دینا / آزمون های حقوقی / قضاوت / شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها

شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

از مهم ترین شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها، برخورداری از شرط سن پیش بینی شده در دفترچه، همچنین، داشتن تابعیت ایرانی، التزام عملی به دین اسلام و قانون اساسی، می باشد و تاکنون، قوه قضاییه، شرط معدل و سن ویژه ای را صرفا برای بانوان، تحت عنوان شرایط خاص خانم ها برای شرکت در آزمون قضاوت، در نظر، نگرفته است.

 

یکی از مهم ترین مناصب قضایی در کل دنیا برای بانوان، قضاوت است که منصب و مقام بسیار حساسی بوده و تنها بانوانی که دارای شرایط پیش بینی شده، توسط نهاد قانونی و قضایی هستند، مجاز به شرکت در آزمون این سمت و فعالیت در آن، می باشند.

 

کشور ایران نیز در این خصوص، مستثنا از سایر کشورها نبوده و از آنجا که زنان متقاضی فعالیت در این منصب، در جامعه امروزی، بسیار افزایش یافته، دولت و قوه قضاییه، شرایطی را تحت عنوان شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها، پیش بینی کرده اند و تنها، به بانوان واجد شرایط، اجازه شرکت در آزمون قضاوت و فعالیت در این منصب را می دهند.

 

لذا در مقاله حاضر، پس از بررسی رشته قضاوت برای زنان، شرایط عمومی و اختصاصی و شرایط خاص آزمون منصب قضا برای خانم ها، همچنین، شرط معدل و سن آنان برای این آزمون، بررسی و توضیح داده شده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانند، ادامه متن مقاله را دنبال کنند.

رشته قضاوت برای زن

در ایران، فعالیت در رشته قضاوت برای زنان، منع قانونی نداشته و هر ساله، بخشی از سهمیه جذب قضات به موجب آزمون عمومی یا اختصاصی، به بانوان اختصاص داده می شود؛ اما باید مد نظر داشت، این سهمیه، بسیار اندک بوده و در برخی استان ها و شهرستان ها، صفر درصد است.

 

در خصوص فعالیت در رشته قضاوت برای زنان، باید به این نکته مهم اشاره کرد که تنها زنان واجد شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها، می توانند پس از انتشار دفترچه ثبت نام، نسبت به ثبت نام این آزمون و شرکت در آن، اقدام نمایند که این شرایط، به تفصیل، در تیترهای بعدی، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

 

شایان ذکر است، برخی افراد، معتقدند، بر اساس شرع، زنان نمی توانند در منصب قضاوت، قرار گیرند و تنها باید، در سمت مشاور، دادیار و بازپرس، اقدام به فعالیت نمایند؛ آنان معتقدند، از نظر شرعی، رئیس دادگاه و شخصی که از حق صدور حکم برخوردار است، آقایان هستند.

شرایط عمومی آزمون منصب قضا برای خانم ها

شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها، شامل دو دسته، شرایط عمومی و اختصاصی بوده که اندکی در خصوص آزمون عمومی جذب قضات و آزمون اختصاصی آن، متفاوت اند و هر ساله، در دفترچه مربوط به این دو آزمون، درج می گردند. شرایط عمومی آزمون منصب قضا برای خانم ها، در آزمون عمومی و اختصاصی این منصب، بر اساس آخرین دفترچه منتشر شده، به شرح زیر است:

 

داشتن تابعیت ایرانی؛ داشتن اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام، عدالت، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه، همچنین، عدم وابستگی به احزاب، سازمان ‌ها و گروه ‌های غیرقانونی یا عضویت در آن ها؛ 

 

داشتن طهارت مولد و حسن شهرت، اخلاق و امانت داری؛ داشتن سلامت جسمی و روانی متناسب با انجام کار قضایی؛ داشتن شرط سنی (حداقل 22 و حداکثر 36 سال تمام، در اولین روز ثبت نام برای جذب عمومی و حداقل 22 و حداکثر 36 سال تمام، در اولین روز ثبت نام برای جذب اختصاصی قضات)؛ فقدان سابقه کیفری و عدم اعتیاد به دخانیات، مواد روانگردان و مواد مخدر.

 

در خصوص شرط سن، ذکر این نکته ضروری است که هم در آزمون جذب عمومی و هم در آزمون جذب اختصاصی قضاوت، به شرط سن داوطلبان مشمول سهمیه ایثارگری و دارای مدرک کارشناسی ارشد، به مدت 2 سال و به شرط سن دانشجویان و فارغ التحصیلان دکتری، 4 سال، اضافه خواهد شد. شایان ذکر است، به شرط سن بانوان، متقاضی جذب اختصاصی قضات که دارای سطح سه و چهار حوزوی هستند، به ترتیب، دو سال و 4 سال، اضافه می گردد.

