بیمه حوادث طبیعی ساختمان، به صورت خودکار، از سوی دولت، به برخی ساختمان های مسکونی دارای انشعاب برق، تعلق می گیرد و نیاز به ثبت نام از سوی افراد ندارد. حق بیمه مالک یا ذی نفع در خصوص این بیمه، برروی قبض برق منازل مسکونی، لحاظ شده و افراد، از این طریق، قیمت بیمه حوادث طبیعی ساختمان را می پردازند.
برای مشاوره شرایط ثبت نام بیمه حوادث طبیعی ساختمان
برای مشاوره شرایط ثبت نام بیمه حوادث طبیعی ساختمان
ایران، یکی از مناطق زلزله خیز در سطح دنیا است و همین امر، خطر بروز حوادث جانی و مالی در خصوص ساکنین این کشور، به ویژه در شهرهایی که برروی گسل قرار دارند را افزایش می دهد و از طرفی، سالانه، افراد بسیاری، جان یا خانه خود را به علت حوادث طبیعی ای چون، سیل و صاعقه، از دست می دهند.
از این رو دولت، در سال 1399، اقدام به تصویب قانون تاسيس صندوق بيمه همگانی حوادث طبيعی نمود و به موجب آن، این امکان فراهم شد تا ساختمان های مسکونی، و در صورت تصویب دولت، ساختمان های اداری و ...، در برابر خسارات ناشی از حوادث طبیعی، بیمه شوند که البته، بهره مندی از این تسهیلات، مستلزم واجد شرایط بودن متقاضی می باشد.
لذا در مقاله حاضر، ماهیت بیمه حوادث طبیعی ساختمان، شرایط و مدارک لازم، نحوه ثبت نام، قیمت و چگونگی محاسبه آنلاین این بیمه، بررسی شده و پس از ارائه فایل دانلود قانون، آیین نامه و اساسنامه صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، نکاتی درباره بیمه حوادث ساختمان در حال ساخت، ذکر گردیده است.
پیرو تصویب قانون تاسيس صندوق بيمه همگانی حوادث طبيعی مصوب در 1399/08/05، بحث بیمه طبیعی حوادث ساختمان، مطرح گردید. لذا، برای پاسخ به این پرسش که بیمه حوادث طبیعی ساختمان چیست؟ باید به قانون مذکور، مراجعه نمود. قانون تاسيس صندوق بيمه همگانی حوادث طبيعی، در ماده 1 خود، مقرر داشته:
"به منظور جبران بخشی از خسارت های مالی ناشی از حوادث طبيعی از جمله زلزله، سيل، طوفان، صاعقه، سنگينی برف، رانش زمين، ريزش كوه و دريالرزه (سونامی)، كليه ساختمان های مسكونی دارای انشعاب قانونی برق، در مناطقی كه احتمال وقوع هر يک از خطرات مذكور در آن ها وجود داشته باشد، ظرف مدت يک سال پس از تصويب اين قانون، ....، تحت پوشش «بيمه پايه حوادث طبيعی ساختمان»، نزد صندوق بيمه حوادث طبيعی ساختمان كه در اين قانون، «صندوق» ناميده می شود، قرار می گيرند."
بر اساس ماده 4 قانون تاسيس صندوق بيمه همگانی حوادث طبيعی، "درصدی از حق بيمه پايه، از طريق درج در قبض برق واحدهای مسكونی، از مالكان آن ها دريافت و به حساب خزانه داری كل كشور، واريز می شود .... و الباقی حق بيمه پايه، توسط دولت، به حساب صندوق"، واریز می گردد.
بنابراین، بیمه حوادث طبیعی ساختمان، بیمه ای است که بر اساس مصوبه دولت، به طور خودکار، به ساختمان های مسكونی دارای انشعاب قانونی برق واقع شده در مناطق خاص (مناطقی که احتمال وقوع بلایای طبیعی در آن ها، بالا است)، تعلق می گیرد و مبلغ حق بیمه آن، ماهانه، برروی قبض برق ساختمان های مسکونی مشمول، لحاظ می گردد؛
با لحاظ حق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، برروی قبض برق واحد مسکونی و پرداخت آن از جانب مالک یا ذینفع (مستاجر)، دولت، در صورت بروز حوادث پیش بینی شده در قانون تاسيس صندوق بيمه همگانی حوادث طبيعی، مالک یا ذی نفع (مستاجر) را، در جبران بخشی از خسارت های وارده، حمایت می کند.
