ثبت نام بیمه زنان خانه دار روستایی، با مراجعه حضوری به کارگزاری ها، انجام می شود و حق بیمه افراد واجد شرایط، تماما توسط دولت، واریز خواهد شد. از مهم ترین شرایط برقراری بیمه زنان خانه دار روستایی، برخورداری از مدارک لازم، سکونت دائمی در مناطق روستایی و عشایری، غیر شاغل بودن و داشتن سه فرزند و بیشتر می باشد.
برای مشاوره شرایط بیمه زنان خانه دار روستایی
برای مشاوره شرایط بیمه زنان خانه دار روستایی
یکی از مهم ترین اقشار جامعه، زنان خانه دار روستایی و عشایری دارای سه فرزند و بیشتر هستند که به علت زندگی در مناطق محروم و نداشتن تحصیلات و شغل، با مشکلاتی در زمینه درمان، درآمد، حقوق بازنشستگی و...، روبرو می باشند.
از این رو دولت، پیرو حمایت از این قشر، طرح بیمه زنان خانه دار روستایی و عشایری یا همان بیمه ماداران دارای 3 فرزند و بیشتر ساکن مناطق محروم روستایی و عشایری را پیش بینی و اجرایی کرد که تنها، افراد واجد شرایط و آشنا با مدارک لازم و قواعد ثبت نام، موفق به برخورداری از این تسهیلات حمایتی خواهند شد.
لذا در مقاله حاضر، چیستی، شرایط ثبت نام، مدارک لازم، نام نویسی و مبلغ واریزی طرح بیمه زنان خانه دار روستایی، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص مواردی چون، بیمه زنان روستایی دارای 3 فرزند و معایب بیمه زنان خانه دار روستایی، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که بیمه زنان خانه دار روستایی چیست؟ باید گفت، این بیمه، طرحی حمایتی، در خصوص مادران غیر شاغل (خانه دار) دارای سه فرزند و بیشتر ساکن مناطق روستایی و عشایری است که سبب می گردد بیمه شدگان، از خدمات درمانی و بیمه ای، همچنین، مواردی چون، حقوق بازنشستگی، برخوردار گردند.
علت اصلی اجرای چنین طرحی، تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری از مهاجرت به شهرها و اجرا سازی مفاد ماده 21 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که مقرر داشته: "دولت مکلف است، در راستای اجرای بند «ب» ماده (103) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، حداکثر شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، با تقویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، نسبت به بیمه مادران خانه دار دارای سه فرزند و بیشتر...، اقدام کند."
در همین راستا، قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نهادهایی چون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را ملزم نموده تا در راستای سیاست های مذکور در پاراگراف قبل، اقدام به ایجاد زمینه های لازم، برای بیمه زنان خانه دار روستایی واجد شرایط نماید.
برای بررسی شرایط ثبت نام بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار روستایی، باید به آیین نامه حمایت بیمه ای از مادران غیر شاغل (خانه دار) دارای سه فرزند و بیشتر ساکن مناطق روستایی و عشایری و اصلاحیه آن، مراجعه کرد. با استناد به موارد مذکور، شرایط ثبت نام بیمه زنان خانه دار روستایی، به شرح زیر است:
مستفاد از اصلاحیه آیین نامه حمایت بیمه ای از مادران غیر شاغل (خانه دار) و....، هیچ گونه شرط سنی ای برای ثبت نام این بیمه، وجود ندارد، این درحالی است که تا قبل از اصلاحیه و حذف بند «1» ماده (2) این آیین نامه، شرط سنی ثبت نام بیمه زنان خانه دار روستایی، 18 تا 50 سال بود.
متقاضی بیمه زنان خانه دار روستایی، حداقل دارای سه فرزند یا بیشتر باشد که همگی، از یک مادر، متولد شده و حداقل سه نفر از آن ها، دارای تابعیت ایرانی بوده و هر سه فرزند، در زمان ثبت نام، زنده و در قید حیات باشند.
متقاضی بیمه زنان خانه دار روستایی، در زمان ثبت نام، بیمه پرداز (بیمه اجباری) یا مستمری بگیر اصلی هیچ یک از صندوق های بیمه اجتماعی نبوده و نرخ باروری شهرستان محل زادگاه شوهر متقاضی یا فرزند سوم و بیشتر وی (در زمان ثبت نام متقاضی)، بالای (۲/۵) درصد، نباشد.
