دینا / عقود و قراردادها / سایر عقود / معامله به قصد فرار از دین و شرایط تحقق آن

معامله به قصد فرار از دین و شرایط تحقق آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی معامله به قصد فرار از دین و شرایط تحقق آن می پردازیم .

 

انعقاد قرارداد یا معامله در نتیجه توافق طرفین به وجود می آید . برای این که معامله یا قرارداد اثر حقوقی داشته باشد ، باید شرایط صحت معامله در آن رعایت شود . شرایط صحت معامله ، عبارتند از : قصد و رضای طرفین ، اهلیت طرفین معامله ، مورد معامله و مشروعیت هدف معامله می باشد . یکی از شرایط صحت معاملات هدف معامله است که بیانگر انگیزه و هدف افراد از انجام معامله است . افراد با اهداف مختلفی معامله می کنند ، که این اهداف باید مشروع باشد و به قصد فرار از دین نباشد . اگر معامله به قصد فرار از دین باشد ، مستوجب مجازات است . به همین دلیل در این مقاله به بررسی معامله به قصد فرار از دین و شرایط تحقق معامله به قصد فرار از دین می پردازیم . 

معامله به قصد فرار از دین

یکی از شرایط صحت معامله ، مشروع بودن و واقعی بودن هدف معامله است که طبق ماده 217 قانون مدنی بیان گردیده است ، اما اگر معامله به قصد فرار از دین باشد ، یعنی فردی مال خود را به قصد فرار از دین به شخص دیگری انتقال دهد . به طور مثال : زمانی که زوج و زوجه می خواهند طلاق بگیرند و زوجه دادخواست طلاق دهد ، به حکم دادگاه زوج ملزم به پرداخت مهریه یا غیره گردد ، اگر زوج از پرداخت مهریه استنکاف نماید و اموال خود را به دیگری انتقال دهد ، در صورتی که برای دادگاه محرز شود که معامله زوج به هدف فرار از پرداخت دین و قصد ضرر به زوجه بوده است و بقیه اموال او کفاف پرداخت بدهی اش را نمی دهد ، معامله به قصد فرار از دین است ، می توان از دادگاه صالح ابطال قرارداد را به صورت دادخواست مطرح کرد و طبق ماده 21 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی حسب مورد حکم به حبس یا جزای نقدی صادر می گردد .  

شرایط تحقق معامله به قصد فرار از دین

شرایط تحقق معامله به قصد فرار از دین  به صورت ذیل است :


1-انجام معامله : کلیه اعمال حقوقی که موجب گردد از دارای بدهکار بکاهد . به طوری که با فروش مال فروشنده یا بدهکار از باقی دارایی اش نتواند طلب طلبکاران را بدهد یا تنگ دستی اش تشدید شود . 


2-دین باید مسلم و معلوم و حال باشد : منظور از اینکه دین معلوم و مسلم باشد . یعنی اینکه وجود دین قطعی باشد و قطعیت آن یعنی مستند به سند لازام الاجرایی باشد یا به حکم دادگاه باشد . 


3- هدف معامله : هدف فروشنده یا معامله کننده از انعقاد قرارداد ضرر زدن به طلبکارانش باشد ممکن است طرف معامله از قصد فروشنده که فرار از دین است آگاه نباشد و یا از هدف فروشنده آگاه باشد که در این صورت نه تنها به قصد فرار از دین است بلکه معامله صوری است . معامله صوری اخص از معامله فرار از دین است . 

 

برای مطالعه بیشتر درباره معامله به قصد فرار از دین و شرایط تحقق آن در کانال تلگرام حقوق قراردادها عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون معامله به قصد فرار از دین و شرایط تحقق آن پاسخ دهند .