطرح نماید. زیرا این منزل جز مستثنیات دین بوده و غیر قابل بازداشت است.البته در این مورد اثبات کردن سکونت شوهر در منزل ضروری می باشد.

 

رفع توقیف پول پیش پرداخت برای مهریه: اگر شوهر برای اجاره یا رهن خانه ودیعه ای را به صاحب خانه پرداخت کرده باشد زن می تواند برای دریافت مهریه تحت شرایطی پول پیش پرداخت را توقیف کند. البته این پول با توجه به بند "ز" ماده ۶١ آیین نامه اجرایی مفاد اسناد رسمی در صورتی قابل توقیف است که پرداخت اجاره بها بدون آن موجب عسر و حرج مستاجر نشود و بالاتر از شأن او نیز نباشد، در غیر این صورت شوهر می تواند برای رفع توقیف آن اقدام کند.

 

رفع توقیف سند باغ و زمین برای مهریه: زن می تواند بابت مهریه خود زمین و باغی که به نام شوهرش است را توقیف نماید مگر این که باغ تنها منبع درآمد وی باشد که در این صورت زوج می تواند درخواست رفع توقیف اموال برای مهریه را مطرح نماید.

 

رفع توقیف سهام بورس برای مهریه: امکان توقیف سهام شوهر در بورس وجود دارد. در واقع سهام جز مستثنیات دین محسوب نمی شود و در نتیجه قابل توقیف خواهد بود و امکان رفع توقیف از آن وجود ندارد.

 

رفع توقیف سهم الارث برای مهریه: سهم الارث شوهر را بابت مهریه می توان توقیف کرد، منتهی چنانچه سهم الارث جز مستثنیات دین قلمداد گردد، امکان مطالبه وجود ندارد و در صورت بازداشت، زوج می تواند درخواست رفع توقیف آن را بدهد.

 

رفع توقیف سیم کارت موبایل برای مهریه: سیم کارت شوهر برای مهریه قابل توقیف است مگر این که شوهر اثبات کند که داشتن آن خط برای کارش ضروری است که در این صورت می‌تواند، رفع توقیف آن را بگیرد.

 

رفع توقیف ماشین برای مهریه: اصولا ماشین شوهر را برای مهریه می توان توقیف کرد مگر این که خودرو وسیله کار و ابزاری برای اشتغال مرد و منبع درآمد او محسوب شود، که این نیز جز مستثنیات دین محسوب می شود و غیر قابل توقیف است و مرد می تواند درخواست رفع توقیف آن را به نماید.

 

رفع توقیف حساب بانکی برای مهریهبرای دریافت مهریه زوجه می تواند تمام حساب های پولی و اعتباری زوج را توقیف کند و در این مورد رفع توقیف از آن امکان پذیر نیست مگر این که زوجه رضایت خودش را در این مورد اعلام و یا شوهر تمام مهریه را پرداخت کرده باشد.

 

بنابراین مهریه نوعی الزام قانونی است که بر عهده شوهر قرار می گیرد و تا زمانی که مرد به صورت کامل مهریه را پرداخت نکند، بدهی او تسویه نمی شود و زن می تواند برای این که به حقش برسد، لیست اموال قابل توقیف برای مهریه را که شامل خودرو، سهام، زمین شهری و روستایی، آپارتمان، خانه ویلایی، سپرده بانکی و . . . می شود را توقیف و بازداشت کند.

مدت زمان توقیف اموال برای مهریه

همانطور که در بخش قبلی نیز گفته شد زوجه از طریق دادگاه یا اجرای ثبت می تواند برای توقیف اموال شوهر اقدام کند حال ممکن است برای عده ای از اشخاص این سوال مطرح شود که توقیف اموال برای مهریه چقدر طول می کشد، یا به عبارت بهتر می توان گفت، مدت زمان توقیف اموال برای مهریه چقدر است؟

 

در ابتدا باید گفت که بعد قطعیت حکم دادگاه و ابلاغ آن به محکوم له به درخواست محکوم له، اجراییه صادر می شود و به محکوم علیه(شوهر) ابلاغ می گردد. از تاریخ ابلاغ، محکوم علیه 10 روز فرصت دارد که آن حکم را اجرا کند یا ترتیبی برای اجرا بدهد یا مالی معرفی کند که اجرای حکم از محل آن ممکن باشد، که این 10 روز مدت زمان توقیف اموال برای مهریه محسوب می گردد.

 

بنابراین بعد از ابلاغ اجرائیه، شوهر 10 روز فرصت دارد که برای پرداخت مهریه و رفع توقیف اقدام کند و اگر شوهر توان پرداخت مهریه را نداشته باشد، می بایست در همین مهلت 10 روزه که مدت زمان توقیف اموال برای مهریه محسوب می شود، لیست اموال قابل توقیف برای مهریه خود را به قسمت اجرا تحویل دهد و اگر مالی ندارد این موضوع را اعلام کند.

مراحل رفع توقیف اموال برای مهریه

پس از قطعیت حکم و ابلاغ اجرائیه، محکوم علیه 10 روز فرصت دارد که مهریه را به زن پرداخت کند و پس از پایان این مدت، زوجه می تواند برای توقیف اموال شوهر اقدام کند. ولی گاهی اوقات ممکن است مالی که بازداشت شده جز اموال غیر قابل توقیف باشد، که در این صورت شوهر می تواند، تقاضای رفع توقیف کند. اما سوال این است که بعد از توقیف اموال برای مهریه باید چه کرد و مراحل رفع توقیف اموال برای مهریه چیست؟

 

در ابتدا باید گفت منظور از اموال غیر قابل توقیف همان مستثیات دین است که با توجه به ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی این اموال شامل منزل مسکونی اعم از خانه یا آپارتمان در حدی که در شان زوج ، لوازم زندگی و اثاثیه مورد نیاز زندگی زوج و افرادی که تحت تکفل وی، مواد غذایی موجود در منزل زوج که مورد نیاز او و افراد تحت تکفل وی بوده، کتاب ها و ابزار علمی و تحقیقاتی متعلق به شوهر، خط تلفن همراه، وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان مورد نیاز برای امرار معاش و پول پیش پرداخت خانه می باشد.