بر اساس تبصره 2 ماده 1 قانون تاسيس صندوق بيمه همگانی حوادث طبيعی، مصوب 1399/08/05، "دولت مجاز است با پيشنهاد هيات عامل صندوق و تاييد هيات امنای آن، به تدريج پوشش بيمه صندوق را به ساختمان های غير مسكونی، تعميم دهد."
همچنین، بر اساس ماده 3 قانون مذکور، صندوق بيمه همگانی حوادث طبيعی، بيمه گر بيمه پايه است و كليه شركت های بيمه دارای مجوز از بيمه مركزی نیز می توانند، خدمات فروش بيمه نامه تكميلی حوادث طبيعی ساختمان را ارائه دهند.
با توجه به اینکه صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، دارای آدرس ایمیل، شماره تماس، سایت و دفتر می باشد و بسیاری از افراد، برای ارتباط با این صندوق، متقاضی آدرس و شماره تماس آن هستند، آدرس دفتر، آدرس ایمیل و راه های ارتباطی با صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، ارائه می گردد که عبارتند از:
برای ارتباط ایمیلی، افراد باید به آدرس ایمیل صندوق مذکور، یعنی info@ndifb.ir، ایمیل ارسال نمایند و برای مراجعه حضوری به صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، افراد باید، به آدرس تهران، خیابان ستارخان، فلکه اول صادقیه، پلاک ۳۸، مراجعه کنند؛ آدرس سایت صندوق نیز ndifb.ir، می باشد.
همانطور که در تیتر اول مقاله اشاره شد، بیمه حوادث طبیعی ساختمان، بر اساس مصوبه دولت، به طور خودکار، به ساختمان های مسكونی دارای انشعاب قانونی برق واقع در مناطق خاص، تعلق می گیرد و مبلغ حق بیمه آن، ماهانه، برروی قبض برق ساختمان های مسکونی، لحاظ می گردد. بنابراین، تنها شرایط لازم برای بیمه حوادث طبیعی ساختمان، برخورداری از انشعاب برق و قرار داشتن در مناطقی است که احتمال وقوع بلایای طبیعی، در آن، بالا می باشد.
اما، از آنجا که شركت های بيمه دارای مجوز از بيمه مركزی نیز می توانند، خدمات فروش بيمه نامه تكميلی حوادث طبيعی ساختمان را ارائه دهند، در صورتی که فردی بخواهد، شخصا، اقدام به ثبت نام بیمه نامه تكميلی حوادث طبيعی ساختمان، نماید، باید از شرایط زیر،برخوردار باشد؛
برخورداری از انشعاب برق؛
برخورداری از کد پستی؛
برخورداری از مدارک لازم برای ثبت نام؛
توان پرداخت هزینه های مربوط به ثبت نام بیمه نامه تكميلی حوادث طبيعی ساختمان.
پیرو کسب اطلاع از شرکت های بیمه ای و صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، در حال حاضر، شرکت های بیمه ای دارای مجوز، بیمه نامه تکمیلی حوادث طبیعی ساختمان را در قالب پوشش های مختلف بیمه آتش سوزی، ارائه می دهند؛
یعنی، افرادی که متقاضی خرید و ثبت نام بیمه نامه تکمیلی حوادث طبیعی ساختمان هستند، باید نسبت به انعقاد قرارداد بیمه آتش سوزی و خرید پوشش های تکمیلی آن، اقدام کنند. به عنوان مثال، بیمه ایران، در حال حاضر، در قالب طرح حامی که مربوط به بیمه آتش سوزی است، پوشش های مربوط به جبران خسارات ناشی از حوادث طبیعی ساختمان را نیز، پوشش می دهد.
