از جمله شرایط دریافت کمک هزینه سزارین با بیمه تامین اجتماعی در سال 1403 این است که سزارین به طور اجباری صورت گرفته و در این زمینه، تایید پزشک تامین اجتماعی نیز اخذ شود. نحوه ثبت درخواست، برای دریافت این کمک هزینه نیز به صورت حضوری بوده و با مراجعه به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی صورت می گیرد.
برای مشاوره دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳
برای مشاوره دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳
بیمه تامین اجتماعی از جمله نهادهای بیمه ای در کشور می باشد که خدمات مختلفی را در زمینه هایی نظیر بازنشستگی، بیمه های درمانی، بیکاری، حوادث و ... به متقاضیان عرضه می نماید. از جمله هزینه هایی که تامین اجتماعی پرداخت بخشی از آن را بر عهده گرفته است، هزینه های سزارین مادران باردار می باشد.
در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که مبلغ کمک هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی چه قدر است و شرایط دریافت آن به چه صورتی می باشد. از طرف دیگر اطلاع از زمان و مدارک لازم برای دریافت این کمک هزینه، امری ضروری تلقی می شود.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پرداختن به این موضوع که مبلغ کمک هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی چه قدر می باشد؛ به شرایط و مدارک لازم برای دریافت این کمک هزینه در سال ۱۴۰۳ با دفترچه بپردازیم. سپس در خصوص نحوه دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی و مقدار کمک هزینه صحبت خواهیم کرد و در نهایت، مدت زمان و نحوه پیگیری هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در بیمارستان دولتی با دفترچه و در بیمارستان خصوصی و هزینه سزارین در بیمارستان خصوصی سال ۱۴۰۳ بیان خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
از جمله مواردی که برای خانواده های در انتظار فرزند، و همچنین مادران باردار مطرح می شود، بحث هزینه های مربوط به زایمان می باشد. این مسئله زمانی که قرار است زایمان به صورت سزارین انجام شود، اهمیت دو چندان می یابد؛ زیرا هزینه های به دنیا آوردن فرزند به این روش، بیشتر از زایمان طبیعی می باشد.
بیمه تامین اجتماعی برای کمک به خانوارها، جهت پرداخت هزینه های زایمان، کمک هزینه ای را تحت عنوان کمک هزینه سزارین در نظر گرفته است. یکی از سوالاتی که در این خصوص مطرح می شود، مبلغ کمک هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی می باشد.
در پاسخ به این سوال که مبلغ کمک هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ چه میزان است؛ باید بیان نمود که بیمه تامین اجتماعی هزینه سزارین مادران در مراکز دولتی را با رعایت شرایطی، به طور کامل پرداخت می کند. مبلغ این هزینه در مراکز غیردولتی و خصوصی، کم تر بوده و بیمه با رعایت شرایطی، تنها درصدی از هزینه ها را پرداخت می کند که این نرخ در سال جاری معادل یک الی دو میلیون تومان می شود.
در قسمت گذشته، به توضیح مبلغ کمک هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی پرداخته و بیان نمودیم که مبلغ این هزینه در بیمارستان های دولتی و خصوصی با یکدیگر متفاوت می باشد. در این بخش قصد داریم تا به توضیح شرایط دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی با دفترچه بپردازیم.
در توضیح شرایط دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی، مهم ترین شرط این است که فرد بیمه تامین اجتماعی بوده و حق بیمه مذکور را در مهلت مشخص شده پرداخت نموده باشد. ماده 68 قانون بیمه تامین اجتماعی مقرر می دارد که:
«بیمه شده زن یا همسر بیمه شده مرد در صورتی که در طول مدت یک سال قبل از وضع حمل حق بیمه شصت روز را پرداخته باشد از کمک ها و معاینه های طبی و معالجات قبل از زایمان و حین زایمان و بعد از وضع حمل استفاده خواهد کرد.
سازمان تامین خدمات درمانی بنا به درخواست بیمه شده می تواند به جای کمک های مذکور مبلغی وجه نقد به بیمه شده پرداخت نماید، مبلغ مزبور در آیین نامه ای که از طرف هیات مدیره تامین خدمات درمانی تهیه و به تصویب شورای عالی سازمان میرسد؛ تعیین خواهد شد.»
هم چنین، شرط دیگر آن است که سزارین به صورت اجباری صورت گیرد. منظور از سزارین اجباری این است که انجام عمل سزارین برای حفظ سلامت مادر و کودک اجباری بوده و این امر، به تایید پزشک سازمان تامین اجتماعی برسد.
