بنابر، اصلاحیه لایحه برنامه هفتم توسعه در خصوص معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند، مقرر شد که مشمولان بالای 40 سال سن و دارای سه فرزند از خدمت سربازی معاف شوند. هم چنین، در حال حاضر؛ معافیت مشمولان غیرغایب دارای دو فرزند بالای ۳۵ سال نیز برقرار است.
برای مشاوره اطلاع از معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند
برای مشاوره اطلاع از معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند
دریافت کارت معافیت از خدمت نظام وظیفه، به طرق گوناگون امکان پذیر می باشد که از جمله آن می توان به معافیت تحصیلی، معافیت پزشکی، معافیت با داشتن فرزند و .... اشاره نمود. در صورتی که شخصی، حائز شرایط معافیت خدمت سربازی شناخته شود، می تواند کارت معافیت خود را از سازمان نظام وظیفه عمومی دریافت نماید.
در سال جاری، دولت به منظور استحکام بنیان خانواده ها و نیز افزایش جمعیت، تغییراتی در شرایط معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند ایجاد نموده است. متقاضیانی که قصد دریافت این نوع معافیت را دارند، می بایست در ابتدا، با مصوبات جدید مجلس در این خصوص و شرایط و مدارک لازم برای دریافت این نوع معافیت آشنا بوده و سپس برای اخذ کارت معافیت اقدام نمایند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند چگونه است؛ به معافیت سربازی متاهلین دارای 2 فرزند، 3 فرزند و بیشتر بپردازیم. سپس در خصوص مدارک لازم برای معافیت دو فرزند بالای ۳۰ سال صحبت خواهیم نمود. در انتها؛ به این سوال پاسخ خواهیم داد که معافیت سربازی با دو فرزند از کی اجرا می شود و باید به کجا مراجعه کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
به منظور ایجاد هماهنگی در سیاست گذاری ها، افزایش اطمینان نسبت به سیاست های میان مدت کشور، نظم بخشیدن به برنامه های دولت و ...، برنامه های توسعه میان مدت، با توجه به شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و مبتنی بر سیاست های کلی نظام تهیه می شوند. از جمله مسائلی که در لایحه برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفته است، معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند می باشد.
مطابق با مصوبه جدید مجلس و نیز در راستای رفع ایرادات شورای نگهبان به این طرح، بند «ت» ماده 102 لایحه برنامه هفتم توسعه اصلاح شده و از این پس، مشمولان بالای 40 سال سن که دارای سه فرزند می باشند، از خدمت وظیفه عمومی معاف می گردند. تمامی سربازان وظیفه حین خدمت که دارای ۴ فرزند و بیشتر هستند، بدون شرط سنی از سربازی معاف می شوند.
پیش از این، سن مشمولان متاهلین دارای فرزند برای معافیت 30 سال تعیین شده بود که به دلیل ایرادات وارد شده از جانب شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی با ایجاد تغییراتی، سن معافیت متاهلین دارای فرزند را به 35 سال افزایش داد. هم چنین، بر اساس تبصره یک بند ط ماده 102 قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران؛ مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال سن و دارای حداقل دو فرزند از خدمت دوره ضرورت معاف خواهند شد.
همانطور که پیش تر بیان گردید، مشمولان متاهل بالای 40 سال که دارای سه فرزند می باشند، می توانند از خدمت سربازی معاف شده و کارت معافیت سربازی خود را دریافت نمایند. معافیت سربازی متاهلین دارای دو فرزند بنابر طرح اولیه برنامه هفتم توسعه، ۳۰ سال عنوان شده بود، که به دلیل ایردات وارد آمده از سوی شورای نگهبان به 35 سال افزایش یافت.
متن اصلاحیه تبصره یک بند «ت» ماده (۱۰۲) این لایحه به این شرح می باشد: «در راستای سیاست های کلی جمعیت، مشمولان بالای سی و پنج سال سن و دارای دو فرزند یا بیشتر از خدمت وظیفه عمومی معاف می باشند.» هم چنین، این معافیت مخصوص مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال سن و دارای حداقل دو فرزند است.
توجه به این نکته ضروری است که حداقل تعداد فرزندان برای دریافت معافیت سربازی متاهلین دو فرزند می باشد. بنابراین، سربازان متاهلی که فاقد فرزند بوده یا دارای یک فرزند می باشند، می بایست خدمت نظام وظیفه خود را انجام داده و از معافیت برخوردار نمی باشند.
در قسمت های پیشین مقاله به بیان معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند و نیز مشمولان متاهل دارای دو فرزند پرداختیم. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که آیا مشمولان دارای سه فرزند و بیشتر هم جزو افراد معاف از خدمت سربازی شناخته می شوند یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش می توان بیان نمود که بله؛ مشمولانی که دارای سه فرزند یا بیشتر می باشند، نیز می توانند از معافیت خدمت نظام وظیفه عمومی برخوردار شوند. توجه به این نکته ضروری است که معافیت سربازی متاهلین دارای سه فرزند زمانی مورد پذیرش قرار خواهد گرفت که سن متقاضی مشمول بالای 40 سال باشد.
بنابراین، اگر چنانچه متقاضی دارای سه فرزند بوده، اما سن آن کمتر از 40 سال باشد؛ نمی تواند از این نوع معافیت استفاده نموده و کارت معافیت دریافت نماید. تمامی سربازان وظیفه حین خدمت که دارای ۴ فرزند و بیشتر هستند، بدون شرط سنی از خدمت نظام وظیفه معاف می شوند. در قسمت بعدی مقاله، به بیان مدارک لازم برای معافیت دو فرزند بالای 30 سال خواهیم پرداخت.
ممکن است که بسیاری از افراد حائز شرایط دریافت معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند شناخته شده و بخواهند که این نوع معافیت را دریافت نمایند. به منظور اخذ کارت معافیت، متقاضی می بایست مدارک لازم را تهیه نموده و ضمن مراجعه به سایت نوبت دهی اینترنتی دفاتر پلیس +10 و اخذ نوبت، اسناد را به صورت حضوری تحویل دهد.
همانطور که پیش تر بیان شد، تنها مشمولانی که بالای 40 سال بوده و دارای سه فرزند یا بیشتر می باشد و هم چنین مشمولان غیرغایب دارای حداقل 35 سال سن و دو فرزند، می توانند از معافیت سربازی متاهلین استفاده نمایند و در نتیجه؛ صحبت از مدارک لازم برای معافیت دو فرزند بالای ۳۰ سال امری بی معنا خواهد بود، زیرا معافیت تنها به افراد اعطا می گردد که 35 سال به بالا باشند. مدارک لازم برای معافیت دو فرزند بالای 35 سال به شرح زیر می باشد:
اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی متقاضی
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی مشمول و یا گواهی معادل آن
یک قطعه عکس سه در چهار رنگی با پس زمینه سفید
ارائه فیش بانکی پرداخت هزینه های مزبور
برگ تکمیل شده وضعیت مشمول
اسناد و مدارک مثبت دریافت معافیت
متقاضی می بایست به منظور دریافت معافیت به دفاتر پلیس +10 مراجعه نموده و پس از دریافت و مطالعه دفترچه راهنما و نیز تکمیل فرم های مربوطه و انجام اقداماتی نظیر تحویل مدارک لازم و پرداخت هزینه ها، کارت معافیت سربازی خود را دریافت نمایند.
در قسمت های پیشین مقاله، به توضیح معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند پرداخته و جزئیات مربوط به معافیت مشمولان دارای دو فرزند، سه فرزند و بیشتر را بیان نمودیم. در این قسمت از مقاله؛ قصد داریم تا به این پرسش پاسخ دهیم که معافیت سربازی با دو فرزند از کی اجرا می شود؟
در توضیح این موضوع و معافیت سربازی با دو فرزند از کی اجرا می شود، می بایست بیان نمود که مصوبه دولت در سال گذشته، در خصوص معافیت مشمولان دارای دو فرزند و بالای سی و پنج سال با ایراد شورای نگهبان مواجه گردید و پس از آن نیز، از قانون بودجه هفتم حذف شد.
از آن زمان تاکنون، اجرای مصوبه معافیت این افراد مسکوت ماند تا این که در 27 مرداد سال 1403؛ سازمان وظیفه عمومی فراجا در اعلامیه ای، بیان نمود که کلیه مشمولانی که از ابتدای سال ۱۴۰۳ در شمول این قانون قرار گرفته اند، به شرط نداشتن غیبت و رسیدن به سن ۳۵ سال تمام و دارا بودن حداقل دو فرزند، می توانند از تاریخ اول شهریور ماه با به همراه داشتن مدارک لازم به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی +10 مراجعه و درخواست معافیت مربوطه را ثبت کنند تا پس از بررسی مدارک و احراز شرایط از معافیت مذکور بهره مند شوند.
از جمله سوالات پر تکراری که در زمینه معافیت مشمولان دارای فرزند برای متقاضیان مطرح می شود؛ این است که آیا امکان اخذ معافیت با داشتن دو فرزند، برای متقاضیان امکان پذیر می باشد یا خیر؟ و اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، برای معافیت دو فرزندی به کجا مراجعه کنیم؟
در پاسخ به این پرسش، می بایست بیان نمود که متقاضیان به منظور بهره مندی از معافیت دو فرزندی می بایست، از تاریخ اول شهریورماه با به همراه داشتن مدارک لازم به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی +10 مراجعه و درخواست معافیت مربوطه را ثبت کرده تا پس از بررسی مدارک و احراز شرایط از معافیت مذکور بهره مند شوند.
بر اساس قانون خدمت وظیفه عمومی، معافیت غیر قانونی سربازی، جرم است و در صورت ارتکاب این جرم، مشمول یا هر شخصی که در این امر به وی کمک نموده، به مجازات هایی چون، حبس، انفصال دائم یا موقت از خدمت و ضبط رشوه، محکوم خواهند شد که به منظور کسب اطلاع بیشتر در این خصوص، مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند پاسخ دهند.
برای مشاوره اطلاع از معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند
برای مشاوره اطلاع از معافیت سربازی متاهلین دارای فرزند
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©