نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه بین صندوق های مختلف، در قانون تجمیع سوابق بیمه و آیین نامه اجرایی آن، پیش بینی گردیده و برای این امر، متقاضی باید، درخواست خود را به صندوق مبدا، ارائه دهد تا پس از احراز شرایط توسط این صندوق، درخواست وی، به صندوق مقصد، ارسال شده و تجمیع، صورت گیرد.
برای مشاوره قانون تجمیع سوابق بیمه و نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه
برای مشاوره قانون تجمیع سوابق بیمه و نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه
داشتن بیمه، به جهت برخورداری از مزایای آن، من جمله حقوق بازنشستگی، همواره از خواسته های اکثر افراد بوده و از این رو اشخاص، به واسطه بیمه اختیاری یا اجباری، شخصا یا توسط کارفرما، وجوهی را تحت عنوان حق بیمه یا عناوین مشابه، به صندوق بازنشستگی ذی ربط پرداخت می نمایند. مشکلی که در این اثنا، وجود داشت، عدم امکان تجمیع سوابق بیمه ای در صندوق های مختلف و وجود قوانین سخت گیرانه، برای این امر بود.
به همین جهت و پیرو خواسته شهروندان بیمه شده، دولت، اقدام به تصویب قانون جدید تجمیع سوابق بیمه و آیین نامه اجرایی آن نمود و قوانین پیشین مربوط به این امر را نسخ کرد. در حال حاضر، تجمیع سوابق، تسهیل گردیده و تمامی مراحل آن، تنها، بر مبنای قانون جدید و آیین نامه اجرایی آن، صورت می گیرد که همین امر، ضرورت اطلاع بیمه شدگان متقاضی تجمیع و نقل و انتقال سابقه را از این قانون جدید و آیین نامه اجرایی آن، ایجاب می نماید.
لذا در مقاله حاضر، قانون تجمیع سوابق بیمه، آیین نامه اجرایی آن، شیوه محاسبه نقل و انتقال سابقه بیمه و نحوه و مراحل این نقل و انتقال، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص مزایای تجمیع سوابق بیمه ای بین صندوق های مختلف، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که قانون جدید تجمیع سوابق بیمه چیست؟ باید گفت، "قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه ای اشخاص" و "آیین نامه اجرایی" آن، قانون جدید تجمیع سوابق بیمه ای می باشد و متقاضیان اطلاع از نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه، باید به قانون مذکور و آیین نامه اجرایی آن، مراجعه نمایند.
با استناد به ماده 2 قانون جدید تجمیع سوابق بیمه، این قانون، نحوه و مراحل تجمیع و نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی را، در مورد اشخاصی نظیر کارگر و کارمند که به علت های مختلف، رابطه استخدامی شان با کارفرما متبوع قطع شده و به تبع آن، از عضویت و شمول صندوق بازنشستگی مربوطه، خارج گردیده اند یا به سبب بیمه پردازی و یا تبدیل وضع استخدامی، مشترک صندوق بازنشستگی جدید شده اند یا می شوند، مورد پیش بینی قرار داده است.
شایان ذکر است، به استناد ماده 9 قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه ای اشخاص، "قانون نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی، مصوب ١٣۶۵/٣/٢٧ و ماده (۱) قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی دستگاه های دولتی، مصوب ١٣۶۶/۱۰/۲۷ نسخ می گردد" و موارد مذکور، در نقل و انتقال سابقه بیمه و تجمیع سوابق بیمه، قابل استناد نیستند.
با توجه به اینکه تمامی شرایط و مراحل نقل و انتقال سابقه بیمه و انتقال سوابق بیمه خصوصی به دولتی، در آیین نامه اجرایی قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه ای اشخاص آمده، در باکس دانلود زیر، فایل دانلود این آیین نامه اجرایی، ارائه شده تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده نمایند.
دریافت گواهی سوابق بیمه نامه ها، سامانه، شرایط و مراحل مخصوص به خود را داشته و علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص این موضوع می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید را مورد مطالعه قرار داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورند.
برای توضیح نحوه محاسبه انتقال و تجمیع سوابق بیمه ای، باید به آیین نامه اجرایی قانون تجمیع سوابق بیمه و نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی، مراجعه کرد. مستفاد از ماده 8 آیین نامه اجرایی قانون تجمیع سوابق بیمه و نقل و انتقال آنT فرمول و مراحل محاسبه انتقال و تجمیع سوابق بیمه، به شرح زیر است:
در ابتدا باید، اصل مبلغ حق بیمه قابل انتقال در هر سال، ضرب در آخرین نرخ سود اوراق مشارکت یک ساله اعلامی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران شود ( شایان ذکر است، آخرین نرخ سود اوراق مشارکت یک ساله اعلامی از سوی بانک مرکزی، در تاریخ ثبت درخواست متقاضی، ملاک است.)
پس از آن، حاصل باید، ضرب در تعداد سال های نگهداشت حق بیمه در صندوق مبدا، و سپس، به علاوه اصل حق بیمه قابل انتقال، گردد. ماده 8 آیین نامه اجرایی قانون تجمیع سوابق بیمه و نقل و انتقال آن، مقرر داشته که نحوه محاسبه و به روزرسانی وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی از صندوق بازنشستگی مبدا، به صندوق بازنشستگی مقصد در هر سال، به شرح زیر است:
"اصل مبلغ حق بیمه قابل انتقال در هر سال، ضرب در آخرین نرخ سود اوراق مشارکت یک ساله اعلامی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ثبت درخواست متقاضی، ضرب در تعداد سال های نگهداشت حق بیمه در صندوق (مبدا، به علاوه اصل حق بیمه قابل انتقال)"
"تبصره ۱- پس از محاسبه و به روزرسانی وجوه حق بیمه در هر سال، جمع وجوه به روزرسانی شده سنوات قابل انتقال، توسط صندوق بازنشستگی مبدا، به صندوق بازنشستگی مقصد، پرداخت می شود. تبصره ۲- مبلغ حق بیمه به روزرسانی شده، حداکثر تا سقف مبلغ ما به التفاوت سهم بیمه شده در صندوق مقصد، قابل انتقال خواهد بود و مابقی به متقاضی، مسترد می شود."
