دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / تقسیط جرایم رانندگی

تقسیط جرایم رانندگی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

به منظور تقسیط جرایم رانندگی خودرو توقیف شده در پارکینگ، مالک اتومبیل می بایست به همراه مدارک لازم، به واحد ترخیص مربوطه مراجعه کرده و بعد از پرداخت خلافی اتومبیل و رساندن مبلغ جریمه به زیر سه میلیون تومان؛ تعهدنامه پرداخت اقساطی جریمه طی یک سال را امضا نماید.

 

در عصر حاضر، با توجه به افزایش تعداد خودروها و رشد ترافیک، میزان جرایم رانندگی و به تبع آن، نرخ خلافی خودرو نیز افزایش یافته است. افرادی که به دلیل ارتکاب جرایم رانندگی، محکوم به پرداخت جریمه نقدی شده و خودروی آن ها، تحت توقیف پلیس می باشد، می توانند با پرداخت جریمه مذکور، خودروی خود را از پارکینگ خارج نمایند.

 

با این حال، در برخی موارد، ممکن است که مرتکب توان پرداخت جریمه به صورت یک جا را نداشته و درخواست تقسیط جرایم رانندگی خود را داشته باشد. به منظور ثبت درخواست تقسیط جرایم رانندگی، متقاضی می بایست با روش های قسط بندی جریمه اتومبیل آشنا بوده و از مهلت و نحوه پرداخت مبلغ آن اطلاع داشته باشد.

 

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که شیوه های تقسیط جرایم رانندگی چیست و تقسیط خلافی خودرو از طریق راهور 120 به چه صورت می باشد؛ به تقسیط خلافی خودرو از طریق اینترنت بپردازیم. سپس به موضوع تقسیط خلافی خودرو توقیف شده خواهیم پرداخت و در انتها؛ نحوه پرداخت قسطی و مهلت اقساط جرایم رانندگی را ارائه خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

شیوه های تقسیط جرایم رانندگی

به منظور حفظ نظم و امنیت در جاده های کشور، پلیس راهنمایی و رانندگی قوانین و مقرراتی را برای رانندگان وسیله نقلیه تعیین نموده و چنانچه، فرد به این ضوابط توجه نکند، از سوی پلیس به پرداخت جریمه محکوم می شود. در صورتی که مرتکب، جریمه را به موقع پرداخت ننموده و مبالغ آن ها روی هم انباشته شود و یا به طور همزمان چند تخلف را مرتکب گردد، ممکن است که میزان مبلغ جریمه، از حد توان شخص خارج شده و وی نتواند که آن را پرداخت نماید.

 

راهکاری که توسط پلیس راهور ناجا در چنین مواقعی، در نظر گرفته شده؛ این است که مالکان و رانندگان مبلغ جریمه را به صورت قسطی پرداخت نمایند. شیوه های تقسیط جرایم رانندگی با توجه به توقیف شدن یا نشدن اتوموبیل به دو صورت اینترنتی و حضوری صورت می گیرد.

 

در صورتی که مبلغ جریمه خودرو، به بیش از سه میلیون تومان رسیده و خودرو تحت توقیف پلیس قرار بگیرد، شخص می بایست به منظور انجام کارهای تقسیط جریمه به صورت حضوری به ستاد ترخیصی که در پشت قبض پارکینگ درج شده مراجعه کرده و فرایند قسط بندی مبلغ جریمه را انجام دهد.

 

اما در مواردی که مبلغ جریمه تعیین شده، کمتر از سه میلیون تومان می باشد و خودرو تحت توقیف قرار نگرفته است، شخص می بایست به منظور پرداخت قسطی مبلغ جریمه به سایت راهور ۱۲۰ مراجعه کرده و مراحل را از این سایت پیگیری نماید. شرایط کلی تقسیط جرایم رانندگی شامل فرسوده نبودن خودرو (زیر 20 سال بودن سن اتوموبیل)، عدم ثبت شکایت قضایی و زیر 40 درصد بودن جرایم حادثه ساز می باشد. 

