روش های استعلام کالابرگ الکترونیکی شامل استعلام با کد دستوری و کد استعلام با برنامه شما (شبکه ملی اعتبار) می شود. نحوه استعلام کالابرگ با کد دستوری به این صورت است که شخص باید در صفحه تماس خود کد #۱۴۶۳*۵۰۰* یا #28*788* وارد نموده و کد ملی سرپرست خانوار را درج نماید.
از جمله طرح هایی که دولت، به منظور تامین اقلام سبد غذایی خانوار و نیز کم کردن فشار از روی دهک های پایین درآمدی، اجرایی نموده است، صدور کالابرگ الکترونیکی می باشد. به موجب این طرح، یارانه بگیران می تونند اقلام اصلی سبد غذایی خود نظیر مرغ، گوشت و ... را تامین نمایند.
افرادی که مشمول دریافت کالابرگ شده و تمایل دارند که نسبت به موجودی و باقی مانده اعتبار خود اطلاع پیدا نمایند، می توانند اقدام به استعلام کالابرگ الکترونیکی کنند. به منظور استعلام اعتبار کالابرگ الکترونیک؛ متقاضیان می بایست با روش ها و کد دستوری این امر، آشنا باشند.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که کالابرگ الکترونیک چیست و روش های استعلام آن چه می باشد؛ به کد استعلام کالابرگ الکترونیکی بپردازیم. سپس در خصوص نحوه استعلام کالابرگ الکترونیک با کد ملی سرپرست و برای کودکان صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ به این سوال خواهیم پرداخت که کدام کالاها را می توان با کالابرگ خرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
به منظور حمایت از سبد غذایی و سلامت افراد جامعه، دولت، این امکان را برای یارانه بگیران دهک های درآمدی یک تا هفت فراهم نموده تا اقلام اساسی خود را با استفاده از کالابرگ الکترونیک تامین نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که کالابرگ الکترونیک چیست و به چه منظوری مورد استفاده قرار می گیرد؟
مطابق با بند «ی» تبصره 14 قانون بودجه سال جاری؛ دولت مجاز است از محل منابع اين تبصره و رديف اعتباری اين قانون؛ به منظور جبران كاهش قدرت خريد دهك های پايين درآمدی، ناشی از افزايش قيمت كالاهای اساسی، در سال 1402 علاوه بر يارانه نقدی؛ کمکی در قالب كالابرگ الكترونيكی به خانوارهای مشمول پرداخت كند. براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، استفاده از مبالغ کالابرگ الکترونیکی برای سرپرستان خانوار های مشمول یارانه نقدی بهصورت داوطلبانه مجاز گردید.
طرح کالابرگ الکترونیک، در حال حاضر به دهک های یک تا هفت درآمدی، اختصاص داده شده و به موجب آن، مشمولان می توانند ۱۱ قلم کالای اساسی خود را از فروشگاه های متصل به طرح کالابرگ الکترونیک خریداری نمایند. استعلام دهک بندی خانوار با شماره گیری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* امکان پذیر است.
اگر خانوارهای دهک های درآمدی یک تا هفت؛ نیمی از یارانه نقدی خود را به خرید یازده قلم کالای مشمول کالابرگ الکترونیک نمایند، نفری ۱۲۰ هزار تومان اعتبار یارانه تشویقی دریافت خواهند کرد. توجه به این نکته ضروری است که این صد و بیست هزار تومان مازاد نیز می بایست صرف خرید کالاهای سبد تعریف شده دولت در کالابرگ شود. همچنین لازم به ذکر است کمیسیون تلفیق بودجه 1404 مقرر کرده است که سرپرستان خانواری که مشمول دریافت یارانه نقدی هستند در صورت تغییر شیوه به پرداخت غیر نقدی، از کالابرگ الکترونیکی استفاده کنند.
