دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / جرائم نیروهای مسلح

جرائم نیروهای مسلح

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

جرائم نیروهای مسلح، به انواعی از جرایم گفته می شود که توسط افرادی مانند پرسنل ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه انقلاب اسلامی، اعضای بسیج و . . . انجام می گیرد که از جمله آن می توان به جرم فرار از خدمت اشاره نمود. هر یک از این جرایم، بر اساس قانون مجازات و آیین دادرسی جدید، کیفرهای خاص خود را دارند.

 

برای جرم های نظامیان به نسبت افراد عادی مجازات شدیدتری اعمال می شود؛ زیرا جرم آن ها خطر بیشتری برای جامعه دارد. به همین خاطر پیش بینی و تعیین ضمانت اجرا در خصوص جرم های نظامیان بسیار اهمیت دارد؛ زیرا مجازات کردن متهمان نظامی نقش به سزایی در رعایت انضباط و حفظ اقتدار در نیروهای مسلح دارد.

 

به همین دلیل، در قانون جرائم نیروهای مسلح به صورت مفصل به جرایم نظامیان و مجازات های آن ها پرداخته شده است و اطلاع از این قانون، برای نظامیانی که در حال انجام وظیفه هستند؛ اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا به آن ها کمک می کند تا در انجام وظایف خود از اعمال غیر قانونی خودداری کنند.

 

در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که جرائم نیروهای مسلح چیست؟ و انواع آن چه می باشد؛ به حکم قانون و مجازات این جرائم بپردازیم. سپس در خصوص قوانین اخراج و قانون مجازات و آیین دادرسی نیروهای مسلح صحبت خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید

جرائم نیروهای مسلح چیست؟

دادگاه های نظامی صلاحیت دارند که به جرائم مربوط به وظایف خاص نظامیان رسیدگی کند. در این میان ممکن است که برای برخی از اشخاص، این سوال مطرح شود که، منظور از جرائم نیروهای مسلح چیست؟ و تعریف آن چه می باشد که پاسخ آن به شرح زیر است:

 

گاهی ممکن است که نظامیان در حیطه وظایف خود، مرتکب جرم شوند که مجازات این گونه افراد بر اساس قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تعیین می شود و دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به این جرائم را دارد، دادگاه نظامی است.

 

بنابراین جرائم نیروهای مسلح، به انواعی از جرایم گفته می شود که توسط افرادی مانند پرسنل ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اعضای بسیج، کلیه پرسنل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان‌ های وابسته کلیه پرسنل وظیفه از تاریخ شروع خدمت تا پایان آن و مشمولان قانون نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، محصلان مراکز آموزشی نظامی و انتظامی در داخل و خارج از کشور و کلیه کسانی که به طور موقت در خدمت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هستند، انجام می گیرد.

انواع جرائم نیروهای مسلح

جرایم نیروهای مسلح، انواع مختلفی از جرایم را در بر می گیرد و لازم است که اشخاص در مورد انواع این جرائم آگاه بوده و اطلاعاتی داشته باشند. به همین دلیل، در این قسمت از مقاله، قصد داریم توضحاتی در خصوص انواع جرائم نیروهای مسلح ارائه می دهیم.

 

جرائم علیه امنیت ملی و خارجی: منظور از جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی آن دسته از جرم هایی هستند که به قصد برهم زدن امنیت انجام می شود؛ که در این مورد می توان به ماده 8 و 9 قانون جرائم نیروهای مسلح اشاره نمود. مانند این که نظامی گروهی که بیشتر از 3 نفر است را تشکیل دهد یا اداره کند یا در گروهی که برای براندازی نظام جمهوری اسلامی شرکت کند؛ یا به منظور جدا کردن قسمتی از قلمرو حاکمیت جمهوری اسلامی ایران یا برای لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور ایران اقدام نماید.

 

از جمله جرائم علیه امنیتی دیگری که ممکن است، توسط نظامی انجام شود؛ شامل تسلیم افراد تحت فرماندهی، تاسیسات و تجهیزات، نقشه ها و اسرار نظامی به دشمن، تبانی با دشمن، آتش زدن و تخریب تاسیسات، ساختمان‌ ها، استحکامات نظامی کشتی یا هواپیما یا امثال آن‌ ها، اقدام مسلحانه علیه نظام نظام جمهوری اسلامی، جمع آوری نیرو برای دولتی که علیه ایران در حال جنگ است، جاسوسی و در اختیار قرار دادن اسناد طبقه بندی شده به افراد فاقد صلاحیت می باشد.

