متقاضیان بارنامه، باید به شرکت های حمل و نقل دارای مجوز از راهداری، مراجعه کرده و تقاضای خود را برای صدور بارنامه، اعلام دارند. نهاد ذی صلاح، با درج اطلاعات مورد نیاز و انجام استعلامات لازم از سامانه صدور بارنامه الکترونیکی، بارنامه را صادر و تحویل راننده خواهد نمود. امکان استعلام بارنامه، از سایت rmto.ir، وجود دارد.
برای مشاوره امکانات سامانه صدور بارنامه الکترونیکی
برای مشاوره امکانات سامانه صدور بارنامه الکترونیکی
در حال حاضر، انتقال و جابجایی بار از طریق راه های زمینی، هوایی، دریایی و ریلی، با اخذ مجوز قانونی که به آن، بارنامه می گویند، میسر است و افرادی که بدون دریافت این سند، اقدام به جابجایی بار نمایند، با تبعات قانونی این امر، روبرو خواهند شد.
به علت ایرادات و تقلب هایی که در صدور بارنامه به صورت دستی، وجود داشت، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، اقدام به راه اندازی سامانه صدور بارنامه الکترونیکی نمود و این امکان را برای رانندگان، فراهم آورد که به صورت آنلاین، بارنامه های خود را استعلام کنند.
با توجه به ابهاماتی که در خصوص سامانه بارنامه الکترونیکی وجود دارد، در مقاله حاضر، سایت صدور بارنامه الکترونیکی، نحوه و مراحل صدور بارنامه به صورت اینترنتی و برخط، توضیح داده شده و استعلام بارنامه از سایت rmto.ir، همچنین، مزایای الکترونیکی شدن روند صدور بارنامه، بررسی گردیده است.
برای ورود به سامانه صدور بارنامه الکترونیکی کلیک کنید.
کاربران، برای ورود به سامانه صدور بارنامه الکترونیکی باید، به آدرس rmto.ir مراجعه کنند.
در معرفی سامانه صدور بارنامه الکترونیکی باید گفت، مقصود از سامانه صدور بارنامه الکترونیکی، سایت هایی هستند که مستقیما، زیر نظر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بوده و مراجع ذی صلاح و شرکت های حمل و نقل کالای دارای مجوز در سراسر کشور، از طریق آن ها، به صورت برخط و آنلاین، اقدام به صدور بارنامه، برای متقاضیان این سند، می نمایند.
پیرو انتشار اخبار الکترونیکی شدن روند صدور بارنامه، برخی به اشتباه، سایت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای را تحت عنوان سامانه صدور بارنامه الکترونیکی rmto.ir، معرفی می کنند که در این باره باید گفت، تا زمان نگارش مقاله حاضر (اواسط دی ماه سال 1402)، چنین امکانی در سایت rmto.ir، فراهم نیست؛
اما، بر اساس ابلاغیه سازمان راهداری، این نهاد، درحال تلاش، برای فراهم آوردن زیر ساخت های لازم، جهت صدور بارنامه به صورت اینترنتی (از طریق سایت و نرم افزار موبایلی بارنامه)، توسط رانندگان وانت بار می باشد. در زیر، فایل دانلود ابلاغیه مذکور، ارائه شده است.
انعقاد قرارداد حمل و نقل، یکی از مهم ترین مواردی است که متصدیان حمل و نقل، باید مد نظر داشته و با قواعد و شرایط آن، آشنا باشند؛ مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید، به علاقمندان کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع، توصیه می گردد.
در توضیح نحوه صدور بارنامه الکترونیکی از سایت rmto.ir، باید گفت، در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله (اواسط دی ماه سال ۱۴۰۲)، امکان صدور بارنامه الکترونیکی، از طریق سایت rmto.ir، فراهم نیست و بر اساس ابلاغیه ای که فایل آن، در تیتر یک، ارائه شد، رانندگان متقاضی صدور بارنامه، باید، مطابق مراحل زیر، اقدام کنند:
در ابتدا، راننده فاقد کارت هوشمند رانندگان باید، بر حسب مدل ماشین خود، به صورت حضوری و از طریق مراجعه به مراکز مجاز ثبت نام در سراسر کشور یا به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سامانه smartcard.rmto.ir، کارت هوشمند خود را دریافت کند؛
سپس متقاضی باید، با در دست داشتن مدارک لازم و مورد نیاز، نظیر کارت خودرو، کارت هوشمند، مدارک هویتی و ...، به راهداری، اتحادیه هایی نظیر اتحادیه وانت بار ها یا یکی از شرکت های حمل و نقل کالای دارای مجوز از سازمان راهداری، مراجعه کرده و تقاضای صدور بارنامه الکترونیکی را داشته باشد.
