دینا / تجاری / امور بانکی / کیف پول الکترونیک

کیف پول الکترونیک

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

کیف پول الکترونیک، سرویسی آنلاین یا دستگاهی الکترونیکی است که امکان شارژ موجودی و پرداخت تراکنش های مالی، از طریق آن وجود دارد و جایگزینی مناسب، برای پرداخت با پول نقد و کارت های بانکی است. استفاده از کیف پول اینترنتی در ایران، با اسکن کد QR، NFC و ارسال دیجیتال با سرویس API، انجام می گیرد.

 

امروزه، در سراسر دنیا، استفاده از پول نقد و کاغذی، به طرز چشمگیری کاهش یافته و با توجه به بودجه سنگینی که فرایند تولید اسکناس و نگهداری آن، به همراه دارد، دولت ها، در پی حذف اسکناس های کاغذی و ایجاد جایگزینی مناسب، برای آن، هستند.

 

از جدیدترین راه حل ها در راستای حذف پول کاغذی، در سراسر دنیا، از جمله ایران، استفاده از انواع کیف پول الکترونیک یا اینترنتی است که کاربردهای فراوانی داشته و تنها، اشخاصی می توانند از مزایا و کاربردهای آن، استفاده کنند که با انواع کیف پول الکترونیک آشنا بوده و از قواعد کارکردن با آن، آگاه باشند.

 

لذا در مقاله حاضر، ماهیت، انواع، کاربرد و مزایا، همچنین، نحوه استفاده از کیف پول الکترونیک در ایران، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص کاربرد کیف پول الکترونیکی بین المللی و دانلود اپلیکیشن کیف پول و والت های اینترنتی، توضیح داده شده است.

کیف پول الکترونیک چیست

در پاسخ به این پرسش که کیف پول الکترونیک چیست؟ باید گفت، سرویس آنلاین یا دستگاه های الکترونیکی که امکان شارژ موجودی و پرداخت تراکنش های الکترونیکی از طریق آن ها وجود دارد، کیف پول دیجیتال یا الکترونیک یا کیف پول اینترنتی نامیده می شوند و با نصب آن ها برروی کامپیوتر، گوشی هوشمند و ...، می توان از خدمات شان، بهره مند شد.

 

به بیانی ساده تر، در عرف، به هر وسیله یا ابزاری که امکان تراکنش‌ های الکترونیکی را برای افراد فراهم آورد، کیف پول الکترونیک یا E-Wallet می گویند که در اغلب مواقع، به یک حساب بانکی، متصل است و جایگزین کارت اعتباری یا کارت بانکی افراد گردیده و برای خرید آنلاین، آفلاین، پرداخت قبوض و تراکنش های مالی در بورس بین الملل و...، مورد استفاده قرار می گیرد. 

 

کارت مترو یا اتوبوس، از جمله مصادیق کیف پول الکترونیک فیزیکی در ایران هستند که امروزه، با پیشرفت تکنولوژی و رواج استفاده از گوشی های هوشمند و اینترنت، اشکال دیگری از این کیف پول نیز به صورت اپلیکیشن های قابل نصب برروی تلفن همراه، طراحی گردیده و اشخاص می توانند، با دانلود و نصب آن ها برروی تلفن همراه یا سیستم کامپیوتر خود، از مزایا و امکانات آن، بهره مند گردند.

 

با استفاده از کیف پول دیجیتال، فرد از حمل کارت بانکی یا درج اطلاعات کارت بانکی خود در دستگاه های پوز یا درگاه های خرید اینترنتی، بی نیاز می گردد و می تواند، با کیف پول نصب شده برروی تلفن همراه خود و اسکن کد یا انتخاب درگاه مربوط به کیف پول، بدون نیاز به وارد کردن اطلاعات حساب یا کارت بانکی، وجوه مورد نظر خود را در خریدهای حضوری یا آنلاین، پرداخت نماید.

انواع کیف پول الکترونیک

کیف پول الکترونیک، انواع و اقسام مخصوص به خود را داشته که در این تیتر از مقاله، برخی از مهم ترین و کاربردی ترین آن ها، مورد بررسی و توضیح قرار گرفته اند. در سال نگارش مقاله حاضر (1402)، انواع کیف پول الکترونیک یا اینترنتی، عبارتند از: کیف پول‌ های باز؛ کیف پول های بسته و نیمه بسته؛ کیف پول رمز ارز یا ارز دیجیتال؛ کیف پول الکترونیکی NFC؛ کیف پول QR Code و کیف پول ارسال دیجیتال.

