مجازات صدور و خرید فاکتور صوری، مجازات تعزیری درجه 6 بوده که شامل شش ماه تا دو سال، جزای نقدی بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال و غیره می باشد. در خصوص حکم قانونی این جرم نیز باید گفت که استفاده از فاکتور صوری یک جرم مالیاتی و یک عمل غیر قانونی است که از جمله عواقب استفاده از آن می توان به پرداخت جریمه های سنگین اشاره کرد
برای مشاوره جزئیات مجازات صدور و خرید فاکتور صوری
برای مشاوره جزئیات مجازات صدور و خرید فاکتور صوری
بخش عمده از درآمد دولت از طریق مالیات تامین می شود و هر گونه تاخیر و تقلب در پرداخت مالیات منجر به کاهش درآمد دولت می گردد. به همین خاطر قانون گذار اشخاصی را از پرداخت مالیات فرار می کنند مجرم دانسته و طبق قانون مالیات های مستقیم آن ها را مجازات می کند.
یکی از جرائم مالیاتی صدور و خرید فاکتور صوری می باشد و اطلاع رسانی در خصوص مجازات این جرم به افراد جامعه ضرورت دارد. زیرا آگاهی از عواقب آن باعث می شود که اشخاص از ارتکاب این جرم خودداری کرده و درگیر جریمه های سنگین مالیاتی نشوند.
لذا؛ در این مقاله سعی شده است که ابتدا جرم صدور و خرید فاکتور صوری مورد بررسی قرار بگیرد. پس از آن در خصوص این پرسش که فاکتور صوری با چه اهدافی صادر می شود توضیحاتی ارائه می گردد. در انتهای مقاله نیز حکم قانونی، مجازات و عواقب جرم صدور و خرید فاکتور صوری بیان می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
جرائم مالیاتی انواع مختلفی دارد که قانون گذار برای هرکدام از آن ها مجازات خاصی در نظر گرفته است. همچنین یکی از جرایم مالیاتی جرم صدور و خرید فاکتور صوری می باشد. حال ممکن است که عده ای از اشخاص با جزئیات این جرم آشنایی نداشته باشند که به همین خاطر در این بخش از مقاله توضیحات مفصلی در این خصوص ارائه می گردد.
در ابتدا باید گفت که کلمه صوری در لغت به معنای ظاهری و غیر واقعی است و منظور از فاکتور صوری این است که کسب و کارها اقدام به صدور فاکتوری می کنند که از لحاظ ظاهری شباهت بسیاری با فاکتور رسمی دارد اما کلیه اطلاعات درج شده در آن ساختگی بوده و هیچ معامله ای با آن صورت نگرفته است.
همچنین شخصی که اقدام به خرید این نوع از فاکتور می کند هم مرتکب جرم شده است. در واقع زمانی این جرم محقق می شود که شخص عالما و عامدا فاکتوری را خریداری کند که تمام اطلاعات آن غیر واقعی بوده و با این اطلاعات هیج معاملهای انجام نگرفته است.
در بخش قبلی گفته شد که منظور از فاکتور صوری فاکتوری است که تمام اطلاعات آن ساختگی و غیر واقعی بوده و هیچ معامله ای بر اساس آن شکل نگرفته است. حال پرسش اساسی این است که فاکتور صوری با چه اهدافی صادر می شود که پاسخ به این سوال به شرح زیر می باشد:
پولشویی به معنای قانونی جلوه دادن پول و درآمد ناشی از فعالیتهای غیرمجاز است. با صدور فاکتور صوری شخص می تواند درآمد غیر قانونی خود را به صورت قانونی نمایش دهد و این امر باعث اخلال در اقتصاد کشور خواهد شد.
برخی از شرکتها برای این که بتوانند از بانکها و مؤسسات مالی مختلف وام دریافت کنند از فاکتور های صوری استفاده می کنند.
شخص یا شرکت برای فرار از مالیات بر درآمد یک فاکتور صادر می کند که نشان دهد میزان درآمدش پایین است و برای همین باید مالیات کمتری پرداخت کند. در واقع شخص به منظور تقلب در پرداخت مالیات از فاکتور های صوری استفاده می کند.
برخی از اشخاص پس از انجام معامله از صدور فاکتور رسمی امتناع کرده وبه همین جهت سازمان ها و شرکت ها برای تکمیل اسناد و مدارک خود از فاکتور صوری استفاده می کنند.
لازم به ذکر است که صدور و خرید فاکتور صوری آثار زیان باری بر اقتصاد جامعه دارد و به همین خاطر قانون گذار اقدام به جرم انگاری این عمل کرده است. در واقع اطلاعات ساختگی در فاکتور صوری مانع از بررسی دقیق سود و زیان در معاملات می شود و افراد ذینفع را در بررسی معامله دچار اشتباه می کند. علاوه بر این صدور و خرید فاکتور صوری می تواند به عنوان یک روش برای پنهان کردن فعالیت های غیر قانونی و پولشویی استفاده شود و این باعث افزایش جرم های اقتصادی می شود.
در بخش های قبلی پیرامون جرم صدور و خرید فاکتور صوری توضیحاتی ارائه گردید . حال در این ممکن است که برای برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که حکم قانونی صدور و خرید فاکتور صوری چیست که در این بخش به مفصل در خصوص آن صحبت خواهد شد.
صدور و خرید فاکتور صوری مطابق با مواد 274 و 275 قانون مالیات مستقیم جرم محسوب می شود و از طریق مراجع قضایی قابل پیگیری خواهد بود. همچنین در صورت احراز شرایط این عمل ممکن است که مطابق با ماده 523 قانون مجازات اسلامی ( تعزیزات ) بزه جعل محسوب گردد.
همچنین اگر شخصی اقدام به خرید فاکتور صوری کند این عمل وی از نظر قانون گذار جرم محسوب می شود. لازم به ذکر است که هر دو جرم یعنی صدور و خرید فاکتور صوری در صلاحیت دادگاه کیفری 2 بوده و حسب مورد ممکن است که مطابق با مواد 274 و 275 قانون مالیات های مستقیم و ماده 19 قانون مجازات اسلامی مجرم به حبس، جزای نقدی ممنوعیت از صدور اسناد تجاری و غیره محکوم شود.
همانطور که گفته شد قانون گذار به علت از بین رفتن عدالت مالیاتی صدور و خرید فاکتور صوری را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین کرده است. حال در این بخش از مقاله به منظور آشنایی کاربران توضیحاتی در خصوص مجازات صدور و خرید فاکتور صوری در قانون ارائه می گردد که به شرح زیر است:
بر اساس بند 5 ماده 274 قانون مالیات های مستقیم صدور و خرید فاکتور صوری هر دو جرم مالیاتی بوده و شخص به مجازات های تعزیری درجه ۶ محکوم می شود. مجازات های تعزیری درجه 6 هم مطابق با ماده 19 قانون مجازات اسلامی شامل حبس بیش از شش ماه تا دو سال، جزای نقدی بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال، شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش و انتشار حکم قطعی در رسانه ها می باشد.
باید توجه داشت که به موجب ماده 275 قانون مالیات های مستقیم هر دو جرم صدور و خرید فاکتور صوری توسط اشخاص حقوقی هم محقق می شود که در این صورت اشخاص حقوقی به یکی از مجازات های ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی، ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری هر کدام به مدت شش ماه تا دوسال محکوم می شوند. لازم به ذکر است که اگر شخصی از طریق صدور و یا خرید فاکتور صوری اقدام به جرم پولشویی کند با استناد به ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی مرتکبین جرم پولشویی علاوه بر استرداد درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم مشتمل بر اصل و منافع حاصل (و اگر موجود نباشد. مثل یا قیمت آن) به جزای نقدی باید به میزان یکچهارم درآمد حاصل از جرم جزای نقدی محکوم می شوند.
در بخش های قبلی پیرامون مجازات صدور و خرید فاکتور صوری در قانون توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که این عمل بر اساس قانون مالیات های مستقیم جرم می باشد و مرتکب باید به سزای عمل خود برسد. حال در این بخش به عواقب استفاده از فاکتور صوری پرداخته شده است که به شرح زیر می باشد:
استفاده از فاکتور صوری یک جرم مالیاتی و یک عمل غیر قانونی است که ممکن است عواقب جدی برای شخصی که از آن استفاده می کند داشته باشد. در واقع به کار گیری فاکتور صوری ممکن است که باعث شود اعتبار شخص در بازار کاهش یابد و دیگر کسی به آن اعتماد نکند.
از جمله عواقب دیگر استفاده از فاکتور صوری می توان به رد کردن دفاتر شرکت ها توسط سازمان امور مالیاتی، پرداخت جریمههای سنگین مالیاتی و ممنوعیت از شرکت در مناقصات و مزایدهها اشاره کرد. این جرم می تواند منجر به کاهش درآمدهای دولت شود زیرا با فاکتور صوری افراد یا شرکت ها سعی می کنند که از پرداخت مالیات خودداری کنند. علاوه بر این شرکتی که از فاکتور های صوری استفاده می کند دیگر نمی تواند که برای دریافت انواع وام بانکی و سایر موسسات مالی اقدام کند و ممکن است که به مجازات هایی مانند حبس و جزای نقدی محکوم شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات مجازات صدور و خرید فاکتور صوری در کانال تلگرام حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جزئیات مجازات صدور و خرید فاکتور صوری پاسخ دهند.
برای مشاوره جزئیات مجازات صدور و خرید فاکتور صوری
برای مشاوره جزئیات مجازات صدور و خرید فاکتور صوری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©