شرایط دریافت پلاک گذر موقت، مقیم ایران نبودن مالک خودروی متقاضی دریافت پلاک گذر موقت و سند کارنه دوپاساژ، همچنین، برخورداری از مدارک لازم، نظیر پاسپورت معتبر می باشد و مراحل دریافت این پلاک، شامل مراجعه به مراکز شماره گذاری پلیس راهور، ارائه مدارک و پرداخت هزینه های لازم، هستند.
برای مشاوره شرایط دریافت پلاک گذر موقت
برای مشاوره شرایط دریافت پلاک گذر موقت
یکی از اهداف جمهوری اسلامی ایران، جذب سرمایه گذاران خارجی و گردشگران، جهت رونق اقتصادی و آشنایی ملل مختلف با فرهنگ و تمدن ایران است و در این راستا، اقدامات و تسهیلات متفاوتی را انجام داده و در نظر گرفته است.
از جمله طرح های اجرایی، با هدف جذب گردشکر و سرمایه گذار و تسهیل این روند، طرح دریافت پلاک گذر موقت است که به موجب آن، اتباع خارجی، می توانند برای مدتی معین، با خودروی شخصی خود، وارد کشور ایران شده و در راه های زمینی آن، تردد کنند. از آنجا که دریافت پلاک گذر موقت، صرفا برای افراد واجد شرایط، میسر می باشد، ضروری است، متقاضیان این پلاک، با شرایط، مراحل و قواعد دریافت آن، آشنا باشند.
لذا در مقاله حاضر، چیستی و معنی اعداد روی پلاک گذر موقت، همچنین اینکه شرایط دریافت پلاک گذر موقت چیست، بررسی گردیده و در خصوص مراحل، هزینه دریافت و شرایط تمدید، همچنین قیمت و قواعد تبدیل این پلاک به پلاک ملی و معایب پلاک گذر موقت، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که پلاک گذر موقت چیست؟ باید گفت، مسافران کشورهای دیگر، تنها در صورتی می توانند با خودرو شخصی خود، وارد مرز زمینی ایران گردند و اقدام به تردد نمایند که پلاک گذر موقت را از مراجع ذی صلاح، دریافت کرده باشند.
در واقع، پلاک گذر موقت، این امکان را فراهم می آورد که مسافران خارجی یا ایرانیانی که برای مدتی مشخص، مقیم خارج از کشور بوده اند، بتوانند در بازه زمانی مشخص شده، با خودور شخصی خود، وارد مرز های زمینی ایران شده و سفر و ترددهای خود را با وسیله نقلیه خویش، انجام دهند.
بر اساس آخرین بخشنامه صادره تا زمان نگارش مقاله حاضر (دی ماه 1402)، امکان تردد خودروهای سواری دارای پلاک گذر موقت سرمایه گذاران خارجی، پنج سال، بدون تمدید و امکان تردد خودروهای سواری دارای پلاک گذر موقت وارد شده توسط اتباع خارجی و همچنین، ایرانیان مقیم خارج از کشور، حداکثر ۵ ماه، بدون تمدید خواهد بود. این بازه زمانی برای خودروهای سواری ساکنان مناطق آزاد به قلمرو های گمرکی ایران، یک ماه، بدون تمدید، می باشد.
ماده 78 قانون گمرکی ایران نیز درباره خودرو دارای پلاک گذر موقت، مقرر داشته: "مسافران غیر مقیم ایران می توانند، وسیله نقلیه شخصی خود را با رعایت مقررات مربوطه، طبق رویه ورود موقت، به قلمرو گمرکی کشور، وارد نمایند. ایرانیان مقیم خارج، در صورتی می توانند از مقررات این ماده استفاده نمایند که قبل از ورود به ایران، حداقل سه ماه در خارج از کشور، اقامت داشته باشند.
تبصره 1- وسیله نقلیه، در مدت اعتبار پروانه ورود موقت، می تواند بعد از ثبت تاریخ و کنترل های لازم از راه های مجاز، خارج و وارد گردد." شایان ذکر است، پیرو تبلیغ تمدید دائمی پلاک گذر موقت به صورت سالانه، تحت عناوینی چون، اخذ پلاک گذر موقت و تردد دائم، اخباری از سوی رئیس پلیس راهور فراجا منتشر شد که در آن، بر عدم امکان پذیری چنین امری تاکید گردید و تمام اقدامات صورت گرفته در این زمینه، کلاهبرداری و سوء استفاده از مردم دانسته شد.
قبل از توضیح این که شرایط دریافت پلاک گذر موقت چیست، لازم است تا در خصوص معنی اعداد روی پلاک گذر موقت، توضیحاتی مختصر، ارائه گردد. در زیر، تصویر یک نمونه پلاک گذر موقت، ارائه شده و معنای هریک از اعداد و حروف درج شده روی پلاک، ذکر گردیده است.
حرف "گ" مندرج برروی پلاک تصویر بالا، نشان دهندهی گذرموقت بودن پلاک است و اعداد مندرج در پایین کادر مربع شکل، تاریخ استفاده از این پلاک را نمایش می دهند. در تیتر بعدی، در این خصوص که شرایط دریافت پلاک گذر موقت چیست، توضیح داده خواهد شد.
از رایج ترین پرسش های افرادی که مایل به دریافت پلاک گذر موقت هستند، مبنی بر این است که شرایط دریافت پلاک گذر موقت چیست؟ لذا در این تیتر، این شرایط بررسی و در خصوص آن، توضیح داده خواهد شد. شرایط دریافت پلاک گذر موقت، عبارتند از:
حضور مالک خودرو.
