رزومه کاری برگی جهت شناسایی تجربیات، توانایی ها، تحصیلات، سوابق کاری و سایر اطلاعات متقاضیان و افراد جویای کار می باشد. دانلود نمونه رزومه خوب و مطالعه آن توسط متقاضیان باعث می شود، نحوه نوشتن و نکات مهم را به خوبی فرا گیرند و شانس خود را برای یافتن شغل افزایش دهند.
برای مشاوره نحوه نوشتن رزومه کاری
برای مشاوره نحوه نوشتن رزومه کاری
امروزه داشتن رزومه کاری یکی از ملزومات هر فرد متقاضی کار محسوب می شود و تقریبا بیشتر افراد متقاضی، یک یا چند رزومه کاری طبق حرفه و رشته های مربوط به تخصص خود در دست دارند. یک رزومه کاری خوب می تواند شانس ایشان را در پذیرش از سوی کارفرمایان افزایش دهد.
اما نوشتن رزومه خوب و حرفه ای اصول و قواعدی دارد که اگر رعایت شود، می تواند بازدهی مثبتی به دنبال داشته باشد. در نتیحه بهتر است پیش از نوشتن یک رزومه کاری، اصول نوشتن آن و نکات مربوطه به طور کامل بررسی شود تا بالاترین خروجی ممکن به دست آید.
لذا؛ ابتدا به حل سوال رزومه کاری چیست؛ پرداخته خواهد شد. سپس در رابطه با این موضوع که رزومه کاری شامل چه مواردی است، اطلاعاتی بیان خواهد شد و نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام مطرح می شود. در ادامه نکات مهم و ویژگی های یک رزومه خوب مورد بررسی قرار می گیرد و نمونه یک رزومه کاری خوب در قالب فرم pdf برای دانلود در دسترس می باشد. در انتها فرم pdf رزومه کاری بررسی شده و لینک دانلود آن قرار خواهد گرفت.
امروزه هر شخص، بنابر حق آزادی انتخاب شغل می تواند، شغل مورد نظر خود را برگزیده و جویای کار متناسب با توانایی هایش باشد و در این راستا، از رزومه کاری استفاده می کند. کارفرمایان با استفاده از رزومه متقاضیان می توانند توانایی های ایشان را شناسایی کرده و از میان متقاضیان مختلف، شخص مورد نظر خود را انتخاب نمایند، اما سوالی که ایجاد می شود این است که به راستی رزومه کاری چیست؟
رزومه کاری در واقع برگ شناسایی است که شامل خلاصه ای از اطلاعات شخصی، اطلاعات تماس، توانایی ها، تجربیات شغلی و تحصیلی متقاضی می باشد. متقاضیان در رزومه خود اطلاعات متعددی را ثبت می کنند که این اطلاعات، در انتخاب متقاضی به عنوان اولویت کارفرمایان اثرگذار هستند.
افراد می توانند رزومه خود را در مراکز و مجموعه های مختلفی برای استخدام قرار دهند تا در صورت موافقت مجموعه، شانس استخدام شدن را به دست آورند. لازم به ذکر است رزومه ها به طور کلی سندیت حقوقی ندارند، مگر در مواقعی که درستی اطلاعات در فرم استخدام مورد تایید متقاضی قرار بگیرند.
یکی از موارد مهم که متقاضیان و افراد جویای کار برای ثبت رزومه خود باید از آن مطلع باشند، چیستی جزئیات رزومه کاری می باشد. در پاسخ به این سوال که رزومه کاری شامل چه مواردی است؛ باید گفت به طور کلی، یک رزومه خوب و حرفه ای چندین بخش اساسی و کلیدی را در خود جای داده است.
اطلاعات شخصی: متقاضیان در این بخش از رزومه بایستی اطلاعات هویتی خود مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، وضعیت تاهل، وضعیت خدمت سربازی و... را ثبت نمایند.
اطلاعات تماس: یکی از قسمت های کلیدی هر رزومه ای، اطلاعات تماس و راه های ارتباطی کارفرمایان با متقاضی می باشد. در این بخش اطلاعاتی همچون تلفن تماس، ایمیل، محل سکونت و در صورت تمایل شبکه های اجتماعی ذکر می شود.