 

مصادیق کیف پول‌ های بسته در ایران، کارت های هدیه بانکی هستند که دارای مبالغ از پیش تعیین شده بوده و می توان با آن ها، اقدام به خرید و پرداخت وجه کالای خریداری شده نمود. در سراسر دنیا نیز شرکت‌ هایی نظیر Flipkart ، Makemytrip وBookmyshow، کیف پول‌ های بسته را به مشتریان خود، ارائه می‌ دهند.

 

کیف پول‌ های نیمه بسته در ایران، صرفا با مجوز بانک مرکزی، صادر خواهند شد و جیبی مو، از جمله نمونه های آن است که در حال حاضر، در ایران، اقدام به ارائه خدمات می نماید. مدیریت این کیف پول ها، با موسسات غیر بانکی است که موظف‌ هستند پول‌ ها را با همکاری یک بانک، به‌ صورت سپرده، نگهداری کنند.

 

کیف پول های نیمه بسته، قابل شارژ با کارت های بانکی بوده و می توان به اندازه شارژ موجود در آن ها، اقداماتی نظیر خرید از فروشنده های طرف قرارداد با شرکت مدیریت کننده کیف پول، خریدهای آنلاین و آفلاین، خرید کالا و خدمات، انجام خدمات مالی و پرداخت قبض‌ ها و... را انجام داد.

 

کیف پول های باز، قابل استفاده در انواع خرید ها بود و صرفا، توسط بانک ها یا در همکاری با بانک ها، صادر می گردند و تا زمان نگارش مقاله حاضر ( بهمن سال۱۴۰۲) در ایران، نمونه رسمی ای از آن، اقدام به ارائه خدمات نمی نماید و صرفا، نمونه های آزمایشی آن، در حال بررسی هستند.

 

کیف پول الکترونیکی NFC که از طریق تراشه های موجود در تلفن همراه، ساعت هوشمند و...، فعال می گردند و دربردارنده اطلاعات کیف پول دیجیتال شخص، هستند؛ با نزدیک کردن تراشه NFC به ماژول گیرنده اطلاعات، موجودی کیف پول، بررسی خواهد شد و با رد و بدل شدن اطلاعات مالی، پرداخت، انجام خواهد گردید.

 

کیف پول QR Code، از طریق اسکن کد QR، اقدام به شناسایی حساب کیف پول مقصد نموده و پس از اینکه صاحب کیف پول، مبلغ تراکنش را وارد و تایید کرد، درخواست انتقال پول را ارسال می کند. در اغلب کشورها، در تاکسی ها و فروشگاه های محلی، این کیف پول، مورد استفاده قرار می گیرد و بانک های ایرانی نیز در اپلیکیشن های خود، امکان ساخت کیف پولی با این مکانیزم را برای مشتریانشان، فراهم آورده اند.

 

کیف پول های دیجیتال که مراحل پرداخت و جابجایی وجه در آن ها، از طریق API سرویس دهنده‌ کیف پول و اتصال آن به فروشگاه آنلاین انجام می گردد و از نمونه های پرکاربرد آن می توان به PayPal ،AliPay و Amazon اشاره کرد.

 

 کیف پول های ارز دیجیتال، صرفا در خصوص ارزهای دیجیتال و نگهداری آن ها، مورد استفاده قرار می گیرند و از پرکاربرد ترین آن ها، می توان به تراست والت اشاره کرد که علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص کیف پول اخیر الذکر می توانند، مقاله زیر را مورد مطالعه قرار دهند.

کاربرد و مزایای استفاده از کیف پول اینترنتی

در تیترهای قبلی مقاله توضیح داده شد که کیف پول الکترونیک چیست و انواع پرکاربرد آن کدامند. پیرو پرسش های فراوانی که در خصوص کاربرد و مزایای این کیف پول ها، مطرح می گردد، در این تیتر از مقاله، کاربرد و مزایای استفاده از کیف پول اینترنتی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

در توضیح مزایای استفاده کیف پول اینترنتی یا الکترونیک، می توان گفت، استفاده از این کیف پول ها، دقت و سرعت انجام امور مالی و پرداخت های آنلاین و آفلاین را افزایش داده و روند این امور را آسان نموده، همچنین، به مواردی چون، ارتباط آسان با سایر حساب ها، تجمیع تراکنش های خرد، بالا بردن امنیت اطلاعات بانکی افراد و کاهش تحقق مواردی چون فیشینگ نیز، کمک کرده است.

 

در توضیح کاربرد کیف پول اینترنتی نیز باید گفت، این کیف پول، در خرید ها و پرداخت های آنلاین و آفلاین، استفاده می گردد و به نوعی، جایگزین کارت بانکی و پرداخت از طریق حساب بانکی شده است. شایان ذکر است، بسته به نوع کیف پول الکترونیک، می توان کاربردها و استفاده هایی چون، پیگیری تراکنش‌ های مالی، مدیریت صورت حساب ها، انتقال وجه به حساب های بانکی و نگهدای رمز ارزها یا ارزهای دیجیتال را نیز برای آن، متصور شد.

