فریز کردن تخمک، به منجمد کردن تخمک های بارور و نگهداری آن ها در آزمایشگاه، تحت شرایط ویژه گفته می شود که در ایران نیز قانونی بوده و در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، برای سال ۱۴۰۳، امکان انجام آن تحت پوشش بیمه، برای دختران مجرد بالای سی سال و زنان متاهل، پیش بینی شده است.
برای مشاوره نکات حقوقی فریز کردن تخمک با بیمه
برای مشاوره نکات حقوقی فریز کردن تخمک با بیمه
مساله باروری و جوانی جمعیت، از مسائل مهمی است که تمامی کشورهای جهان، من جمله کشور ایران، با آن، دست و پنجه نرم می کنند و دولت ها، در راستای افزایش جمعیت، امکانات و تسهیلات بسیاری را به موضوع فرزندآوری، اختصاص می دهند.
از جمله خدمات علمی و پزشکی نوینی که در سراسر دنیا و کشور ایران، در راستای فرزندآوری و باروری، ارائه می شود، خدمات مربوط به عمل فریز کردن تخمک است که انجام این عمل در ایران، با استفاده از پوشش های بیمه، برای دختران مجرد و زنان متاهل، شرایط قانونی مخصوص به خود را دارد.
لذا در مقاله حاضر، درباره اینکه ماهیت و هزینه فریز کردن تخمک در سال ۱۴۰۳ ، و از نظر قانونی، انجام آن با بیمه برای دختر مجرد و افراد متاهل، امکان پذیر بوده یا خیر، توضیح داده شده است و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع، می توانند ادامه متن مقاله را دنبال، نمایند.
در پاسخ به این پرسش که فریز کردن تخمک چیست، باید گفت، با پیشرفت علم، این امکان در حوزه باروری، فراهم آمده تا زنان متاهل یا مجرد، بتوانند با طی عملیات پزشکی ویژه و در زمانی که از نظر پزشکی، بدن آن ها، دارای شرایط باروری است، تخمک های دارای قابلیت باروری را از رحم خود، خارج کرده و در مراکز پزشکی، برای مدتی طولانی، نظیر 10 سال و بیشتر، به صورت منجمد و فریز شده، به امانت بسپارند؛
بدین ترتیب، افراد قادر خواهند بود، در سال های بعدی که قصد بارداری در سن بالا یا ازدواج و سپس، بارداری را دارند، بتوانند از تخمک فریز شده، استفاده کرده و نوزادی سالم را به دنیا بیاورند؛ چرا که با افزایش سن، به ویژه با رد کردن سن 35 سالگی در زنان، امکان باروری، کاهش و به تبع، امکان سقط جنین یا به دنیا آوردن نوزادی با اختلالات کروموزمی، افزایش می یابد.
شایان ذکر است، از نظر علمی، در دنیای امروز، امکان فریز کردن جنین نیز، برای زوجینی که از مشکل ناباروری، رنج می برند یا قصد دارند، در سنین بالا، اقدام به فرزندآوری نمایند، فراهم شده و می توانند با عمل فریز کردن جنین، در سال های آتی، باروری موفقی را پشت سر بگذارند. در ادامه، توضیح داده خواهد شد که نکات و قواعد حقوقی فریز کردن تخمک چیست و آیا این عمل در ایران، قانونی است و مشمول پوشش های بیمه ای می گردد یا خیر.
در توضیح فریز کردن تخمک با بیمه، باید گفت، این امر، در حال حاضر و در سال نگارش مقاله (آذر ۴۰۲)، تنها برای زنانی که در پروسه درمان ناباروری هستند، امکان پذیر است و امکان فریز کردن تخمک با بیمه، بدون در نظر گرفتن شرایط ناباروری و برای تمامی زنان مجرد و متاهل، تنها در صورتی میسر است که لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، به تصویب برسد و به قانون، تبدیل شود.
