کد آیسیک مالیاتی، سیستم طبقه بندی اصناف و مشاغل است که به موجب آن، مشاغل و فعالیت های مودی، به صورت جزئی، طبقه بندی گردیده و ضریب محاسبه مالیات هر شغل، تعیین می گردد. دریافت این کد، در خصوص اصناف و مشاغل مختلف، از طریق مراجعه به پورتال شخصی مودی در درگاه ملی خدمات مالیات، صورت می گیرد.
برای مشاوره نحوه دریافت کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل
برای مشاوره نحوه دریافت کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل
سازمان امور مالیاتی کشور، در سال های اخیر، در راستای هوشمند سازی نظام مالیاتی، نظم بخشی به فعالیت های اقتصادی و شفاف سازی آن ها، سیاست ها و راهکارهای مختلفی را مورد استفاده قرار داده است که از جمله مهم ترین آن ها، سیستم طبقه بندی مشاغل مودیان، با کمک کد آیسیک می باشد.
از آنجا که مشخص کردن دقیق کد آیسیک در پرونده های مالیاتی مودیان اصناف و مشاغل مختلف، نقشی مهم و موثر، در تعیین ضریب محاسبه مالیات بردرآمد یا ارزش افزوده مودی دارد، ضروری است، تمامی مودیان، از مراحل و نحوه دریافت، همچنین، تعیین این کد، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر، اینکه ماهیت و سامانه اخذ کد آیسیک مالیاتی چیست، بررسی شده، جدول کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل، ارائه گردیده و در خصوص نحوه دریافت و استعلام این کد مالیاتی، توضیح داده شده است و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانند، ادامه متن مقاله را دنبال نمایند.
قبل از ارائه راهنمای نحوه دریافت کد آیسیک مالیات فعالیت پرونده الکترونیک در نظام مالیاتی و پاسخ به این پرسش که چگونه کد آیسیک بگیریم؟ باید، بررسی کرد که مقصود از کد آیسیک مالیاتی چیست و چه کاربردی دارد. در توضیح کد آیسیک مالیاتی که مخفف (International Standard Industrial Classification) می باشد، باید گفت؛
کد آیسیک، یک سیستم طبقه بندی اصناف و مشاغل است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور، در راستای هوشمند سازی نظام مالیاتی، نظم بخشی به فعالیت های اقتصادی و شفاف سازی آن ها، به کار می رود و به موجب آن، مشاغل، به صورت جزئی، طبقه بندی گردیده و ضریب محاسبه مالیات آن ها، تعیین می شود.
با استفاده از کد آیسیک مالیاتی، فعالیت هر مودی، به طور دقیق، طبقه بندی خواهد شد و چنانچه یک مودی، در حوزه های مختلف یک صنف، به عنوان مثال، صنف دامداری (حوزه هایی نظیر پرورش دام و تولید لبنیات)، فعالیت داشته باشد، می تواند، با استفاده از کد آیسیک مالیاتی، در پرونده مالیاتی خویش، حیطه های مختلف شغلی خود در آن صنف را، مشخص نماید تا ضریب مالیاتی و میزان مالیات متعلق به وی، به طور دقیق، تعیین و محاسبه شود.
چراکه ضریب مالیاتی متعلق به درآمد هر شغل و فعالیت، متفاوت بوده و در شرایطی که فرد، در پرونده مالیاتی خود، کد آیسیک و اینتا کد (سیستم دیگری برای طبقه بندی مشاغل و اصناف) را به طور دقیق، تعیین ننماید، میزان مالیات متعلق به وی، به طور اشتباه و در برخی موارد، با نرخ و درصد بالا، محاسبه خواهد شد.
سامانه کد آیسیک مالیاتی، درگاه ملی خدمات مالیات، به آدرس my.tax.gov.ir می باشد که از زیر مجموعه های سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir است و افراد، برای دریافت کد آیسیک مالیاتی، باید در سامانه مذکور، ثبت نام بوده و از حساب کاربری، برخوردار باشند.
امکانات سامانه my.tax.gov.ir یا سامانه کد آیسیک مالیاتی، محدود به دریافت کد آیسیک مالیاتی، نبوده و از جمله مهم ترین امکاناتی که با تشکیل حساب کاربری و ورود به درگاه ملی خدمات مالیات یا همان سامانه کد آیسیک مالیاتی، در اختیار افراد قرار خواهد گرفت، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دسترسی به پرونده های مالیاتی؛ پرداخت قبوض مالیاتی؛ مشاهده اطلاعات صورت معاملات؛ مشاهده مالیات تکلیفی نظیر حقوق؛ اعتراض به مالیات در مراجع حل اختلاف مالیاتی؛ استعلام درخواست ها، نظیر استعلام بدهی مالیاتی، رفع تعهد ارزی و اظهارنامه های پلمپ دفاتر تجاری.
