دینا / تجاری / امور بانکی / دریافت وام ارزی

دریافت وام ارزی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دریافت وام ارزی کوتاه مدت یا بلند مدت از طریق بانک های عامل زیر نظر بانک مرکزی امکان پذیر بوده و مهم ترین شرایط گرفتن تسهیلات را می توان داشتن قصد تهیه کالا از خارج دانست. نحوه دریافت وام به دو بخش حضوری و غیر حضوری تقسیم گشته و بازپرداخت آن به صورت یکجا همراه با سود محاسبه گشته پس از پایان مهلت معین خواهد بود. 

 

یکی از انواع تسهیلاتی که می توان از بانک های مختلف ایران دریافت کرده و از آن بهره مند گشت، وام ارزی می باشد که افراد واجد شرایط امکان ثبت درخواست آن را در اختیار دارند. وام ارزی همان طور که از نام آن پیداست غیر ریالی بوده و تنها برای مصارف خاص به اشخاص دارای ارتباط با کشورهای خارجه اعطا می گردد.

 

دریافت وام ارزی غالبا برای وارد کنندگان یا صادر کنندگان اهمیت داشته و افراد برای برقراری ارتباط های تجاری به آن نیاز دارند، اما دغدغه اکثر تجار این است که دریافت وام ارزی چگونه بوده و شرایط گرفتن تسهیلات چه می باشد؟ آشنایی با نحوه دریافت وام ارزی و مراحل ثبت درخواست آن می تواند کمک کننده و مفید واقع گردد.

 

در مقاله پیش رو ابتدا در خصوص این که وام ارزی چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد، توضیح داده شده و در ادامه به بیان شرایط گرفتن تسهیلات و مدارک مورد نیاز پرداخته شده است. افراد از طریق مطالعه مطلب در پیش رو با نحوه دریافت وام ارزی آشنا شده و در خصوص مبلغ کمک هزینه ، شیوه بازپرداخت و محاسبه سود آن اطلاعاتی کسب خواهند نمود. در انتها توضیحاتی در خصوص اخذ این کمک هزینه برای واردات دارو شرح داده شده و دستورالعمل های تسهیلات کوتاه مدت آورده شده است.

 

وام ارزی چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد؟

در پاسخ به این سوال که وام ارزی چیست و به چه کسانی تعلق می گیرد؟ باید توضیح داد که جهت معامله با خارج از کشور و تجارت های لازم افراد طبیعتا نیاز به ارزهای مختلفی مانند دلار یا یورو داشته و در صورت دریافت وام ریالی موفق به تجارت نخواهند شد. به همین علت بانک های مختلف ایران بر اساس قانون به اشخاص واجد شرایط مانند تجار تسهیلات ارزی اعطا کرده و شرایط مناسبی را فراهم نموده اند.

 

شرایط گرفتن تسهیلات ارزی به این صورت است که تنها وارد کنندگان یا صادر کنندگان و شرکت های دانش بنیان یا سازمان های فعال در حوزه صنعت و معدن می توانند برای درخواست آن اقدام کرده و در نهایت نیز می بایست وام دریافتی را در قالب ارز یا ریال همراه با سود محاسبه شده به بانک برگردانند. لازم به ذکر است که بانک های متعددی اقدام به افتتاح حساب و اعطای وام ارزی می کنند که می توان به تسهیلات ارائه شده بانکها مانند، افتتاح حساب ارزی بانک تجارت، بانک پاسارگاد و بانک پارسیان اشاره نمود.

 

دریافت وام ارزی زیر نظر بانک مرکزی صورت گرفته و این مرکز دستورالعمل هایی را جهت اعطای تسهیلات به بانک های عامل ارائه خواهد داد. این تسهیلات در دو نوع بلند مدت و کوتاه مدت اعطا گشته و نوع کوتاه مدت غالبا 5 ماهه به حساب می آید، اما باید اشاره کرد که گاهی اوقات ممکن است تنها امکان اخذ یک نوع از آن وجود داشته و برای مثال افراد اجازه ثبت درخواست برای نوع بلند مدت را نداشته باشند. نحوه دریافت وام ارزی و شرایط گرفتن تسهیلات ممکن است در بانک های عامل مانند بانک ملت، بانک سامان و بانک صادرات تا حدودی فرق داشته و متغیر به حساب بیاید.