شرایط اختصاصی آزمون قضاوت برای خانم ها

همانطور که در تیتر قبلی مقاله نیز اشاره شد، شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها، شامل دو دسته، شرایط عمومی و اختصاصی، می باشد که شرایط اختصاصی آزمون قضاوت برای خانم ها، در آزمون عمومی منصب قضا، بر اساس آخرین دفترچه ثبت نام آزمون قضاوت منتشر شده، داشتن مدرک تحصیلی مناسب است. این مدارک، عبارتند از:

 

کارشناسی حقوق یا فقه و حقوق یا الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی و یا کارشناسی حقوق یا علوم قضایی؛

کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در یکی از گرایش ها؛ 

کارشناسی ارشد پیوسته الهیات، معارف اسلامی و ارشاد با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی یا سطح دو حوزوی یا بالاتر.

 

شایان ذکر است، مدارک تحصیلی بانوان، برای شرکت در آزمون جذب اختصاصی قضات، گسترده و متنوع و دارای شروط بسیار می باشد که ذکر آن ها به صورت نوشتاری، در یک تیتر، ممکن نیست، فلذا، فایل دانلود آن، در باکس زیر، ارائه شده و خوانندگان محترم می توانند، جهت کسب اطلاعات و مطالعه این مدارک، نسبت به دانلود دفترچه، اقدام کنند.

 

دفترچه آزمون جذب اختصاصی قضات
  • حجم: 1/36 MB
  • منبع: سایت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه

 

یکی از مهم ترین اطلاعاتی که تمامی افراد متقاضی شرکت در آزمون قضاوت، باید از آن، مطلع باشند، زمان ثبت نام این آزمون است که علاقمندان به کسب اطلاعات لازم در این باره می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید، اقدام کنند.

 

شرایط خاص آزمون قضاوت برای خانم ها

یکی از پرسش های پر تکرار پیرامون شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها، مبنی بر این است که آیا قوه قضاییه، شرایطی تحت عنوان شرایط خاص آزمون قضاوت برای خانم ها، در نظر گرفته است یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، این شرایط، چه هستند؟

 

در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، قوه قضاییه، تا کنون و تا زمان نگارش این مقاله (آذر ماه ۱۴۰۲)، شرایطی تحت عنوان شرایط خاص آزمون قضاوت برای خانم ها، را ذکر نکرده است و شرایط عمومی و اختصاصی مذکور در تیترهای قبل، هم برای بانوان و هم برای آقایان، مصداق دارد.

 

اما، باید این نکته، مد نظر بانوان متقاضی ثبت نام در آزمون قضاوت باشد که در دفترچه ثبت نام این آزمون، در سال های اخیر، تنها در حدود 10 درصد از سهیمه پذیرش، به بانوان، اختصاص داده شده است، محل خدمت آنان، غیر مراکز استان بوده و در اغلب استان ها، سهیمه ای برای پذیرش بانوان در منصب قضا، وجود ندارد.

 

شرط معدل و سن برای آزمون قضاوت خانم ها

وجود یا عدم وجود شرط معدل و سن برای آزمون قضاوت خانم ها، از دیگر پرسش های پر تکرار پیرامون ثبت نام آزمون قضاوت برای بانوان است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، بررسی گردیده و با استناد به آخرین دفترچه منتشره در این خصوص، به آن، پاسخ داده شده است.

 

در پاسخ به پرسش مطروحه، پیرامون وجود یا عدم وجود شرط معدل و سن برای آزمون قضاوت خانم ها، باید گفت، قوه قضاییه، تا کنون و تا زمان نگارش این مقاله (آذر ماه 1402)، شرطی تحت عنوان شرط معدل، نه برای بانوان و نه برای آقایان متقاضی آزمون عمومی قضاوت، در نظر نگرفته است و شرط معدل متقاضیان آزمون اختصاصی قضاوت را نیز بسته به گروه بندی دانشگاه های تعیین شده در دفترچه، معدل 16 و 17 می داند.

 

همچنین، در خصوص پرسش پیرامون وجود یا عدم وجود شرط سن برای آزمون قضاوت خانم ها، باید گفت، شرط سن متقاضیان خانم برای آزمون قضاوت، همانند، شرط سن آقایان متقاضی این آزمون می باشد و تا زمان نگارش این مقاله (آذر ماه ۱۴۰۲)، شرط سن آزمون قضاوت، فارغ از جنسیت شرکت کننده، حداقل 24 و حداکثر 36 سال تمام، در اولین روز ثبت نام، برای آزمون عمومی و حداقل 22 و حداکثر 36 سال تمام، در اولین روز ثبت نام، برای آزمون اختصاصی جذب قضات، می باشد.

 

شایان ذکر است، بر اساس آخرین دفترچه منتشر شده، هم در آزمون عمومی و هم در آزمون اختصاصی جذب قضات، شرط سن، برای بانوان دارای مدرک دکتری، به مدت 4 سال و برای بانوان دارای مدرک کارشناسی ارشد یا مشمول سهمیه ایثارگری، به مدت 2 سال، افزایش می یابد و شرط سن، در آزمون اختصاصی جذب قضات، در خصوص بانوان دارای مدرک سطح سه و چهار حوزوی نیز، به ترتیب، به مدت دو و 4 سال، افزایش خواهد یافت.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها پاسخ دهند.