ثبت و پیگیری اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، از طریق ورود به پورتال شخصی در سامانه جامع تجارت و کلیک برروی گزینه ثبت و پیگیری مشکل، صورت می گیرد و برای این امر، فرد باید، از مدارک مثبت علت اعتراض، همچنین، از شرایطی نظیر محدودیت تجاری، علی رغم ایفای تعهدات سررسید شده ارزی، برخوردار باشد.
برای مشاوره نحوه ثبت اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات
برای مشاوره نحوه ثبت اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات
صادرات کالا به خارج از کشور و دریافت ارز خارجی در قبال کالای صادر شده، از مهم ترین روش های کسب درآمد و رونق اقتصادی کشورها بوده و به همین منظور، دولت، برای صادر کنندگان، امتیازات و مشوق های بسیاری، نظیر معافیت مالیاتی و یا نرخ صفر مالیاتی را در نظر گرفته و در مقابل، صادر کنندگان را ملزم به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات، به کشور نموده است.
در این اثنا، ممکن است شخص، ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور بازگرداند، لکن از مشوق های پیش بینی شده، بهره مند نگردد یا با جریمه و ممنوعیت هایی نظیر عدم امکان تمدید کارت بازرگانی، روبرو شود و به همین علت یا سایر علت ها، قصد ثبت اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات را داشته باشد؛ این امر، امکان پذیر است، منوط بر اینکه فرد، با سامانه تازه راه اندازی شده برای این امر و نحوه و مراحل ثبت اعتراض و پیگیری آن، آشنا باشد.
لذا در مقاله حاضر، معنا و مفهوم بازگشت ارز حاصل از صادرات، شرایط اعتراض به رفع تعهدات ارزی، مدارک لازم برای اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، سامانه اعتراض، نحوه ثبت اعتراض و پیگیری آن، مورد بررسی و توضیح قرار گرفته است.
قبل از بررسی نحوه ثبت و پیگیری اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات و سامانه آن، لازم است تا توضیح داده شود، بازگشت ارز حاصل از صادرات به چه معناست؟ در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، به موجب قوانین تصویب شده و دستورالعمل های صادره؛
"کلیه صادرکنندگان کالا و خدمات، مکلف به ارائه تعهد، بابت برگشت ارز حاصل از صادرات خود به چرخه اقتصادی کشور می باشند." با این توضیح که هنگامی که تجار ایرانی، اقدام به صادرات کالا به دیگر کشورهای می نمایند، در قبال کالایی که به موجب صادرات، از کشور، خارج نموده اند، ارز خارجی دریافت کرده و موظف هستند، آن را از طرق پیش بینی شده در دستورالعمل بانک مرکزی، در موعد مقرر، به چرخه اقتصادی کشور، بازگردانند.
عدم رفع تعهدات ارزی یا بازنگرداندن ارز حاصل از صادرت به چرخه اقتصادی کشور، فرد را با جرایم و ممنوعیت هایی، روبرو خواهد کرد. در این اثنا، ممکن است صادر کننده، با عللی موجه، قادر به رفع تعهدات ارزی نباشد و یا علی رغم بازگرداندن ارز حاصل از صادرات، با برخی ممنوعیت ها، مواجه گردد که در این شرایط، می تواند، اقدام به اعتراض به رفع تعهدات ارزی، نماید.
شایان ذکر است، بر اساس قانون مالیات مستقیم ایران، درآمد حاصل از صادرات، مشمول معافیت های مالیاتی می گردد، منوط بر اینکه، صادر کننده، اقدام به رفع تعهد ارزی یا بازگردان ارز حاصل از صادرات، به چرخه اقتصادی کشور کند.
به منظور الزام صادر کنندگان به رفع تعهدات ارزی، آن ها باید، هنگام صادر کردن کالا، مالیات متعلقه را بپردازند و تنها، پس از رفع تعهد ارزی و بازگردان ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، مالیات پرداخت شده، به آن ها، باز گردانده خواهد شد.
شرایط اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، پرسش اغلب صادرکنندگانی است که قصد ثبت اعتراض در این باره را داشته و از همین رو، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، این شرایط، مورد بررسی قرار گرفته اند. شرایط اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، عبارتند از:
برخورداری از مدارک و اطلاعات لازم؛
داشتن حساب کاربری در سامانه جامع تجارت؛
داشتن علت هایی نظیر عدم امکان تمدید کارت بازرگانی، علی رغم رفع تعهدات ارزی سررسید شده؛ مغایرت ارزش پایه صادراتی با ارزش فروش واقعی؛ مغایرت میزان ایفای تعهدات در سامانه جامع تجارت با سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی؛ عدم بهره مندی از تسهیلات گمرکی پذیرش ضمانت بانکی، علی رغم ایفای تعهدات ارزی سررسید شده؛ عدم اعمال ورود موقت در تعهدات ارزی؛
مواجهه با محدودیت هایی در تخصیص ارز یا در تعلیق و عدم امکان تمدید کارت یا در پذیرش ضمانت نامه گمرکی، علی رغم اقدام به صادرات از محل ورود موقت؛ مواجهه با محدودیت های تجاری، علی رغم عودت یا مرجوعی کالا؛ مواجهه با محدودیت تجاری، علی رغم ایفای تعهدات سررسید شده ارزی و سایر موارد.