شایان ذکر است، در محاسبه انتقال و تجمیع سوابق بیمه، باید به ماده 9 آیین نامه اجرایی قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه ای اشخاص نیز توجه داشت. این ماده، مقرر داشته:
"در به روزرسانی وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی، چنانچه صندوق بازنشستگی ذی ربط، با کسر سهم درمان در ایام بیمه پردازی، بیمه شده را علاوه بر مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت، در برابر بیماری ها، حداقل در سطح خدمات بیمه پایه (سلامت)، بیمه نموده باشد، حق بیمه سهم درمان در هنگام به روزرسانی، کسر خواهد شد؛"
"و چنانچه علاوه بر خدمات درمانی، وی را تحت پوشش هر کدام از سایر خدمات، شامل کمک هزینه ازدواج، بارداری، حقوق ایام بیماری و غرامت نقص عضو قرار داده باشد، سهم درمان به علاوه یک درصد (۱)، بابت مزایای یاد شده، از جمع وجوه قابل انتقال، کسر می شود."
نحوه نقل و انتقال سوابق بیمه، در ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون تجمیع سوابق بیمه، مورد پیش بینی و توضیح، قرار گرفته است. بر اساس ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون مذکور، نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه، مطابق مراحل زیر، خواهد بود:
حسب مورد و بسته به اینکه بیمه شده، زنده است یا خیر، بیمه شده یا بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی باید، درخواست انتقال سوابق بیمه را به صندوق بازنشستگی مقصد ارائه نمایند؛
صندوق بازنشستگی مقصد باید، مدارک و درخواست را بررسی نموده و در صورت تایید انطباق تقاضا با ضوابط و مقررات ذی ربط، ظرف (۱۰) روز کاری از تاریخ درخواست، تقاضای نقل و انتقال سوابق بیمه ای شخص را به صندوق بازنشستگی مبدا ارسال کند؛
در این مرحله، صندوق بازنشستگی مبدا باید، ظرف (۳۰) روز کاری از تاریخ وصول تقاضا از سوی صندوق بازنشستگی مقصد، سوابق بیمه ای قابل انتقال را تعیین کرده و پس از محاسبه و به روزرسانی حق بیمه قابل انتقال، مراتب را به صندوق بازنشستگی مقصد، اعلام کند؛
در این گام، صندوق بازنشستگی مقصد باید، بر اساس ماده (۴) "قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه ای اشخاص"، اقدام به محاسبه مابه التفاوت متعلقه نموده و مراتب امر را ظرف (۱۰) روز کاری، به متقاضی اعلام کند؛
پس از طی شدن مراحل فوق الذکر، متقاضی باید، ظرف (10) روز کاری، نسبت به تایید یا انصراف از درخواست نقل و انتقال سوابق بیمه و تجمیع آن ها، اقدام کند. بر اساس مفاد آیین نامه اجرایی قانون تجمیع سوابق بیمه؛
عدم اعلام تایید یا انصراف از سوی متقاضی در مهلت 10 روزه مذکور، به منزله انصراف وی محسوب خواهد شد و در صورت ثبت درخواست مجدد، مبنی بر نقل و انتقال و تجمیع سوابق بیمه ای، باید تمامی مراحل ذکر شده در این تیتر، طی و تکرار شوند.
پس از توضیحاتی که در تیترهای قبلی مقاله، با استناد به آیین نامه اجرایی قانون تجمیع سوابق بیمه، در خصوص نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه و نحوه محاسبه تجمیع سوابق بیمه، ارائه شد، در این تیتر از مقاله دینا، مزایای تجمیع سوابق بیمه ای، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این مزایا عبارتند از:
امکان دریافت مستمری جمع؛ با این توضیح که افرادی که از سابقه بیمه پردازی در صندوق های مختلف برخوردارند، میتوانند از هر صندوق، به نسبت سابقه بیمه پردازی خویش، مستمری دریافت نمایند.
پرداخت مابه التفاوت کمتر توسط اشخاص، در صورت نقل و انتقال سوابق بیمه ای بین صندوق های بازنشستگی؛ با این توضیح که در صورت نقل و انتقال سوابق بیمه ای بین صندوق های بازنشستگی، به علت به روزرسانی شدن وجوه حق بیمه انتقالی به صندوق مقصد، اشخاص، مابه التفاوت کمتری را خواهند پرداخت.
برداشته شدن بار پرداخت مابه التفاوت انتقال سوابق بیمه از دوش بیمه شدگان، در صورت اجرای موفق آیین نامه، (به علت بروزرسانی اندوخته صندوق مبدا، به تبع محاسبات خاص و جدید پیش بینی شده در آیین نامه اجرایی قانون تجمیع سابقه بیمه.)
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قانون تجمیع سوابق بیمه و نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون تجمیع سوابق بیمه و نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه پاسخ دهند.
برای مشاوره قانون تجمیع سوابق بیمه و نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه
برای مشاوره قانون تجمیع سوابق بیمه و نحوه نقل و انتقال سابقه بیمه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©