بنابراین، چنانچه مادران باردار به اختیار خود، اقدام به انجام عمل سزارین نمایند، نمی توانند هزینه ای از این بابت، از بیمه تامین اجتماعی دریافت نمایند. شرط بعدی از شرایط دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی این است که، سزارین برای فرزندان دوم به بعد صورت گیرد.
این امر به این معنی است که اگر مادری، فرزند اول خود را باردار باشد و به منظور تولد نوزاد، سزارین شود، تامین اجتماعی هزینه ای را پرداخت نخواهد نمود. بنابراین، دریافت کمک هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی برای فرزندان دوم به بعد امکان پذیر است. هم چنین، شرط دیگر این است که متقاضی، مدارک لازم در این خصوص را تهیه نماید که به جهت اطلاع علاقمندان، لیست مدارک لازم در قسمت بعدی مقاله، توضیح داده شده است.
برای این که شخص بتواند کمک هزینه سزارین را از بیمه تامین اجتماعی دریافت نمایند، می بایست مدارک و اسناد لازم را در این خصوص تهیه نموده و به کارگزاری بیمه تحویل دهد. لیست مدارک لازم برای دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی با دفترچه به شرح زیر می باشد:
برگه تایید پزشک مبنی بر تجویز سزارین برای تولد نوزاد
مدارک و اسناد هویتی والدین و نوزاد، نظیر کارت ملی، شناسنامه و .....
مدارک و اسناد دال بر پرداخت حق بیمه مربوطه به سازمان تامین اجتماعی
اسناد و مدارک مربوط به زایمان در بیمارستان
ارائه کلیه اسناد فوق، به خصوص برگه تاییدیه از پزشک تامین اجتماعی، به منظور دریافت کمک هزینه سزارین از بیمه، امری الزامی بوده و در صورت نقص در مدارک، کارگزاری بیمه با درخواست فرد موافقت نخواهد نمود.
در بخش های قبلی مقاله به توضیح شرایط و مدارک لازم برای دریافت کمک هزینه سزارین پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که در صورت انجام عمل سزارین به صورت اختیاری، هیچ کمک هزینه ای به بیمه شده تعلق نخواهد گرفت.
در خصوص نحوه دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی اولین و مهم ترین نکته این است که انجام مراحل دریافت این کمک هزینه، به صورت حضوری بوده و مانند دریافت هزینه اروتز و پروتز بیمه تامین اجتماعی، از طریق ثبت درخواست در سامانه صورت نمی گیرد.
به منظور اخذ هزینه سزارین از بیمه تامین اجتماعی، متقاضی می بایست پس از رعایت شرایط مذکور و تهیه اسناد و مدارک لازم، به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی مراجعه نموده و فرآیند دریافت این کمک هزینه را به صورت حضوری طی نماید. کارگزار بیمه تامین اجتماعی، شخص یا موسسه ای می باشد که واسطه انجام معاملات بیمه بین بیمه گذار و بیمه گر بوده و در مقابل آن، کارمزد دریافت می نماید.
یکی از پرسش های متداولی که برای افراد، در حوزه دریافت هزینه سزارین از بیمه تامین اجتماعی مطرح می شود این است که بیمه تامین اجتماعی چقدر از هزینه سزارین را پرداخت می کند؟ به منظور پاسخ به این پرسش، این قسمت از مقاله به بیان میزان این هزینه اختصاص پیدا نموده است.
همانطور که پیش تر بیان شد، به گفته مقامات سازمان تامین اجتماعی، این نهاد، هزینه سزارین غیرانتخابی (اجباری) در مراکز دولتی را به طور کامل پرداخت نموده و تحت پوشش خود قرار می دهد. بنابراین، خانواده ها هزینه ای را بابت سزارین در مراکز دولتی (در صورت رعایت شرایط مقرر) پرداخت نخواهند نمود.
در خصوص این که هزینه پرداختی از جانب بیمه تامین اجتماعی، در بیمارستان های خصوصی چه میزان می باشد؛ باید بیان نمود که برخلاف مراکز دولتی، این هزینه در بیمارستان های خصوصی تنها درصدی از هزینه ها را در برگرفته و شامل کلیه هزینه ها نمی شود و شخص باید، بخشی از هزینه های سزارین را خود پرداخت نماید.
پس از پرداختن به شرایط، مدارک، نحوه دریافت و مقدار کمک هزینه سزارین توسط سازمان تامین اجتماعی، در این بخش از مقاله نوبت به بیان مدت زمان پرداخت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی می رسد.
در رابطه با مدت زمان پرداخت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی می توان بیان داشت که دریافت این کمک هزینه، بستگی به روند پیگیری فرد داشته و نمی توان در این خصوص، مدت زمان خاصی را برای پرداخت هزینه ها در نظر گرفت.
