گرفتن گواهینامه افراد زیر 18 سال، 17 و 16 سال، در خصوص ماشین و اغلب موتورها، تنها پس از رسیدن به حداقل، ۱۸ سال تمام و در صورت، قبولی در آزمون شهری گواهینامه، میسر بوده و تنها، افرادی که از حداقل ۱۶ سال تمام برخوردارند، می توانند، گواهینامه برخی موتور ها را بعد از اجرایی شدن مصوبه مربوط به این امر، اخذ نمایند.
برای مشاوره شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر 18 سال
برای مشاوره شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر 18 سال
رانندگی کردن، از جمله فرایند هایی است که نیاز به داشتن مهارت و مدرک مثبت این امر (مهارت) داشته و در کشور ایران، به دلیل ارتباط مستقیم رانندگی با نظم و امنیت عمومی و جان شهروندان، رانندگی کردن انواع وسیله نقلیه موتوری، منوط به داشتن گواهینامه مخصوص راندن وسیله نقلیه، می باشد.
گرفتن گواهینامه رانندگی، تنها در صورتی ممکن و میسر است که فرد، از مدارک و شرایط لازم این امر، برخوردار باشد و با توجه به پیش بینی شرط سنی مخصوص برای اخذ گواهینامه، تنها افراد واجد شرط سنی پیش بینی شده، موفق به اخذ این مدرک، خواهند شد. لذا، جوانان ۱۸ ساله و نوجوانان زیر ۱۷ و ۱۶ سال متقاضی این مدرک، باید از قوانین و شرایط گرفتن گواهینامه در سنین مختلف، مطلع گردند.
از این رو، در مقاله حاضر، شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر 18 سال و شرایط دریافت این مدرک در 17 سالگی و 16 سالگی، بررسی گردیده و در خصوص مواردی چون، شرایط گرفتن گواهینامه موتور برای افراد زیر ۱۸ سال، مدارک لازم برای اخذ گواهینامه توسط افراد زیر 18 سال، مراحل و نحوه دریافت تصدیق رانندگی ماشین برای اشخاص زیر 18 سال، شرایط دریافت گواهینامه موتور افراد ۱۶ ساله و شرایط گرفتن گواهینامه ماشین در ۱۵ سالگی توضیح داده شده است.
پیرو اخباری که گه گاه، در خصوص برخی لایحه های ارائه شده به مجلس، درباره تغییر شرط سن گواهینامه، منتشر می گردد، بسیاری از افراد، این پرسش را مطرح می کنند که شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر 18 سال چیست و آیا متولدین سال ۱۳۸۴ می توانند گواهینامه موتور یا ماشین بگیرند یا خیر؟
در خصوص شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر ۱۸ سال باید گفت، قانون گذار، در آیین نامه راهنمایی و رانندگی، مهم ترین شرط دریافت گواهینامه رانندگی، برای راندن خودروهای سواری و موتور را داشتن حداقل سن 18سال تمام دانسته و این شرط سنی، درباره برخی گواهینامه ها، نظیر گواهینامه رانندگی با کامیون و....، 25 سال تمام، است.
اما به تازگی، و پس از تصویب مصوبه هیئت وزیران در خصوص کاهش سن اخذ گواهینامه برخی موتور سیکلت ها، افراد دارای حداقل ۱۶ سال، می توانند، پس از اجرایی شدن مصوبه مذکور، گواهینامه برخی موتور ها را، اخذ نمایند؛
برای این امر، متقاضی باید، از شرایطی چون، حداقل سن شانزده سال، گواهی سلامت جسمی و روانی، گواهی طی آموزش عملی از آموزشگاه ها یا مراکز مجاز آموزش رانندگی و قبولی در آزمون نظری آیین نامه و مهارت عملی رانندگی موتور، برخوردار باشد. نوع موتورهایی که این افراد، مجاز به اخذ گواهینامه آن هستند، در تیتر آخر مقاله، ذکر خواهد شد.
