دینا / خانواده / ازدواج / جبران خسارت در تدلیس

جبران خسارت در تدلیس

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی به بررسی تدلیس در نکاح و جبران خسارت تدلیس می پردازیم . 

 

بر اساس قانون ، عقد نکاح سبب به وجود آمدن آثاری میان زوجین می شود و حقوق و تکالیفی را بر عهده آنان قرار می دهد . اما گاهی یکی از زوجین با فریب دادن دیگری رضایت وی را برای ازدواج با خود جلب می کند . در چنین شرایطی ، شخص فریب خورده به دلیل تدلیس در نکاح می تواند اقدام به فسخ نمودن ازدواج کند ؛ بعلاوه اینکه می تواند خسارت این فریب کاری را هم از او مطالبه نماید . در این مقاله قصد داریم که به بررسی این سوال بپردازیم که جبران خسارت در تدلیس چگونه است . به همین مناسبت به بررسی تدلیس در نکاح و جبران خسارت تدلیس می پردازیم . 

تدلیس در نکاح

بر اساس ماده 438 قانون مدنی ، " تدلیس عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف قرارداد شود " . بر این اساس ، تدلیس که همان فریب دادن طرف مقابل است ، در عقد نکاح هم ممکن است انجام شود . تدلیس در ازدواج ناظر به اعمالی است که یا نقص یا عیبی را که در یکی از زوجین هست پنهان نگه دارند و یا اینکه صفتی مثبت را برای او ذکر کنند در حالیکه آن شخص آن صفات را ندارد . مثلا زن با آرایش کردن یا سایر اعمال متقلبانه عیوب خود را بپوشاند و یا مرد با دروغگویی خود را شخص صاحب منصب یا تحصیل کرده معرفی کند ؛ در حالیکه این چنین نیست . در این حالت است که تدلیس طرف مقابل سبب ازدواج دیگری با او شده است . در حالی که اگر آن شخص از این عیب و نقص اطلاع داشت ، عرفا با این ازدواج موافقت نمی کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه تدلیس در ازدواج چیست کلیک کنید . 

جبران خسارت تدلیس

هرگاه عقد ازدواج ناشی از تدلیس در نکاح باشد ، فریب خورده علاوه بر اینکه حق فسخ نکاح را خواهد داشت ، طبق قواعد مسئولیت مدنی ، می تواند از شخص تدلیس کننده نیز مطالبه خسارت نماید . اعم از اینکه تدلیس کننده یکی از زوجین بوده باشد و یا اینکه این امر به کمک دیگری یا شخص ثالثی انجام شده باشد و اعم از اینکه فریب خورده از حق فسخ استفاده کند یا نه . برای ملاحظه تدلیس و حق فسخ کلیک کنید . 
بنابراین ، هرگاه مردی در اثر تدلیس با زنی غیر باکره به جای دختری باکره ازدواج کرده باشد ، می تواند تفاوت مهریه بین دختر باکره و  زن غیر باکره را به عنوان خسارت از وی مطالبه نماید و اگر مهر را نداده است و تدلیس کننده خود زن است ، می تواند ما به التفاوت را از مهریه کم کند و بقیه را به زن بپردازد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجازات تدلیس در نکاح کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جبران خسارت در تدلیس به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جبران خسارت در تدلیس پاسخ دهند .