 

جرائم بر خلاف تکالیف نظامی: در خصوص جرائم بر خلاف تکالیف نظامی می توان به این مثال اشاره کرد که یک فرد نظامی بدون این که مجوزی دریافت کند؛ فرماندهی قسمتی را به عهده می گیرد. همچنین اگر نظامی دستورات ما فوق خود را لغو کند یا این که برخلاف مقررات اقدام به تیراندازی کند یا در حین خدمت نسبت به ما فوق خود مرتکب ضرب یا جرح یا نقص یا قطع عضو شود؛ مطابق مواد 15 تا 37 قانون جرائم نیروهای مسلح مجازات می شود. جرم دیگری که در این دسته قرار می گیرد شورش نظامیان است. 

 

فرار در زمان صلح و در زمان جنگ و درگیری های مسلحانه: بر اساس ماده 38 و 43 قانون جرائم نیروهای مسلح، اگر پرسنل نیروهای مسلح، در زمان صلح بیشتر از پانزده روز و در زمان جنگ بیشتر از 5 روز غیبت متوالی داشته باشند و هیج عذر موجهی هم در این مورد ارائه ندهند؛ فراری محسوب می شوند. 

 

گزارش خلاف واقع: به موجب ماده 78 قانون جرائم نیروهای مسلح اگر نظامی عمدا گزارشی بر خلاف واقعیت به فرماندهان یا دیگر مقامات مسؤل تقدیم نماید و یا حقایق را کتمان کند و یا با سوء نیت گزارشی با تغییر ماهیت یا به طور ناقص ارائه دهد و یا عمدا جرائم ارتکابی کارکنان تحت امر خود را به مقامات ذی صلاح گزارش ندهد و یا از گزارش آن جلوگیری نماید یا گزارش‌ ها و جرائم را به موقع اعلام نکند؛ مرتکب جرم شده است.

 

تقلب و دسیسه در امور نظام وظیفه: ماده 58 قانون جرائم نیروهای مسلح در این خصوص مقرر می دارد: «هر نظامی که در ارتباط با انجام وظیفه خود موجبات معافیت یا اعزام مشمولی را به خدمت وظیفه عمومی به ناحق فراهم سازد و یا سبب شود، نام کسی که مشمول قانون خدمت وظیفه عمومی هست در لیست مشمولان ذکر نگردد، چنانچه اعمال مذکور به موجب قوانین دیگر مستلزم مجازات شدیدتری نباشد، به حبس از شش ماه تا سه سال و انفصال موقت از خدمت از شش ماه تا یک سال برای مرحله اول و اخراج از خدمت در نیروهای مسلح برای مرحله دوم محکوم می‌شود.» همچنین، اگر کسی برای این که از خدمت سربازی معاف شود، به خودش صدمه وارد کند، مرتکب جرم شده است.

 

فروش و حیف میل و رهن گذاشتن اشیای نظامی: بر اساس مواد 60 تا 66 قانون جرائم نیروهای مسلح اگر نظامی مهمات یا مواد منفجره یا محترقه متعلق به دولت یا مرکب، وسایل نقلیه و البسه نظامی را بفروشد، مرتکب جرم شده است. 

 

جرم سرقت: بر اساس ماده 67 تا 71 قانون جرائم نیروهای مسلح، سرقت اسلحه و مهمات متعلق به دولت، وسایل و لوازم نظامی (غیر از سلاح و مهمات) توسط نظامی جرم است.

 

آتش زدن و تخریب: اساس ماده 72 قانون جرائم نیروهای مسلح اگر نظامی تاسیسات یا استحکامات نظامی یا کشتی یا هواپیما یا امثال آن‌ ها یا انبارها یا راه‌ ها یا وسایل ارتباطی و مخابراتی یا مراکز محتوی اسناد و دفاتر یا اسناد طبقه ‌بندی‌ شده مورد استفاده نیروهای مسلح یا وسایل دفاعیه یا تمام یا قسمتی از ملزومات جنگی و اسلحه یا مهمات را آتش بزند یا تخریب کند مرتکب جرم شده است.

