مالیات دستگاه پوز، توسط سازمان امور مالیاتی و پس از ثبت اظهارنامه مودی، برای اشخاص حقیقی با نرخ های 15، 20، 25 و برای اشخاص حقوقی، با نرخ ثابت 25 درصد، محاسبه می گردد و برای استعلام مالیات دستگاه کارتخوان با کد ملی، فرد باید وارد پورتال خود در درگاه ملی خدمات مالیات شده و گزینه استعلام بدهی را انتخاب کند.
برای مشاوره نحوه استعلام مالیات دستگاه کارتخوان
برای مشاوره نحوه استعلام مالیات دستگاه کارتخوان
امروزه، دستگاه های کارت خوان، یکی از ابزارهای جدایی ناپذیر بسیاری از مشاغل و کسب و کارها هستند و با رواج استفاده از کارت های بانکی میان مردم، اکثر افراد، پرداخت هزینه محصولات و خدمات دریافتی را از طریق کارت به کارت یا دستگاه پوز، انجام می دهند.
از همین رو، سازمان امور مالیاتی کشور، آن بخش از درآمد افراد که از طریق دستگاه پوز یا کارتخوان، دریافت شده را نیز، مشمول مالیات می داند و در محاسبه مالیات درآمد و عملکرد فرد، رسیدهای دستگاه های کارتخوان را نیز، مد نظر قرار می دهد. با توجه به اینکه، عدم پرداخت مالیات درآمد ناشی از کارت خوان، مودی را با جرایم سنگینی روبرو خواهد کرد، تمامی مودیان، باید، با نحوه استعلام مالیات دستگاه کارتخوان، آشنا باشند.
لذا در مقاله حاضر، محاسبه آنلاین مالیات و روش های استعلام مالیات دستگاه کارتخوان از جمله، استعلام و پیگیری پرونده مالیاتی پوز با کد ملی که پرسش بسیاری از صاحبین مشاغل و مودیان مالیاتی است، مورد بررسی قرار گرفته و توضیح داده شده است.
با توجه به پرسش های فراوان در خصوص امکان و نحوه محاسبه آنلاین مالیات دستگاه کارتخوان، این تیتر از مقاله حقوقی دینا، به بررسی این موضوع اختصاص یافته و توضیحات حقوقی و مالیاتی لازم، در خصوص آن، ارائه گردیده است.
در توضیح مالیات دستگاه کارتخوان باید گفت، در سیستم مالیاتی کشور، همچنین در قانون مالیات مستقیم، مالیاتی جداگانه، تحت عنوان مالیات دستگاه کارتخوان، وجود ندارد و مقصود از مالیات کارتخوان، همان مالیات بر درآمد یا عملکرد است که دریافت وجوه مربوط به عملکرد فرد، از طریق کارتخوان یا دستگاه پوز، صورت گرفته است.
محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان، به طور آنلاین و توسط خود مودی، امکان پذیر نمی باشد و برای این امر (محاسبه مالیات)، مودی باید با استفاده از کد ملی و سایر اطلاعات لازم، در مواعد مقرر قانونی، اقدام به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir، کند.
پس از ثبت اظهارنامه مالیاتی، بازرس مالیاتی، میزان مالیات متعلقه به اشخاص حقیقی و حقوقی را محاسبه خواهد نمود و فرد می تواند با ورود به my.tax.gov.ir و از طریق گزینه قبض مالیاتی، میزان مالیات متعلقه را استعلام نموده و اقدام به پرداخت آن کند.
مالیات عملکرد و درآمد اشخاص حقوقی، فارغ از میزان درآمد آن ها، با نرخ 25 درصد و مالیات درآمد و عملکرد اشخاص حقیقی، بسته به میزان درآمد آن ها، با نرخ 15، 20 و 25 درصد، محاسبه خواهد شد؛ یعنی درآمد تا مبلغ 200 میلیون تومان، مشمول مالیات سالانه پانزده درصد؛ نسبت به مازاد 200 میلیون تومان، تا میزان 400 میلیون تومان درآمد، مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد و مازاد بر 400 میلیون تومان درآمد، مشمول مالیات سالانه، با نرخ بیست و پنج درصد، می گردد.
اطلاع از میزان مالیات متعلقه، از مهم ترین مواردی است که باید، مد نظر تمام مشمولین مالیاتی باشد؛ چرا که پرداخت دیرهنگام و خارج از موعد مالیات، سبب تعلق جرایم سنگین مالیاتی، به مودی، می گردد؛ لذا، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، روش های استعلام مالیات دستگاه کارتخوان، توضیح داده شده است. این روش ها، عبارتند از:
استعلام مالیات دستگاه کارتخوان، از طریق مراجعه به کافی نت
استعلام مالیات دستگاه کارتخوان، از طریق مراجعه به پورتال شخصی در درگاه ملی خدمات مالیات که به آن، استعلام و پیگیری پرونده مالیاتی پوز با کد ملی نیز می گویند و راهنمای تصویری آن، در تیتر بعدی مقاله، ارائه شده است.
به موجب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، دارندگان دستگاه های کارت خوان، ملزم به ثبت و الصاق دستگاه های خود، به سامانه امور مالیاتی کشور هستند و مطالعه مقاله زیر، در راستای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، به دارندگان دستگاه پوز، توصیه می گردد.
مودیانی که قصد استعلام مالیات کارتخوان با کد ملی خود را دارند باید، آدرس درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir که از زیرمجموعه های سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی است را در مرورگر خود، جستجو کرده و پس از مشاهده صفحه ای همانند صفحه زیر، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، درج کنند. (مودیانی که فاقد حساب کاربری در درگاه ملی خدمات مالیات هستند، برای پیگیری پرونده مالیاتی پوز با کد ملی، ابتدا باید، نسبت به ثبت نام در سامانه، اقدام کنند.)
در این مرحله، فرد باید، کد پیامک شده به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد کند.
در این گام، فرد، به پورتال خود در درگاه ملی خدمات مالیات، دسترسی یافته و می تواند با انتخاب گزینه "استعلام بدهی مالیاتی"، از میزان مالیات متعلق به خود، مطلع شود.
شایان ذکر است، چنانچه فرد بخواهد، اقدام به پرداخت قبض مالیات کارتخوان خود کند، می تواند از طریق ورود به درگاه ملی خدمات مالیات، اقدام کرده و با انتخاب گزینه "پرداخت قبض های مالیات"، مالیات متعلقه را به سازمان امور مالیاتی، بپردازد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه استعلام مالیات دستگاه کارتخوان در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه استعلام مالیات دستگاه کارتخوان پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه استعلام مالیات دستگاه کارتخوان
برای مشاوره نحوه استعلام مالیات دستگاه کارتخوان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©