برای دریافت مجوز کارگزاری بیمه، متقاضی باید، از شرایطی چون اهلیت و فقدان حجر، نداشتن سو پیشینه کیفری و اعتیاد، برخوردار بوده و پس از تهیه مدارک لازم نظیر مدارک هویتی، برای اخذ پروانه آنلاین کارگزاری بیمه، به درگاه ملی مجوز های کشور، مراجعه کرده و در نهایت، پس از ثبت درخواست، مدارک خود را به بیمه مرکزی، تحویل دهد.
برای مشاوره شرایط و نحوه اخذ مجوز کارگزاری بیمه
برای مشاوره شرایط و نحوه اخذ مجوز کارگزاری بیمه
خدمات بیمه ای که توسط شرکت های بیمه ای مجاز و دارای پروانه، قابل ارائه هستند، از جمله مهم ترین خدماتی بوده که ضروری است، به شهروندان ارائه گردند و بدین ترتیب، تا حدودی، از بار مالی برخی موارد، نظیر امور درمانی، خسارات ناشی از آتش سوزی و تصادف و...، برای شهروندان، بکاهند.
در این اثنا، افرادی هستند که قصد دارند با عنوان کارگزار یا دلال و واسطه بیمه، اقدام به ارائه خدمات بیمه ای به شهروندان و سازمان ها نموده و در قبال خدمات ارائه شده، کارمزد دریافت کنند؛ این امر، تنها در صورتی میسر خواهد بود که متقاضی، از شرایط و مدارک لازم، برخوردار باشد و مجوز کارگزاری بیمه را از مراجع دی صلاح، اخذ نماید.
با توجه به پرسش های بسیار در خصوص مجوز کارگزاری بیمه، در مقاله حاضر، ماهیت، شرایط و مدارک لازم برای اخذ این مجوز، نحوه گرفتن آنلاین آن، امکان فروش مجوز کارگزاری بیمه و درآمد این کارگزاری ها، بررسی گردیده و فایل دانلود آیین نامه و ضوابط اعطای پروانه کارگزاری بیمه، ارائه شده است.
برای پاسخ به این پرسش که مجوز کارگزاری بیمه چیست؟ لازم است تا به آیین نامه کارگزاری بیمه، مراجعه کرد و با بررسی بند 2 و 3 ماده 1 آیین نامه مذکور، مقصود از کارگزاری بیمه و مجوز کارگزاری بیمه را روشن نمود. بند 2 و 3 ماده 1 آیین نامه کارگزاری بیمه، مقرر داشته اند:
"كارگزار (دلال) رسمی بیمه مستقیم: شخص حقیقی یا حقوقی است كه با توجه به مفاد این آیین نامه، در ازای دریافت كارمزد، مجاز به انجام فعالیت های واسطه گری و مشاوره خدمات بیمه مستقیم مندرج در ماده ۲ این آیین نامه بوده و با رعایت قوانین و مقررات مربوط، از بیمه مركزی، پروانه كارگزاری (دلالی) رسمی بیمه مستقیم، دریافت نموده است."
"پروانه كارگزاری (دلالی) رسمی بیمه مستقیم: مجوزی است برای انجام فعالیت های منـدرج در ماده ۲ این آیین نامه، در هر یک از گروه رشته های بیمه زندگی و یا غیر زندگی كه توسط بیمه مركزی، به دو شكل حقیقی یا حقوقی، صادر می گردد و در این آیین نامه، پروانه كارگزاری نامیده می شود."
بنابراین، مجوز کارگزاری بیمه، پروانه فعالیتی است که از سوی نهاد ذی صلاح، با طی مراحلی که در تیترهای بعدی، ذکر خواهد شد، به افراد واجد شرایط، ارائه می گردد و کارگزارن می توانند با آن، در حیطه امور بیمه ای که به آن ها، اجازه داده شده، فعالیت نمایند.