صدر و بند ب ماده ۸۱ لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، مقرر داشته: " در راستای حمایت از خانواده و ارتقای کارآمدی ساختار سازمانی در حوزه های خانواده، زنان و جوانان و حمایت همه جانبه از فرزندآوری و رفع موانع و ایجاد مشوقه ای موثر و اصلاح فرهنگی، اقدامات ذیل انجام می گیرد:"
"ب- در راستای تحقق سیاست های کلی برنامه پنج ساله هفتم و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با همکاری دبیرخانه ستاد ملی جمعیت، جهاد دانشگاهی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و مراکز مدیریت حوزه های علمیه، مکلف است؛
ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون، برنامه ساماندهی روش های جایگزین نوین در حوزه ناباروری، از جمله رحم اجاره ای، فریز تخمک، ساماندهی مراکز ارائه دهنده این خدمات، با در نظر گرفتن جنبه های حقوقی، فقهی، قضائی و اجتماعی، در سقف بودجه سنواتی (منابع قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) و تمهیدات قانونی، جهت پوشش بیمه پایه را به عمل آورده و به تصویب هیات وزیران، برساند."
برای بررسی حقوقی و قانونی فریز کردن تخمک برای دختران مجرد و بهره مندی از حمایت بیمه درمانی در این راستا، باید، تبصره بند ب ماده ۸۱ لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی قرار داد. شایان ذکر است، لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، هنوز به تصویب نهایی نرسیده و مفاد آن، پس از تصویب و قانون شدن، قابلیت اجرایی، پیدا خواهند کرد.
در صورت تصویب، لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران و عدم تغییر در مفاد صدر و بند ب و تبصره بند ب ماده ۸۱ لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، فریز کردن تخمک با بیمه، برای دختران مجرد بالای سی سال، امکان پذیر خواهد بود. چرا که تبصره بند ب ماده ۸۱ لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، مقرر داشته: "امکان فریز تخمک و بهره مندی از بیمه پایه مربوط به آن، شامل دختران مجرد بالای سی سال نیز می شود."
خوانندگان محترم، باید مد نظر داشته باشند، برای اطلاع از قطعیت اجرای طرح فریز کردن تخمک با بیمه برای دختران مجرد، باید تا پایان سال 1402 و شروع سال 1403 و تصویب لایحه قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، صبر کرده و در مواعد مذکور، اخبار مربوط به فریز کردن تخمک با بیمه، برای دختران مجرد را پیگیری کنند.
پس از بررسی اینکه مقصود از فریز کردن تخمک چیست، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، هزینه فریز کردن تخمک، توضیح داده شده است. خوانندگان محترم، باید مد نظر داشته باشند، نمی توان، هزینه ای را به عنوان هزینه قطعی فریز کردن تخمک، ذکر کرد، چرا که این امر، بسته به فاکتورهای مختلفی چون، نوع داروها، مرکزی که فرد مراجعه می نماید و...، متغییر است. در کل، هزینه فریز کردن تخمک ۱۴۰۳، مشمول موارد زیر، می گردد:
هزینه انجام عملیات فریز کردن تخمک؛
هزینه سالانه نگهداری از تخمک فریز شده؛
هزینه مربوط به داروهای مورد نیاز این امر؛
حسب مورد، هزینه عمل و جراحی مربوط به این امر.
هدیه زایمان بیمه تامین اجتماعی، امتیازی است که به زنان باردار بیمه شده این سازمان، تعلق می گیرد و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط دریافت و مبلغ این هدیه، می توانند مقاله پیشنهادی در لینک در ادامه بخوانید را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نکات حقوقی فریز کردن تخمک با بیمه در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نکات حقوقی فریز کردن تخمک با بیمه پاسخ دهند.
برای مشاوره نکات حقوقی فریز کردن تخمک با بیمه
برای مشاوره نکات حقوقی فریز کردن تخمک با بیمه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©