در قسمت گذشته، به این پرسش پاسخ دادیم که کالابرگ الکترونیک چیست و در این خصوص بیان نمودیم که کالابرگ الکترونیک؛ طرحی است که به موجب آن، دهک های مشمول درآمدی و یارانه بگیر، می توانند کالاهای اساسی خود را با آن تهیه نموده و از یارانه تشویقی بهره مند شوند. این امکان برای یارانه بگیران فراهم شده که در صورت عدم رضایت به دهک بندی خود، اقدام به اعتراض به دهک بندی یارانه نمایند.
هم چنین، دولت این امکان را فراهم نموده تا افرادی که از تعلق کالابرگ الکترونیکی به خود اطلاع نداشته و یا از شارژ شدن یا نشدن و میزان اعتبار کالابرگ الکترونیکی بی اطلاع می باشند، نسبت به استعلام کالابرگ یارانه خود اقدام نمایند.
روش های استعلام کالابرگ یارانه و اطلاع از شمول یا عدم شمول تعلق این کالابرگ، شامل مراجعه به اپلیکیشن و برنامه شما (شبکه ملی اعتبار) و کد دستوری می گردد. به منظور استعلام کالابرگ با گوشی و از طریق برنامه شما ، شخص می بایست پس از دانلود و نصب برنامه، شماره سرپرست خانوار را در برنامه وارد نموده و کد امنیتی را درج نماید و گزینه ثبت را انتخاب کند.
سپس شخص باید کد فعالسازی پیامک شده به شماره تلفن همراه را در این قسمت وارد نماید.
پس از وارد کردن کد فعالسازی، شخص به صفحه اصلی وارد می شود که می بایست گزینه "اعتبار شما" را انتخاب نماید.
پس از آن، شخص می بایست گزینه مانده اعتبار را برگزیند.
در نهایت، شخص در قسمت مانده اعتبار، امکان رویت اعتبار تخصیصی دولت برای خانوار را خواهد داشت.
به منظور استعلام کالابرگ از طریق کد دستوری، متقاضی می بایست کد دستوری #۱۴۶۳*۵۰۰* یا #28*788* را در صفحه تماس تلفن همراه خود وارد نموده و به این ترتیب، از باقی مانده اعتبار خود مطلع شود. در حال حاضر، این طرح تنها به خانوارهای دهک های یک تا هفت درآمدی تعلق گرفته، اما به نظر می رسد، که دهک های هشت و نه نیز به زودی به این طرح ملحق شوند.
در بخش های پیشین مقاله به چیستی و ماهیت کالابرگ یارانه پرداخته و روش های استعلام آن را بیان نمودیم. در این قسمت، قصد داریم تا به توضیح کد دستوری استعلام کالابرگ الکترونیکی و نحوه استعلام با این کد بپردازیم.
به منظور استعلام کالابرگ الکترونیکی با کد دستوری، متقاضیان می بایست در صفحه تماس تلفن همراه خود، کد #۱۴۶۳*۵۰۰* را وارد نموده و مطابق با تصویر زیر، به صفحه اصلی این سایت وارد شوند. پس از آن شخص می بایست شماره دو را وارد نموده و گزینه ارسال را انتخاب نماید.
در این قسمت کاربر می بایست شماره کد ملی سرپرست خانوار را وارد نموده تا نتیجه برای وی به نمایش درآید.
پس از درج کد ملی، میزان اعتبار یارانه نقدی، برای شخص به نمایش در می آید. هم چنین، افراد می توانند با شماره گیری کد دستوری #28*788* نیز نسبت به استعلام کالابرگ الکترونیکی خود اقدام نمایند. پس از درج این کد دستوری در صفحه تماس، شخص می بایست گزینه سوم یعنی موجودی یارانه سرپرست را انتخاب نماید.
در ادامه، فرد باید کد ملی سرپرست خانوار را در این قسمت درج نماید.
