از مهم ترین شرایط دریافت یارانه کودکان اختلال رشد، که مبلغ آن به کارت مخصوص و برای خرید اقلام خوراکی مشخص، واریز می گردد، این است که کودک، در بررسی های انجام شده در مراکز بهداشت، دارای اختلال رشد شناخته شود و با بررسی دهک بندی خانوار، تایید گردد، این اختلال، به علت شرایط اقتصادی نامناسب است.
دهه های اولیه زندگی هر کودک، یعنی بازه زمانی 1 ماهگی تا 6 سالگی، دوران طلایی رشد وی شناخته می شوند و از آنجا که تغذیه، نقش موثری در رشد فیزیکی و مغزی کودکان در این ایام دارد، خانواده ها باید، دقت عمل های لازم، در خصوص تغذیه کودکان شان را به عمل آوردند و از معاینات دوره ای رشد در این ایام، غافل نگردند.
با توجه به گسترش اختلال رشد در کودکان، به علت مواردی چون، وضعیت بد اقتصادی خانواده و سوء تغذیه، دولت جمهوری اسلامی ایران، طرح های حمایتی مختلفی را برای پیشگیری از اختلال رشد کودکان، مورد پیش بینی قرار داده که مهم ترین آن ها، طرح امنیت غذایی و پرداخت مبالغی، تحت عنوان یارانه اختلال رشد کودکان، به خانواده کودک واجد شرایط است.
پیرو پرسش های فراونی که درباره یارانه اختلال رشد کودکان وجود دارد، در مقاله حاضر، ماهیت، شرایط، مبلغ و نحوه دریافت این یارانه، مورد بررسی قرار گرفته و توضیح داده شده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانند، ادامه متن مقاله را دنبال کنند.
در توضیح اینکه یارانه کودکان اختلال رشد چیست؟ باید گفت، این یارانه، همانند یارانه مادران شیرده، یکی از تسهیلات مالی و حمایتی دولت، در راستای برطرف کردن سوء تغذیه کودکان و کاهش این امر، در سراسر کشور می باشد که در صورت واجد شرایط شناخته شدن کودک، به خانواده وی، پرداخت خواهد شد.
مبلغ این یارانه، بسته به دهک درآمدی خانوار کودک دارای سوء تغذیه، متفاوت بوده، در کارت مخصوص این امر، واریز خواهد شد و صرفا با آن می توان، اقلام مشخص شده توسط دولت را خریداری نمود و این اقلام باید، به مصرف کودک برسند.
طرح یارانه کودکان دارای اختلال رشد، در خصوص کودکان 5 ماهه تا 6 ساله، اجرایی می گردد، کودک، هر سه ماه یک بار، در مراکز بهداشتی و درمانی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و چنانچه پس از 6 ماه از دریافت یارانه، تغییری در وضعیت کودک، رخ ندهد و مشخص گردد والدین، اقلام خوراکی خریداری شده با یارانه را برای مصرف کودک، استفاده نکرده اند، یارانه، قطع، خواهد شد.
از آنجاکه یارانه کودکان اختلال رشد، صرفا به کودکان واجد شرایط تعلق می گیرد، این پرسش مطرح می گردد که شرایط دریافت یارانه کودکان اختلال رشد، چیست؟ لذا، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، این شرایط، بررسی و در خصوص آن ها، توضیح داده شده است. در سال نگارش مقاله (دی 1402)، شرایط دریافت یارانه کودکان اختلال رشد، به شرح زیر می باشد:
کودک، 5 ماهه تا 6 ساله باشد؛
کودک، توسط والدین، به مراکز بهداشتی - درمانی سراسر کشور، برده شود تا توسط بهورزان، مراقبین و کارشناسان تغذیه، ارزیابی گردد؛
کودک، در معاینات انجام شده، دارای اختلال رشد، تشخیص داده شود؛
خانواده کودک واجد شرایط، جزو دهک های درآمدی 1 تا 7، باشند. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص شرایط و قواعد دریافت یارانه دستمزد، می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید را مورد بررسی و مطالعه، قرار دهند.
مبلغ یارانه کودکان اختلال رشد، کاملا تابع دهک بندی خانوار کودکی می باشد که واجد شرایط برای اخذ این یارانه شناخته شده است. بر اساس آنچه در اخبار سال نگارش این مقاله ( دی ماه ۱۴۰۲)، پیرامون مبلغ یارانه کودکان دارای اختلال رشد آمده، مبلغ این یارانه، به شرح زیر است:
برای کودکان دارای اختلال رشدی که دهک بندی خانوار آن ها، 1 تا 5 است، ماهانه، مبلغ یک میلیون تومان و برای کودکان دارای اختلال رشدی که دهک بندی خانوار آن ها، 6 و 7 است، ماهانه، مبلغ ششصد هزار تومان به عنوان یارانه اختلال رشد، به کارت مخصوص این یارانه، واریز خواهد شد.
خانواده کودک، با کارت مخصوص این یارانه، تنها می توانند از برخی فروشگاه ها، اقلام خاص و از پیش تعیین شده توسط دولت را خریداری کنند. شایان ذکر است، در صورتی که دهک بندی خانوار کودک دارای اختلال رشد، 8، 9 و 10 باشد، یارانه اختلال رشد، به کودک و خانواده وی، پرداخت نخواهد شد و صرفا، برخی توصیه ها و آموزش های تغذیه ای، به آنان، ارائه خواهد گردید.
نحوه دریافت یارانه کودکان دارای اختلال رشد، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت. بر اساس آنچه در سال نگارش مقاله (دی ماه 1402)، در اخبار منتشره پیرامون یارانه کودکان اختلال رشد آمده، در حال حاضر، نحوه دریافت این یارانه، به شرح زیر است:
در مرحله اول، والدین کودک دارای 5 ماه تا 6 سال، باید، همراه کودک خود، برای انجام معاینات پزشکی، به مراکز بهداشتی - درمانی سراسر کشور، مراجعه نمایند؛
در مرحله دوم، کودک، توسط بهورزان و مراقبین و کارشناسان تغذیه ارزیابی می گردد و در صورتی که دارای اختلال رشد، تشخیص داده شود، کد ملی او و سرپرست خانوار وی، به وزارت رفاه ارائه خواهد شد؛
در مرحله سوم، وزارت رفاه، وضعیت اقتصادی خانوار و دهک بندی خانواده کودک را بررسی خواهد کرد و اگر اختلال رشد کودک، به علت مشکلات معیشتی و اقتصادی، تشخیص داده شود، بسته به دهک بندی خانواده کودک، مبلغی تحت عنوان یارانه اختلال رشد، در کارتی مخصوص، در اختیار خانواده کودک، قرار خواهد گرفت تا صرف خرید اقلامی نظیر پروتیئن، تخم مرغ و... گردد.
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©