شرایط و نحوه استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق، بدین صورت است که حقوق بگیر، باید درخواست خود را به صورت کتبی، به اداره مالیات، ارائه نماید و اداره مذکور، در صورت احراز اضافه پرداخت، همچنین، احراز اینکه متقاضی، به آن اداره مالیاتی، بدهی ندارد، اضافه پرداختی را به شخص، مسترد خواهد کرد.
برای مشاوره شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق
برای مشاوره شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق
بر اساس ماده 86 قانون مالیات مستقیم، "پرداخت کنندگان حقوق، هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن، مکلفند مالیات متعلق را طبق مقررات ماده (85) این قانون، محاسبه و کسر و تا پایان ماه بعد، ...، به اداره امور مالیاتی محل، پرداخت...." نمایند.
در این اثنا، این امکان وجود دارد که مبلغی اضافه، بابت مالیات بر درآمد حقوق، به سازمان امور مالیاتی، پرداخت گردد؛ در صورت تحقق این امر، تنها، حقوق بگیر واجد شرایط می تواند، نسبت به مطالبه و استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق، اقدام نماید و همین امر، ضرورت اطلاع از شرایط و نحوه و مراحل انجام این امر را ایجاب می کند.
لذا در مقاله حاضر، شرایط و نحوه استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق، با مراجعه به قانون مالیات مستقیم و بخشنامه سازمان امور مالیاتی در این باره، بررسی گردیده و فایل دانلود بخشنامه این امر، ارائه شده است.
برای بررسی شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق، باید ماده 87 اصلاحی قانون مالیات مستقیم و بخشنامه سازمان امور مالیاتی درباره استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات حقوق را مورد بررسی، قرار داد. ماده 87 قانون مذکور، مقرر داشته:
"اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق، طبق مقررات این قانون مسترد خواهد شد؛ مشروط بر این که بعد از انقضای تیر ماه سال بعد تا آخر آن سال، با در خواست کتبی حقوق بگیر از اداره امور مالیاتی محل سکونت، مورد مطالبه قرار گیرد.
اداره امور مالیاتی مذکور موظف است، ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم درخواست، رسیدگی های لازم را معمول و در صورت احراز اضافه پرداختی و نداشتن بدهی قطعی دیگر در آن اداره امور مالیاتی، نسبت به استرداد اضافه پرداختی، از محل وصولی های جاری، اقدام کند. در صورتی که درخواست کننده، بدهی قطعی مالیاتی داشته باشد، اضافه پرداختی، به حساب بدهی مزبور منظور و مازاد، مسترد خواهد شد."
بنابر ماده فوق و همچنین بر اساس مفاد بخشنامه سازمان امور مالیاتی در این باره، شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق عبارتند از: حقوق بگیر، درخواست خود را به صورت کتبی و در موعد مقرر ( پس از تاریخ انقضای تیر ماه سال بعد تا آخر آن سال) به اداره امور مالیاتی محل سکونت خود، ارائه دهد؛ سازمان امور مالیاتی، اضافه پرداختی را تایید و احراز کند؛ فرد، بدهی قطعی مالیاتی در آن اداره مالیاتی، نداشته باشد.
مستفاد از مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیات مستقیم، همچنین، مفاد بخشنامه سازمان امور مالیاتی درباره استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق که از طریق مراجعه به تیتر آخر مقاله یا سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی، قابل دانلود است، نحوه استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق، به شرح زیر است:
در مرحله اول، حقوق بگیر باید، درخواست خود، مبنی بر استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات حقوق را به صورت کتبی، به سازمان امور مالیاتی، تقدیم کند و در مرحله دوم، سازمان امور مالیاتی، درخواست فرد را بررسی خواهد کرد و پس از اتمام بررسی درخواست، دو حالت، اتفاق خواهد افتاد؛
یا سازمان امور مالیاتی، با درخواست شخص، برای استرداد، موافقت نموده و حسب مورد، وجه را ظرف سه ماه از درخواست، به حساب او، واریز می نماید؛
یا سازمان امور مالیاتی، درخواست شخص برای استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق را وارد نمی داند که در این شرایط، سازمان باید، مراتب عدم موافقت با درخواست فرد را کتبا به وی، اعلام نماید و شخص، از تاریخ دریافت نامه کتبی سازمان امور مالیاتی، 30 روز برای اعتراض، مهلت خواهد داشت.
در شرایطی که شخص، در موعد مقرر، اقدام به اعتراض نماید، درخواست و اعتراض وی، در هیئت حل اختلافات مالیاتی بررسی خواهد شد و رای مقتضی، صادر می گردد؛ رای صادره قطعی و لازم الاجرا است.
شایان ذکر است، در صورتی که رای، به نفع فرد باشد و سازمان و اداره امور مالیاتی، ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم درخواست، اضافه پرداختی را به شخص، نپردازد، باید جریمه دیرکرد در پرداخت را نیز به شخص بدهد و در صورتی که فرد، در سازمان امور مالیاتی، بدهی قطعی داشته باشد، این سازمان، اقدام به کسر بدهی از اضافه پرداختی خواهد نمود و مازاد را به شخص، مسترد می نماید.
همچون نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، در خصوص استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق نیز ابهامات بسیاری وجود داشت و از این رو، سازمان امور مالیاتی کشور، اقدام به صدور و ابلاغ بخشنامه ای در این باره، نمود و تمامی قواعد و شرایط حاکم بر این امر و نحوه انجام آن را مشخص کرد که علاقمندان به مطالعه و دانلود بخشنامه استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق می توانند، از طریق باکس زیر، نسبت به دانلود بخشنامه و مطالعه آن، اقدام کنند.
درآمد ناشی از حقوق، در مواردی، معاف از پرداخت مالیات بر درآمد، می گردد و سقف مبلغ حقوق معاف از مالیات، هرساله، توسط بخشنامه ابلاغی از سوی سازمان امور مالیاتی، مشخص می شود که علاقمندان به مطالعه این بخشنامه و مفاد آن می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک در ادامه بخوانید را مورد مطالعه قرار دهند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق
برای مشاوره شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©