در پاسخ به این پرسش که آیا متولدین 84 می توانند گواهینامه بگیرند یا خیر نیز باید گفت، بر اساس قانون، سن اخذ گواهینامه رانندگی با موتور یا ماشین، حداقل، 18 سال تمام است و افراد متولد سال ۸۴ نیز تنها در شرایطی می توانند، موفق به دریافت گواهینامه گردند که از ۱۸ سال تمام، برخوردار باشند. البته، در صورت اجرایی شدن مصوبه مربوط به کاهش سن دریافت گواهینامه موتور، متولدین سال 1384 نیز می توانند، گواهینامه برخی موتورها را دریافت کنند.
در توضیح شرایط گرفتن گواهینامه در 17 سالگی باید گفت، قانون گذار، در قوانین مربوط به راهنمایی و رانندگی و آیین نامه آن، حداقل سن مجاز برای شرکت در دوره های آموزشی و آزمون های رانندگی را 18 سال تمام می داند، بنابراین؛
افراد ۱۷ ساله یا زیر 17 سال، از مهم ترین شرط لازم برای دریافت گواهینامه رانندگی انواع وسیله نقلیه که داشتن حداقل ۱۸ سال تمام است، برخوردار نبوده و نمی توانند در دوره های آموزشی و آزمون های مربوط به دریافت این مدرک، شرکت کنند؛ بر همین اساس، نمی توان از امری تحت عنوان شرایط دریافت گواهینامه افراد 17 سال و زیر ۱۷ سال، صحبت کرد.
تنها در صورت اجرایی شدن مصوبه هیئت وزیران در خصوص کاهش سن گواهینامه موتور، افراد دارای حداقل 16 سال تمام که از مدارکی چون، گواهی سلامت جسمانی و روانی و گواهی طی دوره های آموزشی برخوردارند، می توانند، پس از قبولی در آزمون های مربوطه، گواهینامه موتورهایی که در تیتر آخر مقاله، ذکر شده اند را اخذ کنند.
با توجه به اخباری که اخیرا، درباره تصویب مصوبه هیئت وزیران در خصوص کاهش سن گواهینامه موتور منتشر شده است، همچنین، پیرو انتشار اخبار مربوط به گواهینامه دانش آموزی، بسیاری از والدین و دانش آموزان 16 ساله، این پرسش را مطرح می نمایند که شرایط گرفتن گواهینامه در ۱۶ سالگی چیست و چگونه باید برای ثبت نام گواهینامه موتور ۱۶ سال اقدام کرد؟ یا گواهینامه موتور ۱۶ سال از کی شروع میشود>
در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، در صورت اجرایی شدن مصوبه هیئت وزیران، افرادی که از حداقل 16 سال، همچنین از مدارکی چون، تاییدیه سلامت جسمانی و روانی و گواهی شرکت در دوره های آموزشی آموزشگاه های مجاز برخوردارند، می توانند، اقدام به شرکت در آزمون آیین نامه و شهری گواهینامه برخی موتور سیکلت ها که در تیتر آخر مقاله، نام برده شده اند، نمایند.
مقصود از گواهینامه دانش آموزی در اخبار مختلف نیز، گواهینامه ای نمادین است که به افراد زیر ۱۸ سال و پس از شرکت در دوره های آموزشی رانندگی با خودرو برقی در پارک و شهرک ترافیک، داده می شود و کاربرد آن، تنها برای رانندگی با ماشین های برقی، آن هم در پارک و شهرک ترافیک است.
