مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار، از طریق ورود به حساب کاربری سرپرست خانواده در سامانه حمایت، و کلیک برروی گزینه های "وضعیت اقتصادی خانوار" و "مشاهده شناسنامه اقتصادی اجتماعی"، میسر است و اطلاعات اقتصادی خانوار، مواردی چون، ساختار و بعد خانواده و مجموع درآمد خانوار را نشان می دهد.
برای مشاوره نحوه مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار
برای مشاوره نحوه مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار
پیرو بحث تخصیص یارانه معیشتی، وزارت رفاه، هر 6 ماه یکبار و در بازه های زمانی تعیین شده از سوی دولت، اقدام به برگزاری آزمون وسع کرده و دهک بندی خانوار را با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی، تعیین می نماید. بر اساس آزمون وسع و بررسی اطلاعات و شناسنامه اقتصادی خانوار، ممکن است، دهک بندی خانواده ای، تغییر کرده و یارانه آن ها، کم یا قطع گردد.
در صورت تغییر دهک بندی، هر فرد، 2 بار در سال (پس از بازبینی وزارت رفاه در خصوص دهک بندی)، فرصت اعتراض به دهک بندی خود را داشته و این امر، مستلزم این است که شخص، شناسنامه اقتصادی خانوار خود را مشاهده کرده و از نحوه و مراحل استعلام اطلاعات اقتصادی خانوار، مطلع باشد.
از این رو، در مقاله حاضر، ماهیت شناسنامه اقتصادی خانوار، نحوه ورود به سامانه اینترنتی اطلاعات اقتصادی خانوار و مشاهده این اطلاعات، بررسی گردیده و در خصوص استعلام اطلاعات اقتصادی خانوارها با کد ملی، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که شناسنامه اقتصادی خانوار چیست؟ باید گفت، شناسنامه اقتصادی خانوار، در بردارنده اطلاعات مربوط به ساختار خانواده، بعد خانواده، مجموع درآمد خانوار، شاغل بودن افراد خانوار، داشتن معلول، داشتن بیمار خاص، تعداد و کیفیت خودروی اعضای خانوار، مسکن و املاک خانوار، تراکنش های مالی و دارایی افراد در بورس می باشد و تعیین کننده مواردی چون، دهک بندی خانوار و تعلق یا عدم تعلق یارانه به آن ها است.
وزارت رفاه، هر 6 ماه یکبار و در بازه های زمانی تعیین شده از سوی دولت، اقدام به برگزاری آزمون وسع کرده و رفتار مالی و اقتصادی خانواده ها، همچنین، اطلاعات و شناسنامه اقتصادی خانوار را مورد بررسی قرار می دهد و در نهایت، صدک بندی و دهک بندی خانوار را با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف و برپایه اطلاعات اقتصادی خانوار، تعیین می نماید. به نقل از رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اخبار:
"اطلاعات مربوط به تراکنش های بانکی از بانک مرکزی، درآمد خانوارها از خزانه و صندوق ها و بعضی از شاخص های غیر اقتصادی از جمله معلولیت، بیماری خاص و...، از دستگاه های حمایتی، دریافت می شود" لذا، ضروری است، در صورتی که تغییراتی در اعضاء و ساختار خانوارها ایجاد گردیده، سرپرست خانوار، جهت اصلاح بعد خانوار، به همراه مدارک مورد نیاز، به دفاتر پلیس + ۱۰ یا سایر دفاتر معرفی شده، مراجعه کرده و و درخواست اصلاح ساختار خانوار را نماید، تا دهک بندی خانوار، تغییر نکند.
شایان ذکر است، از آنجا که وزارت رفاه، صرفا 2 بار در سال، شناسنامه اقتصادی خانوار و رفتار مالی آن ها را بررسی می نماید و دهک و صدک بندی خانوار ها را بروزرسانی می کند، هر سرپرست خانوار، تنها دوبار در سال، فرصت اعتراض به دهک بندی و ثبت درخواست بررسی در این خصوص را دارد.
ورود به سامانه اینترنتی شناسنامه اقتصادی خانوار برای مشاهده اطلاعات اقتصادی خانوار، از طریق جستجوی آدرس سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir، میسر است. برای این امر، ابتدا فرد باید، آدرس hemayat.mcls.gov.ir را جستجو نماید و پس از ورود به صفحه ای مشابه صفحه زیر، برروی گزینه "ورود به سامانه حمایت"، کلیک کند.
در این مرحله، سرپرست خانوار باید، کد ملی و اعداد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و به مرحله بعدی برود. (امکان ورود به سامانه حمایت، از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیز وجود دارد، منوط بر اینکه فرد، در درگاه ملی خدمات دولت هوشمند، احراز هویت، نماید یا نموده باشد.)
در این گام، سرپرست خانوار باید، رمز عبور خود را در کادر مربوطه، وارد کند.
در این مرحله، سرپرست خانوار، وارد پورتال شخصی خود در سامانه و سایت اینترنتی شناسنامه اقتصادی خانوار می گردد و می تواند، شناسنامه و اطلاعات اقتصادی خانوار را مشاهده کند که نحوه و مراحل آن، در تیتر بعدی، توضیح داده خواهد شد.
نحوه مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی، قرار گرفته است. برای این امر، سرپرست خانوار باید، مطابق مراحلی که راهنمای تصویری آن، در تیتر قبلی، ارائه شد، یعنی با جستجوی آدرس سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir، درج نام کاربری و رمز عبور، وارد پورتال خود در سامانه اینترنتی شناسنامه اقتصادی خانوار گردد.
پس از ورود به پورتال شخصی در سایت اینترنتی شناسنامه اقتصادی خانوار، فرد باید، گزینه "وضعیت اقتصادی خانوار" را انتخاب کند.
در این گام، فرد باید، گزینه "مشاهده شناسنامه اقتصادی اجتماعی" را انتخاب کند.
در نهایت، با طی مراحل فوق الذکر، فرد، موفق خواهد شد، اطلاعات اقتصادی و شناسنامه اقتصادی خانوار را مشاهده کرده و در صورت اعتراض به دهک بندی خود، از طریق گزینه "درخواست بررسی" در سایت، اقدام نماید. در ادامه، استعلام اطلاعات اقتصادی خانوارها با کد ملی، توضیح داده خواهد شد.
پس از توضیح نحوه و مراحل مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار، در تیترهای پیشین، در این تیتر از مقاله، یکی از پرسش های رایج افراد، مبنی بر این که آیا امکان مشاهده و استعلام اطلاعات اقتصادی خانوارها با کد ملی وجود دارد یا خیر؟ بررسی و به آن، پاسخ داده شده است.
در توضیح استعلام اطلاعات اقتصادی خانوار با کد ملی باید گفت، این امر، صرفا از طریق کد ملی سرپرست خانوار و پس از مراجعه به پورتال وی در سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir، ممکن و میسر می باشد. شایان ذکر است، برای ورود به پورتال سرپرست خانوار، علاوه بر کد ملی وی، داشتن رمز عبور او در سامانه حمایت نیز، ضروری است.
پس از ورود به سامانه حمایت یا در اصطلاح عرفی، سایت اینترنتی شناسنامه اقتصادی خانوار، فرد باید، به ترتیب، گزینه های "وضعیت اقتصادی خانوار" و "مشاهده شناسنامه اقتصادی اجتماعی" را انتخاب نماید. (راهنمای تصویری نحوه ورود به سامانه شناسنامه اقتصادی خانوار و مشاهده وضعیت و اطلاعات اقتصادی خانوار)، در تیتر دوم و سوم مقاله، ارائه شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار
برای مشاوره نحوه مشاهده شناسنامه اقتصادی خانوار
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©