لازم به یادآوری است، از آنجا که بیمه حوادث طبیعی ساختمان، بر اساس مصوبه دولت، به طور خودکار، به ساختمان های مسكونی دارای انشعاب قانونی برق واقع در مناطق بلاخیز، تعلق می گیرد و حق بیمه آن، برروی قبوض برق، لحاظ می شود، در این خصوص، نیاز به ارائه مدارک بخصوصی تحت عنوان مدارک لازم برای بیمه حوادث طبیعی ساختمان، نیست. اما، برای انعقاد قرارداد بیمه نامه تکمیلی حوادث طبیعی ساختمان، با شرکت های بیمه ای دارای مجوز، ارائه مدارک زیر، لازم است:
سند یا اجاره نامه (در اجاره نامه، باید کد ملی مالک، درج شده باشد)؛
مدارک تایید کد پستی، اعم از قبض برق و...؛
مدارک هویتی، نظیر کارت ملی و شناسنامه متقاضی؛
اطلاعات مربوط به اسکلت ساختمان (بتنی، فلزی و... بودن آن)؛
فرم های تکمیل شده مربوط به درخواست ثبت نام این بیمه؛
فیش واریز هزینه های مربوطه یا قیمت بیمه.
از جمله بیمه های ضرروی برای اموال غیر منقول، نظیر ساختمان و ملک و اموال منقول نظیر خودرو، بیمه آتش سوزی است که نیازمند پرداخت هزینه است و علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص نرخ و قیمت این بیمه می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مطالعه کنند.
در توضیح نحوه ثبت نام و دریافت بیمه حوادث طبیعی ساختمان باید گفت، با توجه به اینکه دولت، به صورت خودکار، طرح بیمه حوادث طبیعی ساختمان را اعمال و اجرایی نموده و حق بیمه سهم مالک یا ذینفع را ماهانه، برروی قبوض برق، محاسبه و به صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، پرداخت می نماید، نیازی به ثبت نام برای دریافت این بیمه نیست.
اما در صورتی که فردی، متقاضی ثبت نام و دریافت پوشش های تکمیلی بیمه حوادث ساختمان باشد، باید به شرکت بیمه مد نظر خود، که در قالب پوشش های تکمیلی بیمه آتش سوزی، خسارات مربوط به حوادث طبیعی برای ساختمان ها را نیز پوشش می دهد، مراجعه کند و با تحویل مدارک، پرداخت هزینه و انعقاد قرارداد، نسبت به ثبت نام و دریافت پوشش های تکمیلی بیمه حوادث ساختمان اقدام نماید.
شایان ذکر است، دریافت پوشش های تکمیلی بیمه حوادث ساختمان، صرفا مخصوص ساختمان های مسکونی نیست و ساختمان های صنعتی، اداری و تجاری نیز می توانند، اقدام به ثبت نام در این خصوص نمایند. خوانندگان محترم، مد نظر داشته باشند، در صورتی که شرکت بیمه ای مد نظر آن ها، از سایت اینترنتی نیز برخوردار باشد، امکان انعقاد قرارداد پوشش های تکمیلی بیمه حوادث ساختمان، به صورت اینترنتی نیز، میسر خواهد بود.
پس از بررسی بیمه حوادث طبیعی ساختمان و شرایط و مدارک لازم برای دریافت آن، در این بخش از مقاله، در خصوص قیمت و محاسبه آنلاین بیمه حوادث ساختمان، همچنین، قیمت بیمه منازل مسکونی و بهترین بیمه ساختمان، توضیح داده خواهد شد.
قیمت بیمه منازل مسکونی در خصوص حوادث طبیعی ساختمان، در صورتی که بیمه، به طور خودکار، از سوی دولت، برقرار شده باشد، مبلغی بسیار ناچیز است که ماهانه، برروی قبض برق، لحاظ می گردد و در حال حاضر، یعنی در سال نگارش مقاله (آذر ۱۴۰۲)، 240 تومان است.