همچون سایر طرح های بیمه ای، افراد متقاضی بیمه زنان خانه دار روستایی، باید از مدارک لازم این امر، برخوردار باشند، لذا، این تیتر از مقاله حقوقی دینا، به بررسی مدارک لازم برای ثبت نام بیمه زنان خانه دار روستایی، اختصاص یافته است. این مدارک، عبارتند از:
مدارکی که نشان دهنده سکونت متقاضی، به طور دائم، در مناطق روستایی یا عشایری باشد؛
مدارک هویتی متقاضی که شامل شناسنامه و کارت ملی هوشمند یا رسید ثبت نام کارت ملی هوشمند است؛
مدارک مربوط به فرزندان متقاضی بیمه زنان خانه دار روستایی، جهت اثبات داشتن سه فرزند و بیشتر که همگی آن ها، از یک مادر متولد شده و حداقل، تابعیت سه نفر از فرزندان، ایرانی است و در زمان ثبت نام، در قید حیات هستند. در ادامه، نحوه ثبت نام در طرح بیمه زنان خانه دار روستایی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
صرف واجد شرایط بودن و برخورداری از مدارک لازم، برای برقرار شدن بیمه زنان خانه دار روستایی، کافی نیست و متقاضی باید، برای ثبت نام در این طرح، اقدامات اداری لازم را انجام دهد. لذا، این تیتر از مقاله دینا، به بررسی نحوه ثبت نام طرح بیمه زنان خانه دار روستایی، اختصاص یافته است. برای ثبت نام در این طرح، باید مطابق مراحل زیر، اقدام گردد:
متقاضی، مدارک مورد نیاز را آماده کرده و با در دست داشتن مدارک، به صورت حضوری، به کارگزاران این بیمه و مدیریت استان ها مراجعه نماید. (مستفاد از اخبار منتشره و به نقل از مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستایان و عشایر)؛
مسئول مربوطه در کارگزاری بیمه زنان خانه دار روستایی، مدارک را بررسی، واجد شرایط بودن متقاضی را احراز و تکمیل بودن مدارک را تایید کرده و فرم های مربوطه را جهت اخذ امضا و اثر انگشت و تکمیل برخی اطلاعات، به متقاضی، ارائه دهد و در نهایت، اطلاعات را ثبت سیستمی کرده و قرارداد بیمه زنان خانه دار روستایی را منعقد کند.
از شایع ترین و رایج ترین پرسش های متقاضیان بیمه زنان خانه دار روستایی، پیرامون مبلغ واریزی برای این بیمه است. لذا در این تیتر از مقاله دینا، با استناد به قانون حمایت خانواده و جوانی جمعیت و آیین نامه حمایت بیمه ای از مادران غیر شاغل (خانه دار) دارای سه فرزند و بیشتر ساکن مناطق روستایی و عشایری و اصلاحیه آن، این پرسش، بررسی و در خصوص آن، توضیح داده شده است.
در توضیح مبلغ واریزی بیمه زنان خانه دار روستایی باید گفت، مستفاد از بند الف ماده 21 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، این طرح، برای افرادی که واجد شرایط شناخته شوند و ثبت نام آن ها، تکمیل گردد، رایگان بوده و حق بیمه آن ها، تماما، توسط دولت، پرداخت خواهد شد و زنان خانه دار روستایی، هیچ مبلغی را بابت حق بیمه، به صندوق مربوطه، واریز و پرداخت، نخواهند نمود.
همچنین، مستفاد از ماده 3 آیین نامه مذکور در پاراگراف اول، "چنانچه بیمه شده، در ایام بیمه پردازی، صاحب فرزند چهارم و پنجم گردد، به ازای هر فرزند، دو سال سابقه، متصل به سنوات بیمه پردازی ناشی از اجرای این آیین نامه، اضافه می شود." بند ب ماده 21 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز در این راستا، مقرر داشته: " با تولد فرزند چهارم و پنجم، باید به ازای هر فرزند، دو سال به سوابق بیمه ای بیمه گذار، افزوده شود."
با توجه به اینکه در برخی اخبار منتشره، بجای عبارت و تیتر بیمه زنان خانه دار روستایی، از بیمه زنان روستایی دارای سه فرزند، استفاده می گردد، ممکن است این پرسش، برای برخی از افراد، ایجاد شود که آیا این دو بیمه، یکی هستند یا متفاوت از یکدیگر بوده و در صورت تفاوت، شرایط برخورداری از بیمه زنان روستایی دارای سه فرزند و مبلغ واریزی برای حق بیمه آن، به چه شکل خواهد بود؟
در پاسخ به پرسش احتمالی مطروحه باید گفت، بیمه زنان روستایی دارای سه فرزند، هیچ تفاوتی با بیمه زنان خانه دار روستایی نداشته و بنابراین، شرایط، مدارک لازم، مبلغ واریزی و...، در خصوص آن، دقیقا همانی است که در تیترهای قبلی مقاله، توضیح داده شد.
علاوه بر بیمه زنان خانه دار روستایی، دولت، تسهیلات دیگری را نیز، برای مادرانی که اقدام به فرزند آوری نموده و به تازگی، فرزند سوم آن ها، متولد شده، در نظر گرفته که علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص این تسهیلات، که تحت عنوان وام مسکن فرزند سوم ارائه می شود، می توانند مقاله زیر را مطالعه کنند.
پس از توضیحاتی که در تیترهای قبل، در خصوص ماهیت، شرایط، مدارک لازم، نحوه ثبت نام و مبلغ واریزی بابت حق بیمه در طرح بیمه زنان خانه دار روستایی ارائه گردید، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، معایب این طرح بیمه ای، مورد بررسی قرار گرفته و ذکر خواهد شد.
در توضیح معایب بیمه زنان خانه دار روستایی می توان به این امر اشاره کرد که صرفا، مشمول مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر می گردد؛
از امتیازی نظیر بیمه بیکاری، برخوردار نیست.
یکی دیگر از طرح های حمایتی دولت از روستاییان و عشایر، فراهم آوردن امکان ثبت نام بیمه تکمیلی درمان روستایی و عشایری است که مطالعه مقاله زیر، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به علاقمندان این موضوع، توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط بیمه زنان خانه دار روستایی در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط بیمه زنان خانه دار روستایی پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط بیمه زنان خانه دار روستایی
برای مشاوره شرایط بیمه زنان خانه دار روستایی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©