شرایط گرفتن تسهیلات ارزی

شرایط گرفتن تسهیلات ارزی را می توان در بانک های عامل تا حدودی متفاوت دانست، زیرا بانک مرکزی به مراکز مختلف اجازه داده تا در خصوص شرایط اعطای وام تصمیم گیری کرده و با دریافت وثیقه های متعدد بازپرداخت را تضمین نمایند. در ادامه لیست کلیه شرایط لازم برای دریافت وام ارزی آورده شده است.

 

شرایط گرفتن تسهیلات ارزی
فرد با توجه به قوانین بانک عامل می بایست وثیقه گذاری کرده یا ضامن واجد شرایط معرفی کند. افراد نباید دارای سابقه بدهی به بانک به حساب بیایند.
ضامن ها غالبا باید استخدام رسمی بوده و فیش حقوقی داشته باشند. پس از پایان مهلت افراد علاوه بر بازگرداندن وام، می بایست سود آن را نیز پرداخت کنند.
متقاضی دریافت وام ارزی باید مدارک دال بر واردات یا صادرات کالا را ارائه کند. در برخی موارد وام گیرنده باید بازپرداخت را ریالی و در برخی موارد به صورت ارزی انجام دهد.
مبلغ وام ارزی از طرف بانک مرکزی برای معامله های مختلف مشخص می گردد.  افراد در هنگام دریافت تسهیلات می بایست به نوسانات ارزی نیز توجه داشته باشند.
ممکن است نیاز به وثیقه گذاری باشد. امکان اخذ وام به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت وجود دارد.
افراد می توانند در برخی از بانک ها مانند بانک تجارت سپرده گذاری ارزی انجام دهند.  اشخاص حقیقی می بایست در هنگام تقاضا حداقل 18 ساله باشند.
 

 

لازم به ذکر است که دریافت وام ارزی معمولا شامل ارزهای دلار، یوآن، یورو و وون بوده که وام گیرنده بر اساس تجارت مورد نظر خود می تواند تا سقف خاصی تسهیلات دریافت نماید. شرایط گرفتن تسهیلات برای افرادی قصد تجارت ندارند وجود نداشته و در حال حاضر تسهیلات مربوطه به تاجران اختصاص دارد.

 

پیشنهاد می شود متقاضیان پس از انتخاب بانک عامل شرایط گرفتن تسهیلات را جویا شده و در خصوص میزان وثیقه یا تعداد ضامن ها اطلاعات لازم را به دست آورند. در صورتی که نیاز به سپرده گذاری باشد، بانک عامل راهنمایی های لازم را ارائه داده و در خصوص نحوه ثبت نام نیز اطلاعاتی شرح می دهد.

مدارک لازم برای دریافت وام ارزی

شرایط گرفتن تسهیلات و مدارک لازم برای دریافت وام ارزی را بانک عامل تعیین کرده و طبق قوانین بانک مرکزی موارد را اطلاع رسانی می نماید. لیست کلیه موارد مورد نیاز اعم از مدارک هویتی و ضمانتی در جدول زیر آورده شده و برای متقاضیان تجارت های بین المللی قابل مشاهده و بررسی می باشد. 

 

مدارک مورد نیاز
شناسنامه و کارت ملی همراه با کپی
مدارک هویتی ضامن و کپی آن ها همراه با فیش حقوقی
مدارک مربوط به واردات یا صادرات کالا و مجوزهای لازم
وثیقه مورد نیاز
موارد دال بر سپرده گذاری
تعهد کتبی مبنی بر پذیرش نوسان های احتمالی 
ضمانتنامه های متعدد که توسط بانک تعیین می شوند مانند مالیاتی، گمرکی، حسن انجام کار و پیش پرداخت

 

لازم به ذکر است که برای دریافت وام ارزی فرد نباید سابقه بدهی به بانک ها داشته باشد و در صورت مشاهده چنین موردی، افراد از اخذ تسهیلات محروم خواهند شد. متقاضیان همچنین می بایست تعهد نامه ای در خصوص پذیرفتن نوسان های مربوط به ارز دریافتی ارائه داده و با طی کردن مراحل قانونی درخواست وام را به ثبت برسانند.

