دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / جدا کردن یارانه

جدا کردن یارانه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، در موقعیت بعد از طلاق، بعد از ازدواج، پس از فوت سرپرست یا به علت وجود مواردی چون، داشتن سرپرست بد، معتاد یا مفقودالاثر، با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 و ارائه مدارک لازم، مانند مدارک هویتی، عقد نامه، طلاق نامه یا نامه فرمانداری (در خصوص افراد بد سرپرست)، صورت می گیرد.

 

طرح اعطای یارانه معیشتی، از جمله طرح های حمایتی دولت، در سال های اخیر، با هدف برطرف کردن فقر و ایجاد عدالت اقتصادی بوده که بر اساس آیین نامه اجرایی ماده (7) قانون هدفمند کردن یارانه ها، به حساب سرپرست خانوار واجد شرایط، واریز می گردد.

 

در شرایطی که فرد، بعد از طلاق، ازدواج یا تحقق مواردی چون فوت و مفقود الاثر شدن سرپرست، قصد جدا کردن یارانه خود از سرپرست خانوار را داشته باشد، تنها در صورتی موفق به این کار خواهد شد که مدارک لازم این امر را تهیه و روند اداری آن را به درستی، طی نماید.

 

لذا در مقاله حاضر، درباره مفهوم جدا کردن یارانه، قواعد و شرایط این امر درخصوص افراد مجرد بالای 18 سال، افراد تازه ازدواج کرده و زوجین متارکه نموده، توضیح داده شده و مواردی چون، سایت جداسازی یارانه از سرپرست خانوار، مدارک لازم این امر، نحوه و مراحل این کار و وجود یا عدم وجود کد دستوری مخصوص برای جداسازی یارانه، بررسی گردیده است.

جدا کردن یارانه به چه معناست

در توضیح اینکه جدا کردن یارانه به چه معناست باید گفت، یارانه، یکی از قدیمی ترین تسهیلات حمایتی دولت از دهک های پایین جامعه و افراد دارای وضعیت معیشتی نامناسب است که به طور معمول، در مواعد مقرر، به حساب سرپرست خانوار که حسب مورد و بسته به شرایط، می تواند، پدر، مادر، همسر و... باشد، واریز می گردد. بحث جدا کردن یارانه، زمانی مصداق یافته و مطرح می شود که یکی از موقعیت های زیر، تحقق یابد:

 

فرد، ازدواج نماید یا پس از 18 سالگی، مستقل از خانواده، زندگی کند؛ 

فرد، سرپرست خانوار خود را به واسطه فوت، از دست بدهد؛

فرد، از والدین بدسرپرست، برخوردار باشد؛

موارد حضانت، کفالت، قیمومیت و فرزند خواندگی، تحقق یابد؛

زوجین، به واسطه طلاق، از یکدیگر، جدا گردند.

 

 در هر یک از موقعیت های فوق الذکر، افراد می توانند با طی مراحل قانونی و پس از ارائه مدارک لازم، نسبت به جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، اقدام نمایند. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص نحوه ثبت نام یارانه می توانند، مقاله زیر را مورد مطالعه، قرار دهند.

جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای 18 سال

جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای 18 سال از سرپرست خانوار، اغلب زمانی مطرح می گردد که فردی، علی رغم مجرد بودن، زندگی مستقل خود را تشکیل داده و در شهر یا مسکنی جداگانه از والدین یا سرپرست خانوار خود، زندگی می کند یا از از والدین معتاد، بدسرپرست و مفقود الاثر، برخوردار است. در این شرایط، اغلب این پرسش مطرح می گردد که قواعد و شرایط جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای ۱۸ سال چیست؟

 

در توضیح جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای 18 سال از سرپرست خانوار، باید گفت، افراد مجرد بد سرپرست یا دارای والدین مفقود یا معتاد، می توانند پس از طی مراحل قانونی لازم، ارائه دادخواست جداسازی یارانه به فرمانداری شهرستان محل سکونت و دریافت نامه های اداری مورد نیاز، اقدام به جداسازی یارانه خود از سرپرست خانوار نمایند؛

 

