دریافت یارانه دستمزد، منوط بر ثبت نام کارگاه و کارجو، در سامانه pyd.mcls.gov.ir، بارگذاری مدارک لازم، مانند مدرک تحصیلی، مدارک هویتی و لیست حق بیمه واریزی به سازمان تامین اجتماعی و برخورداری از شرایط لازم، نظیر داشتن شرط سنی (برای کارجو) و فعال بودن کارگاه در زمان اجرای طرح یارانه دستمزد (برای کارگاه)، می باشد.
برای مشاوره شرایط دریافت یارانه دستمزد و سامانه آن
برای مشاوره شرایط دریافت یارانه دستمزد و سامانه آن
اقتصاد هر کشور، تا حد بسیار زیادی، تابع فعال بودن بنگاه های اقتصادی و کسب و کار تاسیس شده در آن، همچنین، پایین بودن نرخ بیکاری می باشد و از این رو، دولت ها، همواره در پی اجرای طرح هایی هستند که به پایداری، توسعه تولید و اشتغال، همچنین، افزایش فرصت های شغلی در بازار کار، کمک کند.
دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه، دقت نظر بالایی داشته و در راستای افزایش فرصت های شغلی و جذب نیروی کار و کاهش فشار ناشی از پرداخت دستمزد نیروی کار توسط کارفرما، طرح ها و تسهیلات مختلفی را اجرایی نموده که از مهم ترین آن ها، طرح دریافت یارانه دستمزد می باشد.
با توجه به ابهامات و سوالات زیاد در خصوص یارانه دستمزد، مقاله حاضر، به بررسی ماهیت، شرایط و مدارک لازم برای دریافت یارانه دستمزد، اختصاص یافته و در آن، نحوه ورود و ثبت نام در سامانه دریافت یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir و پیگیری درخواست ثبت شده در این زمینه، بررسی گردیده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانند، ادامه متن مقاله را دنبال نمایند.
در پاسخ به این پرسش که طرح یارانه دستمزد چیست؟ باید گفت، این طرح، در ابتدا، در راستای حمایت از مناطق غیر برخوردار از اشتغال و بخش ها و رسته هایی که کسب و کارهای اقتصادی آنان، بیشترین آسیب را از کرونا دیده بود، تصویب و اجرایی گردید و اکنون نیز با اهداف زیر، ادامه یافته است:
تحرک بخشی به ایجاد اشتغال در بنگاه های خرد، کوچک و متوسط؛ ارتقا مهارت و کسب تجربه، توسط جویندگان کار، به ویژه شغل اولی ها، از طریق تعامل با نیروهای متخصص و با تجربه؛ انتقال دانش و فناوری، به بنگاه اقتصادی با ورود نیروی جوان و افزایش تولید و سرمایه گذاری، در بخش های تعاونی و خصوصی.
به موجب طرح دریافت یارانه دستمزد، وجهی تحت عنوان یارانه، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به صورت ماهانه، بابت بخشی از دستمزد نیروی کار، به کارفرمای واجد شرایط دستورالعمل یارانه دستمزد (حداکثر برای 12 ماه)، پرداخت می شود؛
بدین ترتیب، هزینه های اشتغال نیروی کار جدید برای کارفرما، اندکی کاهش می باید و اهدافی چون، پایداری، توسعه تولید و اشتغال، همچنین، افزایش فرصت های شغلی در بازار کار، تحقق خواهند یافت. در ادامه، شرایط و مدارک دریافت این یارانه، بررسی شده است.
شرایط دریافت یارانه دستمزد، پرسش اکثر کارجویان و کارفرمایانی است که قصد ثبت نام در سامانه دریافت یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir را دارند، لذا در این تیتر از مقاله دینا، این شرایط بررسی و در خصوص آن ها، توضیح داده شده است. شرایط دریافت یارانه دستمزد، به شرح زیر می باشد:
جوینده کار، در سامانه pyd.mcls.gov.ir، ثبت نام نماید و از شرط سنی لازم، برخوردار باشد؛ در حالت عادی، سن جوینده کار، نباید از 37 سال تمام بیشتر بوده اما، سقف شرط سنی برای زنان سرپرست خانوار جوینده کار، تا 45 سال نیز قابل افزایش است و در خصوص مردان، طول دوره خدمت، به حداکثر سن، اضافه می شود؛ جوینده کار، دارای مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر باشد (در میان جویندگان کار، اولویت با کسانی است که دانش آموخته دانشگاهی هستند.)
کارگاه متقاضی استفاده از مزایای طرح یارانه دستمزد، باید در سامانه pyd.mcls.gov.ir، ثبت نام نموده نماید، از کد بیمه کارگاهی تامین اجتماعی و از مجوز فعالیت قانونی که از دستگاه های ذی صلاح مطروحه در ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری، اخذ شده، برخوردار باشد و افرادی را به کار بگمارد که به طور کلی، فاقد سابقه بیمه ای بوده یا در مدت مد نظر قانون گذار، از سابقه بیمه، برخوردار نباشند؛
کارگاه، نیروی کار را مطابق دستور العمل یارانه دستمزد، به کار گمارده باشد و در زمان اجرای برنامه یارانه دستمزد، فعال بوده باشد که احراز این امر، با بررسی لیست بیمه تامین اجتماعی کارگاه، صورت می گیرد. در ادامه، مدارک لازم برای دریافت یارانه دستمزد، بررسی خواهد شد.
