دینا / کیفری / رابطه نامشروع / حکم تجاوز به زن شوهردار

حکم تجاوز به زن شوهردار

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حکم تجاوز به زن شوهردار، مجازات متجاوز، اعدام و علاوه بر آن، حسب مورد، پرداخت ارش البکاره و مهر المثل در خصوص زنان شوهردار باکره و پرداخت مهر المثل، در مورد زنان شوهردار غیر باکره می باشد. در این مورد تعیین مجازات برای قربانی فاقد وجاهت قانونی است.

 

تجاوز جنسی به معنای برقرار رابطه جنسی و دخول آلت تناسلی بدون رضایت طرف مقابل است.  این عمل نه تنها به طور مستقیم به فرد قربانی بسیار آسیب می زند بلکه در جامعه نیز آثار منفی زیادی دارد. لذا تعیین مجازات شدید برای تجاوز جنسی باعث کاهش این جرم در جامعه می شود.

 

جرم زنای به عنف یا همان تجاوز، می تواند نسبت به زنان متاهل نیز محقق گردد. به همین خاطر اطلاع از مجازات جرم تجاوز بسیار اهمیت دارد زیرا با اطلاع از قوانین و مقررات مربوط به جرائم جنسی، زنان شوهرداری که به آن ها تجاوز شده است از حق و حقوق خود آگاه می شوند و می توانند اشد مجازات را از دادگاه تقاضا نمایند.

 

بنابراین در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که  به زن شوهردار در اسلام و در قانون ایران چه می باشد به حکم قضایی رابطه با زن شوهردار بدون دخول بپردازیم. در انتها، مجازات تجاوز به زن شوهردار را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

 

حکم تجاوز به زن شوهردار در اسلام

تجاوز جنسی یا انجام نزدیکی به اجبار با فرد دیگر، مفاسد و آسیب های فراوانى را به دنبال دارد و لذا در اسلام این عمل حرام اعلام شده است. 

 

در ابتدا باید گفت که هم در قوانین و هم در شرع تصریح شده است که زنا انواع مختلفی دارد و این عمل شامل زنا با محارم، زنای محصنه و غیر محصنه و زنای به عنف می شود. بنابراین یکی از انواع زنا، زنای به عنف است و به این معنا است که شخصی با دیگری به زور و اجبار رابطه جنسی برقرار کند. 

 

در واقع یکی از اعمال قبیح در اسلام، تجاوز است و در متون فقهی نیز تجاوز به عنف تحت عناوینی مانند «غصبِ فَرجْ» و «مُکابره» آمده و عواقب سنگینی را برای آن در نظر گرفته است. از طرف دیگر زنان متاهل نیز ممکن است که مورد تجاوز قرار بگیرند که حکم آن از نظر فقها، قتل مرد زناکار است و در این مورد فرقی بین محصن و غیر محصن نیست. 

 

در این مورد پیامبر اکرم (ص)  فرموده است:« هر گاه زنا زیاد شود، مرگ ناگهانى هم زیاد مى‏شود. زنا نکنید، تا همسران شما نیز به زنا آلوده نشوند. هر که به ناموس دیگران تجاوز کند، به ناموسش تجاوز خواهد شد. همان گونه که با دیگران رفتار کنید، با شما رفتار خواهد شد.» در این حدیث پیامبر دیگران را از عمل تجاوز به دیگری منع کرده است.

 

نکته دیگری که باید به آن توجه شود آیه 24 سوره نسا است که بیان می کند:« وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ النِّسَاءِ إِلَّا مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ  كِتَابَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ  وَأُحِلَّ لَكُمْ مَا وَرَاءَ ذَلِكُمْ أَنْ تَبْتَغُوا بِأَمْوَالِكُمْ مُحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ  فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً  وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا تَرَاضَيْتُمْ بِهِ مِنْ بَعْدِ الْفَرِيضَةِ  إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا حَكِيمًا.

 

نکاح زنان شوهردار نیز (برای شما حرام شد) مگر آن زنانی که (در جنگهای با کفّار، به حکم خدا) متصرّف شده‌اید. این حکم خدا بر شماست، و هر زنی غیر آنچه ذکر شد شما را حلال است که به مال خود به طریق زناشویی بگیرید نه آنکه زنا کنید، پس چنانچه از آنها بهره‌مند شوید آن مهر معیّن که حق آنهاست به آنان بپردازید، و باکی نیست بر شما که بعد از تعیین مهر هم به چیزی با هم تراضی کنید (و بدانید که) البته خدا دانا و آگاه است.» بنابراین در این آیه نیز به این موضوع اشاره شده است که ازدواج و برقراری رابطه جنسى با زنان شوهردار حرام می باشد.