 

سوء استفاده و جعل و تزویر: به موجب ماده 75 و 76 قانون جرائم نیروهای مسلح جعل امضای یکی از فرماندهان، مهر یا منگنه یا علامت یکی از نیروهای مسلح و یا ادارات و شرکت‌ ها و . . . توسط نظامی جرم می باشد.

 

ارتشا و اختلاس: به موجب ماده 93 و 94 قانون جرائم نیروهای مسلح اگر نظامی برای انجام وظیفه ای که بر عهده اوست پول، مال یا سندی را به صورت مجانی قبول کند مرتکب جرم ارتشا شده است. همچنین اگر نظامی پول یا اسناد و اشیا و لوازمی را که بر حسب وظیفه به او سپرده شده است به نفع خود یا دیگری برداشت و تصاحب کند مرتکب جرم اختلاس شده است.

 

استفاده غیر قانونی البسه رسمی با علامت و نشان ها و مدال های نظامی: موجب ماده 95 و 96 قانون جرائم نیروهای مسلح اگر نظامی بدون مجوز از نشان‌ ها و مدال‌ ها و علامت‌ ها و درجات و لباس های رسمی نظامی داخلی یا برای سایر کشورها را به صورت علنی استفاده کند؛ این عمل او جرم می باشد.

 

بنابراین به طور کلی جرائم نیروهای مسلح را می توان به چند دسته تقسیم کرد. اولین دسته جرائم خاص نظامی است که فقط نظامی ها قادر به ارتکاب این جرم می باشند که شامل فرار از جنگ، خوابیدن در حین نگهبانی و . . . می شود. دسته دیگر از جرائم بین نظامی و سایر اشخاص عادی که نظامی نیستند؛ مشترک است و این جرائم هیچ ارتباطی به وظایف محوله به وی ندارد که به عنوان مثال؛ می توان به جرائمی مانند توهین، قتل، ارتشا و . . . اشاره کرد. 

 

دسته دیگر مربوط به جرائمی است که نظامی در حین انجام وظیفه مرتکب می شود؛ مانند این که نظامی در حین انجام وظیفه کارکنان را مورد ضرب و جرح قرار دهد و دسته اخر جرائمی است که ارتباطی با وظایف شغلی آن ها ندارد؛ مانند ترک انفاق که به این گونه از جرائم در دادگاه نظامی رسیدگی نمی شود و در صلاحیت دادگاه عمومی می باشد.

حکم قانون و مجازات نیروهای مسلح

در تیتر قبل، توضیح داده شد که جرائم نیروهای مسلح، انواع و مصادیق گوناگون داشته و مهم ترین آن ها شامل جرائم علیه امنیت، جرائم بر خلاف تکالیف نظامی، فرار از خدمت و جرائم مالی می شود. حال در این بخش از مقاله حکم قانون و مجازات نیروهای مسلح ذکر شده که به شرح زیر می باشد: 

 

5 تا 15 سال حبس= تسلیم افراد تحت فرماندهی، تاسیسات و تجهیزات، نقشه ها و اسرار نظامی به دشمن، تبانی با دشمن، آتش زدن و تخریب تاسیسات، ساختمان‌ ها، استحکامات نظامی کشتی یا هواپیما یا امثال آن‌ ها، جمع آوری نیرو برای دولتی که علیه ایران در حال جنگ است، اقدام مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی. (ماده 11 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

3 تا 15 سال حبس= موارد این مجازات شامل تحصیل اسناد یا اطلاعاتی که به نفع دشمن است و به هر دلیل موفق به تسلیم آن نشود، ارائه اسناد به طور کلی سری به افراد فاقد صلاحیت، شورش نظامیانی که مسلح اند و از قبل تبانی کرده یا به صورت دسته جمعی از اطاعت از فرماندهان یا روسای خود سرپیچی کنند، نظامیانی که در ارتباط با خدمت با تبانی قبلی و با سلاح گرم یا سرد به جان یا مال یا ناموس مردم یا اموال عمومی تعدی یا تجاوز کنند، می باشد.