در توضیح شرایط گرفتن گواهینامه موتور برای افراد زیر 18 سال باید گفت، همانطور که در تیتر اول مقاله اشاره شد، گرفتن گواهینامه برای افراد زیر ۱۸ سال، تنها پس از اجرایی شدن مصوبه هیئت وزیران در خصوص کاهش سن اخذ گواهینامه موتور و صرفا در خصوص موتورهای ذکر شده در مصوبه، امکان پذیر است. در صورت اجرایی شدن مصوبه مذکور، شرایط گرفتن گواهینامه موتور افراد زیر 18 سال، به شرح زیر خواهد بود:
برخورداری از سن گرفتن گواهینامه یعنی 16 سالگی؛
برخورداری از مدارک لازم، اعم از مدارک هویتی؛ گواهی سلامت جسمی و روانی اخذ شده از پزشک معتمد راهنمایی و رانندگی؛
برخورداری از گواهی موید طی کردن دوره آموزش نظری و عملی رانندگی با موتور در آموزشگاه های مجاز و قبولی در آزمون کتبی آئین نامه و آزمون عملی شهری. ممکن است در ادامه برای بسیاری از افراد این سوال به وجود بیاید که گواهینامه موتور ۱۶ سال برای چه موتور هایی است؟ موتور سیکلت ها به چهار دسته کلی تقسیم شده که افراد در سن 16 سالگی شرایط دریافت گواهینامه موتورهای (الف-م) و (الف -1) را دارند.
مدارک لازم برای دریافت گواهینامه افراد زیر 18 سال در خصوص گواهینامه موتور، که تنها پس از اجرایی شدن مصوبه هیئت وزیران، قابل گرفتن است، در اغلب موارد، با مدارک لازم برای دریافت گواهینامه ماشین، پس از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام، یکی می باشد و در زیر، به آن ها، اشاره شده است که عبارتند از:
مدارک هویتی، اعم از کارت ملی و شناسنامه؛
کارت پایان خدمت یا کارت معافیت سربازی یا هر مدرکی که در خصوص وضعیت نظام وظیفه فرد، تعیین تکلیف می نماید (برای افراد دارای 18 سال تمام)؛
عکس سه در چهار؛
مدارک مربوط به تاییدیه کد پستی و آدرس محل سکونت؛
فیش واریز هزینه شرکت در کلاس های آموزش رانندگی؛
برگه مربوط به آزمایش گروه خونی و گواهی مربوط به چشم پزشکی؛
تاییدیه پزشک معتمد پلیس راهنمایی و رانندگی، مبنی بر سلامت جسم و روان متقاضی؛
برگه قبولی در آزمون کتبی آیین نامه؛
برگه مربوط به گذراندن دوره های آموزش رانندگی شهری، در آموزشگاه های رانندگی مورد تایید و برگه قبولی در آزمون شهری. علاقمندان به کسب اطلاعات درخصوص مدارک لازم برای دریافت انواع گواهینامه رانندگی می توانند، مقاله زیر را مورد مطالعه، قرار دهند.
گرفتن گواهینامه برای افراد زیر 18 سال، 17 و 16 سال، ممنوع است و تمامی متقاضیان زیر سنین ۱۸، ۱۷، ۱۶ و ...، تنها پس از رسیدن به سن دریافت گواهینامه یعنی 18 سال تمام، موفق به اخذ این مدرک، و به تبع، مجاز به رانندگی با انواع وسیله نقلیه موتوری، خواهند شد.
لذا، نمی توان از مبحثی به نام مراحل و نحوه دریافت گواهینامه ماشین برای افراد زیر ۱۸ سال صحبت کرد اما، چنانچه شخص دارای حداقل سن 18 سال تمام، بخواهد، اقدام به دریافت گواهینامه پایه سه نماید، مراحل و نحوه آن، به شرح زیر است:
در ابتدا فرد، باید، با در دست داشتن مدارک هویتی و کارت بانکی، به یکی از آموزشگاه های مجاز راهنمایی و رانندگی، در سراسر کشور، مراجعه کرده و اقدام به ثبت نام در کلاس های تئوری و عملی آموزش رانندگی نماید و هزینه مربوطه را بپردازد؛
سپس فرد باید، با در دست داشتن معرفی نامه ارائه شده از سوی آموزشگاه، به پزشک معتمد راهنمایی و رانندگی، مراجعه کرده و تاییدیه های لازم، در خصوص سلامت جسم و روان و چشم را دریافت کند؛ سپس فرد باید، به مراکز آزمایشی معتبر و ذی صلاح رفته و آزمایش مربوط به تعیین گروه خونی خود را انجام دهد؛
با طی مراحل فوق الذکر، فرد مجاز می گردد تا در کلاس های تئوری آموزشگاه رانندگی، شرکت کرده و در صورت قبولی در آزمون کتبی آیین نامه، می تواند، دوره های عملی آموزش رانندگی را در آموزشگاه، آغاز کند؛
پس از اتمام جلسات مورد نیاز برای آموزش رانندگی شهری، متقاضی باید، هزینه های لازم برای صدور کاردکس خود را پرداخت کرده و در موعد مقرر، در آزمون شهری دریافت گواهینامه، شرکت نماید؛ در صورت قبولی در این آزمون، گواهینامه فرد، صادر و به آدرس پستی وی، ارسال خواهد گردید.
