از جمله مهم ترین شرایط تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی، توافق کارگر و کارفرما بر این امر بوده و دائمی شدن قرارداد کارگران، می تواند به صورت اختیاری و با انعقاد قرارداد جدید و به صورت اجباری و به علت برخی الزامات قانونی، نظیر درج نکردن یا ابهام مدت قرارداد کار، صورت گیرد.
برای مشاوره شرایط تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی
برای مشاوره شرایط تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی
قانون کار جمهوری اسلامی ایران، انواع و اقسام قراردادهای کار، نظیر قرارداد کار دائم، موقت، ساعتی و کار معین و قواعد حاکم بر هریک را پیش بینی نموده تا بدین ترتیب، از حقوق کارگران در برابر کارفرما، به واسطه انجام هر نوع کاری، دفاع کند و از تضییع حق کارگران تابع قانون کار، جلوگیری نماید.
از مهم ترین موارد پیش بینی شده قانونی، درباره قرارداد کار دائم و موقت، امکان تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی است و این امر، یعنی دائمی شدن قرارداد کارگران، تنها در صورتی تحقق خواهد یافت که هم کارگر و هم کارفرما، از شرایط و ضوابط این امر، مطلع و برخوردار باشند.
لذا در مقاله حاضر، شرایط، نحوه تبدیل و مزایای دائمی شدن قرارداد موقت کارگران، بررسی گردیده و پس از ذکر تفاوت قرارداد دائمی و رسمی، فایل دانلود آیین نامه تبصره یک ماده 7 قانون کار و رای وحدت رویه تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی، ارائه شده است.
از انواع قرارداد کار، می توان به قرارداد کار موقت و قرارداد کار دائم اشاره کرد و قانون گذار، این امکان را پیش بینی نموده تا تحت شرایطی، بتوان، قرارداد کار موقت را به قرارداد کار دائمی، تبدیل نمود. لذا، این پرسش مطرح می گردد که شرایط تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی چیست؟ در پاسخ باید گفت، این شرایط، عبارتند از:
عدم ذکر مدت یا مبهم بودن آن، در قرارداد کاری که جنبه مستمر دارد؛ چرا که این امر از نظر قانون کار، سبب دائمی شدن قرارداد کار موقت، خواهد شد. (مستفاد از تبصره2 ماده 7 قانون کار)
تبدیل قرارداد کار موقت به دائمی، بر اثر توافق کارگر و کارفرما با یکدیگر و انعقاد قرارداد کتبی یا شفاهی جدید در این خصوص؛ نکته مهم، اینکه، این امر، یعنی توافق کارگر و کارفرما، می تواند جزو شرایط تبدیل قرارداد دائم به موقت نیز باشد.
شایان ذکر است، در صورتی که از بهمن ماه سال 1402، مصوبه هیات وزیران، در خصوص تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار، با موضوع مدت زمان کار موقت، اجرایی گردد، کارگرانی که کار آن ها دارای جنبه غیر مستمر بوده، لکن برای 4 سال متوالی، قرارداد مربوط به آن کار را تمدید کرده اند، برای سال پنجم، قرارداد کار موقت آن ها، باید به قرارداد کار دائمی، تبدیل گردد. (نکته مهم اینکه، زمان نگارش مقاله حاضر، آذر ۱۴۰۲ است و هرگونه خبر در خصوص مورد اخیر الذکر، در متن مقاله، ذکر خواهد شد.)
قرارداد کار دائم، قراردادی است که برای مدتی نامحدود و غیرموقت، میان کارگر و کارفرما، منعقد می گردد و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این قرارداد، می توانند متن مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید را مطالعه کنند.
دائمی شدن قرارداد کارگران، می تواند به صورت اختیاری یا اجباری، صورت گیرد و اطلاع از قواعد و نحوه تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی، یکی از مهم ترین مواردی است که هر کارفرما یا مسئول منابع انسانی هر سازمان، باید از آن، مطلع باشد.
نحوه دائمی شدن قرارداد کارگران به صورت اختیاری، بدین شکل است که کارگر و کارفرما، بر دائمی شدن قرارداد و تبدیل قرارداد کار موقت به دائم، توافق کرده و به صورت شفاهی یا کتبی (ترجیحا به صورت کتبی) و در فرم های مخصوص اداره کار، اقدام به انعقاد قرارداد کار دائمی می نمایند؛ پس از امضای قرارداد کار دائم، باید یک نسخه از آن، تحویل کارگر شود.
