معافیت خالکوبی سربازی، در صورتی تحقق خواهد یافت که پزشک اولیه، به علت داشتن تاتو برروی بدن شخص، او را فاقد سلامت کامل روانی تشخیص داده و به کمیسیون پزشکی برای تتو، معرفی کند؛ چنانچه در کمیسیون، عدم سلامت روان فرد، تایید گردد، او از معافیت دائم یا معافیت از انجام خدمات رزمی، برخوردار خواهد شد.
برای مشاوره شرایط و قواعد معافیت خالکوبی سربازی
برای مشاوره شرایط و قواعد معافیت خالکوبی سربازی
ماده 1 قانون خدمت وظیفه عمومی، مقرر داشته: "دفاع از استقلال و تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی ایران و جان و مال و ناموس مردم، وظیفه دینی و ملی هر فرد ایرانی است و در اجرای این وظیفه، کلیه اتباع ذکور دولت جمهوری اسلامی ایران، مکلف به انجام خدمت وظیفه عمومی، برابر مقررات این قانون می باشند و هیچ فرد مشمول خدمت وظیفه عمومی را جز در موارد مصرحه در این قانون، نمی توان از خدمت معاف کرد."
بنابراین، هر فرد، صرفا در صورت داشتن موارد پیش بینی شده در قانون، مشمول معافیت از سربازی می گردد که یکی از این موارد، می تواند، داشتن خالکوبی در یک یا تمام قسمت های بدن باشد؛ منوط بر اینکه، فرد دارای تتو، در بررسی های پزشکی لازم، واجد شرایط برای رفتن به خدمت سربازی، تشخیص داده نشود. لذا، دارندگان تتو که گمان می کنند، صرف داشتن تتو، یک راه عالی برای معافیت سربازی است، در اشتباه بوده و باید با قواعد و شرایط این نوع معافیت، آشنا گردند.
از این رو در مقاله حاضر، معافیت خالکوبی سربازی، کمیسیون پزشکی برای تتو سربازی و قواعد و شرایط معافیت سربازی با تاتو گردن، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص آن، توضیح داده شده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانند، ادامه مقاله را، مورد مطالعه، قرار دهند.
در توضیح معافیت خالکوبی سربازی و پاسخ به پرسش هایی نظیر اینکه آیا خالکوبی در یک نقطه از بدن باعث معافیت خدمت سربازی می شود یا خیر؟ یا اینکه، افرادی که خالکوبی دارند از سربازی معاف می شوند یا نه؟ باید قوانین معافیت پزشکی سربازی را مورد بررسی قرار داد؛
این قوانین، در قانون خدمت وظیفه عمومی و آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی، مطرح گردیده اند و باید گفت، در هیچ یک از آن ها، انحصارا، صحبتی از معافیت سربازی، به علت داشتن خالکوبی یا تاتو، نشده است.
اما، از آنجا که تتو زدن، با ایجاد درد و جراحت بر بدن فرد، همراه است و به نوعی، آسیب ارادی و عمدی، به جسم خود، در نظر گرفته می شود، در معاینات پزشکی سربازی، در صورت داشتن تتو های فراوان، فرد از نظر سلامت روانی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
با این توضیح که قانون گذار، در ماده 3 آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی، مقرر داشته: "مشمولان، به هنگام معرفی برای اعزام به خدمت، بايد از نظر سلامت جسمی و روانی، توسط یک پزشک كه در اين آيين نامه، پزشک اول ناميده می شود، به شرح مواد اين آيين نامه، مورد معاينه قرار گيرند."
بنابراین، هر فرد، قبل از اعزام به خدمت سربازی، توسط پزشک معتمد، مورد معاینه جسمانی و روانی، قرار خواهد گرفت و پزشک، با مشاهده خالکوبی در بدن فرد، سوالاتی را از او، خواهد پرسید؛ پیرو بررسی پاسخ سوالات و در صورت تشخیص عدم سلامت روان، پزشک اولیه، فرد را برای بررسی های بیشتر، به کمیسیون پزشکی، معرفی خواهد کرد.
چنانچه فرد دارای خالکوبی، در کمیسیون پزشکی اعصاب و روان سربازی، فاقد سلامت روان شناخته شود، حسب مورد، از معافیت دائم، موقت یا معافیت از خدمات رزمی و سنگین، برخوردار خواهد شد؛ اما در اغلب موارد، صرف داشتن تتو، سبب هیچ گونه معافیتی نمی گردد و فرد، باید، به خدمت سربازی، اعزام شود.
در تایید گفته های فوق، باید به قانون خدمت وظیفه عمومی، مراجعه کرد و ماده ۳۹ این قانون را، مورد بررسی، قرار داد. این ماده، در خصوص وضعیت جسمی و روانی مشمولان و نوع معافیت آن ها، مقرر داشته: "مشمولان خدمت وظیفه عمومی، از نظر وضع مزاجی و استعداد جسمی و روانی، به چهار دسته زیر، تقسیم می شوند:
۱ - کسانی که از نظر جسمی و روانی، سالم و قادر به انجام خدمت هستند؛ ۲- کسانی که به علت نقص عضو یا ابتلا به بیماری، از سلامتی کامل برخوردار نبوده، اما قادر به انجام خدمت، در امور غیر رزمی می باشند؛ ۳ - کسانی که به علت عدم رشد یا ابتلا به بیماری، موقتا قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند؛ ۴ - مشمولانی که به علت نقص عضو یا ابتلا به بیماری جسمی و یا روانی، به طور دائم، قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند."
بر اساس تبصره ماده 39 قانون خدمت وظیفه عمومی، "نحوه طبقه بندی مشمولان و طرز معاینه و ضوابط معافیت پزشکی آن ها، به موجب آیین نامه معاینه پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی خواهد بود. در ادامه، در خصوص کمیسیون پزشکی برای تاتو سربازی، صحبت خواهد شد.
در توضیح کمیسیون پزشکی برای تاتو سربازی و نحوه بررسی فرد دارای خالکوبی در این کمیسیون، باید به قانون خدمت وظیفه عمومی و آیین نامه معاینه و معافیت پزشکی مشمولان خدمت وظیفه عمومی، مراجعه کرد و مفاد آن را مورد بررسی قرار داد.
مستفاد از ماده 3 این آیین نامه، در ابتدا و قبل از اعزام به سربازی، سلامت جسمی و روانی فرد، توسط يک پزشک، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در شرایطی که به علت داشتن خالکوبی، فرد، فاقد سلامت روان تشخیص داده شود، یا نیاز به بررسی های بیشتر در خصوص وضعیت سلامت روان وی باشد، پرونده او به شورای شهرستان، جهت تشکیل کمیسیون پزشکی اعصاب و روان یا در اصطلاح عرفی، کمیسیون پزشکی برای تتو، ارجاع خواهد شد.
در شورای شهرستان، کمیسیون پزشکی برای تتو، با سه نفر پزشک نيروهای مسلح، تشكيل می گردد و پس از بررسی های لازم، برای معافیت خالکوبی سربازی یا عدم معافیت به علت داشتن تتو، رای اكثريت آنان ملاک عمل قرار خواهد گرفت. شایان ذکر است، رای این کمیسیون، قابل اعتراض نیز، می باشد.
برخی افراد، گمان می کنند، داشتن خالکوبی بر روی گردن، یک راه عالی برای دریافت کارت معافیت سربازی است و از این رو، این پرسش را مطرح می نمایند که قواعد معافیت سربازی با تتو گردن چیست و داشتن خالکوبی در این نقطه از بدن، باعث معافیت خدمت سربازی می شود یا خیر؟
در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، خیر، صرف داشتن تتو بر روی گردن، سبب دریافت معافیت خالکوبی سربازی نمی شود و تنها، در شرایطی فرد دارای تاتو برروی گردن، از سربازی، معاف خواهد گردید که پزشک اولیه، و سپس، کمیسیون پزشکی برای تتو، او را فاقد سلامت روانی، تشخیص دهند.
شایان ذکر است، در صورت تایید عدم سلامت روان در کمیسیون پزشکی تتو نیز، فرد، معاف دائم نخواهد شد و در اغلب موارد، صرفا به شخص دارای تتو برروی بدن یا گردن، معافیت از خدمات رزمی، اعطا می شود؛ در یک جمع بندی کلی باید گفت، داشتن تتو، راهی عالی برای معافیت سربازی، نیست و نخواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و قواعد معافیت خالکوبی سربازی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و قواعد معافیت خالکوبی سربازی پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و قواعد معافیت خالکوبی سربازی
برای مشاوره شرایط و قواعد معافیت خالکوبی سربازی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©