 

هم چنین، حمله مسلحانه بدون مجوز بر علیه نیروهای نظامی یا اتباع دولتی که با ایران در حال جنگ نباشد بدون این که موجب اخلال در نظم عمومی شود، امتناع کردن از دستور فرمانده برای مقابله با دشمن، ترک محل نگهبانی بدون مجوز در مقابل دشمن و محاربین، اهانت و تعرض نظامی با سلاح به نگهبان یا مراقبت در رابطه با انجام وظیفه، قبول رشوه به میزان بیش از ده میلیون (۰۰۰,۰۰۰‚۱۰) ریال که علاوه بر حبس به جزای نقدی معادل وجه یا قیمت مال ماخوذ نیز شامل این مجازات است. (مواد 13، 12، 18، 22،19، 26، 28 و بند ج ماده 118 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

3 تا 10 سال حبس= فروختن اسلحه و یا اجزای آن یا مهمات یا مواد منفجره یا محترقه متعلق به دولت توسط نظامی. (ماده 60 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

2 تا 10 سال حبس= ورود به محل نگهداری اسناد برای جمع آوری اطلاعات به نفع دشمن، ارائه اسناد سری به افراد فاقد صلاحیت، سرپیجی از دستورات فرمانده در صورتی که آن مخالفت مربوط به امور جنگی ضروری باشد، سرقت اسلحه و مهمات متعلق به دولت، قبول رشوه اگر که قیمت مال یا وجه ماخوذ از دویست هزار ریال بیشتر باشد. (مواد 12، 13، 22، 67، 93 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

1 تا 10 سال حبس= ادامه عملیات جنگی پس از دریافت توقف عملیات، سوء استفاده و جعل امضای یکی از فرماندهان، جعل در نوشته‌ ها و قراردادها و مقاوله‌ نامه‌ های راجع به وظایف نظامی. (مواد 20، 75 و 80 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

2 تا 5 سال حبس= گزارش خلاف واقع در صورتی که موضوع مربوط به امور جنگی یا مسائل امنیت داخلی یا خارجی باشد. (بند ب ماده 78 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

1 تا 5 سال حبس= شورش نظامیان غیر مسلح، خوابیدن نگهبان در حین نگهبانی، ضرب یا جرح یا نقص یا قطع عضو نظامی نسبت به ما فوق خود، صدمه نظامی به خود در زمان جنگ برای فرار از کار یا انجام وظیفه، غیبت بیش از 5 روز متوالی اعضای غیر ثابت نیروهای مسلح بدون عذر موجه، سرقت وسایل و لوازم نظامی به غیر از سلاح و مهمات، اخذ رشوه تا یک میلیون ریال، سوء استفاده نظامی از لباس، موقعیت یا شغل خود برای انجام معامله. (مواد 18، 27، 29، 33، 44، 68 و 125قانون جرائم نیروهای مسلح و بند الف ماده 118 قانون مجازات مذکور.)

 

6 ماه تا 5 سال حبس= جرم جعل اسناد، مهر یا منگنه یا علامت یکی از نیروهای مسلح و یا ادارات و شرکت‌ ها. (ماده 76 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

1 تا 3 سال حبس= غیبت بیشتر از 15 روز و بدون عذر موجه پرسنل ثابت نیروهای مسلح، فروختن مرکب یا وسایل نقلیه یا سایر لوازم نظامی را که برای خدمت به نظامی سپرده شده است، قبول رشوه در صورتی که قیمت مال یا وجه ماخوذ تا دویست هزار ریال باشد. (مواد 38، 61، 93 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

2 ماه تا دو سال حبس= تخلف از قوانین و مقررات نظامی و انتظامی اگر که برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده باشد، خسارت بر اثر بی احتیاطی به لوازم نظامی، استفاده غیرقانونی البسه رسمی یا علامات و نشان‌ ها و مدال‌ های نظامی. ( مواد 23، 65 و 95 قانون جرائم نیروهای مسلح) 

 

6 ماه تا 3 سال حبس= موجبات معافیت از انجام وظیفه به ناحق. (ماده 58 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

6 ماه تا دو سال حبس= غیبت بیشتر از 15 روز و بدون عذر موجه پرسنل غیر ثابت نیروهای مسلح، مخفی یا تلف کردن مرکب یا اسلحه یا مهمات یا وسایل نقلیه یا سایر وسایل و لوازم نظامی را که برای خدمت به نظامی سپرده شده بود. استفاده علنی نشان ها و مدال ها و علائم و درجات و البسه رسمی نظامی داخلی یا خارجی که موجب اشتباه شود؛ بدون مجوز یا بدون حق. (مواد 40 و 63 قانون جرائم نیروهای مسلح و ماده 126 قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح)