در صورتی که فرد، شخصا برای دریافت پوشش بیمه تکمیلی حوادث طبیعی ساختمان، از طریق شرکت های دارای مجوز از بیمه مرکزی، اقدام کند، باید اقدام به انعقاد قرارداد بیمه آتش سوزی و پوشش های تکمیلی آن نماید و قیمت آن، بسته به سال ثبت درخواست، مدت بیمه نامه و پوشش های انتخابی، متغیر می باشد. برای انتخاب بهترین بیمه تکمیلی حوادث ساختمان، فرد باید، فاکتور های مختلفی نظیر پوشش ها و اعتبار شرکت بیمه را مد نظر، قرار دهد.
در صورتی که فردی، بخواهد، به صورت آنلاین، قیمت بیمه تکمیلی حوادث ساختمان را محاسبه کند، باید به سایت های ارائه دهنده بیمه آتش سوزی و پوشش های تکمیلی آن، مراجعه کرده و پس از انتخاب نوع پوشش ها و مدت بیمه نامه، از میزان قیمت بیمه تکمیلی حوادث ساختمان، مطلع گردد.
قواعد مربوط به بیمه حوادث طبیعی ساختمان، در قانون تاسيس صندوق بيمه همگانی حوادث طبيعی و آیین نامه آن، آمده و فایل دانلود متن قانون و آیین نامه صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، جهت استفاده خوانندگان محترم، در باکس زیر، ارائه گردیده است.
یکی از مهم ترین زیر مجموعه ها و پوشش های بیمه آتش سوزی، بیمه سرقت کالا است که علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص شرایط، مدارک لازم و نحوه ثبت نام این بیمه می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید را مورد مطالعه، قرار دهند.
اساسنامه صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، در آذر ماه سال 1400، تصویب و به نهادهای ذی صلاح، ابلاغ شد و با توجه به تعاریف و نکات مهمی که در خصوص این بیمه، در آن ذکر شده، فایل دانلود اساسنامه مذکور، در باکس زیر، جهت استفاده خوانندگان محترم، ارائه شده است.
یکی از مهم ترین مراحل برخورداری از انواع بیمه نامه و استفاده از پوشش های آن، خرید بیمه است که مطالعه مقاله زیر، جهت آشنایی با روند خرید بیمه نامه های مختلف، به علاقمندان کسب اطلاعات در خصوص این موضوع، توصیه، می گردد.
در توضیح بیمه حوادث ساختمان در حال ساخت، باید گفت، به محض تکمیل ساختمان مسکونی در حال ساخت و خرید انشعاب برق برای آن، چنانچه ساختمان، در مناطق خاص مد نظر دولت، واقع شده باشد، بیمه حوادث طبیعی ساختمان، نسبت به ساختمان، برقرار خواهد شد و حق بیمه آن، برروی قبض برق، لحاظ می گردد.
اما، در صورتی که سازنده و مالک ساختمان درحال ساخت، بخواهند این ساختمان را پیش از تکمیل، در برابر حوادث مختلف، اعم از ریزش مصالح، صاعقه و...، بیمه کنند، باید به مراکز بیمه دارای مجوز از بیمه مرکزی، مراجعه کرده و حسب مورد، اقدام به انعقاد قرارداد بیمه مسئولیت مدنی ناشی از عملیات ساختمانی و بیمه آتش سوزی و پوشش های تکمیلی آن، نمایند.
بیمه مسئولیت، دارای انواع و اقسام مختلف بوده و هرکدام از انواع آن، نرخ بیمه ای متفاوتی از دیگری دارند و علاقمندان می توانند برای آشنایی و کسب اطلاعات در خصوص نرخ بیمه مسئولیت، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط ثبت نام بیمه حوادث طبیعی ساختمان در کانال تلگرام حقوق قراردادها و عقود عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ثبت نام بیمه حوادث طبیعی ساختمان پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط ثبت نام بیمه حوادث طبیعی ساختمان
برای مشاوره شرایط ثبت نام بیمه حوادث طبیعی ساختمان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©