با درج کد ملی، میزان و موجودی اعتبار یارانه شخص که شامل کالابرگ الکترونیکی نیز می شود برای فرد به نمایش در می آید. توجه به این نکته ضروری است که اضافه پرداختی بابت خرید اقلام اساسی، در صورتی به حساب سرپرستان خانوار واریز می گردد که شخص، نصف یارانه نقدی خود را به خرید ۱۱ قلم کالای مشمول کالابرگ الکترونیک از فروشگاه های مجاز، اختصاص دهد.
همانطور که پیش تر بیان شد؛ دو روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک وجود دارد که شامل استعلام با برنامه شما و استعلام با کد دستوری می شود. یکی از سوالات متداولی که در این میان، برای افراد مطرح می شود؛ این است که آیا امکان استعلام کالابرگ الکترونیک با کد ملی وجود دارد یا خیر؛ در صورتی که پاسخ به این سوال مثبت است، نحوه استعلام به چه صورت است؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که استعلام کالابرگ با کد ملی تنها از طریق کد دستوری امکان پذیر است و اشخاص برای استعلام این کالابرگ با برنامه شما، نیازی به کد ملی ندارند و شماره همراه سرپرست خانوار کفایت می نماید.
نحوه استعلام کالابرگ الکترونیک با کد ملی نیز به این صورت است که شخص باید در صفحه تماس خود، کد دستوری #۱۴۶۳*۵۰۰* یا #28*788* را درج نموده و گزینه موجودی یارانه سرپرست را مطابق با راهنمای تصویری قید شده در بخش های قبلی مقاله، انتخاب نمایند. پس از طی نمودن مراحل ذکر شده، شخص قادر خواهد بود که میزان اعتبار و موجودی یارانه و کالابرگ الکترونیکی را مشاهده نماید.
وزارت بهداشت به منظور حفظ امنیت غذایی کودکان خانوارهایی که از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شناسایی شده و دارای مشکلات تغذیه ای می باشند؛ طرح اعطای کالا برگ الکترونیکی کودکان را پیش بینی و اجرایی نموده است.
خانوارها به منظور استعلام کالابرگ الکترونیکی کودکان خود می توانند مطابق با آنچه پیش تر بیان گردید، از طریق برنامه شما (شبکه ملی اعتبار) یا کد دستوری #۱۴۶۳*۵۰۰* یا #28*788* اقدام نمایند. یارانه و شارژ کالابرگ الکترونیکی کودکان، به حساب سرپرست خانوار واریز گردیده و متقاضیان می توانند با پیگیری وضعیت موجودی یارانه خانواده، از میزان این کالابرگ اطلاع یابند.
در حال حاضر، ارزش کالابرگ الکترونیک کودکان خانوارهایی که توسط وزارت بهداشت شناسایی می شوند، یک میلیون تومان می باشد و خانواده ها می توانند از آن برای خرید اقلام طرح کالابرگ الکترونیک استفاده نمایند.
در بخش های پیشین مقاله، توضیحات مفصلی در خصوص چیستی و ماهیت کالابرگ الکترونیکی و نیز روش ها و نحوه استعلام موجودی آن ارائه گردید و بیان شد که افراد می توانند از این کالابرگ برای خرید اقلام اساسی استفاده نمایند. یکی از مسائلی که در حوزه کالابرگ الکترونیکی برای افراد مطرح می شود؛ این است که کدام کالاها را می توان با کالابرگ خرید؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که در حال حاضر، 11 قلم کالای اساسی در فهرست کالاهای کالابرگ الکترونیکی قرار دارند. این 11 قلم کالا شامل شیر، پنیر، تخم مرغ، گوشت مرغ، روغن، ماکارانی، برنج، ماست، قند و شکر، حبوبات و گوشت منجمد گوساله می شود.
توجه به این نکته ضروری است که متقاضیان می بایست این کالاها را از فروشگاه های متصل و تحت پوشش کالابرگ الکترونیکی خریداری نمایند. افراد، برای پیدا کردن فروشگاه ها مزبور، ابتدا می بایست موقعیت مکانی (GPS) خود را روشن نموده و سپس بخش فروشگاه ها را از برنامه شما انتخاب نمایند.
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©