متقاضیان اخذ مجوز کارگزاری بیمه، باید از شرایط و مدارک لازم این امر، برخوردار باشند، لذا در این تیتر از مقاله دینا، شرایط اخذ و تاسیس کارگزاری بیمه، با استناد به آنچه در درگاه ملی مجوزهای کشور آمده و اکنون از طریق آدرس mojavez.ir در دسترس می باشد، ذکر شده است. شرایط اخذ مجوز تاسیس کارگزاری بیمه، عبارتند از:
داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران و اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور؛ برخورداری از شرط سنی مورد نیاز (داشتن حداقل 25 سال سن)؛ داشتن اهلیت و فقدان حجر؛ فقدان اعتیاد؛ عدم شهرت به نادرستی که برای امر اخیر الذکر باید، گواهی عدم سو پیشینه کیفری، اخذ گردد؛
فقدان سابقه محکومیت بر اثر ارتکاب یا معاونت در جرایمی چون، تصرف غیر قانونی در اموال دولتی، ارتشا، جعل و تزویر، پولشویی، تدلیس، تبانی و یا مداخله در معاملات دولتی و اخلال در نظام اقتصادی و جرایم موضوع ماده 64 قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری؛
برخورداری از سابقه کار مورد نیاز که شامل سابقه کار مفید بیمه ای، به مدت حداقل دو سال، برای دارندگان مدرک کارشناسی در رشته بیمه یا گرایش بیمه یا حداقل پنج سال، برای دارندگان سایر مدارک کارشناسی می باشد؛ (تشخیص موارد مربوط به سابقه کار، با بیمه مرکزی است.)
کسب نمره قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه بیمه مرکزی؛ گذراندن دوره آموزشی تخصصی و توجیهی متناسب با رشته و مدرک تحصیلی مورد تایید بیمه مرکزی و اخذ گواهینامه قبولی ای که از اعتبار برخوردار بوده و بیش از یک سال، از اخذ آن، نگذشته است؛ (شایان ذکر است، دارندگان حداقل ده سال سابقه کار مفید بیمه ای، به تشخیص بیمه مرکزی، می توانند از آزمون، معاف گردند.)
ثبت کارگزار بیمه حقوقی، به شکل شرکت سهامی خاص یا تعاونی متعارف، با حداقل سرمایه اولیه پانصد میلیون ریال یا ثبت کارگزار بیمه حقوقی، به شکل شرکت سهامی عام یا تعاونی سهامی عام، با حداقل سرمایه اولیه دو میلیارد و پانصد میلیون ریال.
برای اطلاع از مدارک لازم برای دریافت کارگزاری بیمه، باید به درگاه ملی مجوز های کشور mojavez.ir، مراجعه کرد و پس از جستجوی عبارت کارگزار رسمی بیمه، از مدارک لازم برای این امر، مطلع شد. با استناد به آنچه در درگاه ملی مجوزها آمده، مدارک لازم برای دریافت مجوز کارگزاری بیمه عبارتند از:
مدارک هویتی متقاضی، اعم از کارت ملی و شناسنامه؛ گواهی سو پیشینه موثر کیفری؛ گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی اشخاص حقیقی؛ کارت کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)؛ مدرک تحصیلی؛ گواهی قبولی در آزمون؛ گواهی آموزشی تخصصی؛ سوابق فعالیت در صنعت بیمه
تصویر کارت ملی اعضا هیات مدیره و مدیر عامل؛ اظهارنامه ثبتی شرکت یا شرکت نامه؛ صورتجلسه مجمع عمومی موسس؛ صورتجلسه هیات مدیره؛ تصویر اساسنامه؛ تصویر آگهی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی (برای اشخاص حقوقی)؛ لیست اسامی سهامداران و میزان سهام هر یک از آن ها؛ لیست اسامی مدیران (مدیرعامل و اعضای هیات مدیره)؛ گواهی عدم سو پیشینه برای مدیرعامل و اعضای هیات مدیره؛ گواهی عدم اعتیاد مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره
نحوه گرفتن مجوز آنلاین کارگزاری بیمه، از طریق مراجعه به درگاه ملی مجوزهای کشور mojavez.ir، صورت می گیرد. برای اخذ این پروانه به صورت آنلاین، شخص حقیقی یا نماینده شخص حقوقی (که پیش از این، شرکت سهامی خاص یا تعاونی متعارف یا سهامی عام یا تعاونی سهامی عام را در سامانه جامع ثبت شرکت ها ثبت نموده)، باید آدرس mojavez.ir را جستجو کرده و عبارت بیمه را در کادر جستجو، سرچ نماید.
در این مرحله، فرد باید، گزینه مربوط به "کارگزاران رسمی بیمه" را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد باید، برروی عبارت "درخواست مجوز"، کلیک کند.