اطلاعات تحصیلی: همانطور که از نام این بخش پیدا است، صاحب رزومه باید اطلاعات تحصیلی خود را همچون آخرین مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، دانشگاه و معدل در این بخش ثبت نماید.
و سابقه کاری: در بخش پیشینه کاری متقاضیان بایستی اطلاعات و جزئیات سوابق کاری خود را ثبت نمایند. اطلاعاتی همچون نام شرکت یا مجموعه محل کار متقاضی، زمان انجام کار، دلیل ترک شغل و... برای کارفرمایان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
علایق و فعالیت ها: در انتها نیز متقاضیان می توانند با ذکر علایق و فعالیت های خود، جذب کار مدنظر خود شوند.
مهارت ها و توانمندی ها: در این بخش از رزومه، متقاضیان تمامی توانایی های خود را ذکر می کنند که معمولا بیشتر از سوابق کاری به چشم کارفرمایان خواهد آمد. مانند این که شخص در زمینه کامپیوتر و فناوری اطلاعات مهارت داشته باشد.
افراد جویای کار برای این که بتوانند شغلی مناسب و در راستای توانایی های خود پیدا کنند و نمونه قرارداد کار را منعقد کنند، به نوشتن رزومه کاری و ثبت آن در مجموعه های مد نظرشان روی می آورند. در نتیجه می توان گفت نوشتن رزومه اولین مرحله از یافتن شغل ایده آل برای افراد محسوب می شود. در واقع این رزومه، کلیدی برای ورود به یک مجموعه محسوب می شود. چنانچه به درستی طراحی و آماده سازی آن انجام گیرد، قطعا بازدهی مناسبی خواهد داشت.
در همین راستا متقاضیان باید نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام و نکات مهم را بیاموزند. برای نوشتن یک رزومه کاری حرفه ای، شخص باید چندین مرحله را پشت سر بگذارد که عبارت است از:
انتخاب درست عنوان شغلی مورد نظر: این گزینه اولین بخشی از رزومه محسوب می شود که مورد توجه کارفرما است. اصولا در قسمت بالای رزومه نام متقاضی به همراه تخصص او ذکر می شود.
خلاصه نویسی در رزومه: متقاضیان برای اینکه بتوانند نظر کارفرمایان را به رزومه خود جلب کنند، بهتر است در قسمت پایین عنوان، به طور خلاصه خودشان را معرفی کرده و از توانایی ها و مهارت های خود سخن بگویند.
انتخاب قالب مناسب: یکی از مواردی که تاثیر زیادی در پذیرفته شدن یا نشدن رزومه کارجویان خواهد داشت، انتخاب قالبی مناسب می باشد. به طور کلی ایشان می توانند از قالب های سنتی که عموما به صورت سیاه و سفید هستند و یا از قالب های مدرن که عموما رنگی و خلاقانه تر طراحی شده اند، استفاده کنند.
استفاده از قانون انگشت شست: وقتی افراد برگه A4 را در دست خود می گیرند، معمولا انگشت شستشان در قسمت وسط صفحه قرار می گیرد. طبق این قانون نظر کارفرمایان ابتدا به قسمت بالای انگشت شست بر روی برگه جلب می شود و چنانچه قسمت مربوطه توجه آن ها را جلب کند، ادامه رزومه را مورد بررسی قرار خواهند داد.
پیش نویس کردن: نوشتن پیش نویس رزومه کاری، امکان نوشتن رزومه ای بدون خطا را به شخص می دهد.
نگارش حرفه ای رزومه کاری: استفاده از واژگان فنی مناسب و ادبیات روان به شخص کمک می کند تا رزومه ای حرفه ای تهیه کند.
با پیشرفت صنعت چاپ و روی کار آمدن نرم افزار هایی همچون WORD ،POWER POINT ،PHOTOSHOP و... هر روزه نحوه ساخت رزومه ها با تغییرات خلاقانه ای روبرو بوده است. رزومه های قدیمی و سنتی بیشتر به صورت سیاه و سفید و با متن های طولانی نگارش می شدند، اما امروزه به لطف نرم افزارهای مذکور، متقاضیان می توانند رزومه های خود را به صورت مدرن و رنگی طراحی نمایند.