در تیترهای قبلی مقاله، در این خصوص که کد آیسیک مالیاتی چیست و سامانه دریافت کد آیسیک فعالیت پرونده الکترونیک در نظام مالیاتی، چه می باشد، توضیحاتی ارائه شد. در این تیتر از مقاله، جدول کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل، ارائه گردیده تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده نمایند.
مالیات اصناف و مشاغل، از مهم ترین انواع مالیات بر درآمد است که ضریب و نحوه محاسبه مخصوص به خود را دارد و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این نوع از انواع مالیات، می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مورد مطالعه قرار دهند.
نحوه دریافت کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل، با جستجوی آدرس my.tax.gov.ir صورت می گیرد. پس از جستجوی آدرس مذکور، فرد به صفحه ای مشابه صفحه زیر، هدایت خواهد شد و باید، نام کاربری، رمز عبور و اعداد تصویر امنیتی را وارد کرده و برروی گزینه "ورود به پنل کاربری"، کلیک کند. در صورتی که فرد، در این درگاه، ثبت نام نیست، ابتدا باید، نسبت به این امر، اقدام کند.
در این مرحله، فرد باید، کد ارسالی به شماره همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کرده و برروی گزینه "ورود"، کلیک کند.
در این گام، فرد باید، گزینه "پرونده های مالیاتی" را انتخاب نماید.
در این قسمت، فرد باید، از میان پرونده های درآمد یا ارزش افزوده، پرونده مد نظر خود را انتخاب کرده و برروی عبارت "جزئیات پرونده"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد به صفحه ای مانند صفحه زیر، هدایت خواهد شد و باید، نام کاربری و رمز عبور خود در سایت tax.gov.ir، همچنین، اعداد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و برروی گزینه "ورود"، کلیک کند.
در این گام، فرد باید، گزینه "ویرایش و نمایش اطلاعات" را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد باید، گزینه "فعالیت ها" را انتخاب کند.
در این قسمت، فر باید از قسمت مربوط به کد آیسیک، برروی گزینه "افزودن فعالیت جدید"، کلیک کند.
در این گام، فرد به قسمت مربوط به تعیین کد آیسیک فعالیت خود، هدایت خواهد شد و می تواند با پر کردن فیلدهای لازم و درج اطلاعات مورد نیاز، کد آیسیک شغل و فعالیت خود را دریافت و تعیین نماید.
یکی از مهم ترین مراحل تعیین مالیات و پرداخت آن، ثبت نام اظهارنامه الکترونیک مالیاتی است و از آنجا که عدم ثبت و ارسال این سند، جرایم سنگینی به همراه دارد، تمامی مشمولین و مودیان، باید با نحوه و مراحل این امر، آشنا باشند که جهت آشنایی با مراحل ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، مطالعه مقاله زیر، توصیه می گردد.
هنگامی که مودی و مشول مالیات دارای پرونده مالیاتی، قصد استعلام کد آیسیک مالیاتی خود را دارد، صرفا کافی است، به آدرس my.tax.gov.ir، مراجعه کرده و پس از درج نام کاربری و رمز عبور، همچنین، وارد کردن کد ارسالی به تلفن همراه، به پورتال خویش، دسترسی یابد.
در این مرحله، مودی باید، برروی گزینه "پرونده های مالیاتی"، کلیک نماید و پس از انتخاب پرونده مد نظر خود، گزینه "جزئیات پرونده" را انتخاب کند. با انتخاب گزینه مذکور، فرد به سایت register.tax.gov.ir که از زیر مجموعه های سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی است، هدایت خواهد شد و باید نام کاربری و رمز عبور خود در این درگاه را درکادهای مربوطه، وارد کند.
در این مرحله، فرد باید، گزینه "ویرایش و نمایش اطلاعات" را انتخاب کرده و با ورود به پورتال خویش در سامانه، بر روی گزینه فعالیت ها، کلیک کند (راهنمای تصویری تمامی مراحل قبل، در تیتر پیشین، ارائه شده است).
با کلیک برروی گزینه مذکور، فرد با صفحه ای مشابه صفحه زیر، روبرو می گردد و می تواند، از قسمت "لیست فعالیت ها بر اساس کد استاندار آیسیک" که در تصویر، با فلش، نمایش داده شده، کد آیسیک مالیاتی شغل و صنف خود را استعلام نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل
برای مشاوره نحوه دریافت کد آیسیک مالیاتی اصناف و مشاغل
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©