همانطور که در تیتر قبلی مقاله ذکر شد، از مهم ترین شرایط اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، برخورداری از مدارک لازم برای این امر است، لذا در این تیتر، این مدارک، بررسی و در خصوص آن ها، توضیح داده خواهد شد.
مدارک لازم برای اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، کاملا بسته به موضوع و علتی داشته که فرد، به موجب آن، قصد اعتراض به رفع تعهدات ارزی را دارد و به همین علت، نمی توان از مدرک مشخصی برای این امر، نام برد.
به عنوان مثال، در صورتی که فردی، به علت مغایرت ارزش پایه صادراتی با ارزش فروش واقعی یا به علت عدم امکان تمدید کارت بازرگانی، علی رغم رفع تعهدات ارزی سررسید شده، قصد ثبت اعتراض در سامانه جامع تجارت را دارد، باید، مدارک مثبت ادعای خود را در بخش مستندات، بارگزاری نماید.
شایان ذکر است، علاوه بر مدرک، فرد باید، از متن شکایت و اطلاعات مربوط به کد یا شناسه ملی صادرکننده، همچنین، شماره تلفن برای درج در کادر مربوط به این امر، برخوردار باشد. در ادامه، سامانه اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، معرفی خواهد شد.
یکی از پرسش هایی که صادر کنندگان، در خصوص اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، مطرح می نمایند، مبنی بر این است که آیا دولت، سایت و سامانه ای برای این امر، طراحی نموده یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، آدرس سامانه اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات چیست؟
در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، بله، دولت به تازگی، از راه اندازی امکانی در سامانه جامع تجارت، برای اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، خبر داده و متقاضیان اعتراض به رفع تعهدات ارزی، باید به پورتال خود در سامانه جامع تجارت، مراجعه کنند.
این سامانه، از طریق آدرس ntsw.ir در دسترس متقاضیان ثبت اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات می باشد و علاوه بر این خدمت، خدماتی چون، ثبت سفارش کالای وارداتی یا ثبت اظهارنامه گمرکی را نیز، به افراد عضو در این سامانه، ارائه می دهد.
نحوه ثبت اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، مستلزم جستجوی آدرس سامانه جامع تجارت ntsw.ir و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، برای ورود به پورتال شخصی در این سامانه، می باشد. افرادی که از حساب کاربری در سایت جامع تجارت، برخوردار نیستند، ابتدا باید، نسبت به تشکیل حساب کاربری، اقدام کنند.
پس از ورود به پورتال شخصی، فرد باید، از نوار بالای صفحه، گزینه "ثبت و پیگیری مشکل" را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد باید، گزینه "درخواست جدید" را انتخاب کند.
در این گام، فرد باید، در بخش گروه، گزینه "عملیات ارزی"، در بخش شاخه، گزینه "بازگشت ارز حاصل از صادرات" و در بخش موضوع، یکی از گزینه های مربوط به شرایط خود را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد صادرکننده باید، کد یا شناسه ملی و شماره تماس خود را در کادرهای مربوطه، وارد کرده، مستندات خود را بارگزاری نموده و پس از نوشتن شرح اعتراض، گزینه "ثبت" را انتخاب نماید.
با طی مراحل فوق الذکر، اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، ثبت خواهد شد و توسط مسئولین صلاحیت دار، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و فرد می تواند، مطابق آنچه راهنمای تصویری آن، در تیتر بعدی مقاله، ارائه گردیده، اعتراض ثبت شده خود را پیگیری کند.
برای پیگیری اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات، فرد باید، وارد پورتال شخصی خویش، در سامانه جامع تجارت ایران گردد که این امر، مستلزم جستجوی آدرس سامانه ntsw.ir و درج نام کاربری و رمز عبور، در کادرهای مربوطه می باشد و راهنمای تصویری آن در تیتر پیشین، ارائه گردیده است. پس از ورود به سامانه، فرد باید، برروی گزینه "ثبت و پیگیری مشکل"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد با صفحه ای مشابه صفحه زیر، روبرو خواهد شد و می تواند از بخش وضعیت درخواست و جزئیات، اعتراض ثبت شده خود در خصوص اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات را پیگیری نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت و پیگیری اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت و پیگیری اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه ثبت اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات
برای مشاوره نحوه ثبت اعتراض به بازگشت ارز حاصل از صادرات
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©