حکم تجاوز به زن شوهردار در قانون ایران

در بخش های قبلی پیرامون حکم تجاوز به زن شوهردار در اسلام توضیحاتی ارائه گردید و بیان شد که در متون فقهی مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است. حال در این بخش از مقاله به منظور آشنایی کاربران حکم تجاوز به زن شوهردار در قانون ایران مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

مطابق با قانون ایران در صورت تجاوز به زن شوهردار فقط مرد متجاوز مجازات می شود و زن به دلیل این که هیچ اراده و اختیاری از خود نداشته،  مسئولیت کیفری هم  ندارد و تعیین مجازات برای او، فاقد وجاهت قانونی می باشد.در واقع مجازات متجاوز به عنف اعدام است و با اقرار، اشهاد و یا علم قاضی اثبات می‌شود. توجه به این نکته ضروری است که صرف ادعای زن مبنی بر  برقراری رابطه جنسی ناشی از تهدید و اکراه، موجب تحقق شبهه و صدور حکم برائت وی از اتهام زنا می باشد.   

 

مرجع صالح برای رسیدگی به اتهام تجاوز نیز دادگاه کیفری 1 می باشد و این جرایم مستقیم در دادگاه مطرح می شود. لازم به ذکر است که اگر زن شوهردار پس از صدور حکم قطعی گذشت خود را در جرم تجاوز به عنف اعلام کند این از موارد اعاده دادرسی محسوب شده و پرونده از ابتدا مورد رسیدگی قرار می گیرد.  

حکم قضایی رابطه با زن شوهردار بدون دخول

زنای به عنف (تجاوز) زمانی محقق می شود که رابطه جنسی منتهی به دخول شود ولی رابطه با زن شوهردار بدون دخول را باید از مصادیق مجازات جرم رابطه نامشروع دانست و این با جرم تجاوز متفاوت است. لذا در این تیتر، حکم قضایی رابطه با زن شوهردار بدون دخول بررسی خواهد شد.

 

منظور از رابطه نامشروع روابط بین زن و مردی است که رابطه زوجیت بین آن ها وجود ندارد. ماده 637 قانون تعزیزات رابطه نامشروع را اینگونه تعریف کرده است:« هرگاه زن و مردی که بین آن ها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می ‌شود.» بنابراین رابطه زن و مرد نامحرم کمتر از زنا و به قصد لذت جنسی، مشمول ماده فوق می شود.

 

از مصادیق مهم روابط نامشروع می توان به بوسیدن، بغل کردن، معاشقه، ارسال فیلم و عکس مستهجن اشاره کرد. بنابراین حکم قضایی رابطه با زن شوهردار بدون دخول این است که هم زن و هم مرد تا 99 ضربه شلاق محکوم می شوند ولی اگر رابطه نامشروع به اجبار باشد فقط اکراه کننده مجازات می شود. از طرف دیگر دادگاه می تواند اجرای مجازات بزه رابطه نامشروع دون زنا را تعلیق کند. 

 

مجازات تجاوز به زن شوهردار 

قانون گذار در تجاوز به زن شوهردار مجازات سنگینی را در نظر گرفته تا جنبه بازدارندگی داشته باشد. حال ممکن است که برای برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که مجازات تجاوز به زن شوهردار در قانون مجازات اسلامی چیست که پاسخ آن به شرح زیر است:

 

مطابق با بند ت ماده 224 قانون مجازات اسلامی، زنای به عنف یا اکراه از سوی زانی موجب اعدام متجاوز می شود. از طرف دیگر اگر زن باکره باشد، متجاوز علاوه بر حکم اعدام که برای وی صادر می شود به پرداخت مهرالمثل و ارش البکاره نیز محکوم می شود ولی در صورتی که به زن شوهردار غیر باکره تعرض شود متجاوز فقط به اعدام و پرداخت مهرالمثل محکوم شده و در این فرض دیگر نیازی به پرداخت ارش البکاره نخواهد بود البته میزان ارش البکاره در این مورد معادل سه درصد دیه کامل است. توجه به این نکته ضروری است که امکان سقط جنینی که حاصل تجاوز است، وجود ندارد و قانون این اجازه را به بزه‌دیده نمی‌دهد.

 

علاوه بر این ماده 4 قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت های غیرمجاز در این خصوص مقرر می دارد:« هر کس با سوء استفاده از آثار مبتذل و مستهجن تهیه شده از دیگری، وی را تهدید به افشاء و انتشار آثار مزبور نماید و از این طریق با وی زنا نماید به مجازات زنای به عنف محکوم می‌شود ولی اگر عمل ارتکابی غیر از زنا و مشمول حد باشد حد مزبور بر وی جاری می‌گردد و در صورتی که مشمول تعزیر باشد به حداکثر مجازات تعزیری محکوم خواهد شد.» بنابراین اگر شخصی زن شوهرداری را تهدید کند که اگر با او نزدیکی نکند، فیلم های مستهجن او را منتشر می کند، مرد متجاوز به مجازات زنای به عنف یعنی اعدام محکوم می شود. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حکم تجاوز به زن شوهردار در کانال تلگرام کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم تجاوز به زن شوهردار پاسخ دهند.