بیمه توافقی، یکی از انواع بیمه اختیاری تامین اجتماعی است که ثبت نام و پرداخت حق بیمه آن، سبب برخورداری از مزایایی چون، بازنشستگی شده و افرادی نظیر اعضای سازمان نظام دامپزشکی و هنرمندان می توانند، با دریافت معرفی نامه از کارگزار ذی ربط و مراجعه به سازمان تامین اجتماعی، بیمه توافقی اختیاری گروهی، داشته باشند.
برای مشاوره شرایط و قواعد بیمه توافقی
برای مشاوره شرایط و قواعد بیمه توافقی
برخورداری از حمایت های بیمه ای، نظیر بازنشستگی، درمان، کمک هزینه ازدواج، کفن و دفن و...، از جمله موارد مهمی است که تمامی شهروندان یک جامعه، باید از آن ها برخوردار بوده و برنامه ریزی در خصوص اختصاص آن ها به افراد، باید در اولویت های بودجه ای و سیاست گذاری های یک دولت باشد.
دولت جمهوری اسلامی ایران، به این موضوع، توجهی ویژه داشته و در این راستا، با همکاری سازمان تامین اجتماعی و پیرو عملی ساختن مفاد بخشنامه تلخیص شماره ۲۱ امور بیمه شدگان، بیمه توافقی را پیش بینی و اجرایی نموده که تنها، افراد واجد شرایط و آشنا با مراحل و نحوه ثبت نام این بیمه می توانند، از مزایای آن، بهره مند گردند.
لذا در مقاله حاضر، اینکه ماهیت بیمه توافقی چیست و چه کسانی می توانند از بیمه توافقی اختیاری گروهی بهره مند شوند؟ بررسی شده و پس از توضیح در خصوص مدارک لازم و نحوه ثبت نام این نوع از انواع بیمه تامین اجتماعی، فایل دانلود دستورالعمل بیمه های توافقی، ارائه گردیده است.
در پاسخ به این پرسش که بیمه توافقی چیست و چه کسانی می توانند بیمه توافقی اختیاری گروهی داشته باشند؟ باید گفت، یکی از انواع بیمه تامین اجتماعی، بیمه توافقی است که ثبت نام آن، اختیاری بوده و صرفا، افراد واجد شرایط و فاقد پوشش بیمه ای، مقررات حمایتی خاص و رابطه مزدبگیری، می توانند از آن، بهره مند شوند.
این بیمه، به دو صورت انفرادی و گروهی، به افراد واجد شرایط، ارائه می شود و به موجب پرداخت حق بیمه این نوع از انواع بیمه تامین اجتماعی، (که حق بیمه آن، حسب مورد، توسط کارگزار ذی ربط طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی یا شخص، پرداخت می گردد)، بیمه شده از مزایای زیر، بهره مند خواهد شد:
حمایت های قانونی ای نظیر بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگان، درمان (بدون پرداخت سرانه درمان و فرانشیز)، کمک هزینه ازدواج، کمک هزینه پروتز و اروتز، کمک هزینه مراسم ترحیم و کمک هزینه سفر بیمار و همراه. در ادامه شرایط بهره مندی از این بیمه و اینکه چه کسانی می توانند بیمه توافقی اختیاری گروهی داشته باشند، بررسی خواهد گردید.
برای پاسخ به این پرسش که چه کسانی می توانند از بیمه توافقی اختیاری گروهی بهره مند شوند؟ باید، بخشنامه تلخيص شماره 21 امور بيمه شدگان سازمان تامين اجتماعی با موضوع تلخيص، تجميع و تنقيح ضوابط، بخشنامه ها و دستورهای اداری بيمه های توافقی را مورد بررسی قرار داد. بر اساس مفاد بخشنامه مذکور، کسانی می توانند بیمه توافقی اختیاری گروهی داشته باشند که؛
فاقد پوشش بیمه ای، مقررات حمایتی خاص و رابطه مزدبگیری باشند؛
کارگزاران ذیربط، نامه معرفی فرد برای بیمه توافقی را خطاب به سازمان تامین اجتماعی، صادر نماید؛
سن فرد معرفی شده توسط کارگزار ذیربط باید در تاریخ ثبت معرفی نامه در واحدهای اجرایی سازمان، حداکثر 50 سال تمام باشد. بر اساس تبصره ماده 2 دستورالعمل بیمه های توافقی، "درصورتی که متقاضیان، دارای سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول، نزد سازمان تامین اجتماعی باشند، معادل مدت سابقه پرداخت حق بیمه قبلی، جهت ورود به دایره شمول به سقف سنی مجاز (۵۰ سال)، اضافه می گردد و در صورت احراز شرایط، به عنوان مشمول، پذیرفته می شوند."