 

در برخی موارد متقاضی دریافت وام ارزی می بایست مجوزهای شرکت و تاییدیه های رسمی را ارائه داده و واجد شرایط بودن خود را برای تجارت اثبات نماید. عدم ارائه تمامی موارد مورد نیاز منجر به محرومیت اشخاص گشته و افراد می توانند از طریق ارتباط با بانک عامل مدارک لازم و نحوه درخواست را جویا شوند.

 

نحوه دریافت وام ارزی 

نحوه دریافت وام ارزی نیز مانند دریافت انواع وام بانکی از طریق شیوه های مختلفی قابل انجام خواهد بود. بانک های عامل نحوه دریافت وام ارزی را از طریق سایت خود اطلاع رسانی کرده یا اطلاعات لازم را از طریق شعبه ها در اختیار مراجعه کنندگان می گذارند که به طور کلی شیوه ثبت درخواست به دو بخش حضوری و غیر حضوری تقسیم می شود.

 

نحوه دریافت وام ارزی حضوری

 

یکی از متداول ترین روش های درخواست وام ارزی حضور در شعب بانک عامل و تکمیل فرم درخواست و ارائه مدارک هویتی و ضمانتی می باشد. افراد برای این کار می بایست در روزهای کاری و همچنین در ساعات کاری به بانک مراجعه کرده و پس از دریافت راهنمایی از کارشناسان مراحل لازم را طی نمایند. 

 

نحوه دریافت وام ارزی غیر حضوری

 

برخی از بانک ها شرایط گرفتن تسهیلات آنلاین برای را فراهم کرده و به متقاضیان اجازه می دهند که پیش از مراجعه حضوری فرم درخواست الکترونیکی را تکمیل نمایند. اما این اشخاص نیز در نهایت می بایست در زمانی معین به شعب بانک مراجعه کرده و اصل مدارک را به کارشناسان تحویل دهند. در صورت ثبت درخواست آنلاین غالبا به افراد نوبت مراجعه داده شده و به همین علت معطلی ها کمتر گشته و فرآیند سریع تر طی خواهد شد.

 

مبلغ و سقف تسهیلات ارزی 

مبلغ و سقف تسهیلات ارزی را بانک مرکزی تعیین کرده و به اطلاع بانک های عامل می رساند که هر مرکزی می تواند بر اساس سقف مربوطه به متقاضیان واجد شرایط گرفتن تسهیلات کمک هزینه ارائه دهد. آشنایی با مبلغ تسهیلات برای وارد کنندگان یا صادر کنندگان اهمیت بالایی دارد که برقراری ارتباط با بانک های عامل منجر به کسب اطلاعات دقیق خواهد شد.

 

مبلغ و سقف تسهیلات ارزی را به صورت حدودی می توان برای اشخاص 5 میلیون دلار و برای اشخاص حقوقی 20 میلیون دلار دانست که افراد پس از دریافت آن امکان خرید کالا از کشورهای خارجه را در اختیار خواهند داشت. نحوه دریافت و میزان وام ارزی زمانی به صورت دقیق مشخص می گردد که فرد نوع تجارت را مشخص کرده و بانک عامل را گزینش نماید.

 

شرایط گرفتن تسهیلات و دریافت وام ارزی گاهی اوقات بر اساس نوع کالا و تعرفه های آن تعیین گشته و ممکن است میزان وام بر اساس تعرفه کالاهای مورد نیاز برآورد گردد. برای مثال بانک های عامل می توانند تا 90 درصد مبلغ مورد نیاز برای تهیه کالاها را به عنوان کمک هزینه به تاجر پرداخت نماید. در صورتی که کارفرما خارجی به حساب بیاید امکان دریافت کمک هزینه ای متناسب با 70 درصد مبالغ مورد نیاز وجود دارد.

 

محاسبه سود وام ارزی 

پس از بررسی مدارک لازم و شرایط گرفتن تسهیلات باید با نحوه محاسبه سود وام ارزی نیز آشنا شد که این امر طبق دستورالعمل های بانک مرکزی انجام شده و بانک های عامل سود را بر اساس عوامل خاصی محاسبه کرده یا فرآیند محاسبه را به ادارات تخصیص دهنده ارز محول می نمایند. مهم ترین عوامل دخیل در محاسبه مدت زمان بازپرداخت و میزان تسهیلات خواهند بود.