در توضیح نحوه و مراحل صدور بارنامه الکترونیکی rmto.ir، باید گفت، پس از مراجعه متقاضی صدور بارنامه به نهاد ذی صلاح (ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، اتحادیه هایی نظیر اتحادیه وانت بار یا شرکت حمل و نقل دارای مجوز از سازمان راهداری)، و تحویل مدارک مورد نیاز، مسئول مربوطه در شرکت های حمل و نقل و سایر مراجع، مطابق مراحل زیر، اقدام خواهد نمود:
در ابتدا، مسئول مربوطه، مشخصات راننده متقاضی بارنامه را در سیستم نرم افزار بارنامه متصل به سامانه وزارت راه و ترابری، درج خواهد نمود و در مرحله بعدی، متصدی، مشخصات وسیله نقلیه حمل بار، مبدا و مقصد، نوع کالا، تعداد و ابعاد بسته یا وزن کالا، ارزش کالا و سایر اطلاعات مورد نیاز را در کادرهای مربوط به آن ها، وارد می نماید؛
در ادامه، مسئول مربوطه، نرخ و کرایه حمل را تعیین نموده و نسبت به انجام استعلامات لازم برای اخذ کد رهگیری و مجوز صدور بارنامه، اقدام خواهد کرد؛ کد رهگیری و مجوز صدور بارنامه، تنها پس از تایید اطلاعات درج شده در سیستم های راهداری، پلیس و…، میسر می باشد؛
پس از اخذ تاییدیه های لازم و کد رهگیری و ارسال داده های بارنامه الکترونیکی برای ناجا و سازمان امور مالیاتی، بارنامه الکترونیکی، صادر خواهد شد و رسید و کد رهگیری آن، به راننده متقاضی صدور بارنامه، تحویل داده می شود. در ادامه، نحوه و مراحل استعلام صدور بارنامه، بررسی شده است.
استعلام صدور بارنامه، هم از طریق سایت rmto.ir و هم با کمک اپلیکیشن موبایلی استعلام، میسر است. با این توضیح که سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، اپلیکیشنی تحت عنوان استعلام، راه اندازی نموده که رانندگان می توانند، از طریق ورود به آن، نسبت به استعلام صدور بارنامه، اقدام نماید. در ادامه، نحوه و مراحل استعلام صدور بارنامه، در هر دو روش، توضیح داده خواهد شد.
برای استعلام صدور بارنامه از طریق اپلیکیشن، فرد باید، پس از دانلود و نصب آن از بازار یا سایت rmto.ir، کد ملی و شماره تلفن همراه خود را وارد کرده و به مرحله بعدی برود.
در این مرحله، راننده باید، کد ارسالی به تلفن همراه خود را وارد کند.
در این قسمت، راننده باید، گزینه مربوط به بارنامه را انتخاب نماید و پس از مشخص کردن بازه زمانی و ماهی که قصد مشاهده و استعلام بارنامه آن را دارد، به مرحله بعدی برود.
در این مرحله، فرد، جزئیات بارنامه مد نظر خود را مشاهده خواهد نمود.
شایان ذکر است، امکانات اپلیکیشن استعلام، محدود به استعلام صدور بارنامه نبوده و رانندگان، از طریق آن می توانند، پروفایل خود در سازمان راهداری، وضعیت کارت هوشمند و اعتبار آن را نیز، مشاهده نمایند.
در صورتی که راننده، بخواهد از طریق سایت راهداری، وضعیت صدور بارنامه الکترونیکی را استعلام نماید، باید آدرس rmto.ir را جستجو نموده و پس از مشاهده صفحه ای همانند صفحه زیر، برروی علامتی که با فلش قرمز رنگ نمایش داده شده، کلیک کند.
در این مرحله، متقاضی باید، نام کاربری و رمز عبور خود در سایت سامانه rmto.ir را وارد کرده و به پورتال خویش، دسترسی یابد.
با ورود به پورتال شخصی در سامانه rmto.ir، فرد می تواند از طریق بخش مربوط به صدور بارنامه الکترونیکی، اقدام به استعلام بارنامه با کد رهگیری نماید و از سایر امکانات طراحی شده در سامانه صدور بارنامه الکترونیکی rmto.ir، استفاده کند.
پس از معرفی سامانه صدور بارنامه الکترونیکی و سایت rmto.ir، همچنین توضیح در خصوص نحوه و مراحل استعلام صدور بارنامه کامیون و سایر وسایل نقلیه، در تیترهای قبلی مقاله، در این تیتر از مقاله دینا، مزایای بارنامه الکترونیکی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت که عبارتند از:
رصد کردن تمامی کالاها را در سامانه؛
از بین رفتن مشکلات احتمالی در خصوص مواردی چون، کمیسیون ها و نرخ هزینه های محاسبه شده؛
صرفه جویی در زمان
کاهش زمان صدور بارنامه
کاهش قاچاق کالا
جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی در هزینه های حمل و جابجایی بار
یکی از مهم ترین مواردی که رانندگان، به ویژه رانندگان فعال در زمینه حمل بار، باید از آن برخوردار باشند، کارت سوخت است که علاقمندان به کسب اطلاعات درباره نحوه و مراحل ثبت نام این کارت می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص امکانات سامانه صدور بارنامه الکترونیکی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون امکانات سامانه صدور بارنامه الکترونیکی پاسخ دهند.
برای مشاوره امکانات سامانه صدور بارنامه الکترونیکی
برای مشاوره امکانات سامانه صدور بارنامه الکترونیکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©