متقاضیان و افراد جویای کار که به دنبال ایجاد و ساخت یک رزومه حرفه ای می باشند، باید به چند نکته کلیدی در این باره توجه نمایند. رعایت این نکات می تواند کیفیت رزومه آن ها را افزایش داده و در نتیجه با افزایش کیفیت، شانس ایشان برای استخدام از سوی کارفرمایان بیشتر می شود.
یکی از نکات مهم و ویژگی های یک رزومه خوب مختصر و مفید بودن آن می باشد. از آنجایی که درخواست برای کار نزد کارفرمایان زیاد بوده و ایشان رزومه های متعددی را بررسی می کنند، در نتیجه خلاصه نویسی رزومه سبب می شود، کارفرما برای مطالعه کامل آن ترغیب شود. همچنین متقاضیان باید به این نکته توجه داشته باشند که در رزومه خود، واقعیت های موجود را ذکر کنند و از حواشی دوری گزینند. همچنین شخص باید از اطلاعاتی که در رزومه خود یادداشت کرده است؛ آگاهی داشته باشد.
یکی دیگر از نکات مهم و قابل توجه در نگارش رزومه، نداشتن غلط املایی یا نگارشی است که باید از سوی متقاضیان رعایت شود. همچنین وجود یک عکس رسمی بازدهی کار را بالاتر خواهد برد. بهتر است رزومه ها در فرمت pdf طراحی و برای کارفرمایان ارسال گردد.
متقاضیان برای شناساندن مهارت ها، تحصیلات، سوابق و تجربیات کاری، علایق و سایر ویژگی ها و توانایی های خود به کارفرمایان، برای خود، رزومه های کاری طراحی می کنند و آن ها را در اختیار کارفرمایان قرار می دهند. رعایت نکاتی که در قسمت های قبلی بیان شد؛ می تواند کیفیت طراحی را بالاتر ببرد.
از آن جایی که افراد تازه کار به خصوص کسانی که برای اولین بار اقدام به نوشتن رزومه می کنند؛ در این امر کم تجربه هستند، همانطور که بیان شد، الگوبرداری از رزومه های آماده می تواند برای ایشان اثر بخش باشد. به همین جهت یک نمونه رزومه خوب در این قسمت آورده شده است.
طراحی رزومه باید با موقعیت شغلی مورد نظر متقاضی همخوانی داشته باشد. به همین جهت، بررسی نمونه یک رزومه کاری خوب می تواند در این امر کمک شایانی به متقاضیان کند. ایشان می توانند از طراحی، چینش بخش ها، نگارش و سایر نکات رزومه های آماده موجود در فضای اینترنت، الگو برداری کنند و در نتیجه این الگو برداری، کیفیت طراحی خود را بالا ببرند.
یکی از مواردی که برای متقاضیان کار بسیار حائز اهمیت است، طراحی و ایجاد یک رزومه حرفه ای می باشد تا بتوانند درخواست کار خود را در مجموعه های مختلف ثبت کنند. هر چه رزومه مربوطه جذاب تر و بهتر طراحی شود، شانس انتخاب متقاضی از سوی کارفرما بیشتر می شود.
ممکن است طراحی رزومه برای برخی افراد دشوار باشد. برخی توانایی و خلاقیت لازم و برخی نیز زمان کافی را ندارند. برای درک بهتر و آشنایی بیشتر علاقمندان، لینک دانلود فرم pdf رزومه کاری در قسمت زیر قرار گرفته است.
قالب های آماده رزومه در فرم های گوناگونی در دسترس می باشد و متقاضیان می توانند با کمک نرم افزار های ورد، پاور پوینت و یا فتوشاپ اطلاعات خود را به فیلدهای موجود اضافه کنند. در نتیجه، یکی از بهترین و آسان ترین روش های نوشتن رزومه، استفاده از قالب های آماده رزومه می باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه نوشتن رزومه کاری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه نوشتن رزومه کاری پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه نوشتن رزومه کاری
برای مشاوره نحوه نوشتن رزومه کاری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©