 

بنابراین مراحل رفع توقیف اموال برای مهریه به این صورت می باشد که شوهر در گام اول باید درخواست رفع توقیف از اموالش را به مرجعی که دستور توقیف را صادر کرده است ( اجرا ثبت یا اجرای احکام دادگاه) ارائه دهد و با ارائه دلایل و شواهد مربوطه این موضوع را به قاضی ثابت کند، که اموال توقیف شده جز مستثنیات دین محسوب می شود و در صورتی که این موضوع برای قاضی محرز شود دستور رفع توقیف از اموال را صادر می کند.

 

رفع توقیف اموال آقا به درخواست خانم بابت مهریه

در بخش های قبلی پیرامون رفع توقیف اموال بابت مهریه مراحل و مدت آن توضیحاتی ارائه گردید. حال سوالی که در اینجا ممکن است در ذهن برخی از افراد مطرح شود این است که، رفع توقیف اموال آقا به درخواست خانم بابت مهریه به چه صورت می باشد، که در این قسمت توضیحات مفصلی در خصوص آن ارائه می گردد. 

 

همانطور که گفته شد مرد درخواست رفع توقیف خود را باید به مرجع صلاحیت دار ارائه دهد و در صورتی که مدارک و دلایل آن کافی باشد اموال زوج از توقیف خارج می‌شوند. منظور از مرجع صلاحیت دار در این مورد اجرای ثبت یا اجرای احکام دادگاه می باشد.

 

گاهی اوقات هم ممکن است که خود مرد و زن با یکدیگر توافق کنند و بر همین اساس، زوج می تواند برای رفع توقیف از اموالش اقدام به نماید. به عبارتی در این صورت زن و شوهر باید در دادگاه یا اجرای اداره ثبت حاضر شده و برگه سازش خود را ارائه دهند و زن رضایت بی قید و شرط خود را برای رفع توقیف اعلام نماید. 

 

نمونه درخواست رفع توقیف اموال برای مهریه از اداره ثبت

پس از این که زوجه اموال شوهرش را توقیف کرد، زوج می‌تواند با مراجعه به اداره ثبت برای رفع توقیف از اموالش اقدام کند. حال ممکن است که عده ای از اشخاص با نحوه تنظیم درخواست رفع توقیف آشنایی نداشته باشند، به همین جهت در بخش زیر نمونه درخواست رفع توقیف اموال برای مهریه از اداره ثبت بارگذاری شده است.

 

نمونه درخواست رفع توقیف اموال برای مهریه
 
  • حجم فایل: 10MB
  • منبع: دینا سنجش

 

در این خصوص باید توجه داشت که پس از توقیف ملک یا خانه توسط اجرای ثبت در صورتی می توان برای رفع توقیف از آن اقدام کرد که ثابت شود شخص در حال حاضر در آن سکونت دارد و جز مستثنیات دین محسوب می شود، زیرا در غیر این صورت رفع توقیف از آن مال امکان پذیر نیست.

 

نمونه دادخواست رفع توقیف اموال

همانطور که در بخش های قبلی نیز گفته شد اشخاص برای رفع توقیف اموال می توانند به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست خود را ارائه بدهند. حال در این بخش، قصد داریم، متن یک نمونه دادخواست رفع توقیف اموال را ارائه کرده و فایل دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم.

 

نمونه دادخواست رفع توقیف اموال
 
  • حجم فایل: 10MB
  • منبع: دینا سنجش

 

نکته مهمی که در خصوص تنظیم دادخواست رفع توقیف اموال وجود دارد این است که شخص باید دلایل و اسناد محکمه پسند خود را به دادخواست ضمیمه کند تا از طریق آن به دادگاه ثابت نماید که توقیف اموالش دیگر موضوعیتی نداشته و باید از آن رفع توقیف شود.

 

بعد از توقیف اموال برای مهریه چه باید کرد

طبق ماده 1082 قانون مدنی در خصوص مهریه، زوجه می تواند هر زمان که بخواهد مهریه خود را از همسرش مطالبه کند و اگر شوهر از پرداخت آن امتناع ورزد، زوجه اموال او را توقیف می کند؛ ولی گاها توقیف اموال زوج از طرف زن به ناحق می باشد، زیرا ممکن است اموال زوج جز مستثنیات دین باشد که زوج با دادن مدارک لازم به رفع توقیف این اموال اقدام می کند.

 

حال سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که بعد از توقیف اموال برای مهریه چه باید کرد، در پاسخ به این سوال بهتر است که بگوییم ، بعد از آن که اموال از سوی زوجه توقیف شد، زوج می تواند ظرف 10 روز بعد از صدور قرار تامین خواسته، دادخواست مطالبه اموال را ازطریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا شعبه قضایی درخواست دهد. 

 

بنابراین مرد برای رفع توقیف اموال خود می تواند با ارائه مدارک معتبر به دادگاه قضایی یا دفاتر خدمات الکترونیک، دال بر مستثنیات دین بودن اموالش اقدام نماید که با ارائه دادخواست اعسار، دادگاه رای توقیف اموال را صادر کرده و مرد را مکلف به پرداخت مهریه به صورت قسطی و یا توافق در پرداخت آن با زوجه می کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه رفع توقیف اموال برای مهریه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه رفع توقیف اموال برای مهریه پاسخ دهند.