 

3 ماه تا یک سال حبس= ارائه اسناد خیلی محرمانه به افراد فاقد صلاحیت. (بند 3 ماده 13 قانون جرائم نیروهای مسلح

 

2 ماه تا یک سال حبس= تیراندازی بر خلاف مقررات، اظهارات نظامی که موجب بدبینی به نیروهای مسلح شود. (مواد 24 و 37 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

2 ماه تا 6 ماه حبس= فروختن لباس نظامی که برای خدمت به او سپرده شده بود. (ماده 62 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

1 ماه تا یک سال حبس= اهانت به مقام ما فوق. (ماده 31 قانون جرائم نیروهای مسلح)

 

همچنین ماده 118 در خصوص جرم رشوه بیان می کند: «هر نظامی برای انجام یا خودداری از انجام امری که از وظایف او یا یکی ‌دیگر از کارکنان نیروهای مسلح است وجه یا مال یا سند پرداخت وجه یا تسلیم مالی را‌ بلاعوض یا کمتر از قیمت معمول به هر عنوان قبول نماید؛ اگرچه انجام یا خودداری از‌انجام امر برخلاف قانون نباشد، در حکم مرتشی است و به ترتیب ذیل محکوم می‌شود:

 

الف - هرگاه قیمت مال یا وجه ماخوذ تا یک میلیون ریال باشد، به‌ حبس از یک تا پنج سال و جزای نقدی معادل وجه یا قیمت مال مأخوذ و تنزیل یک درجه‌ یا رتبه.

ب - هر گاه قیمت مال یا وجه ماخوذ بیش از یک میلیون ریال تا ده ‌میلیون ریال باشد، به حبس از دو تا ده سال و جزای نقدی معادل وجه یا ‌قیمت مال ماخوذ و تنزیل دو درجه یا رتبه.

ج - هرگاه قیمت مال یا وجه ماخوذ بیش از ده میلیون ریال باشد‌ به حبس از سه تا پانزده سال و جزای نقدی معادل وجه یا قیمت مال ماخوذ و اخراج از‌ نیروهای مسلح.» بنابراین نظامی بسته به این که قیمت و ارزش مال دریافت شده به عنوان رشوه چقدر باشد، به مجازات های مختلفی محکوم می شود.

 

از طرف دیگر به موجب ماده 125 قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح، نظامی که از لباس، موقعیت یا شغل خود به جبر و‌ قهر، از دیگری سوء‌ استفاده و آن را مجبور به انجام معامله مال یا حق خود نماید یا بدون حق، بر مال یا حق دیگری‌ مسلط شود، علاوه بر رد عین، مثل یا قیمت مال یا حق حسب مورد، به مجازات حبس از‌یک تا پنج سال محکوم می‌ شود.

 

همچنین مطابق با ماده 126 قانون فوق الذکر؛ اگر نظامی از نشان ها و مدال ها و علائم و درجات و البسه رسمی نظامی داخلی یا خارجی کشورهای دیگر به صورت علنی و بدون مجوز استفاده کند و موجب اشتباه دیگران شود به 6 ماه تا دوسال حبس محکوم می شود.

 

لازم به ذکر است که طراحی برنامه براندازی، سر پیچی منتهی به تسلط دشمن بر اراضی یا افراد، سرقت منجر به اخلال یا شكست جبهه اسلام، خودزنی در مقابل دشمن منتهی به اخلال در نظام یا شكست جبهه اسلام، فرار به همراه مهمات یا سلاح یا وسایل جنگی مجازات محاربه را دارد.

 

همچنین از جمله جرائمی که علاوه بر حبس ممکن است مجازات جزای نقدی هم داشته باشد؛ می توان به جرم ترغیب به فرار یا تسهیل موجبات فرار نظامی اشاره کرد که جزای نقدی آناز پانصد هزار ریال تا پنج میلیون ریال و قبول رشوه که جزای نقدی آن معادل وجه یا قیمت مال دریافت شده است اشاره کرد. (ماده 53 و 93 قانون جرائم نیروهای مسلح). باید توجه داشت که علاوه بر مجازات های نام برده شده؛ ممکن است که جرایم نیروهای مسلح شامل مجازات های دیگه ای هم شود؛ مانند جرم رشوه که یکی از مجازات های آن تنزل درجه می باشد.