 

محاسبه سود وام ارزی بر اساس شرایط متقاضی و میزان ارز دریافتی انجام گشته و توسط بانک عامل به اطلاع فرد رسانده می شود، دریافت کننده موظف است در زمان مقرر اصل وام را همراه با سودهای محاسبه گشته به مرکز بازگردانده و مبالغ را به صورت ریالی ارائه دهد. ممکن است برخی بانک ها از شخص تقاضای بازپرداخت ارزی داشته باشند که جزئیات لازم توسط مراکز اطلاع رسانی می شود.

 

در صورتی که دریافت کننده وام ارزی در زمان مقرر برای بازپرداخت اقدام نکرده و سودهای مربوطه را به بانک نپردازد، مرکز از طریق ضامن ها برای اخذ بدهی اقدام کرده یا وثیقه ها را مورد استفاده قرار می دهد. چنین اتفاقی منجر به کسب سو سابقه در بانک شده و می تواند برای دریافت وام ارزی در سال های آینده نیز مشکل ایجاد نماید.

 

نحوه بازپرداخت وام ارزی  

نحوه بازپرداخت وام ارزی از طرف بانک مرکزی طبق بخشنامه هایی مشخص گشته و در این خصوص باید توضیح داد که بازپرداخت به صورت یک جا بوده و افراد نیازی به پرداخت اقساط ماهانه ندارند. پس از دریافت وام ارزی یک زمانی به عنوان سررسید تعیین گشته و افراد در آن تاریخ می بایست بازپرداخت را انجام دهند. البته ممکن است برخی مراکز جهت رفاه حال متقاضیان امکان بازپرداخت به صورت اقساطی را نیز فراهم نمایند که از جمله آن ها می توان به بانک صادرات اشاره کرد.

 

نحوه بازپرداخت وام ارزی حضوری بوده به این شکل است که فرد پس از پایان مهلت مبلغ اصلی را به علاوه سود به شکل ریالی یا ارزی به بانک عامل برگردانده یا در غیر این صورت بانک می تواند از طریق ضامن ها یا فروش حواله کالاها برای تسویه بدهی اقدام نماید. افراد می بایست در هنگام بررسی شرایط گرفتن تسهیلات زمان بازپرداخت را نیز جویا شده تا دچار مشکل نگردند.

 

نحوه بازپرداخت وام ارزی به دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می گردد که طبیعتا در نوع کوتاه مدت فرد زمان کمتری برای برگرداندن بدهی در اختیار داشته و غالبا حداکثر زمان 5 ماه خواهد بود. متقاضیان دریافت وام ارزی بلند مدت زمان بیشتری جهت تسویه در اختیار دارند که تاریخ دقیق را بانک عامل به آنان اعلام می نماید و پس از فرا رسیدن زمان می بایست تمامی مراحل بازپرداخت حضوری طی گردد.

 

شرایط و نحوه دریافت وام ارزی برای واردات دارو و مواد اولیه دارویی

بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعمل اجرایی نحوه استفاده از تسهیلات ارزی کوتاه مدت به بانک های عامل اجازه داده تا حداکثر 300 میلیون دلار ارز با نرخ ETS‏-EC به وارد کنندگان فعال در عرصه دارو وام اعطا نمایند که طبق شرایط گرفتن تسهیلات متقاضیان جهت ثبت درخواست نیاز به معرفی و تاییدیه کتبی از وزارت بهداشت برای شرکت خود دارند. دریافت وام ارزی برای واردات دارو کوتاه مدت بوده و حداکثر 5 ماهه می باشد که امکان تمدید آن نیز وجود نخواهد داشت. افراد پنج ماه پس از اخذ کمک هزینه می بایست مبلغ را همراه با سود به صورت ریالی به مرکز برگردانده و تسویه را انجام دهند.

 

زمان ثبت درخواست وام ارزی کوتاه مدت و اعطای تسهیلات واردات دارویی تا پایان بهمن سال 1402 مورد تمدید واقع گشته و افراد می توانند جهت دریافت تسهیلات به بانک های عامل مراجعه نمایند. لازم به ذکر است که افراد پس از ثبت درخواست و دریافت وام ارزی تنها امکان تسویه در هنگام فرا رسیدن سررسید را داشته و در صورت تسویه زود هنگام تمامی سپرده ها به آنان بازگردانده نشده و تنها بخشی از موارد پیش از اتمام مهلت قابل تسویه می باشد.