در این گام، فرد باید، نوع شخصیت خود را انتخاب نماید که در این راهنما، "شخص حقیقی"، انتخاب شده است.
در این مرحله، فرد به صفحه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، هدایت خواهد شد و باید، شماره همراه خود را در کادر مربوطه، وارد نماید.
در این قسمت، فرد باید، کد ارسالی به شماره همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کند.
در این مرحله، فرد مجددا، به صفحه مربوط به درخواست مجوز کارگزاری بیمه، هدایت خواهد شد و باید، برروی عبارت "درخواست مجوز"، کلیک کند.
در این گام، فرد باید، با انتخاب گزینه "تایید می کنم"، موافقت خود با پذیرش قوانین دریافت این مجوز را اعلام کرده و گزینه "بررسی کد پستی" را انتخاب کند.
با طی باقی مراحل، درخواست فرد برای اخذ پروانه آنلاین در درگاه ملی مجوز های کشور، ثبت خواهد شد و او باید، مراتب امر را از نهادهایی چون، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بیمه مرکزی و اداره کل پذیرش موسسات و دفاتر بیمها ی که مرجع و متولی صدور مجوز کارگزاری بیمه هستند، پیگیری نماید.
با توجه به روند دشوار اخذ آنلاین پروانه کارگزاری بیمه، افراد بسیاری، قصد خرید این مجوز را دارند، لذا، پرسش های فراوانی، پیرامون امکان یا عدم امکان خرید و فروش مجوز کارگزاری بیمه از سوی افراد متقاضی این امر، مطرح می گردد. در توضیح امکان خرید و فروش مجوز کارگزاری بیمه، باید گفت؛
در صورتی که اشخاص، قصد داشته باشند، از طریق واگذاری امتیاز مجوز کارگزاری بیمه و دریافت وجهی از این بابت، امتیاز کارگزاری خود را به شخصی دیگر، منتقل کنند، باید مراتب اداری این امر را طی نموده و از نهاد ذی صلاح بخواهند، مجوز قبلی را باطل و مجوز جدید را به نام شخصی که امتیاز کارگزاری بیمه، به وی منتقل شده، صادر نماید.
قیمت واگذاری امتیاز مجوز کارگزاری بیمه، کاملا تابع توافق طرفین بوده و در این باره، محدودیتی از سوی قانون گذار، مورد پیش بینی قرار نگرفته است. شایان ذکر می باشد، افراد نمی توانند، بدون طی مراحل اداری و قانونی لازم، صرف انعقاد قرارداد، اقدام به واگذاری امتیاز مجوز کارگزاری بیمه، به دیگری نمایند.
اغلب افرادی که قصد دارند اقدام به اخذ پروانه کارگزاری بیمه، به صورت آنلاین نمایند، این پرسش را مطرح می کنند که درآمد کارگزاری بیمه چقدر است؟ لذا در این تیتر از مقاله دینا، پرسش مطروحه، بررسی و به آن، پاسخ داده خواهد شد.
در پاسخ به پرسش پیرامون درآمد کارگزاری بیمه، باید گفت، نمی توان درآمد مشخصی را برای فعالیت این نهاد، معین کرد، چرا که این امر، کاملا تابع فاکتورهای مختلفی نظیر سال ارائه خدمات بیمه ای، نوع خدمت و تعرفه خدمات بیمه ای ارائه شده در آن سال، متغییر است.
اما در حالت کلی و بر اساس آنچه در آیین نامه كارمزد نمایندگی و كارگزاری (دلالی) رسمی بیمه و آخرین اصلاحات آیین نامه مذکور آمده، کارگزاران بیمه، در ازای ارائه خدمات بیمه ای مختلف، کارمزد مشخصی را دریافت خواهند نمود.
شرایط و ضوابط اخذ مجوز کارگزاری بیمه و قواعد فروش این مجوز، در آیین نامه و ضوابط اعطای پروانه کارگزاری بیمه، مشخص شده است که علاقمندان به مطالعه و دانلود این بخشنامه می توانند، از طریق باکس زیر، اقدام نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و نحوه اخذ مجوز کارگزاری بیمه در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه اخذ مجوز کارگزاری بیمه پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و نحوه اخذ مجوز کارگزاری بیمه
برای مشاوره شرایط و نحوه اخذ مجوز کارگزاری بیمه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©