 

قوانین اخراج نیروهای مسلح

در بخش های قبلی، پیرامون انواع جرائم و حکم قانون مجازات نیروهای مسلح توضیحاتی ارائه گردید. حال ممکن است که برای برخی از اشخاص، این سوال مطرح شود که نحوه و قوانین اخراج نیروهای مسلح به چه شکلی می باشد که پاسخ آن به شرح زیر است:

 

ماده 12 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح در این خصوص مقرر می دارد: «اعضای ثابت نیروهای مسلح که به موجب احکام قطعی دادگاه‌ ها در جرائم عمدی به مجازات های زیر محکوم می‌ شوند؛ از زمان قطعیت حکم از خدمت اخراج می‌ گردند:

 

الف- محکومیت یا محکومیت های (در صورت تعدد) به حبس غیرتعلیقی زائد بر پنج سال.

ب- محکومیت به حدود.

ج- محکومیت به سبب ارتکاب جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور.

د- محکومیت به قصاص نفس یا قطع عضو.»

 

بنابراین، اگر کارکنان نظامی مرتکب جرائمی شوند که مستوجب قصاص نفس یا قطع عضو است و یا جرائم امنیتی و حدودی را انجام دهند و حکم محکومیت آن ها صادر شود، از خدمت در نیروهای مسلح اخراج می شوند. 

 

باید توجه داشت که محکومیت به حبس زمانی منجر به اخراج می شود که به صورت غیر تعلیقی بوده و مدت آن بیشتر از 5 سال باشد. از طرف دیگر به موجب بند ن ماده 117 آیین‌ نامه انضباطی نیروهای مسلح اخراج از خدمت به عنوان تخلف انضباطی نیز شناخته می شود.

 

دانلود فایل pdf قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح جدید

در بخش های قبلی بر اساس قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح انواع جرائم این گونه از افراد و مجازات های آن در دادگاه صالح مورد مطالعه قرار گرفت. حال به منظور آشنایی کاربران با مفاد و مواد این قانون در قسمت زیر امکان دانلود فایل pdf قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح جدید فراهم شده است.

 

دانلود فایل pdf قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح جدید
  • نویسنده: مجلس شورای اسلامی
  • حجم: 402 KB
  • منبع: سایت

 

قانون فوق مشتمل بر یک صد و سی و هفت ماده و پنجاه و یک تبصره است. همچنین نکته مهمی که در این قانون وجود دارد؛ این است که در جرایم ارتکابی نظامیان، نحوه اعمال مقررات تخفیف مجازات، براساس قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح تعیین می شود و در این مورد قانون مجازات اسلامی ملاک و معیار نخواهد بود.

 

دانلود فایل pdf قانون آیین دادرسی جرائم نیروهای مسلح

رسیدگی به جرائم نیروهای مسلح تابع تشریفاتی است که لازم است؛ رعایت شود. به منظور آشنایی کاربران به این دادرسی، تشریفات و دسترسی راحت تر به قانون مربوطه در قسمت زیر، امکان دانلود فایل pdf قانون آیین دادرسی جرائم نیروهای مسلح جدید فراهم شده است.

 

دانلود فایل pdf قانون آیین دادرسی جرائم نیروهای مسلح
  • نویسنده: مجلس شورای اسلامی
  • حجم: 184 KB
  • منبع: سایت مجلس شورای اسلامی

 

در قانون آیین دادرسی جدید فوق الذکر در خصوص تشکیلات دادسرا و دادگاه های نظامی، صلاحیت، ظابطان نظامی و تکالیف آن ها، کارشناسی، احضار، موارد صدور قرار بازداشت موقت، مرور زمان، وکالت در دادسرا و دادگاه نظامی، ترتیب رسیدگی، صدور و ابلاغ رای، تجدید نظر و دادرسی، اجرای احکام و زندان ها و بازداشتگاه های نظامی مقرراتی وضع شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جرائم نیروهای مسلح در کانال تلگرام موضوعات کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرائم نیروهای مسلح پاسخ دهند.