برخورداری از مدارک لازم که شامل، پاسپورت، گواهینامه بین المللی رانندگی، معرفی نامه گمرک، مجوز عبور از کشور، دفترچه کارنه دو پاساژ و مدارک شناسایی خودرو (برای مالک) می باشد.
مقیم ایران نبودن مالک خودروی متقاضی دریافت پلاک گذر موقت و سند کارنه دوپاساژ.
سکونت حداقل سه ماه یا بیشتر در خارج از کشور، برای ایرانیانی که مقیم سایر کشورها بوده و قصد دارند با خودرو شخصی خود و پس از دریافت پلاک گذر موقت، وارد خاک ایران شده و در جاده های زمینی ایران، تردد نمایند. در ادامه، اینکه نحوه و مراحل دریافت پلاک گذر موقت چیست، بررسی خواهد شد.
چنانچه شخصی، واجد شرایط دریافت پلاک گذر موقت باشد، باید، برای دریافت و نصب این پلاک برروی خودرو خود، مراحل بخصوصی را طی کند. لذا، در این تیتر از مقاله دینا، نحوه و مراحل دریافت پلاک گذر موقت، بررسی شده است که عبارتند از:
ارائه مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینه های لازم به گمرک، برای دریافت مجوزهای لازم و معرفی نامه؛
مراجعه به مراکز شماره گذاری پلیس راهور؛
ارائه مدارک و معرفی نامه، همچنین، پرداخت هزینه های مربوط به الصاق پلاک.
یکی از مهم ترین مدارکی که اقامت اتباع خارجی در ایران را به صورت قانونی، میسر و ممکن می کند، پاسپورت خانواری است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این مدرک می توانند، مقاله پیشنهادی در تیتر زیر را مورد مطالعه قرار دهند.
از مهم ترین مواردی که متقاضیان پلاک گذر موقت، باید از آن، مطلع باشند، قیمت دریافت و شرایط تمدید این پلاک است. لذا در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، قیمت دریافت و تمدید پلاک گذر موقت، بررسی گردیده و در خصوص آن، توضیح داده شده است.
قیمت دریافت پلاک گذر موقت، بسته به نوع و مدل وسیله نقلیه و سال ورود آن به کشور، متغییر می باشد چرا که تعرفه های فرایند دریافت و نصب پلاک گذر موقت، سالانه، تغییر می نماید. در حالت کلی، هزینه دریافت پلاک گذر موقت، به دو بخش، هزینه های گمرکی و وجه الضمان پرداختی (که در موعد خروج از کشور، عودت داده خواهد شد) و هزینه های مربوط به نصب پلاک، تقسیم می شود.
در خصوص تمدید پلاک گذر موقت نیز باید گفت، بر اساس آخرین دستورالعمل گمرک برای ورود موقت خودروی سواری به کشور تا سال نگارش مقاله (دری ماه ۱۴۰۲)، امکان تمدید پلاک گذر موقت، وجود ندارد و پس از انقضای مهلت، دارنده پلاک گذر موقت، باید به نزدیک ترین مرکز شماره گذاری مرز خروجی، مراجعه نموده و نسبت به خارج کردن خودروی گذر موقت، اقدام نماید.
در توضیح هزینه تبدیل پلاک گذر موقت به پلاک ملی باید گفت، از آنجا که به هیچ وجه، امکان تبدیل پلاک گذر موقت، به پلاک ملی وجود ندارد، صحبت از هزینه ای تحت عنوان هزینه تبدیل پلاک گذر موقت به پلاک ملی، بی معنا است.
پیرو اخبار کذب منتشره در خصوص امکان تغییر پلاک گذر موقت به پلاک ملی، رئیس پلیس راهور فراجا، در رسانه های خبری مختلف، اعلام نمودند: "هرگونه تبلیغات، برای تمدید دائمی پلاک گذر موقت و تغییر پلاک به ملی، کذب و مصداق بارز کلاهبرداری است."
شایان ذکر است، چنانچه خودروی دارای پلاک گذر موقت، در موعد مقرر، از کشور، خارج نگردد، با تبعات قانونی این امر، روبرو شده و در صورت احراز سوء نیت، ممکن است مالک خودرو، مشمول قوانین قاچاق کالا به داخل کشور ایران، گردد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص تبدیل پلاک منطقه آزاد به ملی می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.
پس از توضیحاتی که در تیتر های قبلی مقاله، در خصوص شرایط، هزینه، مراحل، قوانین تمدید پلاک گذر موقت و تردد دائم، همچنین، معنای تاریخ روی پلاک گذر موقت، ارائه شد، در این تیتر از مقاله دینا، معایب این پلاک، بررسی خواهد گردید. معایب پلاک گذر موقت، عبارتند از:
محدود بودن بازه زمانی داشتن و استفاده از پلاک گذر موقت؛
عدم امکان تمدید مهلت استفاده از پلاک گذر موقت، در حال حاضر و در سال نگارش مقاله ( دی ماه 1402)؛
عدم امکان اجاره یا معامله و خرید و فروش خودرو دارای پلاک گذر موقت و جرم بودن این عمل، همچنین، ممنوعیت تبدیل پلاک گذر موقت به پلاک ملی. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص پلاک سوم خودرو می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط دریافت پلاک گذر موقت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط دریافت پلاک گذر موقت پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط دریافت پلاک گذر موقت
برای مشاوره شرایط دریافت پلاک گذر موقت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©