 

نحوه استفاده از کیف پول الکترونیک در ایران

در توضیح نحوه استفاده از کیف پول الکترونیک در ایران باید گفت، در حال حاضر، استفاده از کیف پول های بسته، نظیر کارت هدیه و استفاده از روش هایی چون، اسکن کد QR Code ،NFC و ارسال دیجیتال با سرویس API از جمله روش های استفاده از کیف پول الکترونیک در ایران هستند. با این توضیح که؛

 

 افراد، می توانند حسب مورد از بانک ها، اقدام به دریافت کارت هدیه با مبالغ معین نموده و تا سقف مبلغ موجود در کارت، پرداخت های خود را، انجام دهند یا با نصب تراشه NFC برروی باتری تلفن همراه، همچنین با استفاده از ساعت ها یا گوشی های هوشمند دارای این تراشه و با نزدیک کردن تلفن یا ساعت و... به به ماژول گیرنده اطلاعات تراشه، تراکنش مالی و رد و بدل وجه را انجام دهند. (لازمه استفاده از روش NFC، وصل بودن تلفن همراه یا ساعت، به اینترنت است.)

 

در استفاده از کیف پول دیجیتال مبتنی بر کد QR، شخص باید، QR حساب کیف پول مقصد را داشته باشد و آن را توسط کیف پول خود، اسکن کند، پس از آن، باید، مبلغ تراکنش را وارد و آن را تایید نماید تا انتقال انجام گردد. در ارسال دیجیتال با سرویس API نیز، به صورت بر خط و از طریق اینترنتی، API سرویس دهنده‌ کیف پول به فروشگاه آنلاین، اتصال پیدا خواهد کرد و فرایند پرداخت، انجام خواهد شد.

 

کیف پول الکترونیکی بین المللی

یکی از پرسش های رایج افراد متمایل به استفاده از کیف پول اینترنتی یا الکترونیک، مبنی بر این است که انواع کیف پول الکترونیکی بین المللی کدام است و بهترین و پرکاربرد ترین آن، چیست؟ در پاسخ به پرسش مذکور باید گفت؛

 

همانطور که در تیتر دوم مقاله نیز توضیح داده شد، کیف پول‌ های باز؛ کیف پول های بسته و نیمه بسته؛ کیف پول رمز ارز؛ کیف پول الکترونیکی NFC؛ کیف پول QR Code و کیف پول ارسال دیجیتال، از انواع کیف پول های الکترونیک و اینترنتی، در سراسر جهان هستند.

 

از پرکاربردترین کیف پول های الکترونیک و اینترنتی در سراسر جهان که به عنوان کیف پول الکترونیکی بین المللی شناخته می شوند، می توان به PayPal (پی پال)؛ Venmo؛ Square Cash؛ Zelle؛ Google Wallet؛ Facebook Messenger؛ Revolut، اشاره کرد.

 

دانلود اپلیکیشن کیف پول الکترونیکی

چنانچه فردی، قصد استفاده از اپلیکیشن های موبایلی مربوط به کیف پول های الکترونیکی، نظیر اپلیکیشن آبان تتر را دارد، باید با روش ها و نحوه دانلود اپلیکیشن کیف پول الکترونیکی یا اینترنتی، آشنا باشد. لذا در این تیتر از مقاله دینا، این امر، بررسی و در خصوص آن، توضیح داده شده است.

 

برای دانلود اپلیکیشن کیف پول الکترونیک، فرد باید، به سایت یا پلتفرمی که سازنده اپلیکیشن کیف پول الکترونیک، آن را برای دانلود، در آن، قرار داده، مراجعه نمایند. برخی از اپلیکیشن های کیف پول الکترونیک، از طریق مراجعه به سایت بازار، گوگل پلی و مایکت، قابل دانلود هستند و برخی دیگر از آن ها، از طریق مراجعه به سایت بانک هایی چون، ملت، رسالت و...

 

شایان ذکر است، در برخی موارد، فرد باید، ابتدا، اپلیکیشن موبایلی بانکی که قصد استفاده از کیف پول الکترونیک آن را دارد، برروی تلفن همراه خود، نصب نموده و سپس، اقدام به ساخت یک کیف پول الکترونیک، در آن اپلیکیشن، برای خود نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کاربرد و نحوه استفاده از کیف پول الکترونیک در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کاربرد و نحوه استفاده از کیف پول الکترونیک پاسخ دهند.