 

مبلغ وام ارزی واردات دارویی را می توان 90 درصد مبلغ مورد نیاز برای خرید هر محصول دانسته و طبق قوانین وارد کننده می بایست حداقل 10 درصد مبلغ را شخصا بپردازد. افراد برای کسب اطلاعات کامل در خصوص شرایط و نحوه دریافت وام ارزی برای واردات دارو و مواد اولیه دارویی باید به بانک های عامل مراجعه کرده و نحوه ثبت درخواست را جویا شوند. طبق قوانین جهت اخذ تسهیلات نیاز به ضامن شدن فردی دیگر برای وام گیرنده یا وثیقه گذاری بوده و در صورتی که فرد در هنگام بازپرداخت برای تسویه اقدام ننماید، حواله کالاها به فروش خواهد رسید.

 

در خصوص دریافت وام ارزی واردات دارویی باید توضیح داد که اعتبار درخواست متقاضیان 45 روز بوده و افراد می بایست حداکثر تا 45 روز پس از ثبت درخواست برای دریافت کمک هزینه اقدام نمایند. نوع نرخ ارز قابل ارائه به متقاضیان بر اساس تعرفه کالای مورد نیاز و از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین گشته و اشخاص می توانند مواردی مانند یوآن، یورو و وون را دریافت نمایند.

 

سود وام ارزی واردات دارویی بر اساس 360 روز سال محاسبه گشته و بر مبنای مدت زمان بازپرداخت از طرف اداره تخصیص ارز تعیین خواهد شد. بانک ها تنها اجازه اعطای وام تا سقف مشخص شده را به مشتریان داشته و امکان اعطای مبالغ بالاتر را در اختیار ندارند که همچنین باید اشاره کرد بازپرداخت به صورت یک جا و در هنگام سررسید خواهد بود. بانک ها وظیفه دارند پس از ثبت درخواست مشتری درخواست تهیه ارز را در بخش های مرتبط با تسهیلات و نقدی به ثبت رسانده و همچنین حداکثر 30 روز پیش از فرا رسیدن سررسید برای درخواست محاسبه سود اقدام کنند.

 

دستورالعمل اجرایی نحوه استفاده از تسهیلات ارزی کوتاه مدت

مطالعه دستورالعمل اجرایی نحوه استفاده از تسهیلات ارزی کوتاه مدت به متقاضیان کمک شایانی کرده و باعث استفاده صحیح از تسهیلات دریافتی و بازپرداخت به هنگام آن خواهد شد. بانک های عامل زیر نظر بانک مرکزی فعالیت داشته و تسهیلات را ارائه می دهند که جهت رفاه حال مشتریان لینک دانلود دستورالعمل در زیر آورده شده است.

 

دستورالعمل اجرایی نحوه استفاده از تسهیلات ارزی کوتاه مدت
  • دستورالعمل اجرایی نحوه استفاده از تسهیلات ارزی کوتاه مدتی
  • حجم فایل:335kB
  • منبع:دینا سنجش

 

لازم به ذکر است که دستورالعمل اجرایی نحوه استفاده از تسهیلات ارزی کوتاه مدت حاوی شرایط گرفتن تسهیلات و نحوه ثبت درخواست بوده و همچنین در خصوص سقف مبلغ و محاسبه سود توضیحاتی شرح داده است. افراد از طریق مطالعه دستورالعمل با چگونگی بازپرداخت و ضمانت های لازم مانند وثیقه گذاری آشنا گشته و در خصوص فرآیند اجرایی اطلاعات کافی کسب می نمایند.

 

بانک های عامل موظف هستند طبق دستورالعمل اجرایی نحوه استفاده از تسهیلات ارزی کوتاه مدت به ارائه خدمات پرداخته و از اعطای وام به افراد فاقد شرایط خودداری کنند. دریافت وام ارزی کوتاه مدت شرایطی یکسان با اخذ تسهیلات بلند مدت داشته و تنها تفاوت آن در این است که فرد حداکثر 5 ماه برای تسویه زمان داشته و این فرصت غیر قابل تمدید است. 

برای اطلاع از نحوه دریافت وام ارزی در کانال تلگرام موضوعات حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت وام ارزی پاسخ دهند.