کارفرمایان و کارجویان متقاضی استفاده از یارانه دستمزد باید، علاوه بر ثبت اطلاعات مورد نیاز، نظیر اطلاعات هویتی، پستی، اطلاعات مربوط به کارگاه و کد کارگاهی، در سامانه pyd.mcls.gov.ir، برخی مدارک را نیز تحت عنوان مدارک لازم برای دریافت یارانه دستمزد، بارگذاری نمایند که این مدارک، عبارتند از:
عکس کارجو
کارت ملی کارجو
مدرک تحصیلی کارجو
لیست واریزی حق بیمه کارگران، به حساب سازمان تامین اجتماعی ( این مدرک، مخصوص کارگاه های متقاضی دریافت یارانه دستمزد است.)
سامانه اعلام نیاز نقدی یارانه refahi.ir، راه اندازی شده تا برخی خدمات مربوط به یارانه را، به صورت غیر حضوری و اینترنتی، به شهروندان ارائه دهد و مطالعه مقاله زیر، در راستای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، پیشنهاد و توصیه می گردد.
ورود به سامانه دریافت یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی، قرار خواهد گرفت. برای ورود به سایت یارانه دستمزد، فرد باید، آدرس pyd.mcls.gov.ir را جستجو نموده و پس از هدایت شدن به صفحه ای مانند صفحه زیر، برروی گزینه "ورود"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد می تواند، از طریق گزینه "ورود با رمز یکبار مصرف" یا با وارد کردن نام کاربری، رمز عبور و تصویری امنیتی و سپس، کلیک برروی گزینه "ورود"، به پورتال خود در سامانه pyd.mcls.gov.ir، دسترسی یابد.
افرادی که از نام کاربری و رمز عبور در سایت سامانه یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir، برخوردار نیستند، ابتدا باید، نسبت به ثبت نام در سامانه، اقدام نموده و سپس، با طی مراحل فوق الذکر، وارد پورتال خود در سامانه pyd.mcls.gov.ir گردند که در تیتر بعدی، نحوه ثبت نام در این سامانه، توضیح داده خواهد شد.
قبل از توضیح نحوه ثبت نام برای دریافت یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir، باید گفت، در حال حاضر و در سال نگارش این مقاله (اواسط دی ماه 1402)، ثبت نام در سایت سامانه یارانه دستمزد، امکان پذیر نمی باشد و هنگام ثبت نام، افراد با این پیغام، مواجه می گردند: "ثبت نام جدید، تا تخصیص اعتبار بعدی، به صورت موقت، امکان پذیر نمی باشد." در صورت تخصیص اعتبار، ثبت نام در این سامانه، مطابق مراحل زیر است:
در ابتدا، فرد باید، آدرس سامانه یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir را جستجو نموده و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه صفحه زیر، برروی گزینه "پیش ثبت نام"، کلیک کند.
در این مرحله، متقاضی باید، بر حسب موقعیت خود، یکی از دو گزینه "ثبت نام جوینده کار یا ثبت نام بنگاه اقتصادی" را انتخاب کند که در این راهنما، گزینه "ثبت نام جوینده کار"، انتخاب گردیده است.
در این مرحله، متقاضی باید، اطلاعات لازم، اعم از نام، نام خانوادگی و...، را وارد نموده و به مرحله بعدی برود.
در مراحل بعدی، متقاضی، باید، مدارک مورد نیاز را بر اساس فرمت پیشنهادی، در سامانه، بارگذاری کرده و ثبت نام خود را به پایان برساند تا بررسی نهایی و تایید اطلاعات وی، توسط مرجع ذی صلاح، انجام گردد. در ادامه، پیگیری دریافت یارانه دستمزد، بررسی خواهد شد.
پس از توضیح ماهیت، سامانه، نحوه ورود به سایت دریافت یارانه دستمزد و ثبت نام در آن، همچنین، ذکر شرایط و مدارک لازم برای دریافت یارانه دستمزد در تیترهای قبلی، در این تیتر از مقاله دینا، پیگیری دریافت یارانه مذکور، بررسی خواهد شد.
در توضیح پیگیری دریافت یارانه دستمزد باید گفت، افراد متقاضی انجام این امر باید، آدرس سامانه یارانه دستمزد pyd.mcls.gov.ir را جستجو نموده و با هدایت شدن به صفحه اصلی این سامانه، گزینه "ورود" را انتخاب نمایند (که راهنمای تصویری این مرحله و مراحل بعدی، در تیتر چهارم مقاله، ارائه شده است.)
با انتخاب گزینه "ورود به سامانه"، در مرحله قبل، فرد به صفحه ای هدایت می گردد که می تواند، با درج نام کاربری و رمز عبور خود، به پورتال خویش در سایت یارانه دستمزد، دسترسی یابد. با ورود به پورتال شخصی در سایت سامانه یارانه دستمزد، فرد می تواند، از طریق گزینه های موجود، درخواست خود در خصوص این یارانه را پیگیری کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط دریافت یارانه دستمزد و سامانه آن در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط دریافت یارانه دستمزد و سامانه آن پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط دریافت یارانه دستمزد و سامانه آن
برای مشاوره شرایط دریافت یارانه دستمزد و سامانه آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©