دائمی شدن قرارداد کارگران به صورت اجباری، در صورت وجود شرایط ذکر شده در تبصره 2 ماده 7 قانون کار، همچنین، در صورت اجرای مفاد مصوبه هیات وزیران در خصوص تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار از بهمن ماه 1402، قابل تصور و تحقق خواهد بود؛
با این توضیح که اگر در قرارداد کار منعقده در خصوص کار دارای جنبه مستمر، مدت ذکر نگردد یا اگر به طور کل، قراردادی میان کارگر و کارفرما نباشد، قرارداد کار، دائمی لحاظ می گردد؛ همچنین، اگر از زمان نگارش این مقاله (آذر 1402) تا بهمن ماه همین سال، مفاد مصوبه هیات وزیران در خصوص تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار، اجرایی گردد، تمامی کارگرانی که کار آن ها، دارای جنبه غیر مستمر است، لکن برای سال پنجم است که اقدام به تمدید قرارداد کار موقت می کنند، باید قرارداد کارشان، به قرارداد کار دائم، تبدیل گردد.
تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی، از مزایای بسیاری برخوردار است و از آنجا که این مزایا، پرسش افراد بسیاری می باشد، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مزایای دائمی شدن قرارداد موقت کارگران، مورد بررسی قرار خواهد گرفت که عبارتند از:
برخورداری از امنیت شغلی و عدم نیاز به تمدید قرارداد کار؛
اطمینان از بهره مندی از حقوق و مزایای قانون کار، به طور مستمر و تا زمان بازنشستگی؛
امکان برخورداری از حقوق بازنشستگی به صورت کامل (در شرایطی که سابقه کار و سن فرد، به میزان مد نظر قانون گذار برسد)؛
بهره مندی دائم از مزایای بیمه تامین اجتماعی و مبلغ سنوات بیشتر در زمان بازنشستگی.
شایان ذکر است، در انواع قرارداد کار، حقوق و مزایای پیش بینی شده در قانون کار، من جمله، بیمه و سنوات، به کارگر و کارمند تابع قانون کار، تعلق می گیرد و تنها تفاوت انواع قرارداد کار در خصوص این مزایا، تفاوت در مدت زمان بهره مندی از آن ها است.
در توضیح تفاوت قرارداد دائمی و رسمی باید گفت، مفهوم قرارداد رسمی، در حیطه استخدام در نهادهای دولتی مطرح می گردد و به این معنا است که شخص، به کارمند دولت، تبدیل شده است، لکن مفهوم قرارداد دائمی، در حیطه کار برای شرکت های خصوصی تابع قانون کار جمهوری اسلامی ایران، مطرح می شود.
از دیگر تفاوت های قرارداد دائمی و رسمی، در این است که به طور معمول، در قراردادهای رسمی، فرد باید، در آزمون های استخدامی، شرکت کرده و پس از قبولی و گذراندن گزینش و دوره های آزمایشی، به استخدام رسمی دولت درآید، لکن در قرارداد کار دائمی قانون کار، عموما، چنین روندی، مطرح نیست.
تفاوت دیگر قرارداد دائمی و رسمی، در این است که کارمندان دارای قرارداد رسمی، اساسا و نه همیشه، تابع قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون ارتش جمهوری اسلامی و... هستند اما، کارمندان و کارگران دارای قرارداد دائمی، تابع قانون کار می باشند.
تفاوت مهم دیگر دو قرارداد مذکور، تفاوت در خصوص قوانین و قواعد بازنشستگی کارمندان دارای قرارداد رسمی و کارگران دارای قرارداد دائمی، همچنین، تفاوت در نوع و نحوه محاسبه عیدی، حقوق و مزایا و نحوه محاسبه مانده مرخصی، سنوات و.... است.
در تیترهای قبلی مقاله، اشاره شد که یکی از موارد اجباری تبدیل قرارداد کار موقت کارگران به دائمی، اجرایی شدن مفاد تصويب نامه در خصوص معرفی كارهای غير مستمر، موضوع تبصره (1) ماده (7) قانون كار است. لذا در این تیتر، فایل دانلود آیین نامه تبصره یک ماده 7 قانون کار، ارائه شده تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده نمایند.
قانون گذار، امکان شکایت از کارفرما، حتی بدون داشتن قرارداد کار دائمی، موقت، ساعتی و...را پیش بینی نموده و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه و مراحل انجام این امر می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید را مطالعه کنند.
از آنجا که آخرین رای وحدت رویه تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی، صادره از سوی دیوان عدالت اداری، در حکم قانون است و در رسیدگی به پرونده های مربوط به دائمی شدن قرارداد کار کارگران باید به آن، توجه داشت، در باکس دانلود زیر، متن این رای، جهت استفاده خوانندگان محترم، ارائه شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی
برای مشاوره شرایط تبدیل قرارداد موقت کارگران به دائمی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©