از مهم ترین شرایط دریافت گواهینامه موتور افراد 16 ساله، می توان به این امر اشاره نمود که مصوبه هیئت وزیران، در خصوص کاهش سن اخذ گواهینامه موتور، اجرایی گردد و زیر ساخت های لازم آن، فراهم آید. در این صورت، سایر شرایط دریافت گواهینامه موتورسیکلت افراد ۱۶ ساله، به شرح زیر، خواهد بود:
برخورداری از مدارک لازم؛
شرکت در کلاس های آموزش رانندگی با موتور؛
قبولی در آزمون آیین نامه کتبی؛
گذراندن دوره آموزش رانندگی با موتور، در سطح شهر؛
دریافت کاردکس آزمون شهری؛ شرکت در آزمون عملی رانندگی با موتور در شهر و دریافت نمره و نصاب قبولی در آزمون گواهینامه موتور سیکلت.
موتورهایی که افراد 16 ساله، مجاز به اخذ گواهینامه آن هستند عبارتند از: موتور سیکلت های دو چرخ (با و بدون اتاقک پهلو) که حجم سیلندر آن ها، از 125 سی سی، توان آن ها از 11 کیلو وات و نسبت توان به جرم آن ها از یک دهم، تجاوز نکند؛ موتورسیکلت های سه چرخی که توان آن ها از 15 کیلو وات، تجاوز نکند؛
موتور سیکلت های دو، سه یا چهار چرخ، که حداکثر سرعت آن ها از 45 کیلومتر بر ساعت، تجاوز نکند و دارای یکی از شروطی که در ادامه می آید نیز باشد؛ بنزینی بودن موتور و عدم تجاوز حجم سیلندر آن از 50 سی سی؛ برقی بودن موتور سیکلت که حداکثر توان پیوسته آن، از 4 کیلو وات، تجاوز نکند؛ چهار چرخ بودن موتوری که جرم آن، از 350 کیلوگرم، تجاوز نکند (جرم باتری موتورهای برقی در این مورد، محاسبه نمی گردد.)
تاکنون شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر 16، 17، و 18 سالگی، شرایط گرفتن گواهینامه موتور برای افراد زیر 18 سال، مدارک لازم برای دریافتن گواهینامه، مراحل و نحوه دریافت توضیح داده شده است. در ادامه به شرایط گرفتن گواهینامه ماشین در ۱۵ سالگی پرداخته خواهد شد.
همانطور که گفته شد طبق قانون راهنمایی و رانندگی و آیین نامه آن، سن دریافت گواهینامه ماشین 18 سال تمام است. بنابراین متقاضیانی که دارای 15 سال تمام هستند و قصد دریافت گواهینامه رانندگی را دارند طبق قانون اصلی، امکان دریافت گواهینامه در سن 15 سالگی برایشان وجود ندارد.
بنابر توضیحات داده شده افراد باید سن قانونی گواهینامه برای دختر یا پسر یا سن 18 سال تمام و برای شرکت در آزمون راهنمایی و رانندگی و طی مراحل آن داشته باشند مگر اینکه سن مجاز برای دریافت گواهینامه رانندگی کاهش پیدا کند. متقاضیان برای کسب اطلاعات درباره گواهینامه پایه یک می توانند به مقاله زیر مراجعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر 18 سال در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر ۱۸ سال پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر 18 سال
برای مشاوره شرایط گرفتن گواهینامه افراد زیر 18 سال
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©