به طور کلی می توان بیان داشت که مدت زمان تهیه مدارک و اسناد لازم توسط متقاضی، زمان مراجعه وی به کارگزاری بیمه، بررسی پرونده در بیمه توسط کارشناسان و تایید نهایی، از جمله عواملی هستند که بر روی زمان پرداخت هزینه سزارین توسط بیمه تامین اجتماعی اثر می گذارند و گاه ممکن است که پرداخت این هزینه، ماه ها به طول انجامد.
از جمله مسائلی که در زمینه دریافت هزینه سزارین از بیمه تامین اجتماعی بروز می نماید، نحوه پیگیری این فرآیند می باشد. ممکن است که بسیاری از افراد، برای اخذ این هزینه از بیمه اقدام نموده باشند، اما در جریان پیگیری پرونده خود قرار نداشته و این سوال برای آن ها مطرح شود که پیگیری هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی به چه صورتی انجام می شود؟
در پاسخ به این پرسش می توان بیان نمود که از آن جایی که نحوه درخواست برای دریافت این هزینه به صورت حضوری می باشد، پیگیری هزینه سزارین نیز به صورت حضوری و یا برقراری تماس تلفنی با کارگزاری محل ثبت درخواست صورت می گیرد و لذا در این خصوص نمی توان به صورت اینترنتی و یا از طریق سامانه اقدام نمود.
علاوه بر موارد قید شده در قسمت فوق؛ یعنی، روش حضوری و برقراری تماس تلفنی، افراد می توانند از طریق چک و کنترل نمودن شماره حساب معرفی شده به بیمه تامین اجتماعی (به منظور واریز کمک هزینه سزارین)، اقدام به پیگیری واریز یا عدم واریز این هزینه نیز نمایند.
در بخش های پیشین مقاله به توضیح جزئیات پرداخت هزینه سزارین با بیمه تامین اجتماعی پرداخته و در این خصوص، بیان نمودیم که این کمک هزینه، تنها به سزارین هایی تعلق می گیرد که به صورت اجباری صورت گرفته باشند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح هزینه سزارین در بیمارستان دولتی با دفترچه تامین اجتماعی بپردازیم.
در خصوص این که هزینه سزارین در بیمارستان های دولتی با دفترچه تامین اجتماعی به چه صورتی است، می بایست بیان نمود که این هزینه، شامل کلیه هزینه های پرداخت شده بابت زایمان مادر در بیمارستان بوده و بیمه شده، هزینه ای بابت سزارین در بیمارستان های دولتی پرداخت نخواهد نمود.
توجه به این نکته ضروری است که این هزینه، در بیمارستان دولتی در صورتی به فرد تعلق خواهد گرفت که شرایط در نظر گرفته شده، در این خصوص رعایت شود. به طور مثال، چنانچه مادر به طور انتخابی، تحت عمل سزارین قرار گرفته باشد و یا این که فرزند اول او با سزارین متولد شده باشد؛ پوشش هزینه های پرداخت شده از جانب بیمه تامین اجتماعی شامل کلیه هزینه ها نخواهد نمود.
تاکنون مبلغ کمک هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در سال 1403، شرایط دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی، مدارک لازم برای دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی، نحوه دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی، بیمه تامین اجتماعی چقدر از هزینه سزارین را پرداخت می کند؟، مدت زمان پرداخت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی، پیگیری هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی و هزینه سزارین در بیمارستان دولتی با دفترچه تامین اجتماعی توضیح داده شده در ادامه به هزینه سزارین در بیمارستان خصوصی سال ۱۴۰۳ پرداخته خواهد شد.
هزینه های بیمارستان خصوصی با بیمارستان های دولتی بسیار متفاوت و بیشتر است و لازم به ذکر است که هزینه سزارین با بیمه تامین اجتماعی در بیمارستان های خصوصی و مراکز غیر دولتی هم رایگان نبوده بلکه بیمه با رعایت شرایطی تنها درصدی از هزینه را پرداخت کرده بنابراین سزارین با بیمه تامین اجتماعی با هزینه کمتری در مراکز خصوصی انجام می شود.
هزینه سزارین برای افرادی دارا یا فاقد بیمه در هر یک از بیمارستان های خصوصی متفاوت است بنابراین نمی توان برای آن هزینه مشخصی را بیان کرد و بستگی به مراکز دولتی مراجعه کنندگان و نرخ تعیین شده هر بیمارستان خصوصی دارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در سال 1403 در کانال تلگرام عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳
برای مشاوره دریافت هزینه سزارین بیمه تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©