تقسیط خلافی خودرو از طریق راهور 120

در قسمت پیشین مقاله، به معرفی شیوه های تقسیط جرایم رانندگی پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که افراد می توانند با مراجعه به سایت اینترنتی راهور 120، اقدام به پرداخت قسطی مبلغ جریمه خود نمایند.

 

به منظور تقسیط خلافی خودرو از طریق راهور 120 شخص می بایست آدرس سایت rahvar120.ir را در مرورگر خود وارد نموده و مطابق با تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود.

 

تقسیط جرایم رانندگی

 

پس از آن، متقاضی می بایست گزینه استعلام تخلفات رانندگی را برگزیده و بر روی آن کلیک نماید.

 

پرداخت قسطی خلافی خودرو توقیف شده

 

پس از کلیک بر روی گزینه استعلام خلافی خودرو، شخص به صفحه ای مطابق با تصویر زیر هدایت می گردد که می بایست برای ورود؛ نام کاربری و کلمه عبور خود را درج نماید.

 

تقسیط جرایم رانندگی

 

پس از آن، متقاضی می تواند جزئیات برگ جریمه های صادر شده برای خود را مشاهده نماید.

 

پرداخت قسطی خلافی خودرو توقیف شده

 

همانطور که در صفحه فوق مشخص است؛ پس از ورود به صفحه حساب کاربری، لیست جزئیات و مجموع خلافی ماشین‌ برای کاربر نمایش داده می شود و وی می تواند از میان آن ها جریمه‌ های دلخواه‌ را انتخاب و نسبت به پرداخت آن ها اقدام نماید. بنابراین، نحوه تقسیط بدهی در سایت راهور 120، به این صورت است که شخص ابتدا، موارد جریمه ای که قادر به پرداخت آن می باشد را انتخاب نموده و نسبت به پرداخت آن ها اقدام می نماید. 

تقسیط خلافی خودرو از طریق اینترنت

در قسمت های قبلی مقاله، به توضیح شیوه های تقسیط جرایم رانندگی و تقسیط خلافی خودرو از طریق راهور 120 پرداخته و بیان نمودیم که افراد می توانند با ورود به سایت rahvar120.ir، مواردی از خلافی که قادر به پرداخت آن می باشند را انتخاب نموده و سپس، اقدام به پرداخت آن به صورت قسطی نمایند.

 

یکی از سوالات متدوالی که ممکن است که در زمینه قسط بندی خلافی خودرو برای متقاضیان مطرح شود، این است که آیا امکان تقسیط خلافی خودرو از طریق اینترنت امکان پذیر است یا نه و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، نحوه آن چه صورتی است؟

 

در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که بله، امکان تقسیط خلافی خودرو از طریق اینترنت برای افراد میسر می باشد. به منظور قسط بندی خلافی خودرو از طریق اینترنت شخص می بایست به سایت ها و برنامه هایی که امکان پرداخت خلافی خودرو را فراهم نموده (نظیر سامانه راهور 120 و یا برنامه پلیس من) مراجعه کرده و پس از انتخاب موارد خلافی که تمایل به پرداخت آن دارد؛ مبلغ جریمه را به حساب دولت واریز نماید.

 

تقسیط خلافی خودرو توقیف شده

یکی از مواردی که موجب توقیف خودرو می گردد؛ عدم پرداخت جریمه اتومبیل و گذشتن مبلغ و میزان آن از سقف خلافی خودرو می باشد. در حال حاضر، سقف خلافی خودرو، سه میلیون تومان بوده و اگر خودروی شخصی به بیشتر از این مقدار جریمه شود و هزینه آن پرداخت نشده باشد، طبق قوانین راهنمایی و رانندگی توقیف گردیده و به پارکینگ منتقل می شود. 

 

به منظور تقسیط خلافی خودرو توقیف شده، مالک اتومبیل می بایست مدارک و اسناد لازم نظیر مدارک هویتی خود و اسناد مالکیت ماشین را تهیه نموده و به ستاد ترخیصی که در قسمت پشت قبض پارکینگ درج شده، مراجعه نماید.

 

مامور راهور مستقر در ستاد ترخیص، در صورت احراز شرایط ترخیص و نیز کنترل اسناد و مدارک هویتی و مالکیتی ماشین و نیز پس از اخذ تعهد از مالک خودرو، با پرداخت اقساطی جریمه رانندگی در طی یک سال موافقت نموده و به مالک اجازه می دهد که خودرو خود را از پارکینگ خارج نماید.

 

از شرایط لازم برای موافقت ترخیص خودرو از پارکینگ و به تبع پرداخت جریمه، به صورت اقساطی، رساندن مبلغ جریمه به زیر سه میلیون تومان می باشد. بنابراین، برای تقسیط خلافی خودرو توقیف شده شخص می بایست در ابتدا، مبلغی از جریمه را پرداخت کرده تا بتواند خودرو را از پارکینگ خارج نماید.

 

نحوه پرداخت اقساطی خلافی ماشین

نحوه پرداخت اقساطی خلافی ماشین به دو صورت حضوری و اینترنتی امکان پذیر می باشد. در روش اینترنتی پرداخت اقساط جریمه رانندگی، شخص می بایست به سایت پلیس راهور 120 به نشانی rahvar120.ir مراجعه نموده و از صفحه اصلی سایت گزینه پرداخت الکترونیکی جرائم را انتخاب کند.

 

تقسیط خلافی خودرو

 

پس از آن، شخص به صفحه پرداخت قبوض هدایت می گردد. متقاضی در این صفحه می تواند با وارد کردن شناسه قبض و شناسه پرداخت، نسبت به پرداخت هزینه اقساط خود اقدام نماید.

 

پرداخت قسط جرایم رانندگی

 

در مواردی که خودروی شخص تحت توقیف پلیس قرار گرفته است، شخص می بایست به همراه مدارک مورد نیاز به ستاد ترخیص مربوطه، به صورت حضوری مراجعه نموده و به منظور پرداخت مبلغ جریمه و کاهش هزینه آن تا زیر سه میلیون تومان، اقدام نماید. پس از پرداخت این مبلغ و ترخیص خودرو، شخص می تواند مبالغ بعدی اقساط خود را به صورت اینترنتی و از طریق سایت راهور 120 دنبال نماید. پرداخت اقساط جرایم رانندگی با مراجعه به دستگاه های خودپرداز و نیز مراکز پلیس +۱۰ میسر می باشد.

 

مهلت اقساط جرایم رانندگی

یکی از پرسش های رایجی که در زمینه پرداخت اقساط جریمه رانندگی برای افراد مطرح می شود، این است که مهلت و زمان پرداخت این قسط ها تا چه تاریخی می باشد؟ در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که مهلت اقساط جرایم رانندگی زیر سه میلیون تومان، شصت روز از تاریخ صدور قبض بوده و در صورت عدم پرداخت، مبلغ جریمه دو برابر می شود.

 

ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در این خصوص مقرر می دارد: «متخلف موظف است ظرف مدت شصت روز از تاریخ مندرج در قبض جریمه یا تاریخ ابلاغ شده در قبض جریمه‌ ای که به اطلاع او می‌ رسد، جریمه را به حسابی که از طرف خزانه داری کل تعیین و اعلام می‌ شود پرداخت و رسید دریافت نماید...»

 

در مواقعی که خودرو به پارکینگ منتقل می شود، به منظور ترخیص خودرو، تعهدنامه ای از مالک خودرو در قبال پرداخت اقساطی جرائم حداکثر ظرف مدت یک سال اخذ می گردد. بنابراین، مالک خودرو یک سال فرصت خواهد داشت که مبلغ جریمه را به حساب خزانه داری کل کشور واریز نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تقسیط جرایم رانندگی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تقسیط جرایم رانندگی پاسخ دهند.