شایان ذکر است، بر اساس مفاد دستورالعمل بیمه های توافقی، در پاسخ به این پرسش که چه کسانی می توانند بیمه توافقی اختیاری گروهی داشته باشند؟ می توان گفت، این افراد عبارتند از: اعضای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، هنرمندان، اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان، شاغلین کسب و کار فضای مجازی، اعضای انجمن صنفی نمایندگان بیمه آسیا، البرز و معلم، راکبین و نمایندگی های پیک موتوری، فعالین حوزه رسانه و مطبوعات؛
اعضای سازمان نظام کاردانی ساختمان، اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کل کشور، اعضای انجمن صنفی امداد خودرویی برون شهری کل کشور، طلاب و روحانیون، رزمندگان و بسیجیان فعال، مداحان و شاعران اهل بیت، هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی، اعضای سازمان نظام دامپزشکی، اعضای جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی، اعضای انجمن حمایت از مدیران مزرعه، اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف دادگستری؛
پزشکان و پیراپزشکان، گروه صنعتی بوتان و اعضا شرکت تعاونی اعتباری سرویسکاران مجاز شرکت صنعتی بوتان (اعضای شرکت تعاونی اعتبار سرویس کاران مجاز حرارتی و برودتی)، اعضای شرکت تعاونی توسعه خدمات خودرو رفاه ایرانیان.
از مهم ترین شرایط و مراحل دریافت بیمه توافقی، برخورداری از مدارک لازم این امر است. لذا، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مدارک لازم برای دریافت بیمه توافقی مورد بررسی قرار گرفته، تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز از آن، استفاده کنند. این مدارک عبارتند از:
اصل و کپی مدارک هویتی
معرفی نامه از کارگزاران ذیربط
برگه مربوط به آزمایشات انجام شده مورد درخواست بیمه تامین اجتماعی
یک قطعه عکس 4x3
پرینت سوابق بیمه
اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه افراد تبعی
اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت برای آقایان
علاقمندان کسب اطلاعات در خصوص بیمه تامین اجتماعی کارفرما که نسبت به کارفرمایان صاحب یک کسب و کار که کارگر دارند اما خودشان، حقوق دریافت نمی کنند، مصداق می یابد می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مورد مطالعه، قرار دهند.
پس از پاسخ به این پرسش که بیمه توافقی چیست و چه کسانی می توانند بیمه توافقی اختیاری گروهی داشته باشند؟ در این تیتر از مقاله دینا، نحوه ثبت نام بیمه توافقی، مورد بررسی قرار گرفته است. متقاضیان این بیمه، باید به نحو زیر، عمل کنند؛
در مرحله اول، متقاضی باید، مدارک لازم و مورد نیاز از جمله، معرفی نامه از کارگزار ذی ربط را تهیه نماید؛
و در مرحله دوم، شخص باید، با در دست داشتن مدارک، به شعب بیمه سازمان تامین اجتماعی، مراجعه کرده و با تحویل مدارک و تکمیل فرم های مربوطه، درخواست خود برای برقراری بیمه توافقی تامین اجتماعی را ثبت نماید. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره بیمه اختیاری خویش فرما تامین اجتماعی می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.
تمام شرایط و قواعد مربوط به بیمه توافقی انفرادی و گروهی و اینکه چه کسانی می توانند بیمه توافقی اختیاری گروهی داشته باشند، در بخشنامه تلخيص شماره 21 امور بيمه شدگان سازمان تامين اجتماعی با موضوع تلخيص، تجميع و تنقيح ضوابط، بخشنامه ها و دستورهای اداری بيمه های توافقی یا همان دستورالعمل بیمه های توافقی، ذکر گردیده است و علاقمندان به دانلود این دستورالعمل می توانند، از طریق باکس زیر، اقدام کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و قواعد بیمه توافقی در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و قواعد بیمه توافقی پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و قواعد بیمه توافقی
برای مشاوره شرایط و قواعد بیمه توافقی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©