در خصوص جداسازی یارانه افراد مجرد بالای ۱۸ سالی که جدا از سرپرست خانوار خود، زندگی می کنند و مشکل بدسرپرست بودن ندارند نیز افراد باید، با در دست داشتن مدارک مثبت داشتن زندگی مستقل از خانواده، به فرمانداری محل سکونت خود، مراجعه کرده و نامه های مورد نیاز را اخذ کنند، سپس، به مراکز پلیس +10، مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایند. (به نقل از مسئولین دفاتر پلیس +10)

 

شایان ذکر است، افراد مجردی که تا کنون، یارانه ای دریافت نکرده اند نیز می توانند، از طریق ثبت نام در سایت راه اندازی شده برای این امر، نسبت به ثبت نام و ثبت درخواست برقراری یارانه، اقدام کنند تا پس از بررسی مدارک و نتیجه آزمون وسع این افراد، در صورت واجد شرایط شناخته شدن، یارانه آن ها، برقرار و به حساب بانکی شان، واریز گردد.

جدا کردن یارانه زوج های جوان بعد از ازدواج

یکی از مورادی که می تواند، علتی قابل قبول، برای جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار باشد، ازدواج است. زوج های جوان می توانند، بعد از ازدواج، برای جدا کردن یارانه خود از سرپرست خانوار، اقدام کنند. جدا کردن یارانه زوج های جوان بعد از ازدواج، مستلزم وجود شرایط زیر است:

 

برخورداری از مدارک لازم که شامل اصل و کپی عقد نامه، مدارک هویتی زوجین و مدارک شناسایی پدر هر دو طرف می باشد.

افتتاح حساب بانکی مخصوص یارانه و ثبت شماره حساب آن در سامانه refahi.ir. شایان ذکر است، به نقل از اخبار منتشره، برای این امر، هر دوی زوجین باید، یارانه فعال داشته باشند.

 

یکی از مهم ترین اقدامات دولت، راه اندازی سایت و سامانه ای مخصوص، برای اعلام نیاز یارانه نقدی، توسط افرادی است که تا کنون، یارانه، دریافت ننموده اند که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این سامانه می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مطالعه کنند.

 

جدا کردن یارانه افراد متاهل از سرپرست خانوار بعد از طلاق

جدا کردن یارانه افراد متاهل از سرپرست خانوار بعد از طلاق، امکان پذیر است و چنانچه زن و مردی، به واسطه یکی از انواع طلاق، اعم از طلاق خلع یا بائن، از یکدیگر، جدا گردند، زن می تواند اقدامات اداری لازم برای جدا کردن یارانه خود از شوهر که پیش از این، سرپرست خانوار وی محسوب می گردید را انجام دهد. برای این امر، زن باید، دارای مدارک زیر باشد و اقدامات ذیل را انجام دهد؛

 

مدارک هویتی، اعم از شناسنامه و کارت ملی هوشمند یا رسید ثبت نام آن؛

اصل و کپی طلاق نامه؛

مراجعه به دفاتر پلیس +10 و ارائه درخواست جدا کردن یارانه به علت طلاق؛ مراجعه به بانک و افتتاح حساب مخصوص یارانه و درج شماره حساب بانکی باز شده در سامانه رفاهی refahi.ir. در ادامه، در خصوص سایت جداسازی یارانه، توضیح داده خواهد شد.

 

سایت جداسازی یارانه

یکی از پرسش هایی که اغلب افراد، در موقعیت هایی نظیر بعد از ازدواج، بعد از طلاق و...، در خصوص جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار مطرح می نمایند، مبنی بر این است که آیا سایتی برای جداسازی یارانه، طراحی شده است یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، آدرس آن چیست؟

 

در پاسخ به پرسش های مطروحه باید گفت، در حال حاضر و در سال نگارش مقاله (دی ۱۴۰۲)، سامانه ای تحت عنوان سایت جداسازی یارانه، راه اندازی نشده و در صورتی که فردی، بخواهد اقدام به جداسازی یارانه خود از سرپرست خانوار نماید، باید حضورا، به دفاتر پلیس +10 مراجعه کند.

 

این درحالی است که دولت، برای ثبت نام یارانه و اعلام نیاز یارانه نقدی، همچنین، برای ثبت شکایت یارانه و اعتراض و استعلام دهک بندی یارانه، سامانه های رفاهی refahi.ir و سامانه حمایت hemayat.mcls.gov.ir را راه اندازی کرده است.

 

مدارک لازم برای جداکردن یارانه از سرپرست خانوار

داشتن مدارک لازم برای جداکردن یارانه از سرپرست خانوار، یکی از مهم ترین شرایط جدا کردن یارانه، بعد از ازدواج، بعد از طلاق، بعد از فوت سرپرست خانوار یا در شرایطی که فرد، از سرپرست بد، معتاد، مفقود الاثر و...، برخوردار است، می باشد. این مدارک، بر حسب موقعیتی که فرد، قصد جدا کردن یارانه از سرپرست خود را دارد، عبارتند از:

 

مدارک هویتی متقاضی که تمامی افراد خواستار جداسازی یارانه از سرپرست، باید از آن ها، برخوردار باشند؛

 

عقد نامه و مدارک هویتی سرپرست خانوار هر یک از زوجین (در خصوص جدا کردن یارانه، بعد از ازدواج

 

برگه طلاق نامه و گواهی عدم امکان سازش (در خصوص جدا کردن یارانه، بعد از طلاق

 

گواهی فوت (در خصوص جدا کردن یارانه، بعد از فوت سرپرست خانوار

 

نامه فرمانداری محل سکونت فرد و حکم دادگاه (در صورت داشتن والد بدسرپرست و تحقق موارد حضانت، کفالت، قیمومیت و فرزند خواندگی)

 

مدارک مثبت زندگی مستقل از سرپرست خانوار و نامه فرمانداری (در خصوص افراد مجرد بالای 18 سالی که به علت جدا زندگی کردن از سرپرست خانوار، قصد جدا کردن یارانه خود را دارند.) شایان ذکر است، در این خصوص، اختلاف نظر وجود دارد و در اغلب موارد، قبل از تاهل و ازدواج، با درخواست فرد، برای جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، موافقت، نمی گردد؛ با این حال، ثبت این درخواست، بلامانع است.

 

نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار

پس از توضیحاتی که در تیترهای قبلی مقاله، درباره مفهوم، شرایط، مدارک لازم و موارد تحقق جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، ارائه شد، در این تیتر از مقاله دینا، نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، مورد بررسی قرار گرفته است. نحوه و مراحل جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، به شرح زیر می باشد:

 

تهیه مدارک مورد نیاز که در خصوص آن، در تیتر های پیشین، توضیح داده شد؛

مراجعه به دفاتر پلیس +10، جهت ثبت درخواست جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار به علت ازدواج، طلاق و...؛

معرفی کردن سرپرست جدید، برای واریز یارانه به حساب وی؛

افتتاح حساب بانکی مخصوص یارانه و درج شماره حساب، در سامانه رفاهی refahi.ir.

 

با طی مراحل فوق، در شرایطی نظیر بعد از طلاق، بعد از ازدواج و...، یارانه فرد، از سرپرست خانوار، جدا شده و حسب مورد، به حساب خود او یا سرپرست جدید معرفی شده، واریز خواهد گردید. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره یارانه مادران شیرده می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.

 

کد دستوری جداسازی یارانه

در توضیح کد دستوری جداسازی یارانه از سرپرست خانوار، در شرایطی نظیر بعد از طلاق، بعد از ازدواج، بعد از فوت سرپرست و...، باید گفت، در حال حاضر و در سال نگارش مقاله (دی ماه 1402)، کدی تحت عنوان کد دستوری جداسازی یارانه، پیش بینی و معرفی نشده است.

 

تنها، کد دستوری ستاره ۴، ستاره ۴۳۸۵۷، ستاره کدملی، مربع (#کد ملی*۴۳۸۵۷*۴*)، از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معرفی گردیده تا شهروندان، از طریق آن، از وضعیت برقراری یا عدم برقراری یارانه خود مطلع گردند و در صورت ثبت نام نبودن، نسبت به ثبت درخواست برقراری یارانه، اقدام کنند.

 

از دیگر تسهیلات حمایتی دولت، سهام عدالت است که برخی افراد، به علت عدم ثبت نام این سهام در سال های گذشته، از آن، برخوردار نیستند و از آن ها، به عنوان جاماندگان سهام عدالت، یاد می گردد؛ علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص اقدامات مربوط به جاماندگان سهام عدالت می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مطالعه کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک و شرایط جدا کردن یارانه از سرپرست در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مدارک و شرایط